23/02/2024

Kuinka suuri merkitys on hotellilla matkakohdetta valittaessa?


Olen usein miettinyt mikä matkustamisessa on tärkeää. Matkakohde tietysti on yleensä se ensimmäinen asia mikä valitaan. Itselle ei useinkaan ole jokin tietty kohde se tärkein valintakriteeri, vaan useimmiten ehdolla on ollut muutama saman tapainen kohde.

Sitten kun sitä halutuinta ruvetaan valitsemaan, niin aika tärkeää on se, miten kauan sinne kestää matkustaa ja mitä se maksaa.  Matkakohteessa pitää tietysti olla nähtävää, tekemistä ja kivoja ruokapaikkoja. Jos tykkää osallistua järjestetyille retkille, niin ne voivat olla yksi matkan houkutuksista, samoin ostosmahdollisuudet.

Olemme muutaman kerran lomailleet Thaimaassa ja lentomatka sinne on ollut yhtä tuskaa. Matka taisi kestää jotain kymmenen tai yksitoista tuntia  ja siinä oli kyllä kestämistä. Paitsi että jalkani ovat aina levottomat kun joutuu hiukankin kauemmin istumaan paikoillaan, niin ahtaat penkkirivien välit tekevät mahdottomaksi sen että saisi suoristettua jalkojaan välillä. Ja minä olen sentään lyhyt, en voi kuvitellakaan miten hankalaa pitkän ihmisen on istua paikoillaan pidempiä aikoja.
Lentokoneen käytävillä olikin koko ajan jaloittelevia matkustajia.
Ehkä tuon pitkän lentomatkan vaivat korvautuivat sillä, että perillä meitä odotti ehkä paras hotelli missä olemme koskaan yöpyneet. Tervetuliaistoivotuksena hotellihuoneessa oli hedelmiä täynnä oleva vati ja kuohuviinipullo.

Huone oli upea ja siitä pääsi suuret lasiovet avaamalla suoraan uima-altaalle. Ei tarvinnut kävellä askeltakaan, vaan voi pulahtaa suoraan veteen. Allas oli kivan mallinenkin, sillä se oli rakennettu siten, että siinä pystyi uimaan ympäri  takaisin omalle huoneen ovelle.Hauska yksityiskohta oli se, että huoneeseen pystyi tilaamaan vaikka illallisen jos ei halunnut mennä hotellin ravintolaan syömään. No, se ei sinänsä ole kovinkaan ihmeellistä, mutta kun olimme tehneet tilauksen ja ateria oli valmiina, niin terassin ovelta kuului koputus. Avattuamme oven näimme tarjoilijan, joka oli pukeutunut perinteisen thaimaalaisesti ja hän oli tullut pienellä veneellä uima-allasta pitkin ja toi näin ruoan meille. Näky oli aika hieno ja toi oman kivan lisän ateriointiin.

Tuossa hotellissa jokaiseen huoneeseen kuului oma pieni ulko-alue aurinkotuoleineen, eikä siihen nähnyt muualta kun kasvillisuutta oli istutettu sopivasti, mutta kuitenkin niin että auringostakin pääsi nauttimaan.


Auringosta olen nauttinut liiankin kanssa, ja nyt eivät aurinkolomat enää houkuta. Sain nimittäin ihooni ns. aurinkokeratoosin. Tai sellaisena sitä aluksi hoidettiin. Myöhemmin otettiin näytepala toisesta korvalehdestä ja tulos osoittautui basalioomaksi eli tyvisolusyöväksi. Se ei onneksi ole etäpesäkkeitä lähettävä syöpä ja se pystyttiin poistamaan kokonaan. Tästä lähtien tulen käyttämään aurinkovoidetta ahkerasti ja aion hankkia jonkinlaisen aurinkohatunkin joka ainakin pihatöitä tehdessä täällä kotimaassakin on tarpeen. Aurinkoa en ole ottanut enää moneen vuoteen. Ja viimeisestä aurinkolomastammekin on jo tosi monta vuotta, eikä tuo yllä oleva kuvakaan ihan tuore ole.

Nyt meillä kummallakaan ei ole voimassa olevia passeja, emmekä kai sellaisia enää hankikaan, sillä jos vielä ulkomaille matkustamme, niin useimpiin maihin pääsee henkilötodistuksella ja kotimaahan vielä ilman sitäkin. Ja paljon katsomista riittää täälläkin.


