09/05/2022

2 hienoa näyttelyä Ahvenanmaalla koko kesän - 2 fina utställningar på Åland hela sommaren

 Ahvenanmaan Posti-ja tullitalossa on taas aivan ihana näyttely. Taidekäsitöitä ym. myyvä SALT täyttää nimittäin tänä vuonna 20v ja on merkkipäivän kunniaksi asettanut näytteille toinen toistaan ihanampia tuotteita.


- ooo -


I Ålands Post-och tullhuset finns igen en härlig utställning. SALT, som säljer konsthantverk och mycket annat, fyller 20 år och visar fina handarbeten här.Kirjotun ja neulahuovutetun tyynyn on valmistanut Anna Nilsson. Luovuus on aina ollut osa Anna Nilssonia ja neulahuovutetut ja kirjotut kuvat pellavakankaalla ovat hänen ilmaisutapansa.

annapasoderlid@gmail.com
instagram: @annapasoderlid

- ooo -

Anna Nilsson har ett helt eget uttryckssätt - nåltovade och broderade bilder på linnetyg. Förutom fria stygn pryds bilderna ofta av pärlor.

annapasoder@gmail.com
instagram: @annapasoderlid
Liina "Sippa - Vuokko" on Gunilla von Nandelstadhin valmistama. Gunilla tekee kankaanpainantaa piirtämistään malleista ja valmistaa näistä kankaista mm. pyyhkeitä, päytäliinoja, verhoja ja vuodevaatteita.

gunillan@aland.net
+358405340555

- ooo -

Löparen "Sippa" har Gunilla von Nandelstadh gjort. Gunilla skapar själv sina mönster och trycker dem för hand på tyg. Av sina tyger syr hon dukar, grytlappar, förkläden, lakan och väskor.

gunillan@aland.net
+358405340555


Tyyny "Blåbär" on Ann Erikssonin tekemä. Ann saa ideoita kuvioihin luonnosta ja painaa käsin kankaalle eläimiä, kukkia, marjoja, käpyjä, havunneulasia ym. Kuviot voivat koristaa myös tarjottimia ja leikkuulautoja.

www.ann.ax
ann@aland.net
+358407082132

- ooo -

Dynan "Blåbär" har Ann Eriksson gjort. Hon handtrycker tyger i egen design. Djur, natur, sagor och musik inspirerar henne. Även brickor och skärbräden pryds av hennes design.

www.ann.ax
ann@aland.net
+358407082132

Kattokruunun on valmistanut Titti Sundblom kierrätyspurkeista ja -pulloista. Titti opiskeli kultasepäksi Norjan Bergenissä. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli vuoden Helsingissä Kalevala Korulla ja muutti sitten takaisin Ahvenanmaalle, perusti oman verstaan jossa valmistaa itse suunnittelemiaan koruja.

tittis@aland.net
+358405841758
www.tittis.ax
fb, instagram:Titti Sundblom.ax

- ooo -

Takkronan som är tillverkad av Titti Sundblom, är gjord av återvunna tomburkar och petflaskor. Titti utbildade sig till guldsmed i Bergen i Norge. Efter det praktiserade hon ett år på Kalevala Koru i Helsingfors. Sedan flyttade hon tillbaka till Åland och idag har hon en egen verkstad där hon gör smycken i egen design.

tittis@aland.net
+358405841758
www.tittis.ax
fb, instagram: Titti Sundblom.axTuotenimellä "Farfars pojke" valmistaa Marie Lundgren käsitöitä erilaisilla tekniikoilla. Hänen suosikkitekniikkansa on kudonta. Marie kutoo palttinasidoksella värikkäitä mattoja ja kaitaliinoja pääasiassa käytetyistä lakanoista.

lundgren.mie@gmail.com
+3584573421480
instagram: farfarspojke

- ooo -

Under namnet "Farfars pojke" skapar Marie Lundgren hantverk i olika tekniker. Hennes favoritteknik är vävning. Hon väver mattor och löpare 
i tuskaft av återbrukade tyger i glada färger.

lundgren.mie@gmail.com
+3584573421480
instagram: farfarspojke

design: Anna-Lena Beckman 
Siv Linney perusti v. 1984 puolisonsa Simonin kanssa Lugnet Keramik-yrityksen. He valmistavat pääasiassa klassista ja hillitysti koristeltua käyttökeramiikkaa. Kuvassa lautaset "Rosor".

lugnet.keramik@aland.net
www.lugnet.ax
+3584573749902

- ooo -

Siv Linney startade med maken Simon det egna företaget Lugnet Keramik 1984.
Paret tillverkar i huvudsak brukskeramik i en tidlös design.
i bilden fat "Rosor".

