18/01/2022

Lukuvinkkejä 1/2022

Olen jo pitkän aikaa lukenut pelkästään e-kirjoja. Nyt olen ruvennut kuuntelemaan niitä. Eilen illalla sängyssä kuuntelin kirjaa ja jossain kohtaa säpsähdin, kuin olisin herännyt. Ehkä olin hetkeksi nukahtanut. Voi olla että joku pätkä jäi kirjasta kuulematta, mutta ei haittaa.

Esittelen tässä muutaman viime aikoina lukemani/kuuntelemani kirjan. (tekstilainaukset  BookBeat)Samuel Jyrinki: Paratiisi vai helvetti

"Avoin omaelämänkerrallinen teos avaa ikkunan kahteen vähemmistöön ja auttaa ymmärtämään niiden sisäistä maailmaa"

"Kirjan päähenkilö yrittää olla oikeanlainen mies ja hyvä uskovainen. Salaisuus jota hänen vaimonsakaan ei tiedä, ei kuitenkaan jätä häntä rauhaan, vaan ajaa lopulta romahdukseen."

"Teos haastaa pohtimaan omia asenteita ja käyttäytymistä suhteessa ympärillä oleviin ihmisiin. Et voi tietää, millainen ihminen vieressäsi istuu".


Oma arvosteluni: Annoin tälle kirjalle ✨✨✨3 tähteä. Olen usein pohtinut minkälaisissa tunnemyrskyissä ihminen joutuu taistelemaan, jos ei istu tavanomaiseen miehen tai naisen rooliin. Lisänä vielä uskonyhteisön haasteet ja vaatimukset. Terveellistä ja toivottavasti näkökantoja avartavaa lukemista kenelle tahansa meistä.Satu Rämö: Talo maailman reunalla - Vuosi Islannin maaseudulla

"Vuosi Islannin maaseudulla on kaikkea muuta kuin vuosi Provencessa"

"Talo maailman reunalla on hurja ja hykerryttävä kertomus Islannin syrjäisimpään kolkkaan muuttaneen perheen, ei niin tavallisesta arjesta, yhden arktisen vuodenkierron aikana. Läpipääsemätön sää, jolloin edes iso nelivetomaasturi ei pääse tielle. Ja kerran lumi vyöryy kylään, peruuttamattomin seurauksin"


Oma arvosteluni: Annoin tälle kirjalle ✨✨✨✨4 tähteä. Tykkään  islantilaisista tv-sarjoista, lumisista maisemista ja karuista olosuhteista. Tässä kirjassa kuvataan hienosti suomalaisen naisen ja islantilaisen miehen perheen elämää. Lisää Satu Rämön kirjoja, kiitos!

Linda Lampenius: Kesytön elämäni

"Tarina musiikkiin intohimoisesti suhtautuvasta viulistitytöstä, josta tuli koko Suomen tuntema viihdetaiteilija. Lampenius käy kirjassa avoimesti läpi vaiherikasta elämäänsä ja kipeitä kokemuksiaan, jotka liittyvät muun muassa syömishäiriöön ja seksuaaliseen ahdisteluun"

Oma arvosteluni: Annoin tälle kirjalle ✨✨✨✨4 tähteä. Tämä oli ensimmäinen kirja jonka kuuntelin, en lukenut. Lukijan äänen olisin hyvin voinut kuvitella Lindan omaksi ääneksi. En ole koskaan ajatellut että Linda Lampenius, eli Linda Brava, kuten hänet ulkomailla tunnetaan, on niin suuri maailman tähti. Kirja kertoo myös Lindan vaikeasta, mutta lämpimästä äitisuhteesta. Ja kertoipa Linda siitäkin, että sekä hän, että hänen äitinsä esiintyvät Akseli ja Elina elokuvassa, joka on kuvattu v. 1970. Katsoimme sen ja toden totta, siinä Lindakin on pienenä vauvana.

Laura Friman: Tauko

"Mitä tapahtuu, kun himoshoppaaja tekee julkisen uudenvuodenlupauksen ja menee vaatteidenostolakkoon?"

"Tauko on riemastuttava, samaistuttava ja suorasukainen kuvaus aiheesta, joka yhdistää lukuisia nykyihmisiä: tunteikkaasta ja hankalasta suhteesta kuluttamiseen. Se on myös kertomus itsetuntemuksesta, muistoista, rahankäytöstä, työelämästä, parisuhteesta, uusperheen arjesta ja vuodesta 2020, josta tuli poikkeuksellinen useammallakin tavalla."

Oma arvosteluni: Annoin tälle kirjalle ✨✨✨✨4 tähteä. Kirjailija kirjoittaa sujuvasti ja nasevasti ja monessa kohtaa toivoin että itsekin osaisin sanottavani sanoa noin hauskasti. Nauroin ääneen useassakin kohdassa. Vaikka itse en ole ollenkaan himoshoppaaja ja voisin hyvin olla vuoden ostamatta vaatteita (ja olenkin), oli silti helppo eläytyä kirjailijan tuntemuksiin.

Clare Mackintosh: Panttivanki

"Voit pelastaa satoja ihmishenkiä - tai sen yhden kaikista arvokkaimman..."

"Tunnelma suoran Lontoo-Sydney-yhteyden avajaislennolla on sähköinen. Lentokone on vasta noussut ilmaan, kun lentoemäntä Mina saa hyytävän viestin nimettömältä matkustajalta, joka aikoo varmistaa, ettei kone tule koskaan pääsemään määränpäähänsä. Laskeutumiseen on kaksikymmentä tuntia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon..."


