15/01/2022

Kahvia, jäitä ja mökkimaisemiaLähdimme käymään mökille. Matkalla sinne olivat isommat tiet jo ihan paljaina lumesta ja jäästä. Sää oli keväinen, kuin oltaisi jo eletty maaliskuuta. Ajelimme tuon lyhyen matkan kotoa mökille ja ihailimme aurinkoisia näkymiä.

Minä, joka olen lyhyt, sain siristellä silmiäni jotain nähdäkseni, sillä aamupäivällä aurinko paistaa suoraan vastaan kun ajelemme mökin suuntaan. Auton aurinkolipasta ei tähän vuodenaikaan ole minulle hyötyä, sillä aurinko on niin matalalla, että tuo lippa ei riitä sen paistetta varjostamaan.
Isolta tieltä sivutielle käännyttyä oli jo muutamia jäisiä tien kohtia, muuten sulaa. Ja mökkitienkin pystyi hyvin ajamaan, sillä siellä on lumiaura käynyt suurempien pyryjen jälkeen.

Minä tosin jäin pois kyydistä kylässä, koska halusin kulkea loput kaksi kilometriä kävellen. Lintujen liverrystä kuunnellen kuljin pitkin kylätietä. Jouduin katsomaan tarkasti mihin astun, sillä paikoitellen tie oli petollisen jäinen ja niin ollen liukas, paikoitellen taas märkä. Onneksi oli piikkikengät alla!

En kohdannut yhtään ihmistä tai eläintä matkallani. 

Mökille saavuttuani menin heti rantaan katsomaan josko jotain kuvaamisen aihetta löytyisi. Meri oli avoin ja aika suuria aaltoja ajautui rantaan. Jäät, joita oli ihan rantaviivassa, keinuivat mukavasti aaltojen myötä ja helisivät keinuessaan. Mietin miten korkeaksi nuo rannalle kasautuneet jääkumpareet vielä kasvaisivat kevään kuluessa. 

Yhtenä vuotena ne olivat lopulta niin korkeita, että kun mieheni seisoi niiden vierellä, hän näytti kääpiöltä niiden vieressä. Näky oli uskomaton, enkä sellaista ole koskaan sitä ennen, tai sen jälkeen, nähnyt.

Seisoin rannalla ja hytisin, sillä vaikka lämpöasteita oli lähes +8, niin hyytävän kylmä tuuli teki ilmasta kylmän. Nappasin muutaman kuvan ja kiiruhdin mökin sisälle lämpimään.
Mökin pihalla oli vielä jonkin verran lunta, mutta paikoitellen lumen seasta pilkisti vihreitä ruohontupsuja. 

Vilkaisin kasvihuoneen suuntaan ja totesin sen säilyneen viime aikojen kovista tuulista huolimatta ehjänä. Hyvin se on kestänyt tuulisella paikallaan, vaikka ensi alkuun pelkäsimme sijoittaneemme sen väärän paikkaan, kun on sen verran tuulille alttiina. Nyt tosin ovat kasvihuoneen vieressä kasvavat katajat tulleet sen verran suuriksi että niistä on jo jonkin verran tuulensuojaa.

Olimme ottaneet kotoa termospullollisen kahvia (sitä kofeiinitonta!) ja voileipiä mukaan ja ne nautimme mökin tuvassa. Hyvältä maistuikin. 

Ystävämme kärpäsetkin ovat heränneet talvihorteestaan. Niitä alkaa ihmeellisesti ilmestyä tänne mökille aina keväisin kun lämpötila nousee. Missä seinien rakosissa ovat mahtaneetkaan piileskellä, kun nyt niitä ilmestyy suurin joukoin. 
Parin tunnin päästä aurinko jo laskee. Näin talvella se laskeutuukin ihan eri paikkaan kuin kesällä. Mutta päivät pitenevät vauhdilla ja se tuntuu aina yhtä ihanalta, vaikka olen nauttinut myös lyhyistä päivistä ja aikaisin pimenevistä illoistakin. Molempia tarvitaan, niin sitten osaa taas arvostaa sitä toista.

Ajelimme kotiin Kastelholman linnan kautta. Siellä oltiin tekemässä töitä. Jotain kunnostusta kai, sillä useampia autoja oli linnan pihalla. Valmistautuvat varmaan jo kesän matkailukauteen.

Linnan ohitettuamme ylitimme pienen sillan ja vesirajassa oli hauska näky. Kymmeniä sorsia oli kerääntynyt kapealle, muutaman kymmenen sentin levyiselle jääkaistaleelle. Siinä ne paistattelivat päivää auringon lämmössä kylki kyljessä.

Näinä levottomina ja koronarajoitusten aikoina, on ihanaa kun sentään voi nauttia luonnosta.Hyvää viikonloppua!
💛💛💛

22 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja kiva kertomus päivästänne. Ihana mökki teillä siellä.
  Vaikka minäkin nautin hetken lyhyistä päivistä, niin kyllä nyt jo tuntuu niin ihanalle kun päivät jatkuu ja valoisa aika lisääntyy.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki rupeaa kutsumaan enemmän kun sää muuttuu keväisemmäksi. Syksyn pimeinä iltoina on ihanaa tunnelmoida, mutta heti kun vuosi vaihtuu ja alkaa tammikuu niin tuntuu että on kevät.
   Sinulle myös mukavaa viikonlopun jatkumista<3

   Poista
 2. Jäinen meri, luminen maisema ja matalalta paistava aurinko ovat lumoavan kaunista katseltavaa. Ja rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhoittavaa ja kaunista. Aina yhtä hieno näky.

   Poista
 3. Todella huikeat ja kauniit kuvat. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää suosi kuvaamista eikä maisemassakaan moittimista ollut.

   Poista
 4. Onpa upeita kuvia. Ihana talvipäivä sattunut teidän mökkireissulle.
  Kaunista viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeana päivänä satuttiin mökillä käymään.
   Hienoa viikonlopun jatkumista sinullekin Outi <3

   Poista
 5. Todella kauniit kuvat ja maisemat ♡

  VastaaPoista
 6. Mahtavat kuvat ja ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Talvinen luonto on kaunis ja kevättalvinen erityisen kaunis.

   Poista
 7. Kauniita kuvia! Meillä täällä Pohjanmaan rannikolla tuuli on tehnyt oikein jäävuoria rannalle. Korkeimmat huiput joka 5-6 metrin korkuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on varmaan samanmoisia tuulia kuin meillä, rannikolla kun ollaan molemmat. Täällä ei vielä ole noin korkeita "jäävuoria", mutta voi olla että vielä kasvavat.

   Poista
 8. Kauniit kuvat, kiitos näistä. Hienosti olet saanut kuvatuksi valon. Liukasta on täälläkin. Nyt on lumi satanut jään päälle, joten taitaa ulkoilut jäädä ainakin tältä päivältä. Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo oli niin lumoavan kaunis, että pakko oli kuvata. Liukkaus on niin raivostuttavaa, kun kävelykin menee tipsutteluksi ja jäättömän paikan etsimiseksi. Meille ei ole nyt lunta tullut, joten jää on näkyvissä sentään. Samoin sinulle myös ja yritetään pysyä pystyssä :)

   Poista
 9. Tuulta on riittänyt täälläkin. Hrr. Voin vaan kuvitella, miten se siellä puhaltaa. Komeat kuvat sait otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka lämpötila on plussan puolella, niin hyytävän kylmä tuuli menee luihin ja ytimiin.

   Poista
 10. Oi miten hienot kuvat! Kaunis valo.
  Sää on nyt yhtä vuoristorataa. Aamulla täällä oli ihan hirveä lumimyräkkä. Kehä kolmosella kaatui rekka ja liikenne oli muutenkin aika suhruista. Sitten, kuin taikaiskusta, keskipäivällä sää muuttui ihanan aurinkoiseksi. Tuuli oli kyllä sitten sitäkin hurjempi ja vaikka lunta ei enää satanut, sitä pöllysi ilmassa sakeanaan. Aika erikoinen sää todellakin!
  Pysyttele sinä lämpimänä siellä myrskytuulissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana valo oli kuvia ottaessa. Täällä on ollut kovat myrskyt, mutta lunta ei ole tullut. Täälläkin kaatui aamulla bussi kyljelleen. Onneksi ei ollut matkustajia kuin kuljettaja ja hänkin pääsi tarkastuksen jälkeen kotiin vahingoittumatta.
   Tehtiin tuulta uhmaten kävelylenkki. Kyllä on aina lenkin jälkeen ihana tulla kotiin.

   Poista