15/05/2022

Brudhäll - ihana hotelli Kökarissa / Brudhäll - ett härligt hotell på Kökar



Palasimme viikonloppumatkalta, joka kohdistui KÖKARiin, joka on Suomen eteläisin kunta ja sijaitsee Ahvenanmaan saaristossa. Kökar on pieni kunta, Suomen toiseksi pienin ja asukkaita siellä on n. 240.  Kökarin kokonaispinta-ala on 2102 km2, josta maata on 63.6 km2.

Matka Manner-Ahvenanmaalta, tai Galtbystä Korppoosta saaristolautoilla kestää n. 2,5 tuntia. 

Aikataulut ja varaukset: Ålandstrafiken puh. +358(0)1825600 www.alandstrafiken.ax

- ooo -

Vi har just kommit hem efter en resa till KÖKAR, Finlands sydligaste kommun. Kökar i Ålands skärgården är näst minst kommun i Finland, med ca 240 invånare. Totalareal:2102 km2 (land 63.6 km2).

Färjförbindelse från Galtby i Korpo på finska fastlandet eller  från Långnäs i Lumparland på fasta Åland. Resan tar ca 2,5 timmar.

Tidtabeller och bokning: Ålandstrafiken tel. +358(0)1825600
www.alandstrafiken.ax



Me majoituimme blogiyhteistyön merkeissä BRUDHÄLL HOTELL & RESTAURANGiin, joka sijaitsee Karlbyssä.

Hotelli on valmistunut v.1991 ja sen on suunnitellut Maarianhaminan silloinen kaupunginarkkitehti Folke Wickström. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla ja lauttarannasta on muutama kilometri hotellille.  Hotellissa on 19 huonetta.

- ooo -

Jag gjorde bloggsamarbete med BRUDHÄLL HOTELL & RESTAURANG, och vi övernattade där. Hotellet finns i Karlby och har 19 dubbelrum. Från färjfästet är det några km till hotellet.

Hotellet är byggt 1991 och det är ritat av Folke Wickström som då var stadsarkitekt i Mariehamn.






Kuudetta vuotta hotellin johdossa ovat Natalie Björk (kuvassa) ja Valters Rozentals.

- ooo -

Sjätte säsongen har börjat för Natalie Björk ( i bilden) och Valters Rozentals som driver verksamheten.




Hotelli on aivan meren rannassa ja näin upea näkymä avautui huoneemme ikkunasta. Tuntui kuin olisi ollut laivassa!

- ooo -

Så här fin utsikt hade vi från hotellrummet. Kändes som man hade åkt båt!




Huoneemme oli sviitti jossa oli erillinen makuuhuone. Sänky oli tosi mukava ja leveä. Huoneessa oli myös tv, istuskeluryhmä, vaatekaappi ym. Takkakin huoneessa oli. 

Makuuhuoneen lisäksi sviitissä oli olohuone, jossa oli sohva ja pieni ruokapöytä.

- ooo -

Vårt rum var en svit som hade skilt sovrum. Sängen var bred och bekväm. I sovrummet fanns det också tv, en sittgrupp, garderob mm. En kakelugn fanns det också.

Det fanns också ett vardagsrum med soffa och litet matbord. 







Pieni keittiösyvennys kuului myös huoneeseen. Kahvin-ja vedenkeittimet, sekä jääkaappi olivat mukava lisä huoneen mukavuuksiin.

- ooo -

I rummet fanns också ett kylskåp, en kaffebryggare och en vattenkokare. 




Huoneeseen kuului myös oma sauna jossa nautimmekin löylyistä illalla. Kaikki tarvittava löytyi, mutta ei toki mitään luxusta.

- ooo -

Vi njöt av egen bastu på kvällen. Inget lyxigt, men allt som behövdes fanns där.





Ja ne hotellin ravintolan ruoat! Minä tilasin halloumiburgerin bataattiranskiksilla ja se oli kyllä ihan täydellisen hyvä annos. Mitään ei puuttunut ja vatsansa sai todellakin täyteen, niin ettei jälkiruokaa enää voinut ajatellakaan, vaikka monenlaista herkkua olisikin ollut valittavissa.

Ruoka oli kauniisti aseteltu tarjolle puulautaselle ja söin sen viimeistä murua myöten. Kymmenen pistettä kokille!

- ooo -

Maten på hotellet var underbart! Jag beställde en halloumiburger med pommes frites av sötpotatis och det var så gott. Man blev mätt och orkade inte ens tänka på någon efterrätt, fast det fanns allt gott att beställa.

Maten serverades vackert på en trätallrik och jag åt allt. Tio poäng för kocken!




J valitsi pizzan ja tykkäsi kovasti. Palan painikkeeksi nautimme kuohuviiniä. Ravintolan ikkunasta avautui sama kaunis maisema kuin huoneestammekin. Ihan täydellinen paikka nauttia hyvästä ruoasta. Jos sää olisi ollut lämpimämpi, niin olisimme varmaan menneet ulos terassille syömään.

- ooo -

J ville äta pizza och tyckte att också det var väldigt gott. Vi drack skumpa till maten. Man hade samma vackra utsikt från restaurangen som från rummet. Om vädret hade varit varmare, hade vi suttit och ätit på terrassen.






Koko hotellin ympäri kiersi puinen laiturimainen terassi ja kävelimme katsomassa paikkoja. Olin lukenut että hotellilla on erikoinen kaksikerroksinen sauna ja sitähän piti tietysti mennä ihmettelemään. Sauna sijaitsi ihan hotellin rannassa, vierasvenesataman vieressä.

- ooo -

Vi gick runt hotellet på terrassen som liknade en brygga. Jag hade läst tidigare att hotellet had en tvåvåningsbastu och det måste vi se. Bastun ligger bredvid hotellet vid gästhamnen.





Sauna oli tosiaan kaksikerroksinen. Alhaalla oli kiuas ja rappuja pitkin kiivettiin lauteille.

- ooo -

Bastun var i två våningar. Nere fanns bastuspisen och uppe sitter man o njuter av värmen.





Saunan ulkopuolella oli poreallas lämpimine vesineen laiturilla. Emme kuitenkaan menneet kylpemään, koska meillä oli oma sauna huoneessa ja porealtaasta olisi joutunut maksamaan eri maksun.

- ooo -

Utanför bastun fanns jacuzzin. Vi badade dock inte i den, för vi hade ju egen bastu i rummet och ville inte betala extra för jacuzzin.




Hotellissa oli kivoja oleskelualueitä joissa olisi ihana istuskella lukemassa tai takkatulta ihailemassa talvella tai syysmyrskyjen pauhatessa ulkona.

- