21/02/2024

10 iloa tuottavaa asiaa juuri nytNadine oli Via Per Aspera Ad Astra-blogissaan listannut kymmenen asiaa jotka ilostuttavat juuri nyt. Idea oli mielestäni niin hauska että halusin itsekin tehdä samanlaisen listan omista iloa tuottavista asioista juuri nyt.

1. Yllä olevassa kuvassa näkyykin yksi tällä hetkellä iloa tuottava asia. Nimittäin
 näin kun kevät on jo melkein ovella, niin heti rupeavat puutarhalehdet kiinnostamaan.

Vielä muutama viikko sitten ei ollut mitään kiinnostusta niiden selailuun, mutta kummasti tuo innostus vaan nostaa päätään kun ollaan kohta jo helmikuun lopussa.

2. Toinen iloa tuottava asia on lumien ja jäiden sulaminen. Tänä talvena ollaan saatukin kipitellä nastakengillä jatkuvasti ja jos on ollut meno johonkin sellaiseen paikkaan, johon nastakengillä ei voi mennä, niin kyllä on olo tuntunut turvattomalta kun tavallisilla kengillä yrittää pystyssä pysyä.

3. Lintujen visertely, varsinkin aamuisin, on aina yhtä riemukas kevättalven merkki. En tiedä löytävätkö linnut jo nyt luonnosta enemmän syötävää, sillä tuntuu ettei talipallojen menekki enää ole yhtä suurta kuin aikaisemmin talvella.

4. Kesän kasvatusten suunnittelu. Jokakeväinen mukava juttu on se kun saa suunnitella mitä rupeaa kasvattamaan kasvihuoneessa ja lavoissa. Mitään siemeniä en ole vielä hankkinut ja taitaa mulla vielä olla muutamia pusseja viimevuotisiakin siemeniä tallessa. En esikasvata mitään, vaan kaikki mitä kasvatan on sellaista minkä voi kylvää suoraan maahan tai kasvihuoneeseen. Unelma olisi että olisi jokin lämpötilaltaan sopiva, suuri ja valoisa tila, jossa voisi esikasvattaa taimia.

5. Uusi harrastus. Viikko sitten aloittamani postcrossing-harrastus, josta kerroinkin edellisessä postauksessani, on nyt mielessäni melkein koko ajan. Odotan malttamattomasti että ensimmäiset lähettämäni kortit tulevat perille. Ne ovat nyt olleet matkalla viime viikon torstaista lähtien.

6. Liikkumisen lisääntyminen. Liikkumiseni on uuden älykellon myötä lisääntynyt roimasti. Paitsi että liikkumisen lisääminen vaikuttaa fyysisesti, niin olen huomannut sen vaikutuksen myös mielialaan. Tunnen itseni paljon pirteämmäksi ja jaksavaisemmaksi.
7. Kahvittelu. Kahvihetket ovat aina mukavia, tapahtuivatpa ne ulkona, kotona sisällä, ystävän kanssa, tai jossain kahvilassa. Ikivanha kahvinkeittimemme rupesi reistailemaan ja sammutti itsensä vaikkei kahvi ollut vielä ollenkaan ehtinyt tippua valmiiksi. Niinpä edessä oli uuden keittimen hankinta. Moccamaster on meillä ollut jo ties kuinka kauan keittimen merkkinä ja samaan merkkiin päädyimme taaskin.

Menimme niitä katsomaan kolmeen eri liikkeeseen ja lopulta näimme tämän ihanan värisen keittimen erään kaupan hyllyllä. Hyllyllä oli monta pahvilaatikkoa joissa oli tämän merkkisiä keittimiä, mutta eipä ollut juuri tätä väriä, eikä sitä heidän varastostaankaan löytynyt. Kysyimme saisiko tämän esillä olleen keittimen ostaa kun halusimme juuri sen värisen ja se onnistui. Saimme tingittyä hinnasta 20€ kun tämä oli ollut esillä. Tyytyväisin mielin ajelimme kotiin ja sijoitimme tämän kaunokaisen paikoilleen. Tietysti piti heti keittää kahvit sillä. Toivottavasti tämä kestää yhtä kauan kuin edeltäjänsä. Takuuaika on kymmenen vuotta.

