30/05/2022

Kesähuoneen kevättä/Vår i sommarrummet



Pelargonit jotka ostin pari viikkoa sitten kesähuoneeseen voivat tosi hyvin. Ne tuntuvat olevan juuri oikea valinta tällaiseen paikkaan jossa lämpö joskus saattaa nousta liiankin korkeaksi. Tänä keväänä liian lämmintä ei vielä ole ollut. Laitoimme kuitenkin jo kesähuoneen valokatteeseen varjostavat verhot. Jos kiinnostaa nähdä millaiset ne ovat, niin klikkaa tästä. 

- ooo -

Pelargonerna som jag köpte för en par veckor sedan till sommarrummet, trivs jättebra. Det verkar som de är just de rätta blommorna till ett rum där temperaturen ibland kan stiga för mycket. I år har det inte varit så varmt ännu, men vi har redan hängt upp gardiner till sommarrummets tak. Om du vill se hur de ser ut, klicka här (texten är bara på finska, men bilderna visar hur vi har gjort)






Hakuropaju laatikossaan viihtyy myös hyvin. Se on saanut jo paljon lehtiä ja on tuuheutunut hienosti. 

- ooo -

Eucalyptusvide mår också bra i sin låda. Den har blivit riktigt grön och fin.




Hiukan mansikoitakin saamme ehkä myöhemmin kunhan kypsyvät. Ostimme kaksi amppelimansikkaa ja ripustimme ne kesähuoneen ikkunoiden ulkopuolelle.

- ooo -

Vi köpte två ampeljordgubbar och hoppas att få några jordgubbar senare på sommaren då de har mognat. De hänger utanför sommarrummets fönster.







Toin muutamia huonekasvejakin kesähuoneeseen vihreyttä tuomaan ja ainakin toistaiseksi ovat pärjänneet hyvin.

- ooo -

Några krukväxter inifrån fick också komma ut till sommarrummet för att det skulle bli mera grönt och än så länge verkar de ha klarat sig.









Parvekelaatikoihin olen kylvänyt krassinsiemeniä, mutta vielä ei mitään näy. Olin hiukan myöhäisessä kylvöjen kanssa. Ehkä joudun ostamaan valmiita kesäkukkia laatikoihin jos kylvöt eivät ole onnistuneet, mutta hetken aion vielä odottaa.

Miltä kevättouhut sinulla näyttävät?

Vielä haluan kiittää monia uusia seuraajia jotka blogini on saanut!


- ooo -

I balkonglådorna har jag sått krasse, men det syns ingenting ännu. Jag kanske var lite för sen med sådden. Kan hända att jag måste köpa färdiga sommarblommor till lådorna, men jag väntar lite till med det.

Hur ser vårsysslorna ut hos dig?

Jag vill ännu tacka er nya följare som har hittat min blogg!


🌸🌸🌸








13 kommenttia:

  1. Punaiset pelargoniasi näyttävät niin kesäisiltä ja sopivat tietysti erityisen hyvin sinne teidän maisemiinne. Ja tuo Hakuropaju on kyllä ollut onnistunut valinta ja näyttää viihtyvän hyvin. Vaan kukapa ei viihtyisi jos saa seisoa orvokkien keskellä!
    Olet sentään pidemmällä kylvöissäsi kuin minä. Minulla krassin siemenet jäivät pussiinsa, mutta kehäkukkia sentään esikasvatin jokusia ja siemenistä kylvin myös suoraan ulos. Suorakylvösiemenetkin ovat itäneet ja pieniä vihreitä sirkkalehtiä näkyy jo. Nyt täytyy toivoa, että ei tule liian kovia sateita, jotka pakottaisivat nuo pikkuiset uimaan tulvivan lavakauluksen reunassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monen vuoden jälkeen ostin onneksi näitä vanhanajan kirkkaan punaisia pelargoneja, enkä ole katunut. Niiden väri miellyttää silmääni nyt tosi kovasti. Ja onhan tuo pikkupuu nyt suloinen. Kylvin yhden krassin siemenen aikaisin keväällä ja pidin sitä makuuhuoneen ikkunalla. Se kasvoikin jo aika pitkäksi ja epäilin ettei se pärjää siihen asti että sen voi istuttaa ulos ja nakkasin sen roskikseen. Nyt sitten saa odottaa itämisiä! Toivottavasti lavakauluksissasi voidaan hyvin!

