30/01/2022

Pohjoismyrskyä 25 m/s, ajokeli huono



On se värikuva, vaikka melko mustavalkoiselta näyttääkin. Mustavalkoinen, tai enimmäkseen valkoinen, onkin tämän päivän maisema. Eilinen vesisade on tänään muuttunut rännänsekaiseksi lumeksi.





Ikkunasta ei tahdo näkyä muuta kuin ikkunalasia pitkin alaspäin valuva märkä lumi. Tätä Valtteri-myrskyä, joka tänään ehkä on muuttunut Irja-myrskyksi, on jo muutaman päivän ajan varoiteltu tulevaksi. 






Täällä Ahvenanmaalla on ainakin toistaiseksi selvitty melko vähällä, mutta mantereella taitaa olla tilanne toinen, siellä kun aina lunta tuppaa tulemaan niin, ettei ainakaan kaupungeissa oikein tiedetä mihin sitä työnnettäisiin.


Päivän säätiedotus Ilmatieteen laitoksen mukaan täällä meillä:
- lämpötila 0 astetta (tuntuu kuin -8)
- tuuli 12 m/s, merellä pohjoismyrskyä 25 m/s
- ajokeli on huono

Veikkaanpa, että ainakin osa laivavuoroista peruutetaan tänään.



JOS ULOS LÄHDETTE NIIN OLKAA VAROVAISIA!
☃☃☃






 

22 kommenttia:

  1. On kyllä kova tuuli, joten parempi sisällä olla. Eilen tuli meilläkin lunta niin, että kahteen kertaan piti lumityöt tehdä. Tänään myös on sama homma edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin oltiin jo aamulla lumitöissä, sillä täälläkin on nyt tullut lunta. Parkkipaikka jäi kuitenkin lumesta luomatta ja nyt sitä tulee koko ajan lisää.

      Poista
  2. Kova tuuli edelleen Kotkassakin. Täällä pahin myräkkä alkoi vasta iltakuuden pintaan jatkuen aamuun asti. Tein lumitöitä takapihalla kahdesti ennen puoltayötä, mutta siitä huolimatta takaovi ei aamulla meinannut aueta. Lunta on jo enemmän kuin tarpeeksi, mutta onneksi täällä "maalla" on tilaa, toisin kuin kaupungissa.
    Mies lähti juuri rantaan tarkistamaan tilannetta. Toivottavasti paatti on pysynyt pukeillaan pystyssä ja pressukin olisi vielä paikoillaan.
    Talvista, mutta tyynempää tulevaa viikkoa teillekin sinne saaristoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on nyt tullut lunta koko päivän. Se on märkää ja raskasta. Tuntuu niin turhauttavalta välillä luoda sitä pois kun koko ajan tulee lisää. Mutta sitten taas jos ei sitä välillä poista, niin talon autot ajavat sen päältä ja sitten sitä on melko mahdotonta poistaa. Mehän ei varsinaisesti olla mitään talkkareita tässä talossa, mutta omaksi iloksemme ja kuntoiluksemme olemme tehneet lumitöitä.
      Kiitos samoin sinne, ja toivottavasti lumentulo tyrehtyy pian!

      Poista
  3. Meillä lunta oli yön aikana tullut runsaasti ja tuuli kinostanut osan pihamaasta ihan tukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu on meillä nyt tänään kun koko päivän on pyryttänyt märkää lunta.

      Poista
  4. Olisipa tullut vetenä täälläkin. Mutta ei, tuli märkänä lumena yli 35 cm ja sitä on sitten kolattu aamupäivällä kolme tuntia. Ja koska lisää sataa koko ajan, on illan liikuntasuorituskin jo valmiiksi määritelty ;) Mutta onhan lumi toki kaunista. Odotan kyllä silti jo kevättä ;) Mukavaa kohta alkavaa helmikuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen se tuli vetenä, mutta tänään on sitten senkin edestä tullut märkää valkoista taivaalta.
      En ehkä vielä ihan odota kevättä, mutta en myöskään halua lisää lunta.
      Sinulle myös oikein ihanaa kohta alkavaa kevättä!

      Poista
  5. Poika kävi tänään ensin kaivamassa tyttöystävänsä auton hankesta ja siivosi vielä samaan hikeen meidän oven edustan. Itse en ole tänään pistänyt edes päätäni ulos :)
    Leppoisaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen viettänyt suurimman osan päivästä sisätiloissa. Aamulla käytiin luomassa lumi osasta pihaa. Huomenna pitää taas mennä.
      Ihanaa uutta viikkoa sinulle Outi<3

      Poista
  6. Kyllä oli ihmetys, kun aamulla ikkunasta ulos katsoi.
    Parkkipaikalla sai todella kaivaa autonsa hangesta.
    Koitetaan kestää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmetys oli täälläkin, sillä ikkunasta ei paljon mitään muuta näkynyt kuin valkoista.
      Kestetään kyllä, äkkiä se taas sulaa.

