Sivut

torstai 28. marraskuuta 2019

NÄIN TOIMII POSTI!En taas voinut olla harmistumatta!

Kuten ehkä muistat oli blogissani jokin aika sitten arvonta jossa palkintona oli tee-joulukalenteri. Arvontaan osallistui teitä lukijoita ihan mukava määrä ja voittajakin saatiin selville.

Voittaja ilmoitti minulle yhteystietonsa ja minä paketoin kalenterin ja marssin postiin paketin kanssa. Virkailija punnitsi paketin ja ilmoitti lähetyksen hinnaksi jotain kymmenen euron päälle. Mielestäni postimaksu kuulosti aika suurelta paketin painoon ja arvoon nähden ja kysyinkin onko se halvin mahdollinen hinta postituksesta.

Kannatti kysyä halvempaa hintaa sillä kun lähetys lähetettiin postipakettina eikä kirjeenä, niin hinnaksi tuli 7,40€ eli säästyi kolme euroa.

Silloin oli marraskuun 7. päivä.

Tänään on marraskuun 28. päivä. Arvonnan voittaja varmaan on jo moneen kertaan ihmetellyt miksei lupaamani tee-joulukalenteri ollenkaan tule perille, kun ensimmäinen adventtikin on jo ihan ovella.

Kun tänään menin postilaatikolle, niin kappas vaan, oli tullut pakettipalautus. Lähettäjäksi oli merkitty juurikin samainen ihminen jolle olin paketin lähettänyt.

Ei muuta kuin takaisin postin pakettikortti kourassa ja mieli ärtyneenä. Annoin virkailijalle pakettikortin ja hän nouti paketin takahuoneesta. Se oli se samainen tee-joulukalenteripaketti jonka kolme viikkoa sitten olin itse lähettänyt. Kysyin tietysti miksi paketti on tullut takaisin minulle, mutta hän ei osannut sitä selittää muulla tavalla kuin että mantereen posteissa on tapana palauttaa paketti lähettäjälle viikon kuluttua ellei vastaanottaja ole sitä noutanut.

Jos käytäntö tosiaan on tuo, niin eikö tällaisessa tapauksessa kun on lakkoiltu pari viikkoa, olisi pitänyt joustaa ja pitää sitä pakettia hiukan kauemmin?! En tiedä onko saajalle edes mennyt tietoa tuon paketin saapumisesta.

Niin tai näin, halusin kuitenkin lähettää paketin samantien uudestaan ja kirjoitin postissa siihen uuden pakettikortin. Arvaa vaan jouduinko maksamaan toiset 7,40€ että paketti lähti vastaanottajalle!


Toivon tosiaan että paketti tällä kertaa löytää perille.

Postilähetysten hinnat ovat kyllä ihan pilvissä tänä päivänä. Tämä paketti painoi 320g ja kun sen kaupasta ostin, niin se maksoi 10€.

Nyt sen pelkkä postittaminen maksoi 2x7,40€ eli 14,80€. 


Uskon ja toivon että arvonnan voittaja RITAVUOREN JUURELLA saa pakettinsa lähiaikoina ja että se vielä kestää ehjänä tämän edestakaisen matkustamisen.LÄMMINHENKISTÄ TULEVAA PIKKUJOULUA JA ENSIMMÄISTÄ ADVENTTIA KAIKILLE!💜💜💜
34 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa aika järkyttynyt näistä meidän hinnoista. Oon vaan aina niellyt tuskani ja ajatellut, että täällä kaikki vaan maksaa enemmän... mantereen hinnoista en enää tiedäkään.
  Toivottavasti paketti nyt pääsee perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika arvokasta on postien lähettäminen. Toivotaan ettei enää tule takaisin.