Oma arvosteluni: Annoin tälle kirjalle ✨✨✨✨✨eli 5 tähteä. Oli niin mukaansatempaava, ovela juoni, että mietti miten kaikki voisikaan selvitä onnellisesti. Luin melkeinpä yhdeltä istumalta.


Ehkä kummastelet antamieni tähtien suurta määrää. Arvostelussani annan tähtiä 1-5, eli viisi on korkein tähtimäärä minun asteikossani. Se, että nämä kirjat saivat korkeat tähtimäärät, johtuu osaltaan siitä, että jos jo kirjan alkumetreillä huomaan ettei kirja ole mieleiseni ja että tuntuu ihan samantekevältä mitä siinä tulee tapahtumaan, niin jätän kirjan kesken ja siirryn seuraavaan. Kaikki nämä tempaisivat mukaansa niin että pakko oli lukea loppuun!


Antoisia lukuhetkiä!

💜💜💜20 kommenttia:

 1. Lämmin kiitos kirjavinkeistä "Tauko" voisi tästä ensi-istumalta lähteä luentaan.

  kivaa talviviikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauko on kyllä mainio. Niin nasevasti sanottuja juttuja, ettei voi käsittää miten joku osaa.
   Samoin sinulle, oikein ihanaa viikkoa <3

   Poista
 2. Panttivanki kuulostaa minun tyyliseltä kirjalta.
  Minä olen kirjaa kuunnellessa nukkunu kerran 40 sivun verran :)
  Ihanaa tiistaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pPanttivanki on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Sitä ei voi jättää hetkeksikään kun aina haluaa tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. No jos 40 sivua harppaa yli, niin silloin voi jo hiukan jäädä juonesta jälkeen :)))
   Kiitos samoin <3

   Poista
 3. Kiitos mainioista lukuvinkeistä!
  Paljon olet ehtinytkin lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joka ilta luen eli kuuntelen sängyssä ja välillä päivälläkin, niin aika paljon näin eläkeläisenä ehtii lukemaan.

   Poista
 4. Kiitos kirjavinkeistä, ainakin panttivanki menee listoille itsellä on aina iltaisin kirjaa kuunnellessa käytössä torkkutoiminto, eli 10 minuutin välein joudun käynnistämään kirjan uudelleen. Muuten en pysyisi yhtään kärryillä missä kohtaa olen ollut hereillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota torkkutoimintoa täytyy varmaan itsekin kokeilla. Mutta minusta tuo 10 min. tuntuu vähän lyhyeltä ajalta. Yleensä kuuntelen n. tunnin verran, joten monta kertaa joutuisin käynnistämään kirjan uudelleen. Pitää ehkä kuitenkin kokeilla.

   Poista
 5. Hei!

  Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta en ole meidän perheen ruokavastaava, joten tällä kertaa en vastaa. Mielelläni otan vastaisuudessakin haasteita vastaan, joten lähetä jos sulle tulee mieleen jokin aihe.

   Poista
 6. Mahtavaa!!
  Laitoin samantien kirjastoon varaukseen tuon Satu Rämön ja Macintoshin.
  Linda ei kiinnosta enkä ole välttämättä innostunut tuosta toisestakaan elämäkerrasta, mutta pidän sen mielessä niin, että pääsen lukemaan kirjan takakannen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ettet pety noihin kahteen varaamaasi kirjaan. Toivottavasti pian pääset niitä lukemaan.

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä! Tuota Panttivankia ainakin etsin kirjastosta.
  Tuo kirjojen kuunteleminen olisikin ehkä kiinnostavaa, kun tuskailen lukulasien kanssa sängyssä lukiessa. Nyt on menossa hurja dekkarimaraton, uudesta vuodesta lähtien jo 21.kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Mulla väsyi aina kädet kun luin kirjaa sängyssä. Onpa sulla tosi hurja dekkarimaraton. Miten ihmeessä olet ehtinyt noin monta kirjaa jo tänä vuonna lukea?!
   Toivottavasti kirjastostasi löytyy tuo Panttivanki.

   Poista
  2. Mä luen paljon aamusta iltaan-öisinkin. Jos on kiinnostava kirja, en laita sitä käsistäni ennenkuin olen lukenut loppuun. Siksipä en voi lukeakaan mitään työkausinani, keväästä syksyyn!

   Poista
  3. Ihannetilanne kun voi lukea melkein koska vaan huvittaa. Itselläni sama juttu kun en enää ole työelämässä, niin voi suunnitella päivät (ja yöt) ihan niin kuin haluaa.

   Poista
 8. Kiitos kirjavinkeistä! Vinkit ovat hyvä juttu, niin osaa tarttua kiinnostaviin kirjoihin. Minä aloitin opiskelemaan työn ohessa neuropsykologiseksi valmentajaksi ja luen tällä hetkellä Tilli Paulan Toisin, Minun Asperger-elämäni. Kirja on todella kiinnostava ja uutta näkökulmaa antava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun blogini lukijat ovat varmaan monessa asiassa saman mielisiä kanssani, niin uskon että lukemistani kirjoista he löytävät joitain itseäänkin kiinnostavia. Annan näitä vinkkejä vastedes kerran kuukaudessa.
   Laitanpa muistiin tuon suosittelemasi kirjan BookBeatin sivustolta.

   Poista
 9. Panttivanki oli koukuttava. Nyt voisin napata vinkeistäsi Tauko -kirjan kuunteluun. Ääneen nauraminen sopisi nyt aika monen vähän surullisenkin teoksen jälkeen.

  Kiitos vinkeistä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panttivanki oli todellakin koukuttava. Tauko taas ihan erilainen, mutta tykkäsin sen letkeästä etenemisestä todella paljon.
   Seuraavat vinkit tulevat helmikuun puolenvälin tienoilla!

   Poista