03/05/2022

Kevään ensimmäiset - Vårens förstaToukokuu, vaikka ei ulkona kävellessä uskoisi. Viisi astetta lämmintä ja hyytävän kylmä tuuli. Onneksi en ole talvivaatteita vielä laittanut kaapin uumeniin. Meillä ei sentään mitään lumipyryä ole tullut, niin kuin ennustettiin pohjoisemmaksi tälle päivälle.

Pihalla ei pahemmin vielä mikään kuki. Jotain kaunistusta teki mieli hankkia ja ajelin puutarhamyymälään aamupäivällä. Yllättävän paljon olikin kaikenlaista kukkaa jo myynnissä. Kiertelin ihailemassa kaikkea kaunista ympäri myymälän puutarhaa, mutta en uskaltanut kuitenkaan vielä ostaa muuta kuin orvokkeja. Nehän kestävät pikku pakkastakin.

- ooo -

Redan maj, fast man inte kunde tro det då man vistas ute. Vi har fem grader varmt och det blåser kallt. Tur att jag inte har plockat bort vinterkläder. I norra Finland lovades det snö till idag.

Ingenting blommar ännu på gården. Jag ville ha något vackert att titta på och körde till en handelsträdgård på förmiddagen. Där fanns det mycket till salu redan. Jag gick runt i trädgården, men vågade inte köpa annat än några violer, då de tål några minusgrader.


Monenlaisia, mielestäni kylmänarkoja kasveja oli jo ulos tuotu. Mietin, mahtavatko kaikki nuo kasvit jäädä ulos yöksikin. Ainakin henkilökunnalla olisi mahdottoman suuri työ jos ne kaikki pitää yöksi raahata lämpimämpään paikkaan.

- ooo -

Ute fanns det redan många växter, även sådana som jag tror att inte tål så mycket kallt. Jag funderade om de vågar låta dem stå ute även på natten. Personalen har mycket att göra om de måste bära allt in till natten.

Katselin suuria ruukkuja, sillä haaveilen jostain monivuotisesta talvenkestävästä kasvista, tai pikku puusta terassille. On vaan kovin vaikeaa tietää mikä viihtyisi ulkosalla ruukussa vuoden ympäri.

- ooo -

Jag tittade på stora krukor. Jag drömmer om att plantera någon mångårig växt eller träd, som tål vinter, på terrassen. Det är bara svårt att veta vilken skulle trivas ute i krukan året runt.

Pieni kirsikkapuu voisi olla ihana terassilla. Täällä ne availivat nuppujaan jo.

- ooo -

Ett körsbärsträd skulle vara fint att ha på terrassen. Här var blommandet på gång redan.
 
Tyydyin ostamaan vain muutaman orvokin ja kolme paria työhansikkaita. Niitä ei ole koskaan liikaa, tai edes tarpeeksi.

- ooo -

Jag köpte bara några violer och tre par arbetshandskar. De behövs alltid.
Joko olet uskaltanut istuttaa jotain ulos?

- ooo -

Har du redan vågat plantera något?
LÄMPIMÄMPIÄ PÄIVIÄ ODOTELLEN!
I VÄNTAN PÅ VARMARE DAGAR!

🌷🌿🌷

8 kommenttia:

 1. Minäkin uskaltauduin, tosin jo reilu viikko sitten, hankkimaan ensimmäiset orvokit takapihalle ruukkuihin. Parina yönä nostin ruukut sisälle, kun luvassa oli kunnolla pakkasta. Hyvin ovat kuitenkin orvokit hengissä selvinneet ja samoin toisiin ruukkuihin samalla kertaa istuttamani kaunokaiset, tähtisilmät ja nukkeasterit. Meillä on suojainen takapiha ja osa ruukuista on ollut siellä katoksen alla. Aamuisin olen kyllä vähän jännittyneenä käynyt ruukkuja kurkkimassa ja nyt täytyy varmaan myös koputtaa tarmokkaasti puuta, kun tässä näin rehvastelen.
  Kylmää on ollut täälläkin. Todella!
  Lämpimämpiä säitä odotellessa, voi hyvin Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit onneksi sietävät kylmää. Toivotaan että kukkasi selviävät vastaisuudessakin kylmistä öistä. Todellakin odotetaan lämipimämpää!<3

   Poista
 2. Hyvät ostokset. Orvokkiamppeli on ulkosalla, muuta ei ole vielä tullut hankittua.
  Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa orvokkiamppeli etupihalla ja aamuauringossa se onkin kaunis.
   Sinulle myös oikein ihanaa viikon jatkoa<3

   Poista
 3. Ihania ostoksia! Täällä on vielä ihan tolkuttoman kylmää, pakkasta öisin ja päivällä yleensä vain jääkaappilämpötilan verran lämpöasteita. En ole vielä pihakukkia ostanut. Söpöisen värisiä työhanskoja <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä täälläkään olla lämpimillä säillä päästy nautiskelemaan viime päivinä. Eilenkin päivällä vain +4 astetta. Hanskkoja tarvitsee aina ja nyt kun olivat tarjouksessa niin ostin useampia.
   Samoin sinulle, mukavaa loppuviikkoa<3

   Poista
 4. Kylmää, niin kylmää...☃️ Eilen veimme hautausmaille orvokit, niin kuin aina. Monellakaan haudalla ei vielä ollut, mutta kyllä orvokit tulevat vaikka lumen alta.
  Eilen myös kylvin lumikuuron saattelemana erilaisia koristeeksi soveltuvia syötäviä kukkia, joita tarvitaan paljon heinäkuun lopulla nuoremman tyttären hääjuhlissa. Täytyy käydä ostamassa pala harsoa, kun ei tuo sää taida vielä lämmetä kuin päiväksi.
  Orvokit ovat aina yhtä ihania ja tosi kauniin väriset ovat sinun orvokkisi, merensiniset ☀️💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, hyytävän kylmää! Lumikuuroista ei enää olisi väliä, eikä meille onneksi niitä olekaan tullut. Toivottavasti saat syötävät kukat kasvamaan syötävän kauniiksi :)
   Teillä onkin jännittävää odotettavaa.

   Poista