26/04/2022

Åland grönskar - Ahvenanmaa viheriöi 28-29.5.2022

Jokavuotinen tapahtuma ÅLAND GRÖNSKAR - AHVENANMAA VIHERIÖI on taas toukokuun lopulla ajankohtainen, 28-29.5.2022. Avoinna la klo 11-20,
su klo 11-17. Käyntikohteita on lähes 40, joten jokaiselle löytyy jotain. 

- ooo -

Vårfest på landet, ÅLAND GRÖNSKAR, igen i slutet av maj, 28-29.5.2022. Öppet lö kl. 11-20, sö kl. 11-17. Det finns nästan 40 ställen att besöka, så det finns någonting för alla.RETKIKOHTEET - UTFLYKTSMÅL:
1. KAFE KALESCH,  Kahvila ja tilamyymälä, leivonnaisia ja muita paikallisia tuotteita / Kafe och gårdsbutik med bakverk och andra lokalproducerade produkter.
Eckerön posti-ja tullitalo/Eckerö post-och tullhus.

Sandbovägen 111, Eckerö
2. MICKELS GÅRD, Museo ja kahvila, makkaraa ja perunasalaattia, kahvileipää, lehmäsafari ym. mukavaa lapsille / Museum och gårdskafe med Ålandsbondens korv med potatissallad, fika, kosafari och många olika barnaktiviteter.  

Mickelsgatan 26, 22130 Gottby
3. MERIKORTTELI - SJÖKVARTERET, Perinnerakentamista ym. / Traditionellt byggande mm. 

Österleden 110, Mariehamn
5. JOHANNAS HEMBAKTA, Kahvila ja kiviuunileipomo / Cafe och stenugnsbageri.

Stornäsvägen 40, 22410 Godby
6. PUB STALLHAGEN, Paikallista ruokaa ja olutta omasta panimosta / Lokal mat och god öl från eget bryggeri 

 Getavägen 196, 22410 Godby
7. ÖFVERGÅRDS,  Piknik ahvenanmaalaisilla herkuilla omenankukkameressä / Picknick med åländska delikatesser i havet av äppelblom. 

Vesterbacken 76, 22330 Tjudö
8. LOLOS SEASIDE CAFE & SNÄCKÖ FRUKT, Täällä nautit hyvästä ruoasta laiturilla auringonpaisteessa ja voit myös ostaa ruokaa kotiin vietäväksi / Här kan du njuta av god mat på bryggan i solen och också köpa mat hem. 

Snäckövägen 102, 22340 Geta
9. MATTAS GÅRDSMEJERI, Meijeri ja kahvila. Omaa juustoa, jäätelöä ja jugurttia / Mejeri och gårdskafe med egen ost, glass och yoghurt. 

Norra Finbyvägen 8, 22530 Sund
10. HAMNMAGASINET, Kahvileipää ja ruokaa kauniissa merellisessä ympäristössä Vårdössä. / Fika och lättare matservering på Vårdö i vackert läge vid havet. 

Båthusviken, Vargata, 22550 Vårdö
11. AMALIAS LIMONADFABRIK, Tilamyymälä ja kahvila, omavalmisteista limonadia / Gårdsbutik och kafe med egen limonadtillverkning.

Lemlandsvägen 1865, 22610 Lemland

12. MERCEDES CHOCOLATERIE, "Jokainen suklaakonvehti on pieni taideteos" / "Varje pralin är ett litet konsverk" 

Lemlandsvägen 1865, 22610 Lemland
13. VÄSTERRO, Kalanjalostusta ja ravintola Herrössä. Kahvit rannalla. / Fiskförädling och restaurang på Herrön. Fika vid stranden .

Herrövägen 217, 22610 Lemland

14. HUMLAN CAFE & MORMORS GRÖNA HUS, Kahvit puutarhassa, tilamyyntiä, kirppis ja kivaa tekemistä lapsille. Varaa kolmen ruokalajin illallinen / Trädgårdsfika med gårdsförsäljning, återbruksbod och barnaktiviteter. Boka 3-rättersmeny till kvällen. 

Sjögrensgatan , 22610 Lemland
15. OPEN WATER BREWERY, Pienpanimo ja oluen ja siiderin myyntiä tilamyymälästä. / Mikrobryggeri med gårdsförsäljning av öl o. cider.

Knutsbodavägen 15, 22160 Lemland


Näiden lisäksi löytyy lukuisia pop up-paikkoja. Tarkemmat tiedot niistä ja kaikesta muustakin tähän tapahtumaan liittyvästä  löydät TÄÄLTÄ . Sieltä voit valita haluamasi kielen. Kaikki postauksen kuvat ovat myös sieltä.