MUTTA HOTELLIN PITÄÄ OLLA HYVÄ. SEN VARMAAN JO ARVASITKIN LUETTUASI POSTAUKSENI :)

💛💛💛

28 kommenttia:

 1. Onpa Sinulla ollut kivoja kokemuksia! Minunkin mielestä on hotellin laatu tärkeä. Ja tärkein ominaisuus on se, että "hotelli" on liikkuva. Miten ihania risteilyjä olenkaan saanut kokea; mm. Malagasta läntisen Euroopan rannikkoa pitkin Helsinkiin ja kiertelyä Islannin rannikkokaupungeissa. Jokaisena aamuna aukenee näkymä uuteen kaupunkiin, kun "hotelli" on yön aikana liikkunut eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset pitkät risteilyt ovatkin varmaan ihan eri asia kuin tavalliset manner-Suomen-Ahvenanmaan-Ruotsin-risteilyt. Joskus olen miettinyt kuitenkin viihtyisinkö itse sellaisella kun jo Turun ja Maarianhaminan välinen matka tuskastuttaa. No, jos risteilylle lähtee ihan omasta halusta, niin sen kokee tietysti ihan eri tavalla, kuin jos laivalla on pakko matkustaa päästäkseen kotoa jonnekin muualle.

   Poista
 2. Heippa, en olekaan kirjoitellut aikoihin. En ole ollut huippu innostunut matkaaja varsinkaan ulkomaille. Ensimmäinen oikean ulkomaan matkan tein 1998, kun lähdin yksin Itä-Kiinan kiertomatkalle. Siellä sain ensi kosketuksen millaisia korkeatasoiset hotellit on. Sen jälkeen eurooppalaiset hotellit on tullut valittua hyvin tavanomaisia, hinnan ollessa oleellinen. Vuosien varrella haluaa nostaa tasoa ja edellinen matka Lanzarotelle oli hetkeä ennen koronaa. Villa Dorada oli laadukas majapaikka meille 4 hengelle omine uima-altaineen. Samalla seurueella maaliskuussa Lanzarotelle kahdeksi viikoksi ja majoitus siellä näyttää ihan laadukkaalta Villas Altos de Lanzarote. Lentomatka hyydyttää ja ehkä matkan jälkeen on taas kesällä kiva matkailla kotimaassa 32 vuotta vanhalla museorekisterissä olevalla matkailuautolla. Aurinkoista kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit tänne taas. Miten uskalsit lähteä yksin noinkin kauas? Minusta ei siihen olisi. Just ja just voin matkata Maarianhaminasta yksin Turkuun :)))
   Hintahan se ratkaisee meikäläistenkin matkakohteiden valinnan aika paljolti.
   Paljon mieluummin nykyisin matkustaisin juurikin matkailuautolla kuin pitkillä lennoilla. Vaan kun meillä ei sellaista ole, niin matkustamiset jäävät nykyisin vähiin, eikä samanlaista intoa matkustukseen onneksi edes ole kuin mitä nuorempana.
   Teille myös oikein hienoa lopputalvea ja kevättä!

   Poista
 3. Onpa ihanan kuuloinen hotelli! Piti ihan miettiä, koska olen viimeksi ollut sellaisella matkalla, joka olisi tuollainen hotellipaketti. Yleensä olen mennyt ulkomaille ystävien luokse, vapaaehtoistyöhön tai johonkin muuhun tuollaiseen, johon ostetaan lennot ja sitten ehkä yksi yöpyminen jossakin hostellissa matkan varrella. Tai sitten että vuokraan auton ja yövyn missä tekee mieli pysähtyä. Oikeastaan en ole koskaan ostanut pakettimatkaa, ollut vain sellaisilla nuorena vanhempieni kanssa. Omat reissut ovat kaikki olleet muunlaista matkailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hotelli oli kyllä niin mieleisemme, että valitsimme sen toisenkin kerran kun samaan paikkaan matkustimme. Sulla on ollut tuuria kun on ollut mahdollisuus yöpyä ystävien luona.
   Mekin olemme viimeisillä matkoillamme valinneet omatoimimatkan.
   Ennen sellaisten järjestäminen oli hankalampaa kun ei ollut internettiä.
   Pakettimatkat olivat silloin oikeastaan melkein niitä ainoita vaihtoehtoja, varsinkin jos ei kauheasti ollut ennestään matkakokemuksia. Sinä olet nuorempaa sukupolvea, joka on tottunut erilaiseen matkustustyyliin ja onkin hyvä että nykyisin on mahdollista valita muutakin kuin nuo valmismatkat!

