29/12/2020

Tällä tyylillä eteenpäin

Näin vuoden lopussa minulla on aina ollut tapana tehdä kooste menneestä vuodesta enkä nytkään tee poikkeusta. Tässä tulee v. 2020 tunnelmia ja tapahtumia:




TAMMIKUU

Tammikuussa innostuin taas kutomaan sukkia, myös kuvioneuletta jota en aiemmin ole tehnyt.  Toinen innostukseni oli muumimukit joita tulin ostaneeksi toistakymmentä. Niitä onkin käytetty ahkerasti, mutta hylly jossa ne ovat, on täynnä, joten lisää en ehkä hanki.

Nuutinpäiväkarkit saatiin syödä itse sillä nuuttipukit loistivat tänä vuonna poissaolollaan.

Kuten tammikuuhun kuuluu, aloitettiin vuosi terveellisemmillä ruokailutavoilla joulun herkkujen jälkeen, joten raasteita ym. tehtiin runsaasti valmiiksi jääkaappiin. Vihannekset kuuluvat muutenkin joka ateriallemme, joten tämä ei sinänsä ollut mitään uutta.

Lunta ei ollut ollenkaan joten patikoiminen onnistui hyvin samoja polkuja pitkin kuin kesällä.




HELMIKUU

Helmikuussa saatiin nauttia keväisistä, aurinkoisista päivistä. Merivedet olivat avoimina ja ensimmäiset kevätkukat availivat nuppujaan. Käytiin mökillä katsomassa että kaikki on kunnossa. Ranta näytti kauniimmalta nyt kuin kesällä.




MAALISKUU

Koronarajoitukset otettiin toden teolla käyttöön. Vielä ei ymmärretty kuinka kauan kaikkia rajoituksia joudutaan noudattamaan.

Koronasta huolimatta tuli tänäkin vuonna kevät ja krookukset ja jopa sini-ja valkovuokot kukkivat täällä etelässä jo maaliskuussa.

Innostuin aloittamaan biojätteen bokashoinnin ja rupesin tekemään omaa multaa. Vierashuoneen seinät maalattiin ja jos ihmettelet miksi maaliskuun kollaasissa on minun nuoruudenkuvani, niin se johtuu siitä että osallistuin haasteeseen jossa oma nuoruudenkuva piti julkaista.






HUHTIKUU

Huhtikuussa istutin orvokit ulos ja pelargonipistokkaat aloittivat huiman kasvun, tosin vielä sisätiloissa. 
Aloitimme kesähuoneen rakentamisen terassille. Kyllä siitä oltiinkin haaveiltu pitkään ja nyt siitä alkoi tulla totta.

Maarianhaminan kevättä käytiin myös ihailemassa.




TOUKOKUU

Toukokuun lopulla kesähuone valmistui ja pääsimme nauttimaan ensimmäiset kahvit siellä.
Mökkikausikin avattiin. Luontoretkiä tehtiin ja nautittiin keväisen Ahvenanmaan luonnosta. Kahvit oli aina mukana.




KESÄKUU

Ylioppilasjuhlista päästiin vihdoinkin monen pähkäilyn jälkeen nauttimaan. Koronarajoitusten vuoksi ei kouluun päässyt lakitusta katsomaan, mutta onneksi sentään pienellä joukolla saatoimme ylioppilasta juhlia. Sää suosi joten ulkonakin voi istua.

Juhannusta vietimme mökillä oman perheen kesken.





HEINÄKUU

Heinäkuussa kesä jatkui aurinkoisena ja helteisenä, eikä toivottua ja tarpeellista sadetta saatu. 
Hankin itselleni sähköavusteisen polkupyörän ja ajelin ahkerasti sillä, joten mittariin kertyi mukavasti kilometrejä. Moni mökkimatkakin taittui pyörällä.

Poikettiin ihaniin kesäkahviloihin ja vietettiin kesää kotinurkilla, sillä emme ole poistuneet täältä Ahvenanmaalta koko vuonna. Viimeksi olemme olleet mantereella pikkujouluna v. 2019. Melkeinpä tulee jo ikavä laivaankin, vaikka yleensä sen kokee välttämättömänä pahana.




