14/02/2024

Ihastuin greippiin, mutta sitten....Ostimme ämpärillisen hedelmiä kun oli tarjouksessa ja viidellä eurolla sai ämpärin täyteen. Hedelmiä käytämme paljon ja ämpäreitä ei voi koskaan olla liikaa pihatöitä rakastavan ihmisen kodissa.

Mukaan valikoitui omenia, appelsiineja sitruunoita ja greippejä.

Noista greippi on jäänyt vain muutaman kerran maisteluun elämäni aikana. Olen mieltänyt sen niin happamaksi että sitä ei voi syödä ilman sokeria.

Nyt ostetussa ämpärissä oli verigreippejä jotka ovat makeampia kuin tavalliset greipit. Ensimmäisen greipin kuorin samalla tavalla kuin appelsiinin ja siinä olikin nyppimistä että sai myös sen kuoren alla olevan valkoisen (tai tässä tapauksessa vaaleanpunaisen) kalvon poistettua.

Vihdoin se onnistui ja söin greipin hyvillä mielin, sillä se oli mehukas eikä kovinkaan hapan.

Tänään halusin syödä toisen greipin ja keksin että en kuori sitä, vaan siivutan sen. Nyt sekä kuoriminen että syöminenkin kävivät sujuvasti ja hyvältä maistui taaskin. Päätin että tästä lähtien meille ostetaan silloin tällöin greippejä, ovathan ne terveellisiä.


Kun etsin netistä greipin terveysvaikutuksia niin esille tuli mm. seuraavia:

- voi alentaa haitallisen LDL-kolesterolin määrää jopa 16%
- edistää ruoansulatusta
- madaltaa veren sokeritasoa
- poistaa kehosta nestettä
- sisältää runsaasti kuitua, mikä saa kylläisyyden tunteen kestämään pidempään
- sisältää runsaasti C-vitamiinia

Mutta:

Kun sitten rupesin tutkailemaan greipin huonoja puolia, niin niitähän löytyi.

Tiesin entuudestaan, että greippi ja kolesterolilääkkeet ovat huono yhdistelmä, sillä greippi saattaa voimistaa kolesterolilääkkeen tehon kymmenkertaiseksi, mikä taas saattaa aiheuttaa lihasvaurioita, vatsan alueen verenvuotoja, sydämen sykkeen häiriintymistä, munuaisvaurioita.....

Minä en syö kolesterolilääkkeitä, joten uskoin että minulle on turvallista greipin syöminen.

Mutta eipäs vaan olekaan, sillä syön verenpainelääkkeitä ja greippi saattaa vahvistaa myös vaarallisen paljon verenpainelääkkeen vaikutusta! Tämän luettuani oli 
vähällä etten pannut sormia kurkkuun ja yrittänyt saada tuota juuri syömääni greippiä tulemaan ulos.

Eikä luettelo noista greipin kanssa yhteensopimattomista lääkkeistä ole lyhyt, sillä tällä hetkellä tiedetään yli neljäkymmentä lääkettä joiden yhteisvaikutus greipin kanssa on vaarallinen.

Mitään lääkettä ei suositella ottamaan greippimehun kanssa, sillä yksi tabletti greippimehulasillisen kanssa otettuna voi vastata jopa kymmentä tablettia vesilasillisen kanssa otettuna.

Jos epäilet näiden väittämien todenperäisyyttä, niin googlaamalla "greippi ja lääkkeet" saat lukuisia artikkeleita ko. aiheesta.


Arvaat kai, että tuo tänään syömäni greippi oli elämäni viimeinen. 

💛💛💛


24 kommenttia:

 1. Hui kamala, voin vaan kuvitella pakokauhun määrää! Toivottavasti muistaisivat apteekissa ilmoittaa että ei sovi greipin kanssa yhteen ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein pakokauhu tuli. Onneksi tuon syömisestä oli kulunut jo sen verran aikaa, että tiesin ainakin sen etten heti kuollut. Todellakin toivoisin että tästä enemmän tiedotettaisiin.

   Poista
 2. Minäkin jo meinasin greippikauppaan lähteä, mutta en kyllä uskalla.
  Syön verenpainelääkkeita.
  Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varminta on kyllä jättää syömättä. Hienoa ystävänpäivän iltaa sinullekin!

   Poista
 3. Huh huh. Kuka olisi tiennyt?

  Helmikuun haasteeseen hassuja höpötetty :) Tässä linkki:
  https://ritamentor.blogspot.com/2024/02/kolme-kuvaa-hyva-ja-halpa-helmikuun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin greipin yhteisvaikutuksista lääkkeiden kanssa jo parikymmentä vuotta sitten hoitolaitoksessa työskennellessäni, mutta olin jo hiukan unohtanut sen. Kävinkin jo katsomassa kuvasi. Kiva kun olet mukana!

