04/02/2024

Kuluneen viikon kohokohdatKun seuraa monia blogeja, niin aina välillä lukee postauksen, joka innostaa tekemään vastaavanlaisen jutun omaankin blogiin.

Tällä kertaa sain idean Moments, frozen in time-blogista. Postauksessa kerrotaan mennestä viikosta kuvin ja sanoin. Tuossa em. blogissa on mahdollista käyttää kääntäjää jos ei ko. kieltä osaa.


Nyt omiin viikkoni tapahtumiin ja mietteisiin:


Sää
Tänään, eli viikon viimeisenä päivänä sää oli mitä mahtavin. Aurinko paistoi ja lumet ovat sulaneet aika hyvin. Ajotiet ovat jo paljaina, mutta kävelyteillä on vielä paikoittain jäätä, joten varovainen saa olla kävellessä, varsinkin jos ei omista nastakenkiä.

Mitä minulla on päälläni ?
Nyt olen kotona, joten olen pukeutunut mukaviin kotivaatteisiin eli t-paitaan ja legginseihin. Jalassa villasukat.

Juuri nyt
Juuri nyt katson hiihtoa tv:stä. Minusta on viime vuosina tullut innokas penkkiurheilija ja melkein mikä laji tahansa kiinnostaa. No ,ei sentään paini, nyrkkeily, baletti, taitoluistelu tai voimistelu. Mieluisimpia lajeja itselleni ovat murtomaahiihto, ampumahiihto, yhdistetyn hiihtolajit ja  yleisurheilu.

Tätä mietin
Mietin menisikö äänestämään ennakkoon, vai äänestäisikö vasta varsinaisena vaalipäivänä? Ja vielä se, että kumpaakohan äänestäisi? Toinen ehdokas on hyvä jossain ja toinen taas jossain muussa.

Mikä oli parasta tällä viikolla?
Tällä viikolla oli kaksi mieluisaa tapaamista. Toinen oli tutun "muijaporukan" kanssa tapaaminen ravintolassa, ruokailun ja jutustelun merkeissä. Juhlittiin myös porukkamme vanhinta.
Toinen oli se kun lapset ja lastenlapset tulivat meille eilen.Mikä rentoutustapa toimii minulla?
Sukkien kutominen toimii aina. Tällä hetkellä tulossa on sukat tyttärelle hänen toivomissaan väreissä.
Toinen rentoutumiskeino on ristisanojen ratkominen. Paikkakunnalta jossa asun löytää harvoin haastavampia suomenkielisiä ristikoita ja niinpä olenkin ruvennut ostamaan ruotsinkielisiä ristikkolehtiä. Niistä minun täytyy tosin valita ne helpoimmat.Ruokalistalla
Eilen kun meille tulivat syömään lapset ja lastenlapset tarjoilimme tortilloja ja niihin erilaisia täytteitä. Yhden täytteistä olin tehnyt ylläolevan ohjeen mukaan. Tuo täyte käy hyvin esim. muurinpohjalettujen täytteeksi.

Mitä näen ympärilläni kotonani?
Näen kaikkea sellaista mistä me molemmat tykkäämme ja viihdymmekin erinomaisesti kotonamme. Meillä on harmaa kulmasohva ja pari nojatuolia,  värikkäitä tyynyjä, pehmeitä mattoja ja muutama viherkasvi. Keittiö ja olohuone yhtä tilaa ja lisäksi pari makuuhuonetta, kylpyhuone ja sauna, iso terassi ja lisäksi kesähuone.

Yksinkertaisia huvejani
No tuo jo em. ristisanatehtävien ratkominen, kesällä puutarhassa touhuaminen ja tietysti bloggaaminen.Lukulistalla päällimmäisenä
Viimeksi sain kuunneltua Aino Huilajan romaanin Paluumatkalla, joka oli yhtä hyvä kuin hänen aiempi kirjansa Pakumatka. Tuo Pakumatka on tullut TV:stäkin.
To do-listalla tällä viikolla, tai paremminkin tulevalla, on multien vaihtaminen viherkasveihin. Olen ollut siinä asiassa hiukan laiska, mutta nyt kovasti houkuttaa ryhtyä siihen puuhaan. Voi olla että on turhan aikaista, mutta ajattelin kuitenkin tehdä sen alkavalla viikolla.

Minkä neuvon antaisin itselleni mennyttä viikkoa silmällä pitäen?
Takana on erittäin kiva viikko ja mitä tulee askelien keräämiseen, niin sanoisin itselleni, että jos jatkan samaan tapaan, niin hyvä tulee!

Opinko jotain uutta mennellä viikolla?
Nyt ei tule mieleen mitään ihmeempää.Näitä blogeja luin viikon aikana:
Seuraan tosi monia blogeja, joten kaikkia en ala tässä luettelemaan, mutta otin kuvakaappauksen oman blogini sivupalkin blogiluettelosta. Siinä näkyy pieni otos niistä blogeista joita seuraan.

Miten voin?
Tällä hetkellä voin oikein hyvin. Ja mikä parasta, älykelloni sovellus näyttää, että olen viikon aikana kulkenut 66.678 askelta eli n. 9500 askelta/päivä, viikossa olen nukkunut keskimäärin 6tuntia 58min./yö.

Mikä uutinen teki minuun vaikutuksen?
Nyt en osaa nimetä yhtä sellaista. Paljon on tullut seurattua presidenttipelin tapahtumia ja tietysti maailman tapahtumia, jotka tuntuvat muuttuvan päivä päivältä levottomammiksi.
Tapahtuiko jotain sellaista joka sai päivän tuntumaan erityisen hyvältä?
Nuo jo aiemmin mainitsemani kaksi tapaamista tekivät niistä päivistä erityisen. Tänään päivä oli hieno, sillä sää oli aurinkoinen ja houkutti paitsi kävelylle, myös ajelulle kaupunkiin jossa kävin mm. kuvaamassa laivojen saapumista Maarianhaminan satamaan. Ja tietysti sunnuntaipäivistä tekee aina erityisen kivan se, että seuraava päivä on maanantai ja päästään taas arjen ihanaan rytmiin.