lugnet.keramik@aland.net
www.lugnet.ax
+35845737449902

Ilse Berg kutoo suunnittelemiaan mattoja, kaitaliinoja sekä huopia ja hartiahuiveja. Hän käyttää kirkkaita värejä. Hän valitsee materiaaleikseen luonnonmateriaaleja kuten puuvillaa, villaa, pellavaa ja silkkiä.

www.ilse.ax
ilse.berg@aland.net
+3584575301040

- ooo -

Ilse Berg väver egen designade mattor, löpare samt plädar och sjalar. Hon använder starka färger och väljer naturmaterial som bomull, ull, lin och silke.

www.ilse.ax
ilse.berg@aland.net
+3584575301040SALTin juhlanäyttely on avoinna koko kesän 18.9. saakka. Avoinna joka päivä klo 10-18. Paikka: Eckerö Post-och tullhus, Sandmovägen 111, 22270 Eckerö. Voit myös tutustua näyttelyyn "Metalli" samassa paikassa. Ilmainen sisäänpääsy molempiin näyttelyihin.

- ooo -

SALT 20år-utställning pågår t.o.m 18.9. Öppet alla dagar kl. 10-18. Plats: Eckerö Post-och tullhus, Sandmovägen 111, 22270 Eckerö. På samma ställe kan du bekanta dig med utställningen 
"Metall". Fri entre till båda utställningar.


 


20 kommenttia:

 1. Upeita etenkin nuo pistellyt, helmikirjotut käsityöt! Tuo lintukin on upea.
  Tykkään myös tuosta keltasävyisestä jakkarasta. Paljon muutakin kaunista löytyy kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista helmikirjoilluista tykkään itsekin. Osaisipa itse tehdä jotain tuollaista!

   Poista
 2. Hienoja kädentöitä. Minä voisin ihastella kaikkia astioita tunti tolkulla. Kirjonta ei kuulu minun vahvuuksini, joten ne ihastuttavat myös aina.
  Mukavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei voinut kuin huokailla, niin ihanalta kaikki näytti.
   Hienoa viikkoa sinullekin Outi<3

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä - jospa tänä kesänä jo uskaltautuisi hieman reissaamaankin! Hyvää uutta viikkoa, Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette toteuttamaan jonkin matkan kesällä. Oikein mukavaa kevistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Hieno näyttely, värien leikkiä ja hei, tuon kattokruunun ottaisin heti! Aivan ihana!
  Mukavaa toukokuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kattokruunu on kyllä hieno. Siellä oli "sininen huone" jossa oli tämä sininen, "keltainen huone" jossa oli keltainen samanlainen ja "punainen huone" jossa oli punainen.
   Oikein hyvää jatkoa toukokuulle sinulle myös!

   Poista
 5. Minäkin ihailin tuota kattokruunua! Ja myös noita muita upeita käsitöitä. Olisi mahtavaa olla kätevä käsistään, mutta taidan olla vain keskinkertainen väkertäjä. Silti näin postauksessasi monta houkuttelevaa juttua, joita voisi kokeilla hieman pelkistetympinä versioina. Kiitos taas inspiroivasta postauksesta Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä ihmettele että ihailit. Miten paljon näpertämistä siinä onkaan ollut. Olisi kyllä kivaa jos olisi jossain oikein taitava.

   Poista
 6. Upeita käsitöitä. Kiinnostavaa, kuinka värit ovat palanneet töihin. Luonnonmateriaaleissa värimaailma on pitkään ollut "maanläheinen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä kerrassaan upeita. Loistavia värejä ja kivasti jaettu työt värien mukaan eri huoneisiin.

   Poista
 7. Kiitos vinkistä, varmasti käymme, kun heinäkuussa tulemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä näyttelyssä ja Eckerö on muutenkin kiva käyntikohde.

   Poista
 8. Kattokruunu on ihana ja nuo muut käsityöt.Meillä on suunnitelmissa laivamatka kesälle, jos vain tilanteet sallii.Joko Ahvenanmaa tai Tallinna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki näytteillä olevat työt ovat paikkansa siellä ansainneet! Ahvenanmaa tai Tallinna, vaikea valinta :)

   Poista
 9. Upeita käsitöitä <3 Kauniita kuvioita, ihanaa väriloistoa! Nuo Ann Erikssonin työt sykähdyttivät tänään erityisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti nämä kaikki ihanat värit lumosivat minut. Niin käy aina kun käyn Merikorttelissakin heidän liikkeessään. 😊

   Poista