Sivut

lauantai 2. tammikuuta 2021

MYYTÄVÄNÄ HYVÄ KAMERA EDULLISESTI JA JOULUN SIIVOUSTAPois sekin vähäinen punainen väri mitä meillä jouluna on ollut. Nyt ollaan palattu taas normaaliin eli kaikki jouluun viittaava on kerätty pois.

Toisaalta hiukan haikea olo tuli kun noita keräilin, mutta niinhän se joka vuosi on. Olisihan niitä voinut vielä jonkin aikaa pitää, mutta kun en ole ennenkään ollut sitku-ihminen, niin en nytkään malttanut enää odottaa.

Kuusi vietiin varastoon pussilakanaan käärittynä. Se oli nyt aikamones vuosi kun se meitä ilahdutti ja jos elää saadaan, niin uskon että se säilyy hyvänä niin että se kahdeskymmenes vuosi saavutetaan. Kaksikymmentä vuotta nimittäin on se ikä joka on laskettu muovikuusen tarvitsevan että se on korvannut siihen tarvitut luontoa vahingoittavat toimenpiteet.

Parit koristeet olivat jo niin huonokuntoisia että ne saivat lähteä. Myös kuusen pikku valot laitettiin pois vietäviksi. Niistä oli jo monta lamppua pimeänä ja siihen ei pystynyt uusia lamppuja laittamaan. Tilanne on jo muutaman vuoden ollut sama ja aina yhtä harmittavaa on kun kuusta koristellessa huomaa usean pimeän lampun.Samalla kun joulutavarat korjattiin pois tuli koko huusholli imuroitua. Vaikka hiukan tyhjältä näyttääkin ensin kun joulu on pois siivottu, niin samalla näytti jo hiukan valoisammalta, kuin olisi jo hiukan kevättä pilkistänyt ikkunasta.
Kesähuoneestakin poistettiin jouluvalot, mutta laitoin tilalle nämä "lumipallovalot". Ne eivät ole niin jouluiset, mutta tuovat valoa ja ripauksen lumista tunnetta tänne.

Tänään nähtiin pilkahdus auringostakin. Se paistoi ehkä puoli tuntia. Mutta juuri kun aioin lähteä kävelylle, aurinko oli mennyt pilveen ja taivaalta tuli räntää.
Kynttilöiden polttamista ei sentään vielä lopetettu ja se saa jatkuakin niin kauan kun pimeitä iltoja riittää.
Joulutavaroita siivotessani innostuin siivoamaan kirjoituspöydän laatikkoakin ja sieltähän kameranikin tuli esiin. Sille on ollut tosi vähän käyttöä sillä kaikki valokuvat otan nykyään puhelimella.

Jos olet kiinnostunut hyvästä ja näppärästä kamerasta niin tämän voisin myydä. Olen sitä aiemminkin yrittänyt myydä ja kiinnostuneitakin oli, mutta kaupat jäivät kuitenkin tekemättä. Nyt olen laskenut hintaa ja haluaisin saada siitä 300€. Lisätietoja ja tarkemman kuvauksen kamerasta saat klikkaamalla TÄSTÄ.


Huom! Kamera myyty!


OIKEIN MUKAVAA UUDEN VUODEN ALKUA KAIKILLE!

💙💙💙

 

36 kommenttia:

 1. Hei. Meillä oli tänään samat askareet, eli joulukuusi ja muut joulukoristeet poistettiin siivouksen yhteydessä. Kiva on tuota joulua laittaa mutta kyllä se näihin aikoihin muinakin vuosina on paketoitu. Silloin kun lapset olivat pieniä ja kotona, joulukoristeet poistettiin vasta loppiaisena. Iloa jouluaikaan toi lapsenlapset Vantaalta, Aada 2v. ja Eeti 4v.tulivat Tapanipäivänä ja eilen lähtivät. Huh, kyllä siinä mummo ja pappa oli lasten kanssa vauhdissa. Annettiin vanhemmille kahden vrk.n loma yhteiseen aikaan ja he olivat Kuopiossa.
  Hyvää uutta vuotta Teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on tosiaan kiva kun saa laittaa joulujuttuja kotiin, mutta melkeinpä yhtä kivaa on ne sitten poiskin ottaa. Meilläkin joskus ennen kuusi ym. pidettiin loppiaiseen asti, mutta nykyään ei enää niin pitkää tahdo niitä katsella.
   Teillä on tosiaan tainnut olla vipinää kun kaksi noinkin pientä ovat hoivissanne olleet. Varmaan tervetullut lomailu vanhemmille kahdenkeskisesti.
   Teille myös oikein mukavaa vuotta 2021.

   Poista
 2. Mukava kuulla, että jonkun muunkin koristeet lähtivät ennen loppiaista. Meillä ei tänä jouluna kovin paljon koristeita ollutkaan, mutta nekin vähät laitoin varastoon. Ulos jäi vielä tuijiin valosarjat ja sisälle tietenkin muutamia pieniä valosarjoja. Tässä hämäryydessä niistä on iloa, samoin luonnollisista kynttilöistä.
  Joku onnellinen saisi tuosta hyvän kameran edullisesti. Toivottavasti omistaja löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lentävät. Ei malta niitä pitää kauempaa. Meiltä otettiin ulkoa myös valosarjat, mutta yksi lyhty led-kynttilöineen on ulkorapulla ja kesähuoneessa kaksi led-kynttilällistä lyhtyä noiden kuvassa näkyvien valojen lisäksi.
   Kynttilöitä ja tuikkuja on mukava poltella vielä pitkäänkin.
   Joo, tuo kamera on mulla ollut todella vähällä käytöllä ja harmittaa kun sitä ei tule käytettyä. Pidetään peukkuja että joku kiinnostuu :)

   Poista
 3. Meillä tytär poisti ennen kotiinsa lähtöään joulukuusen ja osan jouluvaloista. Huomenna riisutaan loput jouluvalot ja jätetään vain jotain talvivaloa näkymään pimeän talven ajaksi.

  Oikein hyvää uuden vuoden alkua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja puuhia tuntuu aika monella olevan jo nyt.
   Kiitos Susanna.

   Poista
 4. Huomenna minulla on se päivä, kun korjaan jouluasiat pois. Erillainen joulunaika muutenkin ollut, kun on vielä muutamia töitä kesken putkiremonttiin liittyen. Esim. keittiössä on kolme laattalaatikkoa. Laatat laitetaan keittiön välitilaan alkuvuodesta. Tarkempaa aikaa ei nyt ole tiedossa. Remontteja riittää; tänään olin Jarin kanssa valikoimassa eteisen-, olohuoneen-, makuuhuoneen- ja keittiön lattiamateriaalin. Aikaisemmin olemme olleet valikoimassa oh:n ja mh:n tapetit. Täällä on vähän väliä yrittänyt sataa lunta, mutta lämmintä on eikä se pysy maassa kauaakaan. Ihan kuin ois vähän kirkkaampi päivä ollut tänään. Kevättä kohti ollaan menossa. Mukavia alkuvuoden päiviä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ei tullut ihan jouluksi kaikki valmiiksi. Mutta voiton puolella sun kodissa taidetaan sentään olla. Jarin asunto taitaakin sitten tuntua ihan uuden uutukaiselta. Täällä tuli pikkuisen räntää tänään, mutta ei maahan mitään valkoista jäänyt.
   Samoin sinulle, oikein hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 5. Minä siivosin vähäisenkin joulun pois jo tapaninpäivän iltana! Eikö teillä ole siis lunta ollenkaan? Siltä kuvan perusteella vaikuttaa. Meille tuli lunta oikein kunnolla ja parhaillaankin sataa lisää. Tietää lumitöitä, mutta niitä teen mielelläni. Kivat noi terassin pallovalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapanainpäivänä olen minäkin joskus joulun karkoittanut, mutta nyt sai olla hiukan pidempään. Eilen tosiaan näytti tuolta kuin kuvassa, mutta yön aikana on lunta pikkuisen tullut joten nyt on maa valkoinen. Lumitöihin ei kuitenkaan vielä ole tarvetta ollut. Lumityöt ovatkin mukavia.

   Poista
  2. Ei tullut valmista. Ehkäpä ensi viikolla tulevat töihin, kun ovat pitäneet lomaa eipä jouluviikollakaan montaa työmiestä näkynyt. Jari pääsee omaan asuntoon vasta kesäkuussa.

   Poista
 6. Meilläkin on jo kuusesta koristeet korjattu, mutta kuusi on vielä olohuoneessa, kun on alkanut kasvaa uutta kasvua, en ole raaskinut heittää. No, viimeistään huomenna lähtee sekin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen sellainen että kun jonkin homman alan, kuten nyt kuusen riisumisen koristeista, niin sitten saa ihan kaikki jouluinen mennä saman tien.

   Poista
 7. Meillä on vielä täyttä häkää joulu! Luonnonkuusi on niin hyvällä mallilla, että taidetaan pitää se juhannukseen asti ;) Ihan säälittää laittaa sitä pois.
  Lunta on tullut nyt muutamana päivänä ihan reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan sääli tuli mullekin kun rupesin joulutavaroita pois laittamaan, mutta halusin kuitenkin tehdä sen. Pitäkää niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja neulaset oksissa kiinni pysyvät :)
   Meillä on tullut vaan sen verran viime yönä että voi sanoa että maa on valkoinen.

   Poista
 8. Kuusi on vielä esillä. Ei meillä tänä vuonna juuri muita koristeita ollutkaan, joten ei haittaa. Punaista on sisustuksessa muutenkin, joten kai meillä on sitten joulu ympäri vuoden :)

  Olen samaa mieltä, päivät ovat jo ilmiselvästi pidempiä!

  Hyvää tätä vuotta Kristiina! Itsekin otan kännykällä nykyisin kaikki kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen" lauletaan jo vanhassa laulussakin :)
   Ja nyt ainakin kun maa on valkoinen niin valoisuuden lisääntymisen selvästi huomaa.
   Varmaan useimmat meistä jotka emme ole mitään ammattilaiskuvaajia, otamme kuvat nykyisin puhelimella. Siksi tuota kameraa onkin vaikea saada kaupaksi. "Tavalliset" kuvaajat käyttävät puhelinta kuvaamisessa ja ammattilaisille ei tällainen kamera riitä.

   Poista
 9. Meillä aina kotikotona siivottiin kuusi pois jo Tapaninpäivänä, sitten oli aikaa valmistautua uuteen vuoteen :)
  Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Meillä pidettiin loppiaiseen.
   Samoin sinulle, ihana Outi<3

   Poista
 10. Kunnon siivous on yhtä tärkeää niin ennen kuin jälkeenkin joulun, oikea siirtymäriitti. Me suoritimme myös jo "jälkisiivouksen", heh.

  Edellisen kamerasi ostajan raportoin, että se edelleen palvelee minua hyvin, joten suosittelen tämän kommentin kera kaikkia halukkaita uskaltautumaan kamerakaupoille kanssasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kivalta kun saa taas kodin normaaliin järjestykseen eli lamput ym. tavallisille paikoilleen.
   Se ostamasi olikin mielestäni tosi hieno kamera, mutta liian hieno minulle, poropeukalolle. Pitäisköhän sun hankkia sille kaveri? :)))

   Poista
 11. Juuri äaken kysyin puolisolta, että saahan joulukuusi olla Nuutinpäivään, saahan? Se kun ei edes varise yhtään ja on niin mmahdottoman kaunis. Saa kuulemma ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikä ettei saisi. Paha Nuuttihan se on joka sen joulun pois vie. Me hätäisimmät vaan olemme jo hosuneet joulun pois siivoamisen kanssa.

   Poista
 12. Joulun poissiivoaminen saa kyllä kodin näyttämään valoisammalta, tilavammalta ja keväisemmältä:) Mutta siitä huolimatta meillä on vielä kuusi (ja kaikki muutkin tykötarpeet) paikoillaan. Voi olla, että en viitsi loppiaisen vapaapäivää käyttää siivoamiseen, joten ehkä joulu viipyy meillä vielä viikon :) Mukavaa ja iloista alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta että valoisammalta koti kyllä nyt näyttää, mutta hiukan paljaalta näin äkkiseltään. Ymmärrän hyvin sen että haluaa pitää kuusen ym. Vähän pidempään kuin meillä.
   Samoin sinulle!

   Poista
 13. Meillä kuusi saa olla vielä nuutin päivään saakka.
  Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppiainen tai Nuutinpäivä ovatkin niitä perinteisiä joulun lopettamispäiviä.
   Sinulle myös hyvää vuoden alkamista!

   Poista
 14. Sinulla taitaa olla jo kevättä rinnassa, kun niin vauhdilla olet siivonut joulun pois. Meillä joulu jatkuu Nuutinpäivään joka vuosi. Nytkään kuusi ei varise yhtään, joten senkään puolesta ei ole kiirettä.
  Hyvää alkanutta uutta vuotta sinne Ahvenanmaalle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Sama ilmiö aina kun tammikuu alkaa. Olisipa minullakin yhtä paljon kärsivällisyyttä että pitäisin joulukoristeet Nuutinpäivään asti. 😊

   Poista
 15. Teidän koti on niin kaunis <3 Meillä ei ole vielä siivottu joulua pois. Perinteisesti joulukuusi ja koristeet siivoillaan loppiaisena, mutta nyt en kyllä aio viettää joululoman viimeistä päivää siivoamalla :) Näin joulu jatkuu meillä vielä viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tarja. Joskus ennen meilläkin loppiaisena kuusi vietiin pois, mutta nykyään ei malta pitää sinne asti :)
   Mukavaa vuoden alkua sinulle<3

   Poista
 16. Meillä on vielä joulu Nuutin päivään saakka. Koska meillä joulu hiipi kotiin vähitellen ja vasta oikeastaan jouluviikolla tulivat koristeet jatkamme perinteisesti 13.tammikuuta. Toivotaan, että joku tarttuu hyvää tilaisuuteen osaa sinun Olympus-kameran itselleen.
  Hyvää loppiaista Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mekin oltais tuotu joulu kotiin vasta jouluviikolla niin varmaan meilläkin olisi koristelut pidetty pidempään.
   Kamera 📸 on myyty!

   Poista
 17. Itsekin viime viikolla siivosin joulun pois täällä Lappeenrannassa. Tosin muutamat ulkovalot jätimme, ne kun ovat enemmän talviset kuin jouluiset. Sen verran oli kyllä taas siivoamista, että hieman haaveilin siivouspalvelun palkkaamisesta. Onpas siellä ollut aurinkoista ja keväistä, nyt on aikamoinen lumimyräkkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkovalot ovatkin vielä hyvät olemassa kun illat ovat niin pimeitä. Meillä on kiinteät ulkovalot talon seinustalla niin ei irrallisia kausivaloja tarvitse.

   Poista