27/01/2022

Sain oman huoneen!Taas olen tehnyt yhden muutoksen saavuttaakseni paremmat unet. Olen muuttanut vierashuoneeseen nukkumaan. Vierashuoneessa meillä oli aikaisemmin levitettävä sohvasänky, mutta se ei ollut niin mukava, että siinä olisi vakituisesti halunnut yönsä nukkua ja niin päädyimmekin hankkimaan uuden, hyvän sängyn sen tilalle. Tuo sohvasänky matkasi mökille vierasvuoteeksi.
Tässä on uusi sänkyni, 90cm leveä jenkkisänky. Leveämpää emme halunneet, koska halusimme tähän huoneeseen kaksi sänkyä, sillä yövieraita meillä yleensä on ainakin kaksi. Tämä sänky on seinän vierellä ja sitä vastapäätä on toinen yhden hengen sänky.

Olen nyt nukkunut tässä sängyssä viikon verran ja paremmin on uni tullut. Ja jos heräänkin yöllä, niin voin rauhassa sytyttää valon ja lukea tai kuunnella äänikirjaa. Nyt ei häiritse kummankaan kuorsaus (minäkö muka kuorsaan!), eikä muut puhinat ja pihinät.

Vastapäisellä seinustalla on vierasvuode. Tai molemmat tämän huoneen vuoteet ovat tietysti tarvittaessa vierasvuoteita. Jos joskus vielä koittaa taudittomammat ajat, niin yövieraiden tullessa minä siirryn takaisin meidän yhteiseen makuuhuoneeseemme.

Seinälle J kiinnitti yksinkertaisen hyllyn, ja kello siirrettiin myös tälle seinälle, jotta näen sen tarvittaessa sängystäni. Siinä on tarpeeksi isot numerot, niin että näen kellonajan ilman silmälasejakin, toisin kuin puhelimen kellosta.

Verhoja en enää ikkunaan ripustanut, mutta voi olla että ripustan vielä jotain somistetta, kunhan keksin mitä se voisi olla. Sälekaihtimen lasken alas yöksi. Ikkuna aukeaa kesähuoneeseemme, joten voin huoletta nukkua vaikka ikkuna auki, eikä tarvitse pelätä että joku kömpii ikkunasta sisään.

Tuo taso ikkunan alla voisi tietysti olla muuallakin, mutta siihen saa kätevästi tulostimen ja vaikka pari kukkaa jos siltä tuntuu. Hyllyillä säilytän lehtiä. Hiukan ahtaan oloista, mutta menettelee.
Hylly on tosi yksinkertainen. Siinä on mustat metallikannattimet, joiden varassa puuhylly on kiinnitettynä. Kannattimet olisi voinut laittaa niinkin päin, että hyllytaso olisi ollut niiden päällä. Täältä voit katsoa miltä ne näyttävät toisella tavalla kiinnitettyinä.
Huoneeseen mahtuu vielä työpöytäni, joka on ihan entisellään omassa nurkassaan. Mulla onkin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni ihan oma huone!
Kaksi kirjakaappia siirrettiin nyt ikkunaseinälle. Ennen ne olivat tuon oikeanpuoleisen sängyn paikalla. En ollut aiemmin edes osannut ajatella että ne mahtuisivat johonkin muualle, mutta hyvin sopivat olemaan tuossa vierekkäin. Ja mikä parasta, ovetkin mahtuvat aukeamaan :)

Kirjakaapin edessä näkyy pieni rottinkipöytä. Se siirrän yöksi sängyn viereen yöpöydäksi.

Mulla oli aiemmin tässä huoneessa vielä papeli-ja miniryijyjentekopöytä. Siitä jouduttiin nyt luopumaan, mutta voin käyttää tarvittaessa kirjoituspöytääni tai olohuoneen ruokapöytää.

Kuten kuvasta näkyy, niin sängyt eivät ole samanlaiset. Halusimme säästää hiukan kustannuksissa ja ostimme toiseksi sängyksi runkopatjan. Siinä nukutaan kuitenkin vain muutama yö, joten tämä oli mielestämme riittävän mukava.


Joku varmaan miettii, että onkohan tullut välirikko, kun eri huoneisiin on siirrytty nukkumaan. Voin vakuuttaa että mistään sellaisesta ei ole kysymys, vaan kaikki on ihan yhtä hyvin kuin se on ollut jo 52 vuotta, 6 kuukautta ja 8 päivää.


💗💗💗

30 kommenttia:

 1. Mahtava ratkaisu oman (ja toisen) unirytmin vaalimisen näkökulmasta!
  Onnittelut siitä 😊.

  Miten luulet kesän valoisten öiden vaikuttavan verhojen tarpeeseesi? Minä tarvitsen ympäri vuoden sälekaihtimien lisäksi tummat verhot makuuhuoneen ikkunan eteen nukkuakseni hyvin. Ja meillä makuuhuoneen ikkuna on sentään pohjoiseen päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu onnistuneelta ratkaisulta, puolin ja toisin.
   Tämä oli aiemmin meidän yhteinen makuuhuone ja meillä oli silloin ohuet valkoiset verhot tässä, sekä nuo sälekaihtimet. Ei häirinnyt valoisuus silloin. Saa nähdä miten tulevana valoisana aikana käy. Verhotanko on onneksi paikoillaan vielä.