   Poista
 4. Olen samaa mieltä. Hotelli on yksi tärkeistä valintaperusteista matkalla, on se sitten pakettimatka tai omatoimimatka. Thaimaa taitaa olla meille aivan liian kaukana. Lento tänne Teneriffalle on pisin missä olen ollut. Ylihuomenna odottaa taas 6,5 tunnin lento, että pääsee kotiin.
  Olipa teillä kiva hotelli uima-altaineen kaikkineen. Tuosta auringosta olen koittanut läheisilleni toitottaa. Itse en tykkää ottaa aurinkoa, vaan etsin mieluummin varjoa. T. Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli on todella aika tärkeä asia matkalla. Thaimaa on kaukana, enkä ole siitä maasta oikein löytänyt sellaista kuin mitä matkamainoksissa kuvataan, vaan enemmänkin köyhyyttä heti kun menee turistien käyttämien alueiden ulkopuolelle. Tuo uima-allas oli kyllä huippu, eikä siellä juurikaan törmännyt vastaantuleviin vaan voi uida vapaasti.
   Olen aina viihtynyt auringossa, ja ihoni on sellainen että rusketun helposti, mutta niin vaan tuli tämä kokemus.
   Tsemppiä sinulle lentomatkalle. Muista jaloitella sopivin välein!

   Poista
 5. Kyllä juurikin ulkomaan matkoilla hotellin pääpaino on se mukavuus. Teillä ihanat kokemukset ja mikä on nauttia lomasta uiden. Ihana kuva teistä!
  Itse muuten joudun kesällä läträämään aurinkorasvaa/kasvorasvaa kertoimilla, koska saan hyvinkin helposti maksaläikkiä auringosta.
  Voi tavaton miten pitkä lentomatka Thaimaahan onkaan, on siinä istumista. Tällaiselle vipottavalle tyypille, olisi ollut urakka istua niin kauan paikallaan.
  Sitten taas hotellista puheen ollen, yhden/kahden yön kotimaan reissuilla, on pääasia, että hinta kohillaan ja tarpeelliset ovat käytettävissä. Viikko sitten Tampereella yövyttiin perushotelissa.
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellin mukavuus ja toimivuus, kauneutta unohtamatta, on kyllä tärkeää ja ainakin itsellenikin nuo seikat ovat tulleet tärkeämmiksi mitä vanhemmaksi tulen.
   Olen ollut huono käyttämään aurinkorasvoja, ainakin kasvoille, sillä minulla on ollut aina rasvaisuuteen taipuvainen iho ja nuo rasvat rasvoittavat vielä lisää. Tosin nyt löysin apteekista aurinkovoiteen joka jättää ihon mattapintaiseksi. Tuo lentomatka oli kyllä piinaava.
   Perushotelleissa mekin aina yövytään.
   Samoin sinne, kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Hotellihuoneella on ilman muuta suuri merkitys. Me olemme tehneet enimmäkseen omatoimimatkoja jo ennen internettiä. Silloin varauksia hoidettiin mm. puhelimella ja faxilla. Olemme kiertäneet Eurooppaa omalla autolla tai vuokraamalla esimerkiksi Saksasta matkailuauton. Bed&Breakfast-paikkoja on Europpassa runsaasti lyhyempiin yöpymisiin. Pidempiin majoituksiin olemme jonkin verran käyttäneet huoneistohotelleja, joissa tarvittaessa on palveluja tarjolla, mutta omatoimisuuskin sujuu. Muutama pakettimatka tehtiin lasten kanssa. Viimeisin telttareissu oli joskus 80-luvun lopulla Ruotsissa ja vielä kaatosateessa. Siitä lomailumuodosta on mukavuus kaukana.
  Miehelläni löydettiin kasvoista vuosi sitten niinikään aurinkokeratoosi ja basaliooma. Kummatkin saatiin hyvin hoidettua. Ukkokulta ei ole koskaan ollut auringonpalvoja, mutta eipä nuorena tullut kiinnitettyä huomita peittäviin päähineisiin. Ei välttämättä edes aurinkovoiteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele miten paljon helpompaa nykyään on järjestellä ja tilata matkoja, kiitos internetin. Matkailuautolla matkustamiseen olemme mekin muutaman kerran saaneet tutustua, tosi kotimaassa, kun vuokrasimme auton ja matkasimme lappiin. Teltassa en ole halunnut enää nuoruusvuosien jälkeen majoittua.
   Onneksi tuo basaliooma on "kiltti" tyyppi eikä toivottavasti leviä. Päähinettä en ole koskaan käyttänyt, kun tuntuu ettei mikään sovi, mutta nyt on pakko, ainakin pihatöissä.

   Poista
 7. Niin. Me olemme tehneet oikeastaan aina vain omatoimimatkoja. Eli varaan jonkin majoituksen kohteesta, ei välttämättä hotellia, vaan asunto-tyyppinen ratkaisu. Thaimassa meillä oli tutuksi tullut vuokraisäntä (ruotsalainen) ja kieltämättä oli helppoa mennä aina samaan kohteeseen ja tietää miten kaikki toimii.
  Nyt olemme vuokranneet ensimmäistä kertaa itse AirBnb asunnon, menemme muutaman viikon päästä pienelle lomalle tervehtimään isääni. Vähän jännittääkin onko asunto yhtään sellainen, kuin ilmoituksessa kerrottiin.

  Basaliooma on kurja kaveri, onneksi sen voi tosiaan hoitaa. Olen vakuuttunut, että itselläkin löytyy jossain vaiheessa jotain, koska niin monta vuotta kävimme talvisin ja takuulla poltin itseni vuosittain. En pahasti, mutta eipä se sitä katso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan muutama kerta oltu omatoimimatkalla ja hyvin on kaikki aina onnistunut, ja tuleehan se paljon halvemmaksi kuin nuo valmismatkat. Eiköhän nuo AirBnb-asunnot ole niin tarkkaan kontrolloitu että se vastaa odotuksianne.
   Basaliooman voi onneksi hoitaa, mutta se voi tietysti tulla uudestaan. Nyt on tilanne hyvä ja toivottavasti jatkossakin.

   Poista
 8. Hotelli on tärkeä. Minulla on hyvät kokemukset Benalmadenasta. Siellä on todella paljon nähtävää ja hyvä palvelu. Joskus yksikin turistihäirikkö voi pilata tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin on tärkeää että hotelli on siisti ja kaikki toimii. Onneksi häiriköitä meille ei ole kohdalle sattunut.

   Poista
 9. Paskin (anteeksi aloitussana!) hotelli oli Sisiliassa. Parvekkeen alla oli keittiön takaosa kissoineen, jotka söivät paskalta aamupalalta jääneitä ruokia. Näkymänä keltainen rahtikontti. Ei uima-allasta... Nooh, intouduin etsimään siitä postauksen:
  https://stansta.blogspot.com/2015/09/eka-paiva-reissussa.html
  Pöh. Eipä ole enää sitä miestäkään...
  Kiva kuva teistä! ♥ Minäkin rusketun helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos on paska niin on paska :) Ei kuulosta oikein houkuttelevalta tuo hotelli. Googletin tuohon osoitteeseen jonka annoit ja vastaus oli ettei siinä osoitteessa ole mitään. Sitten etsin tuon antamasi päivämäärän mukaan blogistasi scrollaamalla, mutta en löytänyt sille päivälle mitään. Vielä etsin sivupalkista Sisilian ja sainkin esille useita postauksia, mutta en tuota "Eka päivä reissussa"-postausta.
   Kuva tosiaan on jo vanha, v:lta 2009 muistaakseni.

   Poista
  2. Onpa outoa! Kokeilin ja minulla aukeaa ko. postaus.

   Poista
  3. Anonyymi2/3/24 16:47

   Mystistä🤔

   Poista
 10. Teillä olikin mukavan tuntuinen hotelli Thaimaassa. Tuo illallisen tuonti huoneeseen näytti tosi hauskalta. Olisin varmasti nauttinut matkasta, vaikka pitkät lennot eivät minua houkuttelekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein hyvä hotelli. Hiukan erikoinen tapahtuma oli kun saatiin illallinen veneellä tuotuna huoneeseen.

   Poista
 11. Upealta kuulostaa hotellinne Thaimaassa. Onhan hotelli suuri osa matkaa - oltiin sitten missä maassa tahansa. Aamiainen on myös tärkeä. Sen huomasin hotellissa Dublinissa, jossa oli tarjolla vain erilaisia jugurtteja. Aamiaisen jälkeen piti käydä naapurikaupassa ostamassa voileipää, että jaksoi päivän kiertää nähtävyyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hotelli oli kyllä aikas ihana. Paitsi nuo postauksessa kuvaamani jutut, niin hotellin ruoka ja aamupalat olivat myös oikein hyviä. No teillä oli tosi kehnot aamupalat tuolla Dublinissa. Ei hyvä jos pitää käydä heti lisuketta kaupasta hakemassa.