   Poista
 2. Harmillinen sattumus.
  Mutta - nopeastipa tuli palautusilmoitus, kun lakkokin loppui vasta eilen. Ja kuitenkin lähetys oli mantereelta tullut.
  Käsittääkseni mantereen Posti kertoo palauttamissaan lähetyksissä myös syyn palautukseen. Käytännössä niin, että lähetyksen päälle on laitettu tarra, jossa olevista vaihtoehdoista on ruksattu se, joka nyt sitten palautuksen syynä on ollut. Ja jos kyseessä sattuu olemaan jokin sellainen syy, jota ei tarran vaihtoehdoissa ole mainittu, lähetyksen päälle tarrataan palautuksen perusteleva virallinen teksti (esim. lähettämiseen liittyvien seikkojen muutokset, joita lähettäjä ei ole tiedostanut antaessaan lähetystä Postin toimitettavaksi antaessaan). Posti toimii lain velvoittamana, niinpä se ei voi ihan miten haluaa paketteja ja kirjeitä palautella.

  Toivottavasti paketti nyt menee perille. Ja yllä oleva tekstini tietenkin ihan vaan yleisluontoista tekstiä postilähetyksistä noin yleensä, ja vieläpä omiin käsityksiini ja kokemuksiini perustuvaa tekstiä :).
  Vilkaisin netistä Postin hintoja Ahvenanmaan suuntaan: täältä teille päin halvin pakettitaksa on yli kympin.
  Niin juu, ja Postin sivuilla kerrotaan, että jos lähetys palautuu vastaanottajalle, tämä joutuu palautusta noutaessaan maksamaan vastaanottamisesta saman suuuruisen summan kuin mitä maksoi lähettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä tuli takaisin päin, eikä mitään palauttamisen syytä lukenut paketin päällä, ainoastaan vastaanottajan nimi ja osoite oli vedetty yli.
   Kai silloin pitää joku järkevä syy olla lähetyksen palauttamiselle jos lähettäjä joutuu vielä maksamaan toistamiseen jos saa paketin takaisin.
   On niissä monet koukerot!

   Poista
 3. Voi ei, olipa kurjaa. Toivotaan, että paketti menis nyt perille, aikamoinen hinta sille nyt kuitenkin tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moista sähellystä ja kun paketin arvo ei ollut tuon suurempi niin tuntuu vieläkin turhemmalta edestakainen lähettely.

   Poista
 4. Onpa ikävä homma, että palautui.Minulla on myös tee-kalenteri odottamassa joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt se on kuitenkin toivon mukaan menossa arvonnan voittajalle.

   Poista
 5. Voi ei mikä juttu! Posti on kulkenut tosiaan tänne meille koko ajan ihan normaalista, kirjeet ym. eivät ole kulkeneet lakon vuoksi. Kännykkänumero tulee paketteihin nykyään laittaa, niin kyllä vastaanottajan olisi pitänyt saada ilmoitus tekstarina? Että mikähän tuossa on mennyt vikaan ja kyllä joskus on jotain meikäläisenkin lähettämää tullut takaisin.

  Lähetin ennen lakkoa isänpäiväviikolla maanantaina isälle isänpäiväkirjeen, juu ei ole vieläkään saanut. Tänään tuli paketti-ilmoitus ja siinä luki haettavissa klo 15. Menin postiin 16:30, niin ei ollut paketti saapunut. Ehkä posti on nyt lakon vuoksi vähän erityisen sekaisin, mikä ei tosin selitä sitä isänpäiväkirjettä, ettei viidessä vuorokaudessakaan kirje ykkösluokassa mene perille, mrrr....

  Oli kurja tämä sinun episodi todellakin ja kun postin moka, niin on törkeää, että joudut maksamaan uudet postarit.

  Mukavaa viikkoa noin muuten Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei lakon aikana ole tullut mitään muita posteja kuin ahvenanmaalaisten lähettäjien lähettämiä. Tuota puhelinnumeroa ei pakettikortissa ollut, mutta ei sitä postissa myöskään kysytty kun pakettia olin lähettämässä. Enkä olisi sitä tiennytkään.
   Ymmärrän kyllä että lakko aiheuttaa kaikenlaista vaikeutta ja ruuhkaa, mutta kuitenkin.
   No, muuten kyllä pyyhkii ihan hyvin :)

   Poista
 6. Juuri kauhisteltiin työkaverin kanssa näitä hintoja. Hänen tyttärensä asuu Hollannissa ja monet eurot on mennyt pakettimaksuihin, kun kaverini on halunnut ilahduttaa tytärtään yllätyspaketeilla. Me lähetimme tossut ja kuvia Marokkoon ja maksoimme siitä huvista päälle 10€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat tosiaan nousseet siitä mitä ne joskus ovat olleet. Aikoinaan pakettien lähettäminen oli melkeinpä ilmaista. Nyt hämmästyy joka kerta hinnan suuruutta kun jotain postittaa.

