20/01/2022

6 kuvaa kesästä. 6 sommarbilderOsallistun kuudella kesäisellä kuvalla haasteeseen "6 kuvaa kesästä". Ensimmäinen kuva on Ahvenanmaalla yleisestä, juhannuksena pystytettävästä juhannussalosta. Lähes joka kylässä on oma juhannussalko, joka koristellaan ja pystytetään kyläläisten toimesta. Salko saa olla pystyssä, kunnes se vuoden päästä, ennen seuraavaa juhannusta, otetaan alas ja siihen laitetaan uudet koristeet.

Jag vill visa "6 bilder om sommaren", en utmaning som flera bloggare har gjort.
I första bilden visar jag en åländsk midsommarstång. Det finns en midsommarstång i nästan varje by. Midsommarstången får stå kvar över vintern, till nästa årets midsommar. Och då  kläs den på nytt med nya kronor och löv.
Toinen kuvani on mökkirannastamme, jossa kuvan kesäaamuna oli harvinaisen tyyntä. Voi kuvitella jonkun soutelijan ilmestyvän jostain hiljaa. Meren kohinaa ei tänä aamuna kuuluu ja linnutkin ovat hiljaa. Kuuluu vain soutajan airojen aiheuttama pieni veden loiskaus.

Andra bilden har jag tagit på stugan en vacker sommarmorgon. Det var ovanligt lugnt på Lumparn. Även fåglarna är tysta. 
Kolmannessa kuvassa on Maarianhaminan St.Görans kyrka, eli Pyhän Yrjön kirkko. Kukkaistutukset somistavat kirkon sisäänkäynnin edustaa. Viime kesänä kävin useammassakin Ahvenanmaan kirkossa ja kuvia niistä on puhelimessani. Niistä postaan sitten tulevana kesänä kun kirkot taas ovat auki päivittäin matkailijoiden ja muidenkin käyntejä varten.

I den tredje bilden visar jag Mariehamns St. Görans kyrka. En stor kruka med sommarblommor pryder kyrkans entre.
Jag tänker berätta mera on Ålands kyrkor senare på våren, då kyrkorna igen förhoppningsvis öppnar sina dörrar för besökare.
Neljännessä kuvassa on tanssityttöjä, jotka juuri ovat lopettaneet esityksensä Merikorttelissa. Sää suosi ja paljon olikin ihmisiä liikkeellä. Korona on supistanut kaikenlaisten tapahtumien määrää, mutta ulkona sentään vielä onneksi voitiin tilaisuuksia järjestää. Mitenkähän mahtaa olla tulevana kesänä?

Dessa flickor hör till dansgruppen "Dunder Dans" och de har just avslutat sin föreställning i sjökvarteret i Mariehamn. Det var vackert väder och fast Corona har gjort att många evenemang har skjutits fram, kunde detta ändå genomföras.
Jag undrar hur det blir i år?

Viidennessä kesäisessä kuvassa oltiin kävelyretkellä Saltvikissa. Pirteän keltainen pieni auto pääsi kuvaan. Paikalla on kahvilakin, mutta tällä kertaa emme sinne poikenneet.

Femte sommarbilden tog jag i somras, då vi tog en promenad i Saltvik. En pigg gul liten bil måste jag fota. Det finns ett cafe i närheten, men dit gick vi inte.

Kuudes kesäkuvani näyttää mökkimme, joka jo kaksikymmentäseitsemän vuotta on kuulunut kesäämme. Mökki valmistui v. 1995, mutta sitä ennen olimme mökkeilleet tontilla olevassa saunarakennuksessa jo useamman vuoden. Talvisin emme mökillä useinkaan nykyään yövy, mutta käymme silloin tällöin katsomassa että kaikki on kunnossa. Kunhan päivät hiukan pidentyvät, niin mökki taas kutsuu.