      Poista
  7. Meillä lunta on tullut paljon, mutta se on onneksi kevyttä pakkaslunta.
    Mutta sanoinko jo, että sitä on PALJON!? 🤭

    Sääennuste lupaa ainakin tänne meille lisää lumisadetta moneksi, moneksi päiväksi. Saisivat nyt olla taas väärässä niin kuin tavallisestikin 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että on tullut paljon. Meillä taas satanut lumi on raskasta suojalunta. Mutta tänne ei pitäisi ennusteiden mukaan tulla lisää, ainakaan huomenna. Toivotaan ettei teillekään tulisi, kuin ehkä pienen pieni ripaus :)

      Poista
  8. Lunta ja tuulta on riittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Nyt ei tarvitsisi enää tulla lisää.

      Poista
  9. Täällä tosiaan tuli lunta niin, että aamulla postia hakiessa ei edes saappaiden varret riittäneet, kun meni lumi saappaankauluksesta sisään.

    Kaunista tuli kertalaakista, mutta kyllähän täällä aika pulassa auraajat oli, kun jokapaikkaan olisi pitänyt ehtiä, eikä ole paikkaa mihin sitä ylimääräistä lunta työntäisi. En tiedä onko missään muualla maailmassa niin hassua paikkaa kuin lumenkaatopaikka, mutta täällä Suomessa ne on kaupungeissa enemmän kuin tarpeen :).

    Olin kiitollinen, ettei tarvinnut olla laivassa, eikä lentokoneessa. Hrrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika homma tuossa lumen auraamisessa ja pois viemisessä on. Lumenkaatopaikat ovat kyllä tarpeellisia. Täytyy sanoa, etten tiedä onko täällä meillä sellaisia. Ainakin Maarianhaminassa yhdessä paikassa on talvisin, jos lunta on, niin valtavan korkeat lumikasat melkein keskellä kaupunkia. Se on parkkipaikka ja noissa kasoissa on lunta vielä, melkein juhannuksena.
      Laivaan sen paremmin kuin lentokoneeseenkaan ei tosiaan näillä säillä halua mennä.
      Kerran on menty laivalla Maarianhaminasta Helsinkiin yöllä ja se oli kamala kokemus. Oli talvi ja sysipimeää, ja olin koko yön kuulevinani jos jonkinlaista ujellusta ja kolinaa. Arvaa nukuinko? :)

      Poista
  10. Myrskystä varoitettiin kovin, mutta ainakin meillä tuuli pysyi suhteellisen rauhallisissa lukemissa. Lunta sen sijaan saatiin ihan reilusti ja lunitöitä on tehty urakalla.
    Kökarissa ainakin tuulta riitti ja ennustelukemat olivat melkoiset, yli 30 m/s. Håll i hatten sanoi paikallinen ja kyllä siinä hatusta sai taatusti kiinni pidellä. Tytär oli juuri työviikolla tuon myrskyn aikana ja sanoi, että autokin piti parkkeerata tiettyyn suuntaan, että sai oven auki, kun tuuli puski vastaan. Oman auton sai sitten kaivaa lumi- ja jääkuoren alta, kun kotiin lähti. Melkoiset olosuhteet, mutta niin kovin tytär tykkää siellä olostaan, kun rapsakan myrskyulkoilun jälkeen pääsee saunan löylyihin ja hörppii sitten kuumaa kaakaota takkatulen loimussa, että unohtaa välillä olevansa töissä. Ja kuitenkin työssäkin kohtaa melkoisia haasteita juuri esimerkiksi tuollaisilla myrskysäillä.
    Mukavaa talvipäivää ja juuri alkanutta helmikuuta teille sinne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kökar onkin tuulille altis paikka. Uskon että auton oven avaaminen oli vaikeaa. Minulle kävi niin,että kun vein roskia ulos roskahuoneeseen, niin vaikka pitelin kaksin käsin ovesta kiinni, niin tuuli tempaisi sen kuitenkin voimalla käsistäni ja ovi retkahti voimalla auki. Onneksi ei hajonnut.
      Kuulostaa ihanan kodikkaalta tuo saunominen ja kaakaon nauttiminen ulkoilun jälkeen.
      Oikein ihanaa helmikuuta teille myös<3

      Poista
  11. Meillä Valtterin lumimäärää ei ole tuosta kujaltamme korjattu vieläkään pois. Alla on 30cm syvä jääpolanteet ja nyt tuli viime yönä uudet lumet päälle joten aamulla ei omalta parkkipaikalta päässyt kujan kautta kadulle koska siellä oli jo autoja jumissa. Tuo väylä syöttää liikenteen 8 pienkerrostaloon, 2 päiväkotiin ja pelastustie mutta Espoon kaupunki ei saa hoidettu kuntoon. Olen aivan raivoissani ja kolmesti soitin jo viikolla asiasta. Juuri hetki sitten lähti kirjallinen valitus.

    Hyvää viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Toivottavasti asia hoituu nopeasti kirjallisen valituksen myötä.
      Hyvää viikonloppua sinullekin! ♥️

      Poista