torstai 2. syyskuuta 2021

SÄNKY MATALAMMAKSI JA HELPOT YÖPÖYDÄT ITSE TEHDENMeidän makuuhuone on aika pieni, tai ainakin täyteen sisustettu kun siellä on sänky, kaksi yöpöytää, yksi tuoli ja työpöytä tuoleineen.

Nämä kaikki huonekalut saivat huoneen tuntumaan tosi ahtaalta ja varsinkin siivotessa tuli usein tuskailtua sitä miten hankalaa oli imurilla päästä joka paikkaan. Polvillaan lattialla imuroiminen sängyn alta ei houkutellut enää yhtään. Meillä sentään sängyn jalat olivat sen verran korkeat että imurin suulake mahtui sängyn alle, mutta hankalaa se silti oli.

Olen innokas Instagramin käyttäjä ja Ilonan @valkoinen_puutalokoti-instakuvista sain idean, jota piti heti päästä toteuttamaan, tosin hiukan mukaellen. Ilonalla oli nimittäin ihan samannäköinen sänky kuin meillä mutta siinä ei ollut ollenkaan jalkoja, vaan sänky oli suoraan lattiaa vasten. Siinä ei käsittääkseni ollut alunperinkään ollut jalkoja.

Meidän sängyssä jalat oli ja ihan hyvännäköisetkin, mutta se pölyn kerääntyminen sängyn alle ei ollut hyvän näköistä. Niinpä ei muuta kuin ruuvaamaan jalat irti, mikä kävikin helposti ja ilman työkaluja.

Jalkojen poiston jälkeen sänky näytti tällaiselta. Korkeutta siihen jäi vielä ihan tarpeeksi ja nyt on tällaisen persjalkaisenkin helpompi könytä sänkyyn.

Nyt on helpompi siivota kun ei tarvitse ryömiä sängyn alustaa imuroimaan. Mutta huone ei juurikaan näyttänyt avarammalta. Sängyn madaltaminen avarsi hiukkasen, mutta ei riittävästi.

Kriittisiä katseita ympärille luoden ja siivouksen helpottamista pohtien tulin siihen tulokseen että nuo yöpöydät saavat lähteä. Niissä on aivan liian paljon jalkoja jotta saisi kunnolla imuroitua niiden alta ja vierestä. Toisen yöpöydän vieressä ollut tuoli sai myös siirtyä pois makuuhuoneesta. Ulkovarastoon sitä ei voi viedä, sillä se on tarpeellinen varatuoli kun kokoonnutaan isommalla joukolla, mutta makkariin se ei voi jäädä.Kannoimme yöpöydät ja tuolin pois huoneesta. Tuoli mahtui eteisen varastoon josta se on helppo ottaa esille tarvittaessa. Yöpöydät viemme mökille. Siellä yöpöytien virkaa on tähän asti hoitaneet kaksi tuolia.

Ohuet verhot, jotka ovat terassille vievien ovien edessä vedettiin ovien sivuille ja jo tällä toimenpiteellä tuntui tila levenevän. Kesällä verhot ovat olleet ovien edessä siksi, että pidimme öisin ovea hiukan raollaan ja silloin verhot estivät itikoiden sisään pääsemisen.

Vaan nyt ei ollut yöpöytiä ollenkaan sängyn vierellä. Ne ovat kuitenkin välttämättömät, sillä meillä on sellaiset lukulamput jotka seisovat pöydällä. Myös paikka silmälaseille ja puhelimille ja kirjoille tarvittiin.

Yöpöytien tuli olla seinään kiinnitettävät, niin ettei siivousta haittaavia jalkoja olisi lattialla. Niiden tuli olla myös pienehköt, mutta kuitenkin riittävät suuret ja yksinkertaiset ja suoraviivaiset malliltaan. Kävimme parissa paikassa niitä katsomassa, mutta hylly johon ihastuimme oli loppuunmyyty eikä myyjällä ollut tietoa tuleeko niitä lisää. 

Lopulta päädyimme suosikkimyymäläämme Clas Ohlsonille. Sieltä ostimme hyllylevyä joka on samanväristä kuin huoneen parketti. Yhdestä hyllylevystä riitti molempiin pöytiin. Lisäksi ostimme mustia hyllynkannattimia 4 kpl.

J sahasi hyllylevyn sopivan pituisiksi pätkiksi ja ruuvasi kannattimet paikoilleen. Näppärää ja nopeaa.
Tällaiset niistä tuli eli juuri sellaiset joita toivottiinkin. Eivät vie tilaa lattialta, mutta ovat riittävän suuret jotta kaikki tarpeellinen niille mahtuu. Huone avartui tosi paljon. En melkein malta odottaa että pääsen kokeilemaan millaista on nukkua nyt tuossa matalammassa sängyssä ja käyttää tuota uutta yöpöytää.Hyllyn oikealla puolella on vaatekaapit ja nyt on paremmin tilaa pukeutuakin kun turhan isot yöpöydät ja se ylimääräinen tuoli ovat poissa.
Sängylle jäi vielä ihan tarpeeksi korkeutta kun siinä on kaksi paksua patjaa ja vielä petauspatja. Nyt pystyn heittäytymään siihen, eikä tarvitse kiivetä :)


Huomenna viedään vanhat yöpöydät mökille ja siellä ne tuntuvatkin sitten taas "uusilta". Tuntuu hyvältä kun niillekin keksittiin uusi paikka ja tarpeen ne mökillä ovatkin, sillä tähän asti meillä on siellä ollut tuolit yöpöytinä.IHANAA PÄIVÄNJATKOA!

💙💙💙 

16 kommenttia:

 1. Nuo yöpöydät ovat tosi hienot. Näyttää avarammalta. Tykkään teidän makkaran värimaailmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään niiden selkeästä, yksinkertaisesta muodosta. Huone on nyt paljon avarampi. Minäkin rakastan sinistä väriä.

   Poista
 2. Hieno tuli sängystä. Meillä vaan ei tuo onnistuisi, kun on moottorisängyt.
  Kivat nuo yöpöydät.
  Meillä on iso makuuhuone ja tätini vieraillessa hän sanoi, että tänne mahtuisi hyvin vauvan sänkykin....hei haloo!!! sanoin, että älä nyt tuollaisia puhu, taitaa jo ikäkin tulla vastaan...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky tuntuu nyt oikein hyvän korkuiselta ja yöpöydät sopivat hyvin sen kanssa yhteen.
   Nythän teilläkin olisi hyvä vauvanhankinta-aika kun ei työelämä enää paina päälle :))

   Poista
 3. Siivous on tylsää ja vielä tylsempää, jos se on hankalaa. Saitte kivoilla järjestelyillä helpotusta ja uutta ilmettäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä rakasta minäkään siivousta. Onneksi nyt on ainakin makkari paljon helpompi siivottava.

   Poista
 4. Kauniit ja ilmavat yöpöydät ja todellakin näppärät siivousta ajatellen.
  Inhoan kökkimistä ja konttaamista imuroidessa. Olen joskus K:n mielestä vähän turhankin pragmaattinen karsiessani kaikenlaista, jotta siivous helpottuisi. Jos pääsisin mellastamaan pelkästään oman mieleni mukaan, meillä taitaisi olla aika pelkistetyt systeemit. Hyvä, että on toinenkin sanomassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuus ennen kaikkea, vaikka tykkään kyllä muutenkin kaikenlaisista yksinkertaisista huonekaluista. Ei yhtään tule ikävä sitä konttaamista kun sängyn alustaa imuroi. Taidat olla hiukan minimalisti ja helposti luovun kyllä minäkin mielestäni ylimääräisestä tavarasta.

   Poista
 5. Todella onnistunut muodonmuutos teidän makuuhuoneessa. Miksi niin moni nykysänky muuten on todella korkea. Minäkin joudun niihin usein hyppäämään, enkä 166cm pituisena ole mielestäni edes kovin lyhyt :)
  Ihanaa viikonloppua ja kivaa mökkireissua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En tiedä miksi nykysängyt ovat useinkin aika korkeita. Helpompi pedata on tietysti kun sänky on korkea, mutta ei kai siitä muuta hyötyä ole. Vanhemman ja huonojalkaisen ei tietenkään ole helppo nousta kovin matalasta sängystä, joten jonkinlainen kultainen keskitie on kai paras korkeus sängylle. Minä olen van 153, joten sängyn madaltuminen sopi minulle oikein hyvin.
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 6. Teiltä käy nopeasti tuollainen muodonmuutos! Huoneen ilme tosiaan muuttui iha erilaiseksi. Kaunista ja ilmavaa tuli!
  Ja mökillekin tulee sitten uutta.
  Hyvää viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun jotain saadaan päähän niin sitten se yleensä toteutetaan samantien. Tilavampi on nyt makuuhuoneemme.
   Vanhat yöpöydät sopivat hyvin mökille, joten nekään eivät menneet hukkaan.
   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin<3

   Poista
  2. Tuttu toimintamalli täälläkin, monasti toteutuksessa haastetta asettaa se, että kaupat on usein kiinni silloin kun inspiraatio ja aika osuu yhtä aikaa kohdalle eli viikonloppuna..

   Poista
 7. Yöpöydät kyllä upeat nyt!

  VastaaPoista
 8. Mie tykkään myös. Kevyen kauniit ja käytännölliset.

  VastaaPoista