sunnuntai 22. joulukuuta 2019

JOULUINEN KIERROS MAARIANHAMINASSATeimme eilen pienen kierroksen jouluisessa Maarianhaminassa. Paljon olikin ihmisiä liikkeellä vaikka oli lauantain myöhäisiltapäivä. Yleensä tähän aikaan keskustassa on jo hyvin rauhallista ja liikkeet ovat suljettuina, mutta joulun läheisyys saa ihmiset liikkeelle ja liikkeet pidentämään aukioloaikojaan. Yksi hienoimmista joulukoristeluista on tänä vuonna mielestäni Victor Crafts & Design-liikkeen havuköynnöksin koristeltu julkisivu. Vanhanaikainen köynnös sopii vanhan puutalon ilmeeseen tosi hienosti ja kun tuossa liikkeessä myydään mm. kierrätyskankaista valmistettuja vaatteita, niin koriste sopii erittäin hyvin. Jos liikut näillä main, niin tuossa liikkeessä kannattaa ehdottomasti pistäytyä. Sittkoff-gallerian edessä olivat pöydät ulkona. Voisin kuvitella että jos olisi kuiva sää, lunta ja pikku pakkanen, niin tuossa olisi kiva hetken istuskella kuumaa juomaa nauttien. Nyt ihmiset istuivat sisällä kahvilassa tai kiertelivät jouluostoksia tehden. Bagarstugan-kahvila, joka sijaitsee kävelykadun sivukadulla oli jo sulkenut ovensa tältä päivältä, mutta jouluisia ikkunakoristeita sain kuvattua ulkoapäinkin. 

Kortvaruboden on somistanut jouluisen näyteikkunansa Marimekko-tuotteilla. Cityblommor-kukkakaupalla on aina näyttävät koristelut jotka ulottuvat myös kävelykadulle, liikkeen edustalle. Kukkien lisäksi liikkeestää löytyy paljon sisustus-ja lahjatavaraa. 
Eilen Maarianhaminassa vieraili jouluvalaistu Coca-Cola-rekka ja tarkoitukseni oli ottaa siitäkin kuvia, mutta kun lähestyimme sitä niin sen ympärillä kuhisi ihmisiä ja juomaa jonottavat ihmiset muodostivat satoja metrejä pitkän jonon. Emme poikenneet paikalle.

Alla olevan kuva lainasin Iltalehden sivuilta.

Iltalehden jutussa kerrotaan että kyseinen rekka voi olla hankala ajaa ja se olikin Maarianhaminan keskustassa hiukan törmaillyt.


Itse joulukadun valaistuksesta en tullut ottaneeksi kuvaa sillä sen koristelut ovat kyllä hienot, mutta aika vaatimattoman kokoiset, joten ne melkeinpä jäävät huomaamatta kun muuta koristetta on niin paljon.

Poikkeamalla kävelykadulta lähikaduille löytyy lisää katsottavaa.


Kotiin maaseudulle ajellessa voi ihailla jouluvalaistuja pihoja ja taloja ja nautin kun pääsimme taas kaupunkia rauhallisempaan ympäristöön.


💚💚💚22 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta kierroksesta ❤️
  Hyvää Joulua! ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulutunnelmaa kaupunki pullollaan. Tunnelmallista joulua Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan erilaista kuin täältä yleensä näytetyissä kesäkuvissa. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Kauniilta näyttää Maarianhaminan keskustassa. Ihania koristeluja kauppojen ikkunoissa.
  Kaunista iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kaupat satsaavat kyllä tosissaan tehdessään kauniita ikkunasomistuksia.
   Kiitos samoin Outi <3

   Poista
 4. Voi miten mukava kierros, upeiden kuvien kera! Kyllä vaan on nähtävää riittänyt ja ihanaa joulun tunnelmaa:) Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne❤️🎅🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit Maarianhaminan joulukuvista. Sinne myös kaikkea hyvää joulun aikaan <3

   Poista
 5. Hyvää ja lämmintä joulua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Upeaa väriloistoa ja joulutunnelmaa!
  Ihanaa Joulua sinulle! 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika ihanaa. Valot muuttavat aika paljon kaupungin ilmettä.
   Ihanaa joulua sinulle myös <3

   Poista
 7. Ihania kuvia ja hieno cocisrekkakuva. 😍Sydämellistä joulua Kristiina. 🎅💖🎄💖🎅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Oikein lämminhenkistä joulua sinullekin! 🌲💝🎅💚

   Poista
 8. Hyvää joulua Kristiina🎅🎁🎄Kiva kierros!❤

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista