27/01/2021

Lukijan toivomuksesta; torkkupeitto



Talvi tuli tännekin taas. Ja juuri sopivasti tähän aikaan valmistui torkkupeittoni. Tai se kyllä valmistui jo ennen joulua, mutta nyt sain sen kotiin. Meitä oli nimittäin useampia jotka teimme saman tyylisen peiton samoilla kangaspuilla, joten piti odottaa että jokainen sai peittonsa valmiiksi ennenkuin voitiin ottaa peitot pois kangaspuilta ja jokainen sai omansa kotiin vietäväksi.

Tuulia ja tyrskyjä-blogin ihana Ansku halusi nähdä lisää kuvia peitostani jota vilautin edellisessä postauksessa ja niinpä niitä nyt tässä postauksessa tulee.





Peitto on kudottu kangaspuilla ja loimena sekä itse kudontalankana on Lankavan Esito-lenkkimohair. Käytin kolmea väriä ja näin sain mukavasti vaihtelua ison peiton värimaailmaan. Peitto on kooltaan 200x150cm eli riittävä pidemmänkin ihmisen peitoksi.
    



Peitossa onkin oikeastaan neljää väriä, sillä loimi on luonnonvalkoista ja se erottuu hyvin sillä kudonta on löysähköä. Muut värit ovat beige, porkkanankeltainen ja tiilenvärinen.

Peitto oli nopea ja helppo tehdä. Siitä tuli melko ohut, mutta kuitenkin lämmin eikä tunnu liian raskaalta pitää päällä. Langassa on 70% mohairia, 26% nylonia ja 4% polyamidia.




Peiton molemmissa päissä on hapsut, jotka tässä kuvassa ovat vielä solmimatta. Kuten näkyy, lanka on melko ohutta ja siinä on lenkkejä.




Raidat ovat symmetrisesti keskellä peittoa ja muu osa on beigeä.

  



Toinen ennen joulua valmistunut peittoni on puikoilla kudottu, hiukan pienempi kuin tuo kangaspuilla tehty. Se on tehty  Alice Flower-langasta ja ohje löytyy täältä. Langassa on pieniä kukkasia, joten neuleen pinta on hyvin eläväinen. Lankaa on useita eri värivaihtoehtoja.





Nyt on peittotarpeet joksikin aikaa täytetty. Kiva näitä on tehdä, mutta todeta täytyy ettei itse tekemällä ainakaan halvemmalla pääse. Tarveaineet eivät ole kovin halpoja ja kun katselee kaupoissa tehdastyönä valmistettuja peittoja, niin halvemmalla saa ja ovat vaikka kuinka hienoja. Tekemisen ilo näistä omista tietysti jää palkaksi.


💜💜💜

 

26 kommenttia:

  1. Omg so pretty! <3
    Love it! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hienoja peittoja olet kutonut.

    VastaaPoista
  3. Tuo torkkupeitto on aivan ihana. Olipa kiva, että tämän näkemistä toivottiin, koska itsekin sitä salaa toivoin :)
    Leppoisaa iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä olisi muuten tätä postausta tehnyt jos ei olisi toivottu peitosta enemmän kuvia. Pääsin sitten itsekin linssiluteena kuvaan :)
      Kiitos Outi<3

      Poista
  4. No mutta nyt on hienoja tuotoksia syntynyt! Vaikka ei itse tehden säästäisi rahaa, mutta ovat ainakin uniikkeja! Huikeaa! Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Uniikkeja ovat ja kivahan noita on tehdä.

      Poista
  5. Mahtavat peitot!
    Tuo beige on kieltämättä aivan satumaisen upea ja väritys on todella herkullinen! Ei tuollaista kaupasta saisikaan. Uniikki teos 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään kyllä itsekin peiton väreistä. Ensin piti tehdä vaan yksivärinen, mutta lanka ei olisi riittänyt, niin täytyi laittaa useampaa väriä ja parempi olikin näin.

