Sivut

torstai 7. tammikuuta 2021

TÄRKEÄ KAPINE, VAI?Hei!

Muutama päivä tätä vuotta on jo eletty ja me jotka vielä haluamme käyttää ihan oikeita paperikalentereita olemme jo hankkineet uudet kalenterit. Vai vieläkö sinulla on se hankkimatta?

Kalenteri on ainakin minulle tärkeä, ja nimenomaan paperinen johon voi kirjoittaa kaiken muistettavan. Puhelimessanikin on tietysti kalenteri ja jotain siihenkin näpyttelen muistiin, mutta tykkään kyllä paperisesta enemmän.

Paperisesta on mielestäni helpompi hahmotella koko kuukauden muistettavat yhdellä kertaa.

Seinällä olevaan kalenteriin voivat muutkin perheenjäsenet kirjoittaa muistettavansa. Meitä on vaan kaksi jotka käyttävät tätä kalenteria, joten meidän menot ja muistettavat asiat mahtuvat tällaiseen, mutta nykyään on saatavissa monenlaisia kalentereita joihin muistiinpanoja mahtuu vaikka kuinka paljon.

Katselin paikallisen kirjakaupan kalenteritarjontaa, mutta en löytänyt oikein itselleni sopivaa. Jos kalenterin koko oli hyvä, niin kuvat tai paperin laatu eivät miellyttäneet silmääni. Tai sitten kalenteri oli ruotsinkielinen, eikä nimipäiviä ollut kuin ruotsiksi.

Jos kalenteri on Ruotsissa tehty, niin joissakin juhlapäivissä saattaa olla eroavaisuutta Suomen juhlapäiviin.

Halusin ihan kunnon suomenkielisen kalenterin, jossa ei tarvitse olla mitään turhaa, kunhan juhlapäivät on selvästi merkitty, mieluiten punaisella jotta erottuvat. Nimipäivät pitää myös olla.

Paperi saa mielellään olla mattapintaista, paksuhkoa ja päivien kohdalla pitää olla sopivasti tilaa kirjoittaa muistettavat asiat.

Hyvä on myös jos kalenterista näkee milloin on täysikuu, jotta tietää koska pitää nukkua huonosti :)
Kalenterin kuvat ovat minulle tärkeät enkä välitä mistään eläinaiheisista kuvista, vaan mieluiten kalenterissani kuvat saavat olla luontokuvia.

Ostamassani kalenterissa kuvat ovat hillityn värisiä ja tekstit samoin. Ensin näytti että kuvat olisivat valokuvia, mutta tarkemmin katsottuna huomasin että ne ovatkin maalauksia.

Kalenterin takakannesta löytyikin taiteilijan nimi, Niklas Johansson. Hän on käyttänyt kuviin akvarellitekniikkaa. Hänen kotisivunsa osoite on , yllätys yllätys ruotsalainen, eli www.njp.se. No, näin pieni ripaus ruotsalaisuutta sallittaneen kun kuvat ovat aivan ihania.

Tässä helmikuun kuvassa nähdään kirkkaassa auringonpaisteessa hiihtelevä ihminen. Tulipa ikävä lumisia maisemia.


Vaikka meillä ei lippua ole, sen paremmin kotona kuin mökilläkään, niin tykkään silti kun kalenterista näkee koska on liputuspäivä. Ja juhlapäivät on merkitty punaisella värillä.

Kuvat kalenterissa ovat toinen toistaan kauniimpia ja on mukava kääntää uusi kuukausi näkyville. Kalenteri on kierrekansio, joten sivut eivät repeile kuten saattaa käydä jos kalenterin sivut on yhdistetty toisiinsa nitojalla.
Kalenterissa on hiukan vanhanajan tunnelmaa, varsinkin tässä ihanassa joulukuun kuvassa.
Meillä kalenteri on keittiön seinällä ja siihen se hyvin sopiikin. Hillittyjen värien ansiosta se sulautuu kaappien ja seinien vaaleaan väriin, eikä pomppaa sieltä liikaa esille.Meillä on  lisäksi kaksi muutakin kalenteria. Kuvan ylempi almanakka on Superin jäsenilleen lähettämä almanakka joka mulla on työpöydällä. Siihen saa kivasti kirjoitettua kaikenlaista muistettavaa ja sen voi helposti kuljettaa mukanaan laukussa jos haluaa.

Alempi seinäkalenteri on menossa mökin seinälle.
Ostin tuon esittelemäni kalenterin  Adlibrikselta


VIELÄKÖ SEINÄKALENTERI ON SINULLA KÄYTÖSSÄ?
💜💜💜 

26 kommenttia:

 1. Minulla on vielä tämän vuoden kalenteri hankkimatta vaikka semmoista olen käyttänyt jo monia vuosia hieman kuin päiväkirjana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä sitten hankkimaan kalenteri. Ne voivat pian olla jo vähissä.