   Poista
 7. Postipakettimysteeri. Höperöintä ettei postissakaan osata sanoa, miksi paketti tuli takaisin. Kahteen kertaan postitettu paketti, niin kyllä se nyt menee perille. Harmillista, että jouduit maksamaan kahteen kertaan! Hyvää viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin mysteeri. Ahvenanmaallahan on tuo oma postilaitos ja en tiedä sitten miten paljon yhteistyötä tekevät Suomen Postin kanssa, mutta ei osannut virkailija sanoa syytä paketin palauttamiseen. Tosin kyseessä on kaupan yhteydessä toimiva asiamiesposti, joten ehkä jos olisin mennyt pääpostiin Maarianhaminaan kysymään, niin olisivat olleet asiantuntevampia. Tuplamaksu kyllä potuttaa.

   Poista
 8. Postin hinnat ovat tosiaan törkeän korkeita ja omalta osaltaan vähentävät postin palvelujen käyttöä. Lakolla saattoi olla oma osansa pakettisekoilussasi. Kalliiksi tuli lähetys! Toivottavasti nyt menee perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat pilvissä, mutta työntekijöiden palkat maassa. Voi olla että lakko aiheutti häiriötä tämän lähetyksen perillemenossa. Pidetään peukkuja etten joudu sitä enää kolmatta kertaa lähettämään.

   Poista
 9. Olipa harmittavainen juttu,joka johtui ehkä postin lakosta, ettei vastaanottaja ollut saanut sitä paketin saapumisilmoitusta. Noudattavat samoja sääntöjä, kuten normaalistikin. Mulla oli myös harmittavainen asia viime perjantaina. Olin ollut labrassa edellisellä viikolla ja saanut lääkärin soittoajaksi viime viikon perjantain. Odotin koko perjantain "kuin kuuta nousevaksi". Soittoa ei tullut. Olinhan ihmeissäni ja ajatuksia pyöri päässä, miksi ei soittoa tullut. Tiistai aamulla katsoin omakannasta, että lukeeko omakannassa mitään siitä asiasta. Siellähän se selvis vai selviskö. Lääkäri oli kirjoittanut, että hän on soittanut viisi kertaa eikä asiakas ole vastannut. Minun puhelin ei kyllä ollut soinut eikä yhtään vastaamatonta puhelua. Soitin terv.keskukseen ja kerroin miksi soitin. Siellä oli nokkela ihminen ja sanoi, että lääkäri on soittanut viisi kertaa enkä ole vastannut. Huomasi, että rupesin inttämään, ettei puhelimeni ole soinut. Sitten hän taipui vastaamaan, että Telialla on ollut jotain häikkää. Sehän syy selvis, kun heillä on Telian liittymä. Sain uuden ajan ensi maanantaiksi. Mutta miksi ei sitten voinut siirtää soittoa seuraavaksi arkipäiväksi, onko tämä nykyaika niin sidottu kaavoihin, koneisiin jne. Entäs sitten, kun ropotit alkaa ihmisten puolesta hoitamaan asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä oli lakko syynä, ei voi tietää. Sulla hiukan isompi häiriö tiedonkulussa. Olisi voinut olla kohtalokaskin, kun kyseessä on kuitenkin lääkärin ja potilaan välinen yhteydenotto. Onneksi asia selvisi. Mulle tuli myös yksi tuona Telian häiriöpäivänä lähetetty viesti vasta toissapäivänä. Missä lie seikkaillut :)
   Ehkä rpbptit ei tee virheitä, mutta ne varmaan eivät jousta yhtään kun ovat ohjelmoidut tekemään asioita just eikä melkein.

   Poista
 10. Tuollainen itsestä riippumaton turha rahanmeno harmittaa kyllä. Meiltä on hävinnyt kirje ja kortti postin kuljetuksessa ja sen myötä luottamus postiin on saanut kolauksen. Nykyinen kallis hinnoittelu on ikävää.
  Toivottavasti pakettisi menee nyt turvallisesti perille asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin harmittaa ja se että vastaanottaja varmaan on jo ihmetellyt että huijasinko kun ei arvontavoittoa kuulu.
   Eiköhän se nyt loppujen lopuksi perille mene.