   Poista
 12. Kuulostaa ihanalta tuo teidän hotelli Thaimaassa!

  Itse olen saanut elämäni varrella jonkinlaisen "hotellikammon", koska töitten takia olen joutunut matkustamaan niin paljon. Harvasta hotellista edes muistaa mitään niiden vuosien jälkeen. Nykyään olen taipuvainen valitsemaan AirBnB:n matkustaessani, eikä töitten puitteissa edes ole niin paljon matkoja kuin ennen, jolloin saattoi olla 2-3 ulkomaanmatkaa per VIIKKO.

  AirBnB-paikoista minulla on vain todella positiivisia kokemuksia. Asuin sellaisessa Sveitsiin muuttaessani ekat pari viikkoa, ja samaten Irlantiin muuttaessani ekat viisi viikkoa. Samalla tutustuin näihin ihaniin majoitusta tarjoaviin ihmisiin.

  Hotellin sijainti on minulle a ja o, aamiaisesta en niin paljoa perusta kun kahviloita yleensä on joka paikassa.

  Terkut täältä Saksasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei moitteen sanaa. Jos töiden takia joutuu paljon hotelleissa yöpymään, niin ei tietenkään enää samalla tavalla houkuta hotelliyöpymiset, kuin minulla, joka harvakseltaan yövyn niissä.Huh mikä määrä ulkomaanmatkoja viikossa! Ei sopisi minulle ollenkaan. Hotellin sijainti on myös tärkeä ja mielellään niin että kävellen pystyy liikkumaan keskustaan ja rannalle, tai mikä nyt itselle on tärkeä paikka.
   Kiitos terkuista!

   Poista
 13. Ihana kuva teistä lomalaisista - vaikkakin aurinko teki sitten ikävät tepposet!!

  Matkailu on niin mielenkiintoinen aihe - jäin oikein pohtimaan miten erilaisia toiveita sitä muodostuu seikkailuilleen... Olemme kyllä tässä meidän ystäväpiirissäkin varsin erilaiset matkaajat... ja silti olemme myös ne, jotka kiihkeimmin ovat jatkuvasti suuntaamassa jonnekinpäin näkemään maailman menoa - mutta vierastamme hotelleja. On oikeastaan ihan pakkopullaa olla hotellissa se ensimmäinen yö, kun jonnekkin lennämme... usein myös viimeinen ennen paluulentoa... tosi vaatimattomia tosin nekin. Jo lapsuudessani matkattiin teltan kera ja se minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa... yhä vain luonnon keskellä majoittuminen tuntuu luontevimmalta - vaelluskämpät, retkeilymajat myös mukavia ja kotimaassa pörrätty viimeiset vuodet "hippipakulla", jonka takatilaan mahtuu fillarit ja etuosassa on levitettävä laveri.... Lapsiperheenä meillä oli 14v asuntoauto... siksi kai ne polut on aina johtaneet jonnekkin missä ei ole muita - vaikka ihmisiä ja juurikin kohtaamisia rakastamme, niin turisti-ihmiskohteita tulee välteltyä.... Ikää on tullut ja makuualustan paksuus on kasvanut, makuupussin comfort lämpötila vaan laskee ja laskee, hih...
  mutta näkemättömät polut, solat, aavikot, vuoret.... niihin veri vetää....
  Japania ja Etelä-Koreaa kiertäessä oltiin sellaisissa hotelleissa, etten ilennyt kuvia ottaa... jo aulat oli kuin kuninkaan linnoja... vessanpytyt soitti musiikkia, lämpöä sai säätää ja huuhtelun hoitivat itsekseen... ruokapöydät... klups... pohjois-Korean puolella oli jo kotoisampi olo... Toukokuussa taas telttailemaan...
  pakuöitä varmaan jo sitä ennen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen. Olet kyllä niin erilainen matkaaja kuin minä. No, matkailuautolla tykkään minäkin matkustaa, mutta telttailu on minulle jyrkkä ei; illalla kuumaa ja aamulla kylmää. Hotellien aulat ovatkin usein korkeatasoisempia kuin varsinaiset hotellihuoneet. Uskon että viihtyisin noissa Japanin ja Etelä-Korean hotelleissa, mutta niin kauas tuskin enää matkustan.
   Mukavia telttailuja, kunhan ilmat hiukan lämpenevät ja lumet sulavat!

   Poista