   Poista
 4. No huh-huh. Jos syö vaikka yhden greipin viikossa niin tuskin tuosta olisi vaaraa!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa siitä sanoa. Mutta luin netistä että greipin vaikutus kehossa voi kestää 3-5 vrk. Aika hurjalta vaikuttaa kaikki tuo.

   Poista
 5. Nyt tuli kyllä uutta (kammottavaa) tietoa!? En tosin muista, koska olisin viimeksi syönyt greippiä... Greipitöntä ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kammottavaa tosiaan. Samoin sinulle ihanaa loppuiltaa!

   Poista
 6. Kauheaa! Tiesin tuon jutun kolesterolilääkkeiden osalta, mutta verenpainelääkkeistä en tiennyt. Pitää tutustua olisiko minun verenpainelääkkeeeni pakotelistalla. Kolesterolilääkkeitä Minulla ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä tiesin kolesterilääkkeistä, mutta en verenpainelääkkeistä. Parasta olla tarkkana.

   Poista
 7. Mutta mitäs jos greippi päivässä pitäisikin lääkkeet loitolla?
  Mietin vain, että eikös se olisi ravinnosta parempi kuin purkista?
  Jos voisikin luopua lääkkeistä.... hmm....
  Olen tällainen pohdiskeleva ja tunnustan: olen niin-niin lääkevastainen ihminen kuin vain olla voi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voisi pitääkin, mutta kun tähän ikään on jo tullut (72v), niin jotain kremppaa tahtoo tulla. Parasta olisi tietysti jos pärjäisi ihan ilman mitään lääkkeitä.

   Poista
 8. Aloitin kuukausi sitten verenpainelääkkeiden syönnin ja totta tosiaan, ohjeissa oli maininta juuri tuosta greipistä. Joten en taida minäkään enää greippiä syödä. Terkuin Leila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä asia että lääkepakkauksessa jo on tuo varoitus. Parempi olla syömättä nyt kun tietää.

   Poista
 9. Kokeilepa näin: Ulkoasu. oikealta Sidebar-right-1 + Lisää gadget. Valitse Linkkiluettelo, otsikko ei liene tarpeellinen, mutta valitse Luettelossa näytettävien kohteiden määrä, että siinä näkyy enemmän kuin yksi linkki. Valitse Lisää uusi, sitten Sivuston nimi Facebook ja käsittääkseni siihen pitää laittaa myös se osoiterimpsu http;//... jne. Tallenna. Lisää Insta samalla tavoin valitsemalla ensin Lisää uusi. Sitten instan nimi ja osoiterimpsu. Tallenna.
  Lopuksi muista tallentaa myös sivun alaoikealta siitä disketin kuvasta.
  En pysty kokeilemaan sitä, kun en facessa tai instassa ole, joten ei ole linkkiä, jota käyttää. Jos siis tarkoitit lisätä omat tilisi siihen.
  En ole varma tämänkään onnistumisesta, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta minäkin menen. RP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Minä kokeilen tätä.

   Poista
  2. Ulkoasu, ylh. oik. "Teeman suunnittelutyökaluilla" Sitten vas. "Lisäasetukset", pikkunuolen alasvetolaatikosta "Sivun tekstit", "Fontti". Siitä tulee sitten kaikkien sivun tekstien, myös postauksiesi tekstin fontti. Valitse haluamasi väri ja tekstin koko. B:llä saat boldauksen. Minulla koko on 20, sillä haluan kunnon kokoisen tekstin, enkä mitään muurahaisenpolkua, jota pitäisi katsella suurennuslasilla. Teen tätä pöytä-pc:llä, enkä ajattele kännykän käyttäjiä. Lopuksi tallenna alaoikealta niin näet, miltä sivusi näyttää. Jos et ole tyytyväinen, sitten vain valitset uudestaan värin, fontin ja koon ja tallennat, kunnes olet tyytyväinen. RP

   Poista
  3. P.S. Toki voit valita joka postaukseen erikseen fontin, värin ja koon siellä tilassa, missä kirjoitat postaustakin.

   Poista
  4. Kiitos neuvoista. Olin elokuvissa joten en ole vielä ehtinyt kokeilla tuota.

   Poista
  5. Myrskyluodon Maijanko näit? :) RP

   Poista
  6. Kokeilin tuota, mutta siinä muuttuu koko sivupalkin teksti. Olisin halunnut tehdä näkyvämmäksi vain nuo facebook-ja instagram-sanat, mutta sitä ei voinut tehdä.

   Poista