8. Ensimmäiset kevätkukat. Kevään ensimmäiset kukat ovat aina suuri ilonaihe. Ensimmäiset ilmestyvät yleensä jo melkein lumen keskelle. Vielä en ole sattunut niitä näkemään, mutta kohta varmaan sekin onnistuu.

9. Valon lisääntyminen. Päivät ovat jo pidentyneet huomattavasti ja pari kertaa olemme jo saaneet muuttaa ajastimeen kesähuoneen lamppujen syttymis-ja sammumisaikoja.
Kohta taitaa olla niin valoisaa, ettei niitä enää tarvitse sytyttää ollenkaan. Saavat kuitenkin olla koristamassa kesähuonetta myös kesällä, vaikka valoa niihin ei laitetakaan.
10. Viherkasvit. Kevään lähestyessä katselee viherkasvejaankin eri tavalla kuin talvella jolloin ne usein, ainakin minulla, ovat hiukan nuupahtaneita ja pölyisiäkin. Jollain tavalla ne kuitenkin ovat selvinneet talven yli ja nyt kun olen suihkuttanut ne, ja vaihtanut uudet mullat ,on vihreys lisääntynyt huomattavasti ja uusia heleän vihreitä varsia näkyy siellä täällä.


MITÄ ILON AIHEITA SINULLA ON TÄLLÄ HETKELLÄ?

💚💚💚

34 kommenttia:

 1. Valon lisääntyminen ilahduttaa tällä hetkellä eniten 🩷 Kasvitkin kiittävät pitkän pimeyden jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valon lisääntyminen tuntuu kyllä nyt mukavalta, vaikka itse hehkutin vielä muutama viikko sitten pimeyden ihanuutta ja kynttilöiden polttamista. Aikansa kutakin!
   Huomaa että viherkasvit ihan silmissä tekevät uutta kasvustoa, ihanaa.

   Poista
 2. Kivaa luettavaa tämä Sinun listaus. Minulla on täysin samat, paitsi uusi harrastus puuttuu. Puutarhalehtiä luen läpi vuoden, juuri pimeinpään ja kylminpään aikaan ne tuovat piristystä. Yksi ilonaihe nyt on pääsiäisen odottelu. Jo lapsuudessa pääsiäinen tarkoitti kevään juhlaa, kevään alkua, vaikka lapsuuteni itäisessä Suomessa juuri ja juuri talon seinänvierustat olivat vähän sulaneet lumesta. Mutta hankiaiset, hankikanto osui usein pääsiäispyhien aamuun, silloin kirmailtiin ja hiihdeltiin pellolla vauhdikkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos uutta harrastusta kaipaat niin kokeile tuota minun aloittamaani. Minua taas ei ollenkaan talvella kiinnosta puutarha-asiat, mutta kummasti vaan talven taittuessa kevääseen kaikki sellainen rupeaa kiinnostamaan ihan hullun lailla. Pääsiäinen onkin ihana juhla. Mikään ei tunnu hienommalta kuin ensimmäisten helmililjojen istuttaminen ruukkuuihin terassille tai kesähuoneeseen!
   Hiihtämisestä pääsiäisenä saa täällä meillä vaan haaveilla, sillä useimmiten silloin lumet jo ovat sulaneet. Ihana lapsuusmuisto sinulla<3

   Poista
 3. Kiva listaus, jonka saatan toteuttaa itsekin joku päivä. Ilon aiheita tänään ovat viikon viimeinen työpäivä ja illan miniristeily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva tehdä eikä vaatinut ihan mahdotonta perehtymistä ja työtä. Lisäksi olen huomannut että lukijat tykkäävät tämän tapaisista postauksista, eikä sekään ihan hullummalta tunnu :)
   Sulla onkin lyhyt työviikko. Toivotan sinulle oikein onnistunutta risteilyä!

