Sivut

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

ON SE KAUNIS JA JUHLAVAPerjantaina laivan keula osoitti kohti Turkua, vanhaa kotikaupunkiani jonne illalla saavuttiin. Turussa lämpötila oli hiukan kylmempi kuin lähtösatamassa Maarianhaminassa ja auton nastat rapisivat kovasti jäätyneillä teillä.

Ihmeempiä suunnitelmia tähän reissuun ei ollut, mutta haluttiin käydä ainakin Raision hautausmaalla haudalla jossa ei ennen oltu käytykään.
 Aamuisen lumisateen jäljiltä maa oli puhtaan lumikerroksen peittämä ja saimme etsiä tovin ennenkuin löysimme etsimämme haudan. Se oli muistolehdossa joka olikin varsin viehättävän näköinen paikka. Täällä oli pienikokoisia hautapaikkoja, joissa oli vain haudattujen nimet ja syntymä-ja kuolinajat kaiverrettuna metallikylttiin, joka oli kiinnitetty pienehköihin luonnonkiviin.

Jokaisella tänne haudatulla oli oma pikkuinen kivi nimilaattoineen ja useimmilla haudoilla oli lyhty ja ehkä pienehkö kukkanenkin. Haudat olivat lähellä toisiaan eivätkä ne olleet viivasuorissa riveissä vaan seurasivat luonnon muotoja ja kasvillisuutta. Jouduimme pyyhkäisemään kevyen puuterilumen pois useampien lattojen päältä ennenkuin löysimme etsimämme.

Paikka oli satumaisen idyllinen ja tällaiseen paikkaan haluaisin itsekin ehkä tulla haudatuksi. Lumi teki paikan vielä kauniimmaksi ja vaikka vieressä kulki kaksikin vilkasliikenteistä isoa tietä, niin täällä aisti kuitenkin omanlaisensa rauhan.

Sytytimme viemämme kynttilän läheisemme haudalle ja lähdimme kävelemään ulos hautausmaalta. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja sulatteli aamuisen lumisateen jäljiltä maassa olevaa lunta.
 Vierailumme Turussa oli vain yhden kokonaisen päivän mittainen ja tänään aamulla lähdimme kotiin päin. Lähdimme yöpymispaikastamme tarkoituksella hyvissä ajoin, sillä halusimme käydä katsastamassa miltä Tuomiokirkon edellisenä päivänä sytytetyt jouluvalot näyttävät.

Oli vielä ihan pimeää, mutta kirkon seutu oli kauniisti valaistu. Ihmisiä ei ollut vielä liikkeellä kuin jokunen ja niinpä olikin hyvä keskittyä kuvaamaan ilman häiriötekijöitä. Pari muutakin kuvaajaa näkyi paikalla ja uskon että tuota kaunista kirkkoa on käyty innokkaasti kuvaamassa jouluvalojen sytyttämisen jälkeen. Kuusi on kaunis ja kirkko komea. Tätä näkymää ihaillessa pälkähti mieleen ajatus talvihäiden kauneudesta. Tällaisessa säässä ja noin kauniisti valaistussa ympäristössä kelpaisi hääparin astella noita rappusia. On ehkä hiukan juhlallisempi tunnelma kuin kesähäissä. Tuomiokirkkoa vastapäätä, Pietari Brahen patsaan ympärillä oli kauniita valaistuja koristeluja. Kaksi valtavaa joulupalloa ja valaistut matalat aidat muodostivat tosi kauniin kokonaisuuden. 


 Tuomiokirkon ympäristö on jäänyt minulle vieraaksi sillä , jokapäiväinen reittini esim. töihin tai kouluun ei ole kulkenut noita katuja pitkin.

Kirkon vieressä myydään joulun edellä kuusia ja sieltä haimme mekin kotiimme kauniita kuusia kun ennen Ahvenanmaalle takaisin muuttoa asuimme muutaman korttelin päässä täältä. Siinä oli mielestäni oikeaa vanhajan joulutunnelmaa kun ostettiin kaunis kuusi tuon komean kirkkorakennuksen vierestä ja kannoimme sen, toinen latvasta ja toinen tyvestä kiinni pitäen, omaan kotiimme. 

Kirkon ympärillä on vanhoja rakennuksia joita on kunnostettu tosi kauniisti. Olisipa ollut enemmän aikaa jäädä niitä kuvaamaan.

Mutta nyt sitä aikaa ei ollut, sillä halusimme nähdä vielä valaistun teatterisillan ennen satamaan ajoa.Sen kuvaamisessa en oikein onnistunut. Olen nähnyt monia kuvia tästä jouluvalaistusta sillasta ja niissä on ollut enemmän valaistusta kuin mitä tänä aamuna. Nyt oli vaan ihan pieni lyhyt pätkä kaiteista valaistu eikä tuo vihreä värikään mielestäni ollut oikein kaunis tähän paikkaan. Voi olla että väri vaihtelee, mutta nyt se loisti koko ajan vihreänä. Sillan valaistuksen teemana on Pariisi ja pienen pienen Eiffel-tornit koristivatkin siltaa. Kun täällä katseli ympärilleen niin näki useitakin muita kohteita joita myös haluttaisi kuvata. Kaunis on Turku joulun aikaankin. Vielä aamuhämärissä otettu kuva Aurajoesta ja sitten lähdimme ajamaan kohti satamaa. Nyt ollaankin jo kotona.MUKAVAA JOULUKUUN ENSIMMÄISEN PÄIVÄN ILTAA JA HUOMENNA ALKAVAA UUTTA VIIKKOA!