   Poista
 2. Meillä on seinäkalenteri käytössä koko porukalla, siinä on kaikkien menot. Minulla on myös puhelimen kalenteri käytössä ja kaikista tärkeimmät menot se sitten hälyttää :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisesta yhteisestä kalenterista onkin sitten helppo nähdä kaikkien perheenjäsenten tärkeät menot.
   Samoin sinulle Outi<3 Tällä hetkellä ei oikein tiedä onko loppu-vai alkuviikko kun noita pyhäpäiviä on ollut ihan roppakaupalla :)

   Poista
 3. Nyt kun tulee oltua paljon (=jatkuvasti) etätöissä, voisi seinäkalenterin tosiaankin laittaa ihan työhuoneeseenkin. Minullapas muuten taitaa ollakin sopiva kalenteri jo valmiina. Kiitos vinkistä, ei kun touhuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenteri pitää työhuoneessakin olla, joten ei muuta kuin sinne myös!

   Poista
 4. Minullakin käytössä paperikalenteri kirjan muodossa. Olen sen tehnyt itse ja lisään sinne netistä tulostamiani kalenterin sivuja, joitakin kuviakin olen sinne laittanut. Kirjassa on usean vuoden kalenterit. Kirja tarkoitettu vain omaan käyttööni. Olet oikeassa, että paperisesta kalenterista asiat hahmottaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterisi on varmaan tosi hieno kun itse olet sen tehnyt. Olisi kiva nähdä se vaikka blogissa postauksessa.
   On minullakin ollut nuoruudessa osittain itse tuunaamani pikku kalenteri, nimittäin teinikalenteri. Se oli sitä hienompi mitä täydemmäksi sivut oli kirjoitettu tai piirrelty. Olispa niitä säästynyt tähän päivään!

   Poista
 5. Minulla, eläkeläisellä, on kolme tämän vuoden kalenteria. Yksi on laukussa mukana kulkeva ja kaksi seinäkalenteria. Seinäkalentereista toinen apteekin joululahja ja toinen jätekuljetukselta. Apteekin kalenterissa kuvina on jokin tuotemainos ja luontokuva. Jätekuljetuksen kalenterissa on jäteastioiden tyhjennyspäivät ja hienoja luontokuvia. Kaikissa kalentereissa on myös nimi- ja liputuspäivät. Eniten käytän pienintä kalenteria, joka kulkee laukussa mukana ja muista katselen lähinnä niitä kuukauden kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä pysyt hyvin ajan tasalla kolmine kalentereinesi :) No, kolme on mullakin. Yhden sain tyttäreltä kun hän ei tarvinnut ja toisen ammattiyhdistykseltä. Kolmannen jouduin sitten itse ostamaan. Ennen mullekin kertyi kalentereita kun tilasin muutamia aikakauslehtiä ja niiden mukana sai aina kalenterin. Nyt taitaa lehtiyhtiöilläkin mennä huonommin, ainakin jos uutisiin paperilehtien huonommasta menekistä on uskominen ja eivät varmaan enää ihan samassa määrin teetä kalentereita.

   Poista
 6. Mua nauratti tämä "Hyvä on myös jos kalenterista näkee milloin on täysikuu, jotta tietää koska pitää nukkua huonosti" :D.

  Tähän asti olen aina ostanut vuoden vaihtuessa jonkun kauniin kalenterin, yleensä sellaisen laukussa mukana kulkevan, mihin muka merkkailen jotain, mutta niin vähissä on meikäläisen kalenterimerkinnät, että tänä vuonna jäi kokonaan hankkimatta.

  Työpöydällä sen sijaan on yksi virolaiselta yhteistyökumppanilta saamani ja seinällä vastaava saksalainen, jossa on meidän asiakkaan asiakkaan Jens Weissflogin kuva ja talonsa siinä taustalla. Yhtenä vuonna kalenterissa komeili Jensin rinnalla Matti Nykänen, jonka tapaaminen Jensille hänen pyynnöstään täällä Suomessa järjestettiin, mutta nyt ei enää Matti-parkaa ole :(.

  Puhelimen kalenteriin merkkaan nykyään vähäiset menoni, joille yleensä asetan pari muistutusta. Tykkään siitä, vaikka yleensä ja oikeastaan kaikessa muussakin olen perinteisten paperiversioiden kannalla. Tykkään kun saa käännellä sivuja, eikä vaan selata näytöllä.

