05/05/2022

Hakuropaju terassille - Eukalyptusvide på terrassenMeillä on pikkuinen puu terassilla! Mietittiin monia vaihtoehtoja ja päädyttiin rungolliseen Hakuropajuun (Salix integra Hakuro-Nishiki).

Se on sopivan kokoinen, eikä kasva korkeutta. Valittiin sen paikaksi suojaisin seinusta terassilla ja se näkyy mukavasti kesähuoneeseenkin.

- ooo -

Vi har ett litet träd på terrassen! Vi hade flera alternativ, men vi valde Eukalyptusvide (Salix integra Hakuro-Nishiki).

Det har lagom storlek, och växer inte på höjden. Vi valde mest vindskyddade plats på terrassen och nu ser vi trädet från uterummet.
Pienet lehdenalut näkyvät jo. Hakuropaju vaatii aurinkoisen tai puolivarjoisen kasvupaikan. Talvenkestävyys I-II-vyöhykkeillä. Tuore, runsasmultainen ja -ravinteinen kasvualusta.

Sitä voidaan kasvattaa myös ruukussa. Saattaa talvehtia edullisilla paikoilla Etelä-Suomessa, mutta talvettaminen sisätiloissa on suositeltavaa. Tässä voi tulla ongelmia, sillä meillä ei sopivia sisätiloja ole. Ajattelimme että otamme sen sisälle kesähuoneeseen ja peittelemme lämpimästi talven ajaksi. 

- ooo -

Små blad syns redan. Eukalyptusvide trivs i vindskyddade lägen och är lämplig för plantering i kruka. Soligt läge, växtzon I-II. Mullrik, näringsrik och väldrenerad jord.

Det rekommenderas att man tar in krukan till vintern, men vi har inte den möjligheten, så vi tänker ta det in till uterummet, och täcker det varmt.
J rakensi puulaatikon ja vuorasi sen styroxilla, jotta talvehtiminen sujuisi paremmin. Pohjaan porattiin reikiä jotta liika vesi pääsee valumaan pois. Laatikko on iso ja siihen meni melkein kolme säkillistä multaa.

- ooo -

J snickrade en trälåda och fodrade den med styrox, så det blir lättare för trädet att klara vintern. Han borrade några hål i bottnet så vattnet kan rinna bort. Lådan är stor och det rymdes nästan tre säckar jord i den.


Laatikon siirtämisen helpottamiseksi sen alla on pyörät. Muuten sitä ei jaksaisikaan siirtää. Istutin muutaman orvokin puun juurelle. Ehkä myöhemmin laitan niiden tilalle jonkin perennakasvin.

- ooo -

Under lådan finns hjul, så den är lätt att flytta. Annars orkar man inte flytta den. Jag planterade några violer under trädet. Kan hända att jag planterar någon perenn dit senare.Emme ole käsitelleet laatikon pintaa millään, ainakaan vielä. Ehkä teemme sen vielä kunhan sopiva väri keksitään, tai sitten ei.

- ooo -

Vi har ännu inte behandlat lådan, men kanske gör vi det om vi kommer på vilken färg vi ska ha, eller kanske låter vi den vara som den är.


MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA!
HA EN BRA FORTSÄTTNING PÅ DAGEN!

🌸🌸🌸

 

16 kommenttia:

 1. Katsoin kuvia netistä, ja tuo on kukkiessaan varmaan todella komea ilmestys! Minkä väriset kukat siihen tulee, olen ymmärtänyt, että noita on eri värisiä? Minulla oli joskus parvekkeella puu, ja siihen teki vihervarpunen pesänsä. Suorastaan säikähdin keväällä, kun talven jälkeen kävin parvekkeella ja puun oksien lomasta pilkistikin nälkäisten linnunpoikasten isoja ja äänekkäitä kitoja! Se oli sitten mukava seurata, kun poikaset kasvoivat ja lähtivät yksi toisensa jälkeen kaiteelta lentoon. Parvekkeen laittaminen kesäkuntoon siinä hiukan viivästyi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikomuksenani oli laittaa jokin kuva tähänkin, mutta en sitten uskaltanut netistä kuvia ottaa. Puutarhamyymälässä sanottiin ettei tämä varsinaisesti kuki, vaan lehdet muuttavat väriä kesän ja syksyn myötä, joten saa nähdä millaiselta se jonkin ajan kuluttua näyttää. Ihanaa että sait seurata linnunpoikasten kasvamista noin läheltä, vaikka aiheuttaahan se omat ongelmansa kun pitää varoa ettei häiritse poikasten kehittymistä.

   Poista
  2. Kappas tosiaan! Googlettelin nyt enemmän ja ilmeisesti ne lehdet siinä vaihtavat väriään punertavasta valkoiseen! On varmaan todella kaunis puu, kunhan lehdet puhkeavat!

   Poista
  3. Juuri noin. Lehdet muuttavat väriä.

   Poista
 2. Varmasti hyvin toimiva kasvulaatikko ympäri vuoden hakuropajulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveissa on että tämä pikku puu eläisi talven yli tuossa styroxilla vuoratussa laatikossa.

   Poista
 3. Onnea uudelle puulle! Jään kiinnostuneena odottelemaan kokemuksiasi. Mekin olemme miettineet puuta terassille, mutta talvettaminen on mietityttänyt.
  Ihanan aurinkoista perjantaita ja kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitan kyllä kuvia sitten siitä miten puu on pärjännyt.
   Oikein kaunista ja lämmintä viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Tuosta puusta tulee upea kun lehdet aukenee. Hyvä idea laittaa renkaat laatikon alle, helppo siirrellä. Mukavaa äitienpäiväviikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kuvissa se näyttää kauniilta. Nuo pyörät ovat kyllä ihan ehdottomat näin suuressa laatikossa.
   Oikein kivaa viikonloppua sinulle myös<3

   Poista
 5. Mielenkiintoinen kokeilu, jonka matkaa ja tuloksia seuraan innolla. Jonkun pitää uskaltaa olla se tutkimusretkeläinen 👍.

  Ihanaa äitienpäiväviikonloppua sinulle 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulokset kokeilusta ovat positiiviset. t. tutkimusretkeläinen
   Samoin sinulle<3

   Poista
 6. Onpas kaunis puu. Renkaat laatikon alla ovat kätevät, niin siirtäminen onnistuu paljon helpommin, kuin kippikärryillä :)

  Iloista viikonlopun jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siitä tulee kaunis ja toivottavaa olisi että siitä tulisi monivuotinen kaunistus terassillemme. Kun sain istutettua sen laatikkoon, niin mietin miten saamme sen vietyä talveksi lasien sisäpuolelle kun on niin korkea ettei suorana liukuovesta mahdu. Mutta sinähän ratkaisitkin sen pulman. Tuollaisilla kippikärryillähän se onnistuukin kun niillä voi laatikon kallistaa niin että puu saadaan vietyä kesähuoneeseen!
   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin<3

   Poista
 7. Todella kaunis ja kätevä istutuslaatikko. Kiva on myös puu. Toivottavasti selviytyy sitten talvestakin. Minulla on ollut parina kesänä tuijia parvekkeella ja ne kyllä ovat kuolleet talven aikana. Mutta ovat olleekin ihan ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on kiva kyllä. Pelkään vaan sitä etten osaa antaa sille sopivaa määrää vettä, tai ettei se pärjää talven yli. Mutta ehkä nyt kannattaa vaan nauttia siitä ja antaa talven sitten tuoda mitä tuo. Tuijatkin olisivat kiva piristys terassillemme, sillä tilaa on vielä vaikka kuinka paljon.

   Poista