Sivut

tiistai 5. tammikuuta 2021

MERENKULKUMUSEO, KIINTOISA KOHDE KAIKENIKÄISILLE MAARIANHAMINASSA

Tänään kävin lastenlasten kanssa Ahvenanmaan Merenkulkumuseossa. Sinne on aina yhtä mukava mennä sillä aina löytää uutta katsottavaa. Kesäaikaan samalla lipulla pääsee myös museon vieressä olevaan Museolaiva Pommerniin. Museon pääsylippu oikeuttaa toiseenkin käyntiin jos ei vaikka yhden päivän aikana ehdi tarpeeksi paikkaan tutustua.

Lisää tietoa Ålands Sjöfartsmuseum, Ahvenanmaan Merenkulkumuseo (suomeksi, på svenska, in english)

Museossa on katseltavaa kaiken ikäisille ja minun 10-ja 7-vuotiaat lapsenlapseni viihtyivät tosi hyvin siellä, vaikka ovatkin useamman kerran käyneet.


Pari tuntia vierähti kuin huomaamatta tuolla museossa. Lapset askartelivat ja tekivät löytöretken "meren pohjassa". Monenlaisia laitteita ja pelejä sai kokeilla.


Laitan tähän koko joukon kuvia enkä selitä niiden sisältöä sen tarkemmin, sillä maakrapuna voisin ehkä antaa väärää tietoa jostain laitteesta.


Tässä tulee tämän päivän kuvasato:

Tähän päättyi kierroksemme ja kaikki olimme tyytyväisiä käyntimme antiin.

 Tällä kertaa emme käyneet kahvilassa tai myymälässä. Näin talviaikaan museo on auki päivittäin klo 11-16, kesällä kauemmin. 

Klikkaa tästä, niin näet aikaisemman postaukseni tästä museosta.


Pistäpä tämä käyntikohde muistiin. Museo sijaitsee Maarianhaminan länsisatamassa ja sinne on lyhyt kävelymatka kaupungin ydinkeskustasta.


💙💙💙

20 kommenttia:

 1. Kiitos kuvakavalkadista! Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta kohteelta ja jos/kun jossain vaiheessa Ahvenanmaalle tulen, tuolla tulee varmasti käytyä. Mukavaa loppiaisviikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi parhaista käyntikohteista täällä Ahvenanmaalla tuo kyllä on.
   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Tänne tulisin mieluusti ilman muuta. Viime kesänä piti jo tulla, mutta yllättäin korona sekoitti kuvioita. Näin se meni monen muunkin kohdalla, mutta onneksi asioita ja hyviä paikkoja jää muistiin. Joskus vielä ollaan paremmin liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä korona sekoitti monien matka-ja lomasuunnitelmat. Koskaan aiemmin en ole täällä nähnyt yhtä paljon mantereelta tulleita matkailijoita kuin viime kesänä.
   Toivottavasti tuleva kesä olisi jo hiukan normaalimpi.

   Poista
 3. Mutta minäpä olen käyny tuolla! :)
  Oli kiva kattoa kuvia ja muistella omaa reisua muutamia vuosia sitten. Tota kuvaa kun kattoo, missä nuo miehet makaa kaikki tuolla veden päällä, niin tulee itelle hyvä mieli, kun on vaan tällänen kuivan maan kasvatti ;D Aika pelottavan näköstä touhua.
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Sartsa! Tuo valokuva herätti minullakin ajatuksia siitä millaista entisaikaan oli merillä töitä tehdä. Varmaan siinä moni pääsi hengestäänkin.
   Samoin sinulle, mukavaa päivää!

   Poista
 4. Kiitos mielenkiintoisesta esittelystä! Ehdottomasti tänne merenkulkumuseoon minäkin haluan päästä kun seuraavan kerran tulen Ahvenanmaalle. Kävin viime kesänä Kotkan merimuseossa ja merenkulkuun liittyy kyllä paljon katsottavaa. Ja täytyyhän minun rapu-ihmisenä ottaa meriaiheet haltuun. Upeita kuvia - kiitos. Ja hyvää loppiaista Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta menet tuonne kiertelemään.
   Mukavaa päivän jatkoa sinullekin<3

   Poista
 5. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey! Nice to hear that you liked my post. I must come to visit your blog.

   Poista
 6. Hieno ja mielenkiintoinen postaus! Emme ehtineet reissullamme käymään merenkulkumuseossa, mutta seuraavalla kerralla käymme. Hyvää loppiaista ja viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merenkulkumuseo on kyllä hieno ja vieressä oleva Pommernkin on käynnin arvoinen.
   Samoin sinulle!

   Poista
 7. Olen aina ihastellut vanhojen laivojen keuloja koristavia naishahmoja, ihan mielettömän upeita. On kyllä ollut taidokasta porukkaa laivoja rakentamassa tuolloin.
  Kivan oloinen ja mielenkiintoinen museo. Mukavaa loppiaista sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo keulakuvat, vai miksi niitä kutsutaan, ovat oikeita taideteoksia. Museo on kyllä kiva paikka ja jos oikein ajan kanssa paikkoja tutkii, niin varmaan oppiikin kaikkea.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 8. Hienot kuvat ja esittely, kiitos!
  Ehdoton must visit -kohde, kunhan sinne Ahvenanmaalle jonain päivänä päästään tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain muutamaa kohdetta pitäisi minun suositella, niin tämä olisi siinä listassa kyllä mukana.

   Poista
 9. Olipa kiva käydä kanssasi Ahvenanmaalla merenkulkumuseossa. Korona-aikana on hyvä tehdä tutustuminen tällä tavalla. Paljon olit ottanut kuvia ja tyttäresi lapset ovat kasvaneet "isoiksi". Jouluaika on sitten ohi almanakan mukaan ja joulua ei ole kotonakaan mitään muuta kuin kaksi joulukukkaa. Valoisampia aikoja odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olit "seurana". Lapset kasvaa ja nyt onkin kaikki lapsenlapset koululaisia. Meillä ei ole edes joulukukkia. Päivät ovat kyllä jo pidentyneet aika lailla, siltä ainakin tuntuu.

   Poista
 10. Ihana paikka! Toivottavasti joskus pääsen sinne. Meri kiehtoo. Meillä kun noita merenkulkijoita ja merellä liikkujia on aika paljon. Millaisissa myrskyissä nuokin laivat ovat seilanneet ja mitä maita keulakuvat nähneet? Osaisivatpa kertoa! Tuolla purjelaivan täkkärinä en kyllä haluaisi olla ja katsella merta tuollaisesta paikasta. Kiitos museokierroksesta! Sinulla oli suloiset seuralaiset! Lapsenlapsille on kiva kertoa menneestä ajasta.
  Oikein mukavaa tammikuuta ja uutta vuotta teille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon että pääset, sillä varmaan tykkäisit. Tuo purjelaivakuva on kyllä huima. Lapset olivat innokkaina mukana., 💕

   Poista