      Poista
  6. Oi miten ihana olet kun toteutit toiveeni ❤︎ Ja kiva kun sinäkin olet kuvissa :)
    Molemmat peitot ovat kauniita, mutta varsinkin tuo kangaspuilla kutomasi on kaikin puolin täys kymppi! Ihastuin heti sen väritykseen sekä keveään ulkonäköön, ja olipa kiva kun kerroit, että se myös on kevyt, mutta silti lämmin.
    Halvemmaksi ei ehkä tule itse tehtynä, mutta samanveroista ei ikinä löydy mistään kaupasta ja onhan itse tehty aina arvokkaampi, kaikin tavoin.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kun annoit postausidean. Peitto on tosiaan kevyt, mutta lämmin ja reilun kokoinenkin.
      Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Ihanat peitot ❤ Tuossa beigessä on kauniit värit ja symmetrinen värien asettelu. Tummassa peitossa on ihanaa nuo pienet väripilkut tummalla pohjalla ja tumman pinnan rakenne. Kässäily on niin kivaa, mutta ei tämä kovin edullinen harrastus aina ole 😊 Tässä just soffalla olen neulomaani peittoon kääriytyneenä ja postauksesi myötä mietin, että paljonko tälle tulikaan hintaa... Ei kannata laskea, tekemisen ilo ja valmis työ ovat jokaisen euron väärti. Mukavaa viikon jatkoa sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja. Kivaa näiden tekeminen tosiaan on, mutta valmiina ostaminen tulisi usein halvemmaksi.
      Oikein kivaa viikkoa sinullekin 💕

      Poista
  8. Hyvän peiton sait itsellesi! Tottahan se on, ettei itse tehden kyllä oikein mikään halvemmaksi tule. Monet kaupan tuotteet on teetetty halvan työvoiman maissa ja hintakin on sitten sen mukainen. Jos ostaa tuotteet kotimaisen käsityön myymälästä, saa siitä sitten maksaakin enemmän. Kuten sanoit, tekemisen ilo siinä kuitenkin on. Se lienee pääasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tuli. Ja totta tuokin että kotimaiset ovat hintavampia.

      Poista
  9. Erittäin kaunis peitto ja toinenkin! Ei niin perinteisiä, vaan enemmän moderneja. Tarvetaineet on varmaan tosi kalliita, mutta niin kun sanoit, itse tehdyssä on oma glamourinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei perinteisiä ollenkaan ja siksi kai tykkäänkin tämän tyylisistä.

      Poista
  10. Aivan ihana peitto. On siinä ollut varmasti työtä ja ei ihan halpaa puuhaa varmasti ole. Arvostan todella näitä käsin tehtyjä juttuja. Minä olen ostanut kirppareilta itse kudottuja villa shaaleja kaksi kappaletta viisi euroa kappale. Oli todella edullisia. Katselen aina kun kirpparilla käyn näitä. Mökillä ne on mukavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika äkkiä tuon peiton sentään teki. Itse en osaa antaa niin suurta arvoa käsintehdyille, että haluaisin niistä paljon enempää maksaa kuin tehdasvalmisteisista. Halvalla sait shaalit. Voin kertoa että melkein pyörryin kun tähän peittoon pelkät loimilangat maksoivat yli 70€. Silloin tuntui että onko tässä enää mitään järkeä!

      Poista
  11. miten hieno, nyt on kyllä pakko sanoa, että wautsiwau, koska en ikinä tuohon pystyisi. Aivan ihanat värit ja niin kivat iloiset kuvat susta Kristiina. <3

    Oikein mukavaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikea kudottava. Paljon vaikeampaa on olla itse kuvattavana!
      Sinulle myös oikein mukavaa viikonlopun viettoa<3

      Poista
  12. Kauniita peittoja molemmat! Olet kyllä taitava ja pidän myös tavasta esitellä peitto tuolla talvisessa maisemassa. Mukavaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo. Oli niin mukava talvipäivä että piti mennä ulos kuvaamaan. Ja sisällä kuvaaminen on haastavaa talvella.
      Sinulle myös❤️

      Poista
  13. Todella kauniit peitot molemmat ja tosiaankin kivasti kuvattu! Jännää lankaa tuossa kukkapeitossa. Eipä ole ennen tullut minulle vastaan. Niinhän se on, etteivät itsetehdyt käsityöt oikein tahdo kaupan vastaavia edullisempia olla, mutta ovatpahan aitoa käsityötä. Tosin, jos myymään lähtee, ei taida sellaista hintaa kukaan maksaa, mikä hintalapussa kuuluisi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä sisustusjuttuja ulkonakin! En ole minäkään ennen tuollaista lankaa nähnyt.
      Käsitöistä ei kyllä tosiaan saa työpalkkaa, hyvä jos tarvikkeiden hinnan saa.

      Poista