tiistai 10. joulukuuta 2019

VIHREÄÄ JA VALKOISTATulipa ihan kevättalven tunnelma kun katselin näkymää vierashuoneessa: ulkona hienoinen lumipeite ja sisällä viherkasvit ulkoa tulevassa valossa. Sillä valoa sieltä tänään tulvi, vaikka pilvinen päivä onkin.

Tänään oli viimeinen joogatunti ennen joulua. Mulla on matkaa joogasalille muutama sata metriä, mutta tänään ajoin sinne autolla. Hyvä oli että ajoin, sillä sen pätkän kun kävelin autoon ja sieltä pois sain mennä kieli keskellä suuta, sillä tien pinnat olivat jäässä.

Että vihaan jäisiä teitä! Olen ihan älyttömän jännittynyt kun kävelen liukkaalla alustalla. Pitäisi olla heti nastakengät jalassa, mutta tuntuu jotenkin hullulta laittaa niitä kun lunta ei ole edes nimeksi, tai on juuri ja juuri sen verran että on vähän valkoista maassa.

 Nämä viherkasvit meillä on yleensä olohuoneessa, mutta kun kohta sinne tuodaan joulukuusi, niin siirtelin ne jo hyvissä ajoin pois tieltä. Montaa kasvia meillä ei ole. Viime viikolla heitin juuri pois yhden joka on aina ollut niin hieno ja komea, mutta nyt se alkoi kellastuttaa lehtiään ja sitten ne taipuivat alaspäin. Kun eivät siitä näyttäneet tokenevan, niin leikkasin aina kellastuneen lehden pois.

Lopulta kyllästyin siihen kellastumiseen ja lehtien nuokkumiseen ja heitin koko kasvin roskikseen. Nyt on sitten vaan näitä pienempiä. Kaksi alkua olen istuttanut vastoin kaikkia sääntöjä pimeimpään syksyaikaan. Saa nähdä rupeavatko ollenkaan kasvamaan. 


Korallikaktus ainakin tuntuu voivan hyvin. Unelmoin aina sellaisista oikein suurista viherkasveista joita näkee kuvissa, mutta ne vaativat paljon tilaa, joten sellaisia ei voi ainakaan meille hankkia.


Tänään oli postilaatikkoon jo tipahtanut yksi joulukortti. Kiitos vaan lähettäjille. Tänä vuonna (ja ehkä tulevinakin vuosina) jätän kortit lähettämättä. Toivotan hyvät joulut täältä blogin kautta, facebookissa, instagramissa tai puhelinviestillä. Eiköhän noilla kanavilla jo suurin piirtein kaikki tutut tavoitakin, sillä tuttavapiiriini ei kuulu ainoatakaan ihmistä jolla olisi pelkkä lankapuhelin.LÄHETÄTKÖ SINÄ JOULUKORTTEJA, VAI TURVAUDUTKO JOHONKIN MUUHUN JOULUTOIVOTUSTAPAAN? 

🌲🌲🌲14 kommenttia:

 1. Joulukortit ovat aina kuuluneet joulun perinteisiin joka vuosi,

  Rauhaisaa ja tunnelmallista joulun odotusta Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteja olen minäkin lähettänyt joka vuosi, mutta nyt päätin olla lähettämättä.
   Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 2. Kyllä minä lähetän joka vuosi kortit myöskin tänä vuonna. Lähetän myös paljon Whatsapp viestejä, niillä tavoittaa loput. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni vielä kortteja lähettää ja monen mielestä jouluun ehdottomasti kuuluu korttien lähettäminen. Päätin olla lähettämättä. Katsotaan muttuvatko ajatukset sitten ensi vuodeksi.

   Poista
 3. Technology made things more easy now, even though I still enjoy to send Christmas cards to people. :)
  Happy week dear, Christina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, its so simple to send a message so I decided not to send cards this year.
   Have a nice week you too <3

   Poista
 4. Minä luovuin joulukorttien lähettämisestä tänä vuonna tuon postin lakon kanssa. Aion lähettää joulutervehdykset facessa ja whats appilla kaikille, jotka asuvat pidemmällä. Muutama lähellä asuva saa kortin vielä ennen joulua, jos nähdään :)
  Ihanaa iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin toimin minä. Yhden kortin lähetin ulkomailla asuvalle ystävälle, muut saavat hyvänjouluntoivotukset puhelimitse.
   Samoin sinulle Outi<3

   Poista
 5. Laitoin tänä vuonna enää viisi joulukorttia, ihan lähimmille sukulaisille. Ennen olen laittanut enemmän joulukortteja. Nyt ajattelin laittaa loput joulutervehdykset puhelimella WhapsAppilla ja tietokoneella erilaisia reittejä.
  Viherkasvit tuntuu olevan kovilla nyt kun on niin pimeää. Pari olen joutunut heittämään pois. Jäljellä olevat voi paremmin ja olen sumutellut niitä. Se tuntuisi virkistävän ja auttavan niitä selviämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ihmiset alkavat lähettää yhä vähemmän kortteja kun on noita kaikkia muita kanavia.
   Ei kyllä tee tämä pimeys hyvää viherkasveille.

   Poista
 6. Aivan ihana tuo tähti! Taitaa vain mummille ja isälle lähteä tänä vuonna joulukortti ja ei edes voi luottaa meneekö perille. Lähetin isälle isänpäiväkirjeen ennen lakkoa, ei ole vieläkään saanut. Eli viikkoa ennen lakkoa. Höh.

  Ihanaa viikon jatkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Hiukan erilainen tuo tähti verrattuna niihin joita meillä ennestään on.
   Onpa harmi kun ei kierjeesi vieläkään ole tullut perille. Minne lie eksynyt.
   Ihanaa torstaita ja viikonloppua sinulle<3

   Poista