Sista sommarbilden är tagen på vår stuga. Där har vi tillbringat somrarna redan i tjugosjuår. Stugan blev färdig år 1995. Före det hade vi bara bastu på tomten.
På vintern vistas vi inte så ofta på stugan, men åker ändå dit ganska ofta, för att titta att allt är ok. Då dagarna blir längre, börjar vi "bo" där igen.Haasteen saa napata kuka haluaa. Haasteen antoi Maarit, jonka kesäkuvia pääset katsomaan tästä,


💚💚💚
22 kommenttia:

 1. Kivoja kesäkuvia. Mökkinne on kutsuvan ja kauniin näköinen.

  VastaaPoista
 2. Upeita kesäkuvia ♡ Kivoja yksityiskohtia ja tuo teidän mökki on kyllä ihanuuksien ihanuus!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kesäkuvia ja kivat selitykset niissä. Teillä on niin ihana mökki ja ihanalla paikalla.

  VastaaPoista
 4. Kesä on läsnä ihan joka kuvassa. Oranssi pikkuauto on hauska yksityiskohta.

  VastaaPoista
 5. Oi kesä, tule jo nopeasti! Tänään täällä Espoossa oli niin hyytävän kylmää, että pikkuisen lämpöä ei olisi nyt pahitteeksi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä taas tulee. Meilläkin on ollut tosi kylmää tänään, vaikka pakkasta on tainnut olla vain parisen astetta. Tuuli sitä vastoin on taas kerran ihan raivoisaa!
   Myös sinulle, oikein ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Kaunis uusi banneri. <3

  Ihania kuvia kesästä ja iski oikea Ahvenanmaa kuume. Viime kesänä kun sain elämäni ensimmäistä kertaa kahdesti käydä siellä ja ihastuin totaalisesti.

  Vaikka juuri nyt aurinko paistaa ulkona ja on sopiva kirpeä pakkanen, niin kesää kaivatn.

  Sydämellistä viikonloppua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banneri on ollut jo varmaan puolisen vuotta. Et vaan ole huomannut 😊 Täällä se Ahvenanmaa on entisellä paikallaan, joten ei muuta kuin hyppy laivaan, jos näinä aikoina uskaltaa.
   Samoin sinulle, ihanaa viikonloppua!, ♥️

   Poista
 7. Ihania kesäkuvia ♥️ minä taidan heti tarttua tähän kuvahaasteeseen koska juuri nyt kaipaan kesää todella paljon. Kuluneen viikon säävaihtelut ovat olleet vesisateesta lumisateeseen ja loskaan sekä ikäviä pääkallokelejä. Ilman Icebugeja ja pipo ei olisi selvitty mutta kun näitä sinun upeita kuvia katsoo pääse edes vähän lämpimämpiin tunnelmiin. Kiva haaste.
  Hyvää viikonloppua ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sinäkin teet tämän. Vaihtelevat on säät olleet meilläkin. Tuulta, lumisadetta, vesisadetta ja liukkautta, välillä taas ihan paljas maa. Ei käy yksitoikkoiseksi.
   Samoin sinulle, hyvää viikonlopun jatkumista<3

   Poista
 8. Upeita muistoja kesästä. Mökkinne on tosiaan kaunis ja lumoavalla paikalla.
  Meillä on aika ihana talvisää, pikkupakkanen ja sopivasti lunta, mutta haaveilen kovasti jo keväästä ja kesästä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös ollut tänään ihana talvisää. Aurinko on paistanut eikä tuulikaan ole ollut enää niin kova kuin viime päivinä.
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 9. Kivat kesäiset kuvat. Ihana tuo teidän mökki.

  VastaaPoista
 10. Osallistuin haasteeseen.

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo pieni oranssi auto, joka toi mieleeni nuoruuden punaisen Neckarin kotipihalla. Kesäkuvissa on ihanaa valovoimaa! Ahvenanmaa houkuttaa ja moni muukin retki. Telttamatka olisi hauska toteuttaa saarellanne seikkaillen. Hyvää tammikuista iltaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neckarhan olikin ihan kuin kopio Fiatista. Tuollainen pikku-Fiat oli minunkin lapsuudenkodissani, mutta sininen.
   Ahvenanmaalla pitää kyllä käydä. Täällä riittää katsomista ja kokemista. Suosittelen oman auton mukaan ottamista, tai auton vuokraamista täältä, sillä Ahvenanmaa on paljon muutakin kuin Maarianhamina.

   Poista