💛💛💛 

26 kommenttia:

 1. Turku on aina kaunis. Mahtaa päihittää Rauman😉Tampereen ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on kaunis, mutta ei mielestäni kuitenkaan välttämättä sen kauniimpi kuin mainitsemasi tai vaikka Helsinki 😊

   Poista
 2. Turku on hieno kaupunki <3 ihanaa joulun odotusta Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se kaunis. Kiitos, sinulle myös! Nyt on pakko kysyä:onko siihen jokin erityinen syy että n. joka toinen päivä liityt lukijakseni ja joka toinen päivä eroat lukijoista? Kysyn kun ajattelen että luuletko että sinun pitää erikseen liittyä lukijaksi joka kerta kun kommentoit? 😊

   Poista
  2. Ehkäpä tämä kaikki johtuu vain omasta ajatusmaailmasta kun välillä tulee semmoinen fiilis että haluanko olla blogimaailmassa mukana vaiko en mutta nyt tiedän että haluan sekä pitää omaa blogia että seurailla / lukea muiden blogeja, anteeksi jos tilanne aiheuttaa hämmennystä !

   Poista
  3. Ei haittaa, tuli vaan mieleen että jos olet epätietoinen asiasta. Mukavaa joulukuun alkua sinulle!

   Poista
 3. Kauniin näköistä! Pimeän vuodenajan piristyksiä ovat kausivalot. Kuukauden päästä alkaa päivä pitenemään!
  Kuusi on kaunis ja kirkko komea - upea kokonaisuus ja sopii täydellisesti joulukuuhun.
  Täällä ei ollut yöllä satanut lunta, joten ei tarvitse tehdä lumitöitä ennen töihin lähtöä.
  Oikein hyvää alkanutta joulukuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo kausi-/jouluvalot tekevät kaikesta vieläkin kauniimpaa. Hyvä ettet joutunut lumitöihin ennen töihin menoa.
   Kiitos samoin!

   Poista
 4. Jouluinen Turku on kaunis. Kävimme viime ja toissa vuonna joulun alla Turussa ihailemassa jouluasuun puettua Turkua. Kauniit kuvat olet ottanut matkaltanne!
  Mukavaa alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kaunis. Lisää kuvia olisi kiva ottaa. Saa nähdä pääsemmekö tuonne vielä ennen joulua.
   Kiitos samoin teille!

   Poista
 5. Turku on niin kaunis kaupunki! Juuri tuo tuomiokirkon ja Vanhan Suurtorin ympäristö henkii ihanaa keskiaikaista tunnelmaa ja jouluvalaistuksessa on kuin satumaa.
  Tunnelmallista adventtiaikaa sinne Ahvenanmaalle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista vanhoista hienoista rakennuksista tulee minulle aina mieleen Uppsala, sillä niin samanlaisia rakennuksia näkee siellä.
   Myrskyluodolle myös oikein hienoa joulun odotusta ja adventin aikaa <3

   Poista
 6. Talvista Turkua on välillä ihan jopa pikkaisen ikävä. Varsinkin kun katselee tällaisia kuvia. Ihanaa joulukuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä, mutta en mä silti taitaisi enää sinne muuttaa.
   Samoin sinulle, oikein kivaa joulukuista päivää!

   Poista
 7. Turussa on kyllä niin kaunista. Meillä oli talvihäät, mutta vasta helmikuussa. Sinä päivänä kun menimme naimisiin satoi hitaasti taivaalta isoja lumihiutaleita ja kaikki näytti niin kauniilta <3
  Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kuulostaa kauniilta tuo hääpäivänne lumihiutaleiden kaunistamassa talvisäässä.
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 8. Talvisia kuvia Turusta harvemmin näkee. Ovat tosi kauniita aamuhämärässä. Eipä tuolla kaupungilla tule juuri käytyä ilta- tai aamuhämärässä,niin on kiva katsella ottamiasi kuvia. Kävittekö joulumarkkinoilla tai myyjäisissä? Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt joulun edellä kun kaikki paikat on upeasti valaistu on kaupunki kaunis. Keskustaan ei taida usein olla asiaa. Me menimme nimenomaan valokuvien ottamista varten. Joulumarkkinoilla tai myyjäisissä ei ajanpuutteen vuoksi ehditty käydä.
   Sinulle myös oikein kivaa viikkoa!

   Poista
 9. Turku on kyllä kaunis kaupunki ja upeita kuvia olet ottanut!
  Mukavaa viikon alkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaunis kaupunki ja vielä kauniimpi hienosti valaistuna.
   Mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa sinullekin<3

   Poista
 10. Oletpa ottanut kauniita kuvia Turusta! Hienot valaistukset. Olen käynyt Turussa veneellä ja vain kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin otolliset olosuhteet kuvaamiseen ja kaunista kuvattavaa, ettei voinut pahemmin epäonnistua.

   Poista
 11. I enjoyed all your photos! Thanks for sharing them.

  VastaaPoista
 12. Upeita kuvia kauniista Turusta!
  Ihanaa joulukuuta sinullekin!

  VastaaPoista