   Poista
 11. Oi apua😳en ole saanut paketista ilmoitusta mutta ajattelin sen "lojuvan" jossain lakon vuoksi. Toki olisin heti hakenut jos olisin tiedon saanut😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika outoa ettet ole saanut ilmoitusta saapuneesta lähetyksestä.
   Jospa se nyt vihdoinkin tulisi perille, toivotaan 😊.
   Mukavaa pikkujoulua sinulle!

   Poista
  2. Nyt oli laatikossa ilmoitus paketistasi. Olisi pitänyt hakea 18.11. mennessä. Aika mahdotonta🙈! Ja tuskin on ainoa lähetys joka sehlaa ees taas.

   Poista
  3. Nyt ei enää tajua mitään! Tuo ilmoitus oli siis siitä ensimmäisestä lähetyksestäni, koska tämän toisen lähetin vasta 28.11. Kyllä nyt joku on töpännyt oikein kunnolla!

   Poista
  4. Ei ole otettu huomioon että lakon vuoksi en ole saanut ilmoitusta😏on vaan noudatettu pykäliä.

   Poista
  5. Tänään sain paketin! Huh, helpotusta. Pelkäsin, että uusikin yritys olisi lähtenyt takaisin, eikä paljoa puuttunut. Huomenna oli viimeinen päivä hakea paketti. Perjantaina ilmoitus ei vielä ollut laatikossa, ja ma en käynyt katsomassa. Flunssa on yrittänyt iskeä, töitä oli silti tehtävä, eikä meidän laatikko ole aivan talon vieressä.
   Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kunhan ehdin, teen postauksen omaan blogiini paketin seikkailuista.
   Kiitos vielä kerran, Kristiina!

   Poista
  6. Olipa hyvä että vihdoinkin sait paketin.
   Mukavia teehetkiä joulua odotellessa!

   Poista
 12. Onpa outoa toimintaa postilta. Luulisi tosiaan, että odotusaikoja venytetään, kun postit on lakon takia seisseet ties missä.
  Ihanaa adventtia sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tiedä sitten missä paketti on seikkaillut.
   Kiitos samoin! 🌲

   Poista
 13. Onpa ikävä juttu! Toivottavasti vastaanottaja saa sen nyt perille ja teekalenteri löytää onnellisen voittajan luokse. Mantereella pitää lähetyksissä on aina gsm-nro vastaanottajan tavoittamiseksi. Toki tämä ikävä lakko on voinut myös aiheuttaa tämän ja sinulle turhaa rahanmenoa.


  Tästä tuli mieleen, että kun minä lähetin aikoinaan sinun Marjon matkassa -blogista voittamasi palkinnon mietin todella pitkään miten toimia kun paketti tulee Ahvenanmaalle. Luin netistä ohjeita ja mietin kuumeisesti miten toimia ettei "sinun tarvitse tullata pakettia". Sitten päädyin lähettämään sen ihan tavallisesti ja onneksi tuli perille eikä sinulle mitään kustannuksia siitä.

  Hyvää lauantaita Kristiina 😊 meillä Espoossa paistaa AURINKO!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Si toivon itsekin että nyt sujuisi paketin perillemeno jouheasti. Täällä ei postissa kysytty puh. N:oa, joten pidän peukkuja että perille menee. Saamani arvontavoitto blogistasi oli ihana ja vielä on yksi ihovoidepurkki avaamatta.

   Poista
 14. Itsekin mietin, miten lakon alle jääneet postit mahtaa kotiutua. Toistaiseksi ei ole tullut mitään. Ja yllätyksenä tuli se ongelma, että Matkahuollon kautta lähetetyt paketit menivätkin naapurikunnan Ärrälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on jo tullut ainakin laskuja, jotka nyt ovat jo hiukan myöhässä maksun suhteen maattuaan ties missä postin lokerikoissa.
   On sitten muillekin sattunut kömmähdyksia pakettitoimitusten kanssa :)

   Poista