12/12/2019

ENPÄS KYSYKÄÄN!



Viime vuosina on meille tuotu kuusi noin Lucianpäivän aikaan, niin tänäkin vuonna. Kun on tällainen muovikuusi, niin ei tarvitse huolehtia veden riittävyydestä kuusenjalassa, eikä siivota varisevia neulasia lattialta ja voi tuoda kuusen reilusti ennen joulua sisälle.

Meillä oli aikaisemmin tv tässä kuusen paikalla ja silloin kuusi laitettiin ikkunan eteen. Tuo arkistokaappi oli tv-tason vieressä. Nyt keksin että siirretään tv arkistokaapin päälle ja viedään tv-taso toiseen huoneeseen. Tilaa tuli roimasti lisää ja sitten kun kuusi taas viedään pois, niin nojatuoli, joka nyt on väliaikaisesti toisessa huoneessa tulee tähän kuusen paikalle. Entistä tv-tasoa emme enää olohuoneeseen tuo vaan tv saa jäädäkin tuohon missä se nyt on. 



Mitään uusia kuusenkoristeita emme ole moneen vuoteen hankkineet, päinvastoin. Vein muutossa suuren osan koristeista kirpputorille ja siltikin niitä on vielä ylimääräisiäkin. Huomaan että ripustan kuuseen vuosi vuoden jälkeen samat koristeet. Joskus kokeilen jotain muuta, mutta tämä hillitty koristelu on kuitenkin eniten mieleeni. 




Viime vuonna koristelin kuusen kahteen kertaan. Jouluksi ripustelin punaisia palloja ja uudeksi vuodeksi laitoin tilalle valkoiset ja hopeiset. Näin sain hiukan pidennettyä aikaa kuuselle. Yleensä alkaa jo joulun ja uudenvuoden väliviikolla tulla sellainen olo, että kuusesta olisi aika luopua. Ja varsinkin jos tulee aurinkoisia päiviä, niin kuusi koristeineen alkaa tuntua tunkkailselta.

Kivalta tuntuu aina ennen joulua laittaa kaikkea koristetta ja valoja, mutta vähintään yhtä mukavaa on kerätä ne joulun jälkeen pois. Nyt varmaan superjouluihmisten mielestä olen ilon ja tunnelman pilaaja kun jo pari viikkoa ennen h-hetkeä rupean puhumaan koristeiden pois korjaamisesta.



Mies kiusoitteli minua sanomalla että sitten kysyt postauksen lopussa että "joko teillä on kuusi koristeltuna", mutta enpäs nyt kysykään!


TOIVOTAN VAAN KAIKILLE MUKAVAA PÄIVÄÄ!


🎄🎄🎄 

22 kommenttia:

  1. Vaikket kysykään, niin kerron silti: ei ole kuusta ollenkaan. Meillä oli viime vuonna sellainen minimuovikuusi, voi olla, ettemme kaiva sitä esiin ollenkaan tänä vuonna.

    Minä olen allerginen kuuselle, eikä aito kuusi selvästikään sovi samaan talouteen, missä minä aion oleskella ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voi olla ihan ilmankin kuusta, varsinkin kun kynttelikköjä ja muita jouluvaloja on tarjolla vaikka minkälaisia. Ja voihan niitä joulupalloja ripustella muuallekin kuin kuuseen.
      Mukavaa joulun odotusta sinulle Susanna!

      Poista
  2. Täällä Irlannissa kuuset tuodaan sisään jo joulukuun alkupuolella ja kovin koristeilla kuorrutettuja ne sitten ovatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten saavat ne säilymään joulun yli ja pidemmällekin? Tuo runsas koristelu taitaa tänne pohjolaankin tehdä tuloaan.

      Poista
    2. Vähän luulen, että ovat muovikuusia; eihän niitä varmaan täällä kovin kasva :)

      Poista
    3. Ok. Muovinen on meilläkin. Se on helppo ja tämä meidän on kuitenkin aidon näköinen vaikka läheltäkin katsoo. Sitä ihanaa oikean kuusen tuoksua ei kuitenkaan ole.🌲

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Maikku. Se on joka vuosi yhtä tasaisen kaunis :)
      Samoin, viikonloppua <3

      Poista
  4. Jos olisit kysynyt, tietäisitkin mitä olisin vastannut, mutta en nyt vastaa, kun ei kysyttykään :).

    Meillä kuusi tosiaan tuodaan sisälle vasta aattona tai aatonaattona ja viskataan loppiaisena pihalle (paitsi jos vasta silloin tulee lunta, en välttämättä raski luopua kuusesta vielä silloin).

    Tärkeimmät koristeet kuusessa on mielestäni valot. Muuta en välttämättä haluaisi aina edes laittaa. Ja jos laitan, niin varsin huomaamattomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihan niinkuin "vanhaan hyvään aikaan" tuotte kuusen sisälle. Meillekin tuotiin ennen aatonaattona, mutta nyt kun on toi ikikuusi niin en malta odottaa niin pitkään.
      Ja loppiaiseenkaan en jaksa aina odottaa, vaan usein heti uuden vuoden jälkeen laitetaan kuusi pakettiin.
      Olisin tuonkin osannut arvata että hillittyä linjaa noudatat kuusen koristelussakin. Varsin hillittynä pidän omaakin tyyliäni, vaikka pelkkiin valoihin en kuitenkaan ehkä osaisi tyytyä. Mutta kauhistus minulle ovat sellaiset paksut kullanväriset nauhat ja kirkuvan väriset pallot. Aiemmin meillä ei ollut mitään kiiltävää kuusessa, mutta nyt olen tykästynyt noihin hopeanvärisiin helminauhoihin.

      Poista
  5. Minä se vasta ilonpilaaja olenkin: ei ole kuusta eikä ole koskaan ollutkaan! Tähän kotiin muuttaessa oli tosin pihalle tuotu kuusi, jossa valosarja. Nyt ei tarvitse enää havupuita muualta tuoda, kun on tuijat ym. havupuut kasvaneet jo hyvän kokoisiksi ja niissä valosarjat palavaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho Vilma! Kätevää kun on valmiina nuo valot niin ei tarvitse aina nitä paikoilleen värkkäillä. Ihmettelen vaan että miten kauan johdot niissä riittävät jos puut kasvavat koko ajan :)

      Poista
  6. Kaunis kuusi.J on niin vitsikäs. Leppoisaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kuusi!
    Kyllä täälläkin jo kuusi koristeltuna seisoo.
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sinulle myös toivotan oikein ihanaa viikonloppua!

      Poista
  8. Kaunis kuusi! Kun meille tuli koira 14 vuotta sitten ei ole otettu sen jälkeen joulukuusta. Minnie nimittäin saapui joulukuun alussa ja mietin, että karsitaan kaikki turha pois. Seuraavana jouluna kävi juomassa kuusenjalasta kun oltiin kyläilemässä joten kuusi jätettiin suosiolla pois. Meillä on parvekkeelle pajukartio, joka koristellaan ja toimittaa joulukuusen virkaa. Leppoisaa viikonloppua Kristiina ja 3.adventtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo. Ehkä paras ratkaisu joulurauhan saamiseksi :) Mekin hiukan mietittiin tämän kuusen sijoittamista terassille, mutta sisällä se nyt kuitenkin on. Olisi ehkä ollut hiukan liian tuulista terassilla ja kuusi olisi jatkuvasti kaatunut.

      Poista
  9. Hienolta näyttää teidän kuusi❤🎁🎁

    VastaaPoista
  10. Your Christmas tree looks very beautiful:**Regards

    VastaaPoista