   Poista
 2. Tuttu juttu täälläkin tuo eri huoneissa nukkuminen huonojen yöunien takia. Mies sai uniapnealaitteen ja sen jälkeen taas nukkuminen on sujunut samassa huoneessa. Oma nukkumiseni on myös muutenkin parantunut pahimpien vaihdevuosioireisen jälkeen :)
  Nätti huone sinulla nyt. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaakin olla niin että aika monetkin nukkuvat eri huoneissa kuin puolisonsa. En tiedä johtuuko tuo oma huono nukkumiseni vaihdevuosista, vai mistä. Taidan vaan olla niin erityisen herkkä ja herään ihan kaikista pikku äänistä. Olen ymmärtänyt että tuo uniapnealaitekin pitää jonkinlaista ääntä. Voisi olla vaikeaa minun nukkua jos vieressä käytettäisiin sellaista, saatikka että itse joutuisin sitä käyttämään.
   Mutta nämä ovat vain omia luulojani, sillä en ole edes nähnyt tuollaista laitetta.

   Poista
 3. Sain kauniin huoneen itsellesi. Unitutkijoiden mielestä jokaisella pitäisi olla oma huone nukkumista varten. Ihmisillä on kovin erilainen unentarve ja nukkumistavat. Mieheni unirytmi meni sekaisin hänen isänsä viimeisten elinkuukausien aikana. Ilman muuta se vaikutti myös minun nukkumiseeni. Silloin todettiin hyväksi ratkaisuksi, että mies siirtyy nukkumaan tytön entiseen huoneeseen. Saimme kumpikin elämämme ensimmäisen oman huoneen. Ratkaisu osoittautui niin hyväksi, että se jäi pysyväksi. Tykkään lukea illalla sängyssä, nukun paremmin viileässä makuuhuoneesa ja nousen aamulla heti herättyäni. Mies taas nauttii köllöttelystä, haluaa yöksikin lämpimän makkarin. Vanhempani olivat kauhuissaan, kun puolisot eivät nuku samassa sängyssä. Myös monet tuttumme olivat huolissaan parisuhteestamme. Avioliitto voi edelleen hyvin. Ehkä jopa entistä paremmin, kun kumpikin voi nukkua haluamallaan tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus....sait kauniin huoneen...

   Poista
  2. Uskon tosiaan että paremmin nukkuu kun mitään häiriötekijöitä ei ole vieressä. Jo vieressä nukkujan kyljen kääntäminen saa välillä heräämään. Tuntuu, että moni ajattelee juuri noin kuin kuvailet. Ja moni, joka on tuollaisen järjestelyn toteuttanut, ihan kuin häpeää kertoa siitä kenellekään. Uskon, että hyvin nukutun yön jälkeen pienet kärhämätkin tulevat harvinaisemmiksi.

   Poista
  3. Viihdyn huoneessani.

   Poista
 4. Olet laittanut itsellesi viihtyisän huoneen. Toivottavasti saat nukuttua paremmin - miksikä ei. Tiedän muitakin pariskuntia, joilla on oma huone lasten muutettua pois kotoa ja avioliitto ei ole siitä kärsinyt. Hyviä unia sinulle ja aurinkoista kevään odotusta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellervo. Aika lupaavalta vaikuttaa.
   Sinulle myös oikein hyvää ja kaunista kevättalvea!

   Poista
 5. Loistava ratkaisu, jos lopputuloksena saatte molemmat vielä kunnolliset unet!!
  Minäkin unettomina öinä hiippailen edestakaisin toisaalle lueskelemaan, tekemään ristisanoja, etsimään kuulokkeita äänikirjan kuuntelua varten ynnämuutaynnämuuta ja yritän samalla varoa herättämästä toista. K on äärimmäisen kärsivällinen, mutta arvaan että välillä hän joutuu vähän puremaan hammasta.
  Sitä paitsi huoneesi on oikein nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset yölliset "kiertokävelyt" ovat minullekin tuttuja. Nuyt ei tarvitse varoa että herättäisi toisen, vaan voi sytyttää lukulampun tai vaikka nousta ylös ja suunnitella postauksia. Tiedän ettei tietokoneen käyttöä makuuhuoneessa suositella, mutta sen paikka nyt vaan on siellä.

   Poista
 6. Ihana huone. Tuolla nukuttaa varmasti hyvin ja on kiva touhuilla omia juttuja.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneesta tuli kyllä viihtyisä, tykkään. Ainakaan nukkumisen vaikeus ei nyt voi johtua siitä että vieruskaveri häiritsisi.
   Sinulle myös oikein ihanaa viikonvaihdetta!