  Mutta nyt tuli tästä kalenteriaiheestakin jo taas niin pitkä ja sekalainen vastaus, että pitänee poistua paikalta ja toivotella mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina en muista tuota täysikuun kuvaa etsiä, mutta heti kun olen nukkunut huonosti, niin yleensä sen sitten kalenterista löydänkin. Mulla tuo huono nukkuminen kestää yleensä kolmisen yötä.
   Oi, olet kuuluisuuksien kanssa työssäsi tekemisissä. Jännää!
   Paperisena kyllä minäkin tykkään saada postin. Tykkään jopa paperilaskuista, mutta nykyään valitsen mieluummin e-laskun ja laskut maksan puhelimella jonka olen havainnut kätevämmäksi kuin tietokoneella maksamisen.
   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Ai että, miten ihanat kuvat kalenterissasi ovat! Ja tuo täysikuu on kyllä tärkeä tieto 🤭🤣Kyllä silloin nukuttaa huonommin, vaikkei joka kerta.
  Meillä on töissä taukohuoneessa ja välinehuollossa seinäkalenterit. Muuten ajanvarauskirja, sellainenkin meillä vielä on, toimii kalenterinamme ja kovin yritän myös painaa mieleen asioita ihan muistiharjoitteena, etten kaikkea välttämättä kirjoita ylös kalenteriin.
  Hyvää tammikuista viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat kyllä tosi kauniita. Täysikuun olemassaoloa ei nuorena edes ehkä huomannut, mutta nyt sen kyllä tuntee. Ja vahvistus sitten kalenterista :)
   Nuo ajanvarauskirjat ovatkin aivan ihania. Meilläkin töissä oli sellainen käytössä, ei ajanvaraukseen, mutta siihen merkittiin kaikki asukkaiden menot ja esim. lääkärikäynnit. Ihanaa oli kun uuden vuoden alkaessa sai ottaa käyttöön ihan uuden kalenterin ja kirjoittaa siihen kynällä ensimmäiset merkinnät.
   Omaan muistiini en uskalla luottaa, vaikka silloin aina muistankin asian jos olen sen kirjoittanut ylös.
   Oikein kivaa viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 8. Minulla on aina seinäkalenteri käytössä ja juurikin sellainen missä on kirjoitustilaa. Nyt on käynyt tänä vuonna niin että minulla ei vielä ole kalenteria. Odotin että saamme pojan perheeltä jouluksi lapsenlapsista tehdyn kalenterin niin siksi en ostanut. Mutta ei tullut. No me olemme sanoneet että emme tarvitse mitään lahjoja mutta toivat kuitenkin sellaisen viime vuonna. Se oli aivan vastustamaton ihana ja siitä näki lapsien vaihtuvat kuvat joka kuukausi. No kalenteri on vielä hankkimatta vaikka eilen kävimme kaupassa mutta kun se ei ollut muistilistassa niin jäi taas. Kummallista sitä kaipaa heti. Se on meillä myös keittiön kaapin reurassa eikä myöskään hyppää silmille. Kauniit kuvat on kalenterissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset omista valokuvista tehdyt ovatkin niitä parhaita. Toivottavasti seuraavalla kauppareissulla muistat tämän tärkeän hankinnan.

   Poista
 9. Kuulun samaan kastiin eli tykkään käyttää paperikalenteria. Kännykän kalenteriin merkitsen lyhyesti tärkeitä menoja, jotta voin tarkastaa ne liikenteessä ollessani. Jo vuosia olen ostanut OmaPiha-lehden Puutarhakalenterin, johon kirjaan monia tärkeitä asioita. Keittiössä on seinäkalenteri, josta voin nopeasti ja helposti tsekata mm. nimipäivät. Työhuoneen taululla on myös seinäkalenteri, jota voi nopeasti vilkaista töitä tehdessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykän kalenteri onkin siitä hyvä että se on lähes aina mukana. Useampaa kalenteria tuntuu moni tarvitsevan.

   Poista
 10. Toki on paperinen seinäkalenteri. Minulla on keittiön seinällä Satokausikalenteri, joka on kalenterin lisäksi tuhti ja monipuolinen tietopaketti. Töissä käytän kalenterikirjaa. Isälleni annan joka joulu lahjaksi Yliopiston kalenterin. Seinäkalentereissa on usein ihania kuvia ja niistä saakin seuraavana vuonna sitten kivoja tauluja ja kortteja. Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Satokausikalenteri onkin laadukkaasta paperista kauniisti toteutettu. Näistä meidänkin kalenterin kuvista voisi jopa kehystää taulun.
   Oikein hyvää viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 11. Kyllä paperinen perinteinen kalenteri täytyy olla, keittiön seinällä. Nimi- ja liputuspäivineen ja juhlapyhineen.

  VastaaPoista
 12. Kyllä se niin on että paperikalentereita pitää aina olla. Mulla on usein monia. Osa tulee lahjoina ja osan ostan itse. Kaikilla kalentereilla vähän eri rooli. Parasta on kun voi piirtää ja kirjoittaa tärkeitä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kerta moniin vuosiin kun saanut yhtään seinäkalenteria mistään lehdestä tai vastaavasta. Onneksi tyttärellä oli tuo yksi tarpeettomana ja sain sen, niin ettei tarvinnut ostaa kuin yksi.

   Poista
 13. Kyllä löytyy seinäkalenterit sekä kotoa ja mökiltä! Valitsenkin ne aina tosi huolellisesti, koska niiden pitää miellyttää silmää kokonaisen vuoden ajan 😁

  VastaaPoista