Minkälaisesta musiikista pidin tällä viikolla?
En juurikaan kuuntele musiikkia, mutta nyt on pakko mainostaa, että tyttärenpoikani Julian on julkaissut uutta tuotantoaan Spotify:ssa. Hänen kappaleitaan löytyy nimellä Julian V.

Miten olen palkinnut itseäni?
En tiedä onko tämä itseni palkitsemista, mutta olen nyt kymmenisen päivää kirjoittanut joka ilta ylös asioita joista olen tullut iloiseksi, tai jotka muuten ovat tuntuneet merkityksellisiltä. Joka päiväksi on kertynyt muutama asia.


💜💜💜

29 kommenttia:

 1. Onpas kiva postaus!
  Sinulla on ollut paljon mukavaa puuhaa joka saralla kivasti
  kuvien kertomana. Loisto viikko!
  Minäkin melkein joka ilta ajatuksissani mietin päivän
  positiot, mutta loisto idea on kirjoittaa ne tosiaan ylös.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva viikko takana. Pitää lukea noita muistiinpanoja aina silloin tällöin jos meinaa mennä negatiivisen puolelle, niin kuin minun ajatukseni usein menevät.
   Samoin sinulle, hyvää viikkoa!

   Poista
 2. Kiva kooste iloisista asioista. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle sinne Ahvenanmaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva viikko, joten asiatkin olivat iloisia. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Tällaisia koosteita on kiva lukea.

  VastaaPoista
 4. Mukava idea, toimii päiväkirjana.
  Ihan fantastiset värit sukissa 💛💚❤️💙🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, onhan siinä ikäänkuin päivitetty mennyt päivä. Välillä on mukava tehdä värikkäämpääkin.

   Poista
 5. Tosi kiva haaste ja mukavaa lukea vastauksiasi ja tuumailujasi.
  Kiva on viikkosi ollut ja positiivisesti ajattelet asioista. Nämä ovat sellaisia voimaannuttavia postauksia.
  Sinulla on näköjään samat rentoutumistavat - neulonta ja ristikot kuin minulla.
  Lisäksi rakastan palapelejä. Mitä vaikeampoi, niin sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuitenkaan kovin positiivinen, vaan useimmin tulee mieleen jotain negatiivista tai ajattelee ettei joku juttu kuitenkaan onnistu. Varmaan aika yleiset rentoutumistavat :) Palapelejä on minullakin muutama, mutta juuri nyt ne eivät innosta. Mutta sitten kun aloittaa, niin ei voi lopettaa ennen kuin on valmiiksi koottu.

   Poista
 6. Olipa kiva lukea, että olet innostunut kirjaamaan kiitollisuuden aiheita. Tutkitusti siitä on hyötyä hyvinvoinnille. Ristisanatehtävät ovat koukuttavia ja rentouttavia kinkkisyydessäänkin. Toivottavasti löydät hyviä sieltä teidän mantereeltakin. ET -lehden välissä näköjään on. Äidiltäni sain nipun luettavaa ja huomasin siellä ristikoita, joihin en vielä itse tarttunut.
  Helmiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yrittää löytää positiivisiakin asioita kun uutisista tulee melkein synkkiä juttuja. ET-lehti kuuluu suosikkilehtiini ja olenkin juuri tilannut sen itselleni pitkästä aikaa. Terkkuja sinne päin myös!

   Poista
 7. Oh, how nice! Yesss, I see it, and I love reading your answers. Thank you for letting me know that you actually wrote this blog. I just wrote one as well. The socks you are knitting ar eso nice. I love the colors

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was nice to wrote this. Socks in pride-colours are wonderful to knitt and I like the colours.

   Poista
 8. Anonyymi6/2/24 04:53

  Ihana postaus! Paljon kivaa luettavaa. Meillä on samat rentoutuskeinot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi. Ristisanat ovat ihan ykkösvaihtoehto minulla rentoutumiseen, vaikka toisinaan kun on oikein kinkkinen ristikko, niin voi rentous olla kaukana :)

   Poista
 9. Kivan kuuloinen viikkoyhteenveto!

  VastaaPoista
 10. Laitoin jo helmikuun kuvat blogiini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Laitan blogisi muistiin ja liitän blogisi omaan postaukseen sitten kun julkaisen omat helmikuun kolme kuvaani.

   Poista
 11. Kiva haaste tämäkin :) Jäin miettimään, miten taittuisi itseltäni sanaristikko ruotsiksi tai vaikka englanniksi. Pitäisi varmaan jonkin aikaa harrastella, että pääsisi kiinni. Monesti sanat ovat samansuuntaisia.
  Tänne tuli ainakin nyt kovempia pakkasia, mutta kevättä on silti jo vähän ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englanniksi ei minulta onnistuisi ollenkaan, mutta ruotsiksi menee nuo helpoimmat, täällä kun ruotsia olen puhunut jo v:sta 1983.
   Täälläkin ilma on hiukan kylmennyt, nyt -5 ja hiukan tupruttelee lunta.

   Poista
 12. Tämäpä oli kiva yhteenveto. Täytyy varmaan itsekin tehdä tällainen loppuviikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tätä oli kiva tehdäkin. Teepä sinäkin!

   Poista
 13. Mahtavan muhkean näköinen tuo viherkasvi, mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin lempikukkani, jonkin sortin aloe vera.

   Poista
 14. Tsek! ;) Kopsasin juuri...

  VastaaPoista