ELOKUU

Elokuu jatkui aika samalla tavalla kuin heinäkuukin. Paitsi että monen vuoden jälkeen uskaltauduin uimaan. En tiedä miten monta kesää meni ilman että kävin kertaakaan uimassa, mutta nyt heitin talviturkin.

Pyöräilyt jatkuivat ja nyt oli J:kin ostanut sähköpyörän ja päästiin kahdestaan ajelemaan.




SYYSKUU

Syyskuussa alkoivat harrastukset koronasta huolimatta ja mattoa syntyikin metrikaupalla. Keväällä kurssi oli keskeytetty kun rajoitukset astuivat voimaan, mutta nyt jatkettiin siitä mihin silloin jäätiin. Kuvassa olevat matot eivät ole omiani, vaan kävin inspiraatiota hakemassa käsityöläismyymälässä

Sadonkorjuujuhla (Skördefest) järjestettiin tänäkin vuonna, vaikka sen toteuttaminen oli epävarmaa viime hetkille saakka. Taisipa tulla uusi kävijäennätyskin. Ihmiset kaipasivat jotain vaihtelua kotona nököttämiseen ja varmaan siksi tähänkin tapahtumaan tuli ennätysmäärä kävijöitä.




LOKAKUU

Lokakuussa nautittiin ruskasta ja aurinkoisista syyspäivistä, mutta ikävyyksiltäkään ei vältytty. Pariinkiin otteeseen jouduin viettämään yön sairaalassa kun ikävät sappivaivat pakottivat sinne lähtemään. Onneksi lääkekuurit purivat ja tällä hetkellä odotan leikkaukseen pääsyä, jonka pitäisi olla 13. tammikuuta ellei mitään ihmeempää estettä ilmene.

Lokakuussa vaihdoin viimein terassin ja pihan kesäkukat talvisempiin. Lämpimän syksyn ansiosta kesäkukat voivat vielä syksylläkin hyvin.


  


MARRASKUU

Näin jälkeenpäin tuntuu että marraskuussa satoi ihan jatkuvasti. Kollaasin alalaidan laivakuva kuitenkin todistaa että ainakin yhtenä päivänä paistoi aurinkokin. Tuo laiva pääsi kuvattavaksi kun Grace ei enää ollutkaan rantaan ajautuneena vaan oli turvallisesti omalla satamapaikallaan. Tarkoitus oli nimittäin saada kuvattua tuota rantaan ajautumista. Kuvasin sitten toisen suuren laivan.

Kuun lopussa alkoi jo joulu ilmestyä kotiin. Miniryijyjä syntyi tiuhaan tahtiin ja tahti jatkuu vieläkin, joskin nyt joulun aikaan hieman rauhallisemmin.

Marras-joulukuun suuria mietintöjä oli se, ostetaanko aikuistenkin kesken joululahjoja, vai lahjat vain lapsille. Päädyimme jälkimmäiseen ja ihan yhtä hyvin ja mukavasti joulu meni nytkin.




JOULUKUU

Mitäs sitten sanoisi joulukuusta? Nopsasti se on mennyt. Koti koristeltiin kynttilöin ja adventtitähdin heti pikkujouluna ja kuusi tuotiin sisälle Lucianpäivän aikaan. Vielä ne ovat paikoillaan, mutta uskoisin että heti uudenvuoden jälkeen ne saavat lähteä varastoon.

Tapaninpäivänä oli täälläkin maa valkoinen ja pääsin kuvaamaan hiukan talvisempia näkymiä. Kuvat ovatkin saaneet paljon kiitosta ja blogin Eckerö-postaukseen on tullut ennätysmäärä kommentteja. Kiitos teille kaikille jotka jaksatte lukea ja kommentoida blogia.


Katselin blogin käyntitilastoja ja ylivoimaisesti luetuin postaus oli tämä postaus, jossa näytettiin millainen terassin kesähuoneesta tuli ja mitä se maksoi.

