05/06/2022

Uusi Bomarsundin vierailukeskus - Ny Besökcenter i Bomarsund


 Bomarsundin linnoituksen raunioiden viereen valmistuu Bomarsundin vierailukeskus, jossa on näyttely-ja palvelutoimintaa, joten tämä uusi keskus tarjoaa mukavan lisän Bomarsundin alueen kävijöille. Keskus aukeaa 17.6.22.

Vierailukeskus on ihan Bomarsundin linnoituksen raunioiden lähellä, toisella puolella tietä. 

- ooo -


Bomarsunds besökcenter närä Bomarsunds fästningsruiner, där man kan bekanta sig med utställning och servicefunktion. Besökcenter öppnas 17.6.22 och finns mittemot ruiner, på andra sidan av vägen. 

Kauniit istutukset olivat jo valmiina rakennuksen ympärillä. Niistä tulee upeat kunhan kasvavat isommiksi.

- ooo -

Planteringarna utanför byggnaden var redan färdiga och de blir så fina efter att de har vuxit lite mera.
Puiden lomassa pilkistää osa Bomarsundin mahtavista raunioista. Vierailukeskus sijaitsee Bomarsundin ohi kulkevan tien vieressä.

9.6.22 vietetään virallista Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotispäivää ja tämä vierailukeskus liittyy osana näihin 100-vuotisjuhlallisuuksiin. Noihin 100-vuotisjuhlallisuuksiin sisältyy vaikka mitä tapahtumia. Tapahtumista tiedoitetaan paikallisissa lehdissä ja TÄÄLTÄ voit lukea lisää (suomeksi).

- ooo -

Från Besökcenter ser man ruinerna.

9.6.22 firar man Ålands 100 år självstyrelse och Bomarsunds besökcenter är en del av 100-årsfirandet. Programutbudet är stort och man läsa  om det i lokaltindningarna och HÄR finns det mera att läsa.💯💯💯16 kommenttia:

 1. Eivätpä olleet vierailukunnossa nämä rakennukset vielä silloin vuosi sitten.
  Kivoja kontrasteja niiden arkkitehtuurissa. Musta ja kellertävä lauta vierekkäin ja kiinnostavia kulmia. Ja niin kuin sanoit, istutuksista tulee varmasti näyttävät. Olenkin huomannut, että teillä siellä synttäreitä pukkaa. Kivoja kesäpäiviä sinne saarelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät olleet, eivätkä vieläkään täysin valmiit. Tai ei ainakaan ole vielä avattu. Tykkään kanssa juuri tuosta kun mustaan on yhdistetty tuota kellertävää. Istutukset olivat hienoja ja massiiviset kivireunukset kruunaavat kokonaisuuden.

   Poista
 2. Onpa upea rakennus, kivasti talon sävyt uppoutuvat ympärillä olevaan luontoon. Uusi kohtaa vanhan!
  Kaunista viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On upea ja tosiaan saa parikin kertaa katsoa ennen kuin erottaa tuon rakennuksen puiden lomasta.
   Mukavia kesäisiä päiviä sinulle myös<3

   Poista
 3. Tämä on kyllä mielenkiintoista nähdä, viime kesänä oli rakennustyömaa varsin alkutekijöissään.
  Mitä siltaremontille mahtaa kuulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä ei tosiaankaan vielä oikein mitään näkyvää ollut paikalla. Siltaremontti edistyy, mutta luin juuri eilen sillan pielessä olevasta kyltistä että se valmistuu vasta ensi vuonna, joten ei ihan vielä pääse kokeilemaan uutta siltaa.

   Poista
  2. Ahaa, no ilmankos netistäkään ei äkkiä selaten löytynyt tietoa sillasta. Kiitos tiedosta! Tuolla Bomarsundissa täytyy kyllä ehdottomasti käydä, kun tulemme. Meillä on aina heinäkuun kahdelle viimeiselle viikolle mökkivaraus. :)

   Poista
  3. Helmis, tuo päivämäärä voi olla vielä epävarma, mutta kun tulette heinäkuun kahtena viimeisenä viikkona, niin silloin on varmasti jo avattu.

   Poista
 4. Hieno lisä kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tarvitaankin tuohon upealle Bomarsundin alueelle. Uskon että keskuksesta saa paljon tietoa ja virikettä.

   Poista
 5. Tuollaiset ovat aina tervetulleita!
  Hyvää itsehallinnon 100-vuotispäivää Ahvenanmaalle ☀️🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä mukavia paikkoja käydä. Kiitos, vaikka en tunnekaan itseäni ahvenanmaalaiseksi, eikä tuo itsehallinto ole mulle mitenkään tärkeää.

   Poista
 6. Näyttää hienolta ja mielenkiintoiselta kohteelta. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoapäin ainakin hieno. Kohta päästään näkemään mitä sisäpuolella on!

   Poista
 7. Upean näköinen rakennus ja sopii hyvin maisemaan sekä viereiseen rauniolinnoitukseen. Ahvenanmaalla olisi kyllä niin paljon mielenkiintoista nähtävää joten pitäisi tulla kyllä vierailemaan. Olen seurannut itsehallinnon 100-vuotisjuhlintaa lehdistä ja mediasta. Siellä oli ihan kruunupäitä Ruotsista ja presidenttiparikin vierailemassa. Onnea Ahvenanmaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tuosta tummanpuhuvasta värityksestä keltaisella piristettynä ja kun rakennus sulautuu niin hienosti ympäristöön, niin ei parempaa voisi olla. Jännä päästä näkemään miltä sisällä näyttää! Toivottavasti pian päääset käymään!

   Poista