   Poista
 4. Voi miten iloa tuottavia asioita oletkin listannut.
  Ihana huomata miten arjessa on asioita mistä tulee oikeesti
  hyvä mieli.
  Itse nautin valon lisääntymisestä miten on ihana huomata, kun illat
  tuntuvat pitemmiltä.
  Ja se kun tiedän, että kevät on edessäpäin vaikka täällä on älyttömästi lunta.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa tuottavia asioita on aina kiva kirjoittaa ylös. Niin olen ruvennut tekemään myös joka ilta erilliseen muistikirjaan.
   Valon määrä tosiaan lisääntyy ja päivät pitenevät vauhdilla. En kyllä ole tutkinut montako minuuttia ne vuorokaudessa pitenevät, mutta ainakin tuntuu että aika monta.
   Kevään odotus on aina yhtä ihanaa ja sitten kun se on koittanut, niin toivoisi sen jatkuvan pidempään.
   Lumien pikaista sulamista sinnekin ja kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Pitääpä itsekin toteuttaa listaus! Ennen sitä täälläkin viherkasvien multien vaihto, jospa ne siitä taas piristyisivät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos toteutat. Tulen varmasti lukemaan. Kyllä viherkasvit piristyvät ja innostuvat kasvamaan uusien multien myötä.

   Poista
 6. Onpa tosiaan monta mukavaa ilon aihetta!
  Mahtava juttu, että saitte tuon kahvinkeittimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyttää miten paljon ilonaiheita löytää ihan tavallisista asioista kun oikein miettii.
   Kahvinkeitin on niin kaunis ja sopii meidän kodin väreihin.

   Poista
 7. Suloisen värinen kahvinkeitin!! Viherkasvien rakastaja kun olen niin mikä tuo viimeisen kuvan ala laidassa oleva kukka on? Joku anopinkieli?

  VastaaPoista
 8. Aaah mitä ihanaa elinvoimaista vihreää kuvissasi! Niinkuin kerroinkin, omat kasvini on mallia död, enkä ole vielä saanut tehtyä asialle mitään. On mennyt koko kuukausi työpaikan muuttoa (tai siis siihen liittyvää loputonta karsintaa ja kaappien perkaamista) tehdessä ja nyt alkaa olla sen suhteen turnauskestävyys koetuksella ja menee jo uniin.
  On aika fyysistä hommaa, kun jokaikistä jätesäkkiä kohden pitää kulkea 88 porrasta, että pääsee ulko-ovelle ja takaisin (44 alas ja samat ylös). Koitan lastata säkit niin täyteen kuin mahdollista, mutta paperi painaa niin paljon että reissuja tulee väkisinkin kymmeniä, ellei peräti jo kohta sata :): Kunto ei onneksi lopu kesken, mutta iltaisin ei huvita enää puuhata mitään kovin aktiivista, vaan lähden mieluiten rauhalliselle pitkälle lenkille tai jotain. Ja tänään on k niinkuin keskiviikko eli kalligrafiailta.

  Meni nyt vähän viherkasveista sivuun, mutta ne haluaisin itsekin laittaa uuteen uskoon jahka tästä touhusta pääsen.

  Ihana taivaansininen moccamaster, joka on myös meidän luottomerkki. Ei minkään symboliarvon takia, vaan ihan vaan siksi, että on hyvä ja kestävä.

  Mahtavaa, että olet huomannut liikunnan hyvää tekevät vaikutukset korvien välissäkin. Jaksan aina toivoa, että kaikki ihmiset pääsisi siihen pisteeseen niin että liikunnasta tulee kokonaisvaltainen hyvää tekevä asia, eikä mikään erillinen osa elämää. Hyvä sinä!

  Tuli nyt kerralla taas tätä tekstiä, mutta en ole kertakaikkiaan pystynyt availemaan konetta yhtään enempää kuin töissä on sekasotkun keskellä ollut pakko.

  Iloista mieltä, heleää vihreyttä ja kahvinautintoja kohta päättyvään helmikuuhun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista raahaamista sinulla on. Laihdut entisestäsikin. Onneksi sulla kuntoa riittää ja miksei riittäisi kun liikut niin paljon.
   Ihastuin tuohon väriin niin etten enää suostunut ostamaan tavallista harmaata tai mustaa, jotka meillä molemmat jo olleet.
   Todellakin on tehnyt hyvää psyykelle tämä liikunnan lisääntyminen. Älä stressaa sillä että pitäisi ehtiä enemmän koneella istua. Avaat silloin kun haluat ja ehdit.
   Oikein mukavaa kalligrafia-iltaa<3

   Poista
 9. Kiva postaus. Taidat olla kevät- ja kesäihminen 🙂
  Minullakin ilonaiheita joka päivä aamusta iltaan ❤️
  Esimerkiksi tuommoiset mukavan positiiviset blogipostaukset, 🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä sekä kevät-että kesäihminen. Tosin helteistä en tykkää ollenkaan.
   Ilonaiheita löytyy kyllä arjesta kunhan pysähtyy ajattelemaan.
   Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 10. Kivoja iloa tuottavia asioita; paljon vihreää ja sitähän me kaikki odotamme.
  Sininen Moccamaster on ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä maailmantilanteessa on kivaa kun löytää iloa yksinkertaisista arjen asioista. Voisin sanoa että rakastan tuota vaaleansinistä keitintä!

   Poista
 11. Mahtavaa! Kiitos mielenkiintoisesta julkaisusta 🥰

  VastaaPoista
 12. Onneksi elämä on sellaista että joka päivälle löytyy aina jotain ilon aihettakin vaikka olisi joskus huonompikin päivä. Tämän viikon ilon hetkiä; loma, kevään/kesän puutarhan kasvien suunnittelua, rohkaisukortit, kampaaja, olotilan parantuminen, ihana puhelin soitto, kutsu lautapeli iltaan...jne....
  Paljon mahtuu pieniä iloja päiviin ja viikkoihin. Iloa ja valoa sinullekin tähän alkavaan kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta tuo että joka päivä ihan varmaan löytyy edes yksi asia josta voi iloita. Samanlaisia iloa tuottavia asioita kuin sinulla löytyy minultakin. Nytkin olen iloinen siitä että niin moni on tykännyt tästä ilo-postauksesta.
   Oikein mahtavaa kevään odotusta sinulle myös!

   Poista
 13. Oikeastaan se että arki on aika ihanaa tällä hetkellä on jo aika iso ilon aihe. <3

  Voin samaistua tuohon kahviin, juon kahvia koska tykkään siitä oikeasti. Neulominen on myös ihanaa ja ideat vaan tulvivat mielessä.

  Viherkasveihin ja kasvatukseen en voi samaistua kun en osaa niitä yhtään ja kaikki kasvit oikeastaan kuolee käsissäni. :D Jotain siemeniä laitetaan kasvamaan keväällä, mutta yleensä ne eivät johda mihinkään, joskus jopa joku kukka saattaa tulla. :D No onneksi on luonnonkukat joita voi poimia maljakkoon ja parvekkeelle ja voin jättää kasvatuksen muille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta että hyvä arki on jo itsessään ilon aihe. Neulomisessa keskityn vaan villasukkiin, muuta en osaa. Luonnonkukat ovat niitä kauneimpia, harmi vaan että kestävät maljakossa niin vähän aikaa.

   Poista
 14. Kyllä lähestyvä kevät on iso ilonaihe, vaikka meillä lumimassat ovatkin vielä aika valtaisat. Ja auringonpaisteiset päivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihanaa aikaa. Täällä ovat lumet taas vaihteeksi lähteneet. Olivat aikaisemminkin jo poissa, mutta sitten tuli uutta lunta. Tuollaista vaihtelevaa sää on täällä aina talvella/keväällä.

   Poista
 15. Ihanaa, että tartuit tähän haasteeseen. Oli tosi kiva lukea!

  Vihreys (edes kotikasveissa) ja auringonvalo ovat ilon asioita monille tällä hetkellä, kun on pitkä harmaa jakso takana. Itse tietty lukeudun siihen kastiin, joka kaipaa kevättä, valoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä haasteesta tykkäsin kovasti ja lukijatkin taisivat tykätä. Kiitos ideasta!

   Poista
 16. Kauniin värinen kahvinkeitin. Laadukas tuote ja lisäksi silmänilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri ihastuttaa kyllä. Hyväksi havaittu merkki jo vuosia.

   Poista