- ooo -

Det finns också många pop up-ställen (eller plåpp åpp på åländska). Mera info om dem och annat hittar du HÄR. Alla bilder är också därifrån.TERVETULOA AHVENANMAALLE - VÄLKOMMEN TILL ÅLAND

🌱🌳🌷🌸🌿

18 kommenttia:

 1. Kiitos taas tästä postauksesta! Kerrankin tapahtuma osuu meidän Ahvenanmaan vierailuun. Tähtäsin tosin omenapuiden kukintaan, mutta tämä sattui sopivasti samalle viikonlopulle. :) Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin tuon ajankohdan nähdessäni, että joku lukijoistani kertoi tulevansa noihin aikoihin Ahvenanmaalle omenapuiden kukkimista katsomaan. Se olit sinä. Nyt sitten vaan toivotaan että sää suosii.

   Poista
 2. Hieno tapahtuma! Voi, kun olisin ollut mukana. Esittelyssä oli minulle muutamia tuttuja kohteita ja lisäksi uusia, entuudesta tuntemattomia. Mukavaa, että pääsemme mukaan tapahtumiin ja messuille! Aurinkoista viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mukava tapahtuma. Seuraavalla Ahvenanmaa-käynnillä voit sitten käydä sinulle ennestään tuntemattomissa paikoissa. Toivottavasti se tapahtuu pian.
   Hienoa viikon jatkoa sinullekin<3

   Poista
 3. Kiva postaus ja hyviä vinkkejä!Joissakin kohteissa on käyty, mutta paljon on vielä näkemättä. Ties vaikka tulisimme asuntoautomatkalle Ahvenanmaalle.
  Mukavaa Vapun odotusta ☀️💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Ja melkein kaikki nämä esittelemäni paikat ovat muinakin aikoina auki, ei vain Åland Grönskar-tapahtuman aikaan.
   Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Kevät on moninverroin mukava, kun saa taas kulkea vapaammin ja korona on hieman hellittänyt. Tapahtumia on varmasti jo kaivattu kaikkialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aivan mahtavaa kun ei tarvitse maskin kanssa enää liikkua ja paikat ovat auki.

   Poista
 5. Siellä onkin ihan huima määrä ihania paikkoja joissa vierailla. Leipomot ja suklaapaikat olisi niin mun juttuja.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kaikki kyllä hienoja paikkoja. Leipomoiden tuoksu ja suklaapaikkojen maut♥️♥️
   Samoin sinulle, mukavaa vappuviikonloppua!

   Poista
 6. Kylläpä teitä hemmotellaankin tapahtumilla! Jos vain mahtuisikin kalenteriin 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tapahtuu vaikka mitä
   . Pitää hankkia isompi kalenteri! 😁

   Poista
 7. Ai miten ihanalta tämä näyttää, houkuttelevia ja ihania maisemia ja herkuttelupaikkoja. Nyt tekee kyllä todella paljon tulla käymään siellä :D

  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin houkuttelevia näkymiä! Tervetuloa ja oikein hauskaa vappua sinnekin!

   Poista
 8. Kiva että kirjoitit postauksen Ahvenanmaan vihannoista :) koko kotisivusto on saatavilla myös suomeksi alandgronskar.ax/fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tämä tapahtuma on niin hieno, että halusin sen lukijoillekin välittää. Huomasin että kielen voi valita suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, hyvä!

   Poista
 9. Onpa upea tapahtuma ja tuohon olisi kiva joskus tulla tutustumaan lähemminkin. Tähän vuoden toukokuun ohjelmaan se ei valitettavasti mahdu enää mukaan.

  Tuolla oli mukana minulle jo entuudestaan tuttuja paikkoja, joissa olen sillä muutaman vuoden takaisella Ahvenanmaan pr-reissullani käynyt. Stallhagen oli mielenkiintoinen paikka ja juuri tuolla PUB Stallhagenissa meillä oli oluttasting pienen suolaisen kera. Myös ihanalla Öfversgårdsin omenatilalle vierailimme ja kuvan pariskunta veti meille kierroksen siellä. Puut olivat syyskuun alkupuolella ihan pullollaan omenoita. Harmi vain kun olen niille allerginen. Merikorttelissa vietimme myös aikaa ja mielenkiintoisia puoteja riitti. Kaunista keramiikka ja koruja! PUB Niskakin näytti löytyvän sieltä - olen hulluna niihin peltileipiin. Onneksi niitä saa myös Helsingistä nykyään.

  Hyvää vappupäivää Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on katsomista ja kokemista tässä tapahtumassa. Tuollaisilla reissuilla kuin missä sinäkin olet ollut, pääseekin näkemään vähän monipuolisemmin tätä saarta. Tuolla Öfvergårdsin tilalla en ole itse vielä käynytkään. Ehkä sitten sadonkorjuujuhlassa syksyllä voin käydä siellä.
   Oikein mukavaa uutta alkavaa viikkoa sinulle<3

   Poista