Toiseksi luetuin oli tämä postaus, jossa kerroin miten voi itse tehdä kudontakehyksen ja työpisteen.

Paljon kävijöitä sai myös sähköpyörän ensikokemuksista kirjoitettu postaus.



Tällainen oli tämä blogivuoteni. Jatkan samaan tyyliin tulevana vuonnakin. Toivottavasti olet mukana silloinkin!

💛💛💛








 

48 kommenttia:

  1. Niin kauniit kollaasit ja tuo mekkosi juhliin on aina vaan ihana. <3 Koronasta huolimatta tähän vuoteen mahtuu paljon hyvää ja koronallahan me aloitetaan tulevakin vuosi ja jännään meneekö vielä samoissa tunnelmissa.

    Oikein sydämellistä uuden vuoden odotusta Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo mekko ei kuitenkaan ollut hyvälaatuinen, vaan nyppyyntyi aika pian. Nyt se on kotikäytössä. Ei tämä vuosi huono ole missään nimessä ollut, hiukan "yksinäismpi" vaan kuin tavalliset vuodet.
      Hienoa vuodenvaihdetta sinullekin Tiia<3

      Poista
  2. Aivan ihanat kuvakollaasit ja monista mielenkiintoisista aiheista olet taas tänäkin vuonna postannut, kiitos niistä sinulle!
    Mukana ollaan ja pysytään jatkossakin, vaikka kommentointi on jo pidemmän aikaa jäänyt meikäläisellä valitettavan vähiin. Oma blogini on myös jäänyt tyystin paitsioon kun olen melkein aina vaan ollut töissä ;)
    Eiköhän tänään alkanut loma, irtiotto, tai miksi sitä nyt haluaakaan kutsua,
    auta niin että toivun tästä nykyisestä nuutuneesta olotilasta taas entiselleni :)
    Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä sinulle ja Onnea Vuodelle 2021!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku. Ihanaa kun teitä uskollisia seuraajia siellä on. Aina ei jaksa kommentoida, sen tiedän itsestänikin. Toivottavasti saat pirteyttä lomastasi.
      Samoin sinulle, rentouttavaa vuodenvaihdetta<3

      Poista
  3. Olit vuosi sitten tuunannut IKEA billyjä niin, että takalevyssä oli tapettia. Miten kiinnitit tapetin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapetti kiinnitettiin tavallisella tapettiliisterillä.

      Poista
    2. Ok, kiitos vastauksesta 😊

      Poista
    3. Kiva jos oli hyötyä vastauksesta, 😊

      Poista
  4. Mahtava yhteenveto menneestä vuodesta.
    Mukana ollaan jatkossakin ! 😊

    VastaaPoista
  5. Mukana pysytään kuin takiaispallo <3 Kiitos sinulle Kristiina ihanasta blogiystävyydestäsi ja aivan ihanasta ylläristä, jonka sinulta sain. Jatketaan samaan malliin, koska miksipä sitä hyvää menisi muuttamaan <3
    Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen 2021 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takerru vaan tiukasti :) Samaan malliin jatketaan. Sinulle myös mitä parhainta vuodenvaihdetta<3

      Poista
  6. Hienot kollaasit! Vuosi on ollut kyllä erikoinen ja ehkä vähän "hiljainen"... - Plussana meillä oli kotimaanmatkailu ja erityisesti luontopolut, joita tulikin kiitettävästi kierreltyä kevään ja kesän aikana 🙂
    - Oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää alkavaa vuotta, sekä tsempit leikkaukseen ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru. Aika hiljainen on kyllä ollut kun mitään "menemisiä" ei pahemmin ole ollut. Me ei edes kotimaanmatkailua olla harrastettu kun ollaan haluttu välttää laivoille menoa.
      Samoin sinulle, ihanaa uutta vuotta<3 Leikkaus ei jännitä eikä pelota, kunhan vaan pysyy terveenä siihen saakka ettei toimeenpide lykkäänny.