      Poista
  2. Eilen sain haravoitua takapihan, jonka siivousta olin suunnitellut jo pari viikkoa :)
    Teillä on kyllä ihanan näköinen kesähuone, niin kivasti nuo kukat siellä viihtyvät.
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on varmaan nyt hyvä mieli kun sait suunnitelman toteutettua. Minäkin olen miettinyt jo kauan mökin kukkapenkkien siivoamista, mutta vasta eilen sai intoa aloittaa.
      Oikein kivaa iltaa sinulle myös<3

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Niitä on ihana seurata, kun itse olen melkoisen laimea ja vähäintoinen sisustaja.

    Kylvöjä ei ole, mutta olen saanut sentään joitakin pensaita leikattua. Teen sen, mikä jaksan 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä pelargonit olivat kyllä nappiostos ja kun olen muissa myymälöissä pelargoneja katsonut, niin eivät ole näyttäneet yhtä hienoilta, joten tyytyväinen olen. Viisasta onkin tehdä sen mukaan miten jaksaa ja haluaa tehdä.

      Poista
  4. Anonyymi1/6/22 14:59

    Hyvän näköiset myös nuo bamburullaverhot.Meillä on terassilla ihan tavalliset rullaverhot ja niitä kyllä tarvitaan varjostajiksi.Meillä vaan on niin korkeat terassin ikkunat,että niiden pesu-urakan aloittamiseksi tarvitaan intoinspiraatio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullaverhot ovat kätevät kun ne voi vetää alas sen verran kuin haluaa. Korkeiden ikkunoiden pesu ei ole kyllä minunkaan mielipuuhaa. Eikä myöskään sellaisten vanhanaikaisten pikkuruutuisten pesu. Toivottavasti löydät inspiraation jostain :)

      Poista
  5. Kitos Suvi ja samoin sinulle, oikein hyvää ja lämmintä kesää!

    VastaaPoista
  6. Hakuropaju on todella kaunis! Ja bongasin kuvista myös pihlajanmarjoista pujottelemasi kattokruunun, joka näyttää todella kivalta noin seinää vasten käännettynä. Vähän niinkuin unisieppari. Ehkä toimii päiväunilla hyvin :).

    Mulla on myös pelargoneja (valkoisia tosin), jotka kuuluu klassikkosuosikkeihini. Eilen vaan mietin, että pitäisikö vaihtaa vähintään räystään alle tai peräti lasiterassille suojaan, kun näyttivät jo likoavan sateessa vähän liikaakin. Sinällään sade on kyllä erittäin tervetullutta ja vihreys lisääntyy suorastaan räjähdysmäisesti. Nyt kun taas näen elämän väreissä, tuntuu ihan superihanalta.

    Iloista alkukesää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hakuropaju on kyllä aika kaunis ja odotan milloin lehdet alkavat enemmän muuttaa väriään. Pihlajanmarjakruunu on nyt seinällä, ehkä syksyllä vaihdan siihen taas uudet marjat. Valkoiset pelargonit ovat kauniita ja mietin hiukan niitäkin mutta päädyin sitten kuitenkin näihin tummanpunaisiin. Sateesta eivät pelargonit kauheasti tykkää, mutta muuten on sade tehnyt hyvää. Meillekin on tullut jo ihan riittävästi. Nauti kesän vihreydestä kuten teen minäkin<3

      Poista
  7. Oi, miten kauniilta teidän kesähuoneessa näyttää! Minulla on talvehtineet pelargoniat olleet parvekkeella jo viikkoja ja viikonloppuna sain ostettu niiden seuraksi muitakin kukkia. Tämä alkukesän valtaisa siitepöly on saanut aikaan sen, että parvekkeen laittaminen on ihan tuskaa kun koko ajan kasvot ja silmät kutisevat vaikka itselläni on maski estämässä siitepölyn kulkeutumista hengitysteihin. Olen jopa miettinyt jotain suojalaseja etteivät silmät kutisisi. Toivottavasti tässä ihan läpi päivinä saadaan lopulta parveke lopulliseen kesäkuntoon. Kivaa uutta viikkoa Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä olisikin kun tulisi talvetettua noita pelargoneja. Olen vaan niin saamaton siihen hommaan, vaikka eihän se vaikeaa ole. Siitepölykausi onkin alllergikoille hankala aika. Mulla onneksi auttaa allergialääke hyvin. Toivottavasti sinunkin olosi pian kohenee, että pystyt kunnolla nauttimaan kauniista kesästä.
      Oikein ihanaa uutta viikkoa sinullekin Marjo<3

      Poista