16/01/2021

Talvinen AhvenanmaaTalvinen Ahvenanmaa!

Talvinen Ahvenanmaa ei ehkä olekaan niin tuttu matkailijoille, mutta kyllä meilläkin talvella voi näyttää talviselta. Tällä hetkellä on lunta ja muutama pakkasaste, mikä kuitenkaan ei ole ihan jokavuotista herkkua.

Viime vuonna ei lunta tullut ollenkaan ja meri oli sulana koko talven.

Meiltä oli kotoa takkapuut lopussa ja lähdimme mökiltä hakemaan puita. Siellä niitä on riittämiin ja lisää saadaan kunhan vaan kaadetaan muutamia puita. Vielä ei ole puiden kaatamisen kanssa kiire, sillä puupinossa riittää vielä pitkäksi aikaa poltettavaa.

Pihalla oli aika paljon lunta, mikä yllätti ainakin minut. Olin nimittäin hiukan kuvitellut että metsätietä pitkin ei välttämättä pääse autolla perille asti, mutta hyvin päästin vaikka tietä ei olekaan aurattu. Kovin paljoa ei tielle lunta ollut tullut.

Aikaisempina vuosina tie on tarvittaessa aurattu, mutta viime ja tänä vuonna ei olla edes aurauskeppejä laitettu. Jos kovat talvikelit tulee, niin tuskinpa mökkeilijöitä tämän tien varrelle tulisikaan, joten aurauskin olisi aika turhaa.

Merellä ei näy jäistä jälkeäkään. Saa nähdä pysyykö sulana koko talven.
Yksi joutsen ja muutama muu merilintu uiskenteli vedessä, mutta häipyivät heti kauemmaksi kun lähestyin rantaa.
Kasvihuoneen katto on peittynyt ohueen lumikerrokseen ja seinät huurtuneet pakkasesta. Laitoin syksyllä ison kukkaruukun ovien eteen ettei myrskyt pääse ovia aukomaan. Niinkin on joskus nimittäin käynyt ja silloin on vaarana että ovet menevät rikki.

Koska oli tuuleton leuto pakkaspäivä oli kiva sää ulkoiluun ja niin ajelimme mökiltä Bomarsundiin etsimään kuvauskohteita. Teimme siellä mukavan lenkin ja kuvasin raunioita, jotka talvella näyttävät hiukan erilaisilta kuin kuumana kesäpäivänä.

Lumessa oli polku aiempien kulkijoiden jalanjäljistä joten emme olleet ainoita jotka täällä talvellakin kuljeskelevat.


Täällä on pieni uimarantakin joka kesällä on rauhallinen ja kiva piknik-paikka. Tien toisella puolella olevalle leirintäalueelle emme lähteneet katselemaan, sillä sinne olisi saanut kahlata umpihangessa.


Matalassa vedessä olevat kivet näyttivät hauskoilta lumipeitteisinä.
Vaikka päivä ei aurinkoinen ollutkaan, niin kun ei tuullut, oli kiva kävellä lenkki lumisessa maastossa. Lumipeite oli kyllä tervetullut ja valoisuus lisääntyi huimasti sen myötä.

Päivien pidentymisen huomaa jo selvästi, mikä on ihana asia. Tammikuu on jo puolessa välissä. Nyt nautitaan talvesta niin kauan kuin sitä kestää. Parina päivänä on saanut jo meilläkin tehdä lumitöitä, mikä onkin ihan kivaa puuhaa kunhan lunta ei tule ihan ennätysmääriä. 


OIKEIN HYVÄÄ TALVIPÄIVÄÄ SINULLE!

💙💙💙 

 

27 kommenttia:

 1. Kauniita talvikuvia 💙 On se mukavaa, että talvella on lunta. Vaikka aurinko ei paistaisi, lumi tekee päivästä valoisamman. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumi kuuluu ehdottomasti talveen.
   Oikein mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Talvinen tunnelma siis teilläkin 😊. Kuitenkin alle 20 asteen pakkasella, toisaalta kylmillä merituulilla höystettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On talvista täälläkin ja se tuntuu oikein hyvältä. Onneksi ei ole tuollaisia pakkasia meillä. Muutama aste riittää ja tosiaan kylmät tuulet saavat ilman usein tuntumaan kylmemmältä kuin mitä asteet näyttävät.

   Poista
 3. Omg the photos are amazing! <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you<3 Nature in Aland is very beautiful.

   Poista
 4. Siellä on vähän erilaisia talvikuvia. Suomen luonto on moninainen 🧣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko erilaisia. Itse on niin tottunut merimaiseman talveen ettei mitään erilaista näissä huomaa.

   Poista
 5. Kauniita talvikuvia! Ahvenanmaan talvesta en muistakaan nähneeni koskaan näin lumisia kuvia. Hyvä, että saitte puita mökiltä niin pystyy sitten lämmittämään myös kotosalla takkaa. Minulla oli tarkoitus tänään mennä kameran kanssa ulkoilemaan kun sää oli niin kaunis mutta lähes -20C oli vähän liikaa joten teimme Minnien kanssa vain pienen lenkin ja jätin kamerankin kotiin. Koiralle on pakko pukea myös fleecetöppöset näillä keleillä koska muuten nostelee tassujaa eikä suostu liikkumaan. Eilen Minniellä oli kokohaalarikin päällä mutta tänään yritimme selvitä paksulla karvavuorisella takilla.
  Kyllä maisema näyttää kauniita mutta vähän hirvittää kun ensi viikon loppupuolella menee muutamana pakkasasteeseen ja jos siitä vielä lämpenee niin tulee loskakeli. Lunta on nimittäin pääkaupunkiseudulla sellainen 45cm!
  Kivaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä joskus ollut paljonkin enemmän lunta. Muutama vuosi sitten jaksettiin luoda vain kapea polku kotimme ulko-ovelle kun lunta oli "lähes vyötäröön" asti.
   -20 olisi minunkin mielestäni liikaa, -5 riittää hyvin. Töppöset ovat varmaan tarpeen noin kylmällä. Loskakeli ei ole kiva ja siitä saadaan useinkin nauttia Etelä-Suomessa. Teille tulee varmaan tosi paha keli kun lunta on tuollaiset ennätysmäärät.

   Poista
 6. Ai että siellä on kaunista! Toivottavasti lunta vielä riittää ja saat nauttia siitä :)
  Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä kaunista ja toivon tosiaan ettei lumi heti sula. Kiitos samoin!

   Poista
 7. Lumi kyllä ihanasti kaunistaa aina maisemia. Täällä hurjimmat ovat jo uskaltautuneet jäälle kävelemään, vaikka sitä ei vielä suositella. Onpa muutama tainnut tipahtaa jäihinkin. Siellähän on meri aivan auki vielä.
  Hurjia pakkaslukemia on ollut. Perjantaina töihin lähtiessä mittari näytti -22 astetta, mutta tuulen kanssa vastasi -30 astetta.
  Tämä lumi riittäisi nyt, mutta pahoin pelkään, että sitä tulee vielä paljon lisää.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniin peitteen lumi antaa maisemalle. Täällä ei tarvitse edes ajatella jäälle menemistä. Miksi aina löytyy noita uhkarohkeita joiden on pakko mennä heikoille jäille?!
   Onneksi meillä pakkaslukemat ovat paljon maltillisempia.
   Sonulle myös oikein mukavaa sunnuntai-iltaa<3

   Poista
 8. Kauniita kuvia 🤍 Nyt tosiaan erilainen talvi kuin viime talvi. Silloin ei tarvinnut lunta kolata kertaakaan, sillä muutaman sentin lumikerros suli muutamassa päivässä pois. Nyt on sitten lunta siitäkin edestä; arviolta 55 cm tuossa tasaisella takapihalla. Seuraavan lumisateen myötä tulee jo ongelma, mihin lumi pihasta sijoitetaan... Mutta kaunista on, kun on puhtaan valkoista ja pakkanen paukkuu ja lumi narskuu kengissä. Kauniita tammikuisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Ei ollutviime vuonna lunta. Teillä on mahtavan paljon lunta, meillä vaan murto-osa tuosta. Liika lumi aiheuttaa tosiaan ongelmia kun ei tiedä mihin sitä enää pystyy kolaamaan.
   Sinulle myös oikein ihania ja aurinkoisia talvipäiviä!

   Poista
 9. Niin nättiä! Onneksi saatiin edes vähäksi aikaa lumitalvi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan tästä nyt, parin päivän päästä valkoisuus ehkä on muisto vain.

   Poista
 10. Talvi on kaunis kun se on tällainen kuin juuri nyt.

  VastaaPoista
 11. Kauniita talvisia kuvia.😊

  VastaaPoista
 12. Superkauniita kuvia jälleen Kristiina <3

  VastaaPoista
 13. Kaunista on talvisella Ahvenanmaalla. Nuo rauniot näyttävät jännittäviltä lumisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan eri näköistä kuin kesällä😊.

   Poista