      Poista
  7. Kiva kooste ja voi että tuntuu, että vuosi on mennyt yhdessä hujauksessa koronasta huolimatta!
    Oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä teille ✨❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aina tuntuu että kuukaudet ja vuodet menevät vauhdilla.
      Samoin sinne<3

      Poista
  8. Tämä on kiva tapa summata vuosi ja minäkin olen näitä joskus tehnyt blogiin. Ihania kuvakollaaseja - mitkä värit. Käsittämätöntä nuo helmi-maaliskuiset kuvat, jotka voisivat olla paljon myöhemmältä kuin mitä on otettu. Teillä kevät tuli todella aikaisin. Tuo sinun nuoruudenkuva on kaunis - olet kuin valokuvamalli siinä. Mustavalkoisissa kuvissa on myös aina sellaista tyylikkyyttä eri tavalla kuin värikuvissa. Upea kuva!

    Mukavia vuoden viimeisiä päiviäs ja parempaa alkavaa vuotta Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa tehdä näitä koosteita. Tänä vuonna kevät tosiaan tuli tosi aikaisin eikä takatalveakaan tullut.
      Tykkään itsekin paljon mustavalkokuvista. Kuva on mieheni ottama seurusteluajoiltamme.
      Sonulle myös hyvää uuden vuoden alkamista<3

      Poista
  9. Ihana kooste menneestä vuodesta. Hienoa, kun koosteesi on varsin positiivinen tämän vuoden pandemiasta huolimatta. Kuvissasi on ihanaa valoisuutta ja positiivisuutta. Kaikkea hyvää tämän vuoden viimeisille päiville sekä tulevalle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Olen kuitenkin kokenut, pandemiasta huolimatta, tämän vuoden aika hyväksi. Olen kotona viihtyvää tyyppiä eikä vuosi ehkä sen takia olekaan minulle ollut huono.
      Hyvää alkavaa vuotta sinullekin!

      Poista
  10. Minäkin jatkan perinteitä kehumalla tänäkin vuonna sitä, kuinka aina osaat ja jaksat kiteyttää menneen vuoden niin hienosti kauniiden kuvien kera. Aina niistä joistain tulee itselle sellainen tunne, että jaaniinjuu, tästä tosiaan silloin aikanaan kerroit. Erityisesti kuvien kautta pystyy elämään vuoden ikäänkuin uudelleen, mutta pikakelauksella, vaikka nopeasti tämä(kin) vuosi loppupeleissä meni.

    Mitä parhainta vuodenvaihdetta Kristiina ja ensi vuonna jatketaan taas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun näin eläkeläisenä tuota aikaa on, niin sitä jaksaa ja tykkää tehdä näitä koosteitakin. Nopeasti meni tosiaan tämäkin vuosi.
      Kiitos samoin sinulle<3

      Poista
  11. Uudenvuodentoivotukset täältäkin!
    Olitpa kivasti koonnut koko vuoden kuviksi ja tarinoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  12. Kivat kuukausikoosteet. Muistan niin hyvin nuo oudot ja pelokkaatkin tunnelmat maaliskuussa ja oikeastaan koko keväänä, kun koronasta oli niin vähän tietoa. Ja edelleen se jatkuu. Kevät näyttää ihanalta kuvissasi, vuodenajat eivät koronasta välittäneet. Minäkin vähän pohdin tällaista koostejuttua, mutta päädyin toisenlaiseen.
    Kiitos Krisse blogivuodesta ja kuvistasi. Minunkin piti tulla Ahvenanmaalle syksyllä, mutta korona. Hyvää uutta vuotta sinne isolle saarelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä oltiin tosiaan vielä aika vihreitä tämän koronan kanssa. Ihanaa kun on nämä neljä vuodenaikaa.
      Toivottavasti pääset käymään täällä kun koronatilanne on rauhoittunut.
      Samoin sinulle, hyvää uutta vuotta<3

      Poista
  13. Monenlaista olet touhunnut, rajoituksista huolimatta. Vierivä kivi ei sammaloidu tai jotenkin sinne päin 😉 toivottavasti leikkaus menee hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan toimelias vuosi takana. Leikkaus varmaan menee ihan hyvin, eikä siihen enää olekaan kuin hiukan yli viikko aikaa.

      Poista
  14. Ollaan, ollaan,
    mukana ollaan! 🥰
    Kiva kuvakooste vuodestasi!
    Mitähän ensi vuosi tuo tullessaan?
    Sinun ei tarvitse odottaa kuin pari kuukautta ensimmäisiä kevätkukkijoita! Olen tästä hieman kateellinen 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olette mukana. Uuden vuoden alku on aina hiukan jännittävä, vaikka tällä hetkellä tuntuukin enemmän pelottavalta kuin normaalisti, kiitos koronan.
      Kevät on ihan nurkan takana, toivottavasti.

      Poista
  15. Mukana ollaan ensi vuonnakin,joka alkaakin jo pian! Hyvää alkavaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Oikein hyvää vuotta 2021 sinullekin!

      Poista
  16. Kiitos, olipa kiva kooste kuluneesta vuodesta 🤍 Paljon on siihen mahtunutkin ja niin mahdottoman kauniissa paikassa asutte, että aina taitaa löytyä kivaa kuvattavaa :)
    Ehdottomasti olen mukana tulevana vuotenakin ja oli kiva saada sinut myös vierailulle omaan blogiini :)
    Nyt toivottelen sinulle onnea ja iloa tulevaan vuoteen sekä paljon tsemppiä edessä olevaan operaatioon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täällä on kyllä kauniita paikkoja. Pienellä alueella kun asutaan niin usein tulee kuitenkin samoja paikkoja kuvattua. Nyt löysin ehkä hiukan uusia maisemia.
      Operaatio menee varmasti ihan hyvin.

      Poista
  17. Upeat kollaasit ja ihana kooste kuluneesta vuodesta! Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  18. Kivasti koottu vuosi kollaasein.
    Kiitos sinulle kuluneesta vuodesta. Toivotan oikein Hyvää Uutta Vuotta 2021!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sinulle myös oikein hyvää alkavaa vuotta!

      Poista
  19. Kivat vuosikollaasit.
    Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  20. Happy New year Kristina! Wishing you a beautiful 2021!
    Take a look at my new blog.
    -Marisa.

    VastaaPoista
  21. Kivoja asioita olet keränyt muisteloihin viime vuodelta. Muutama tunti on jo eletty vuotta 2021. Pimeää on ja sumu valtaa tienoon. Toivotaan tästä vuodesta parempaa kuin mennyt vuosi. Koronasta pitäisi päästä eroon. Pidetään "lippu" korkealla tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein heti ennätyksen nukkumisessa sillä heräsin vasta yhdeksän jälkeen vaikka en eilen myöhään valvonutkaan. Täysikuu vaan oli kerryttänyt univelkaa kahtena edellisenä yönä. Koronasta tosiaan olisi hyvä päästä. Toivottavasti noi rokotteet nyt tehoavat eivätkä aiheuta pahoja sivuvaikutuksia.

      Poista
    2. Täyden kuun aika tekee mulle sen, että häärään ja touhuan itteni ihan väsyksiin. En aina huomaa sitä intoa, kunnes katselen taivaalle ja siellähän se syyllinen on.

      Poista
    3. Täysikuu tekee kyllä joka kerta nukkumisen huonoksi. Onneksi sitä ei kestä montaa yötä.

      Poista
  22. Onko sulla myös näitä Håll Sverige rent -muumimukeja? Mä olen hurahtanut mukeihin, mutta mulla(kin) loppui kaappitila.

    Kiva muutoin katsoa, mitä kuului vuoteen 2020. Tämä jää kyllä kaikkien mieleen. Mutta...niin taitaa jäädä 2021 myös...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mulla noita muumimukeja enkä ole tuollaisia nähnytkään. Ehkä on hyväkin että tilaa on rajoitetusti. Muuten saattaisi hamstraamishalu herätä😊

      Poista