   Poista
 7. Oikein mukavan huoneen sait aikaan! Hyvä uni ei ole lainkaan itsestäänselvyys ja sen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Minäkin kuuntelen valvoessani äänikirjoja, se saa monta kertaa unen tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta muutosta olen minäkin hyvän unen saavuttamiseksi tehnyt. Äänikirjat ovat kyllä oivallista kuunneltavaa jos uni ei tule.

   Poista
 8. Onpa ihana huone nyt sinulla. Me ei nukuta Rachidin kanssa samassa huoneessa, koska Rachid on ääniyliherkkä ja herää jokaiseen minun kääntymiseen ja korinaan :) Kummallekin uni on todella tärkeää, joten uskon, että tämä on yksi meidän pitkän liiton salaisuus :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina ja kauniita unia omassa huoneessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ratkaisu on teillekin tuo erillään nukkuminen, kun toinen on ääniherkkä.
   Samoin sinulle, oikein makoisia unia!<3

   Poista
 9. Onpa kaunis huone. Ja on omaa rauhaa ja omaa tilaa, koska hyvä uni on tärkeää. Kyllä toisen kanssa voi muulloinkin olla kuin vain yöllä! Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Unen tärkeyden huomaa sitten kun on jo useamman yön peräkkäin nukkunut huonosti. Olo on kuin krapulaisella.
   Hyvää viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 10. Todella hyvä ja sitäpaitsi erittäin mukavan ja viihtyisän näköinen ratkaisu.

  Tiedätkin jo, että itsekin olen sen kannalla, että parisuhde pikemminkin kukoistaa, kun molemmilla on mahdollisuus nukkua hyvin.

  Hyvää viikonloppua ja unia myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin tuosta uudesta makuuhuoneestani. J:kin tykkää ja uhkasikin tulla tuohon vierassänkyyn nukkumaan. Sen hän sanoi tietysti puolileikillään.
   Hyvin nukutun yön jälkeen on ihan toinen ihminen kuin huonon yön jälkeen.
   Samoin sinulle, nuku sinäkin hyvin<3

   Poista
 11. Kauniisti sisustettu, ihana oma huone <3 Mukavaa viikonloppua ja tammikun viimeisiä päiviä sinulle, Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikioma huone. Sinullekin oikein mukavia päiviä ja hyviä unia!<3

   Poista
 12. Kaunis huone tuli. Kauniita ja parempia unia Sinulle❤
  Lumimyrskyterveiset täältä mantereelta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija<3 Paremmin on nyt nukuttanut. Meillä on tullut pääasiassa vettä. Saa nähdä mitä huomenna saadaan.

   Poista
 13. Ihana huone 🤍 Ja kunnon yöunien takia sitä muuttaa vaikka eri huoneeseen. Minua kiinnostavat nuo kirjakaapit. Muistatko, mistä on hankittu ja minkä merkkiset ovat? Lähinnä sillä, että minkä verran/miten hyvin hyllyt kestävät notkumatta ns. oikeiden kirjojen painoa.
  Monet levyhyllyt kun pyrkivät notkumaan aika pahasti. Minun pitäisi saada "omaan huoneeseeni" eli esikoisen vanhaan huoneeseen, jossa teen etätöitä ja josta toivon itselleni ns. työhuonetta, kunnon kirjakaappi, johon voisi laittaa kirjoja, lehtikansioita jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Nuo kirjakaapit ovat Ikean Billy-sarjaa. Ovat muuttaneet kanssamme jo useamman kerran kodista toiseen ja aina ovat yhtä moitteettomat. Hyllyt eivät notku eivätkä taivu, vaikka painavia kirjoja niillä on pidetty. Ja mielestäni ne sopivat monenlaiseen sisustukseen. Muistaakseni niitä oli eri värisinäkin. Meillä on vielä yksi tuollainen, kapeampi hylly, olohuoneessa lasikaappina. Jos etsit edullista, mutta tukevaa ja kivan näköistä, ajatonta hyllyä/kaappia, niin tässä on juuri sellainen. Tarkista vaan että kaapin syvyys riittää esim. mapeille tai vastaaville.

   Poista
  2. Kiitos Kristiina. Vähän katselinkin, että näyttävät Ikean Billyiltä. Olen niitä katsellut, mutta nimenomaan tuo kestäminen on se, mitä olen miettinyt. Mutta hyvä siis kuulla, että ovat notkumattomat ja toimivat. Pitääkin selvittää mittoja tarkemmin, sillä muistelen, että syvyyttä niissä ei ole kovin paljoa.

   Poista
  3. Billyissä on tuo kaapin keskellä oleva hylly kiinteä, joten se tukevoittaa hyvin kaappia. Muut hyllyt ovat sitten vapaasti paikoilleen kiinnitettäviä. Yksikään ei notku, vaikka ovat täynnä kirjoja. Nämä ovat tosin olleet meillä jo varmaan viisitoista vuotta, joten saattaa olla että nykyisissä Billyissä on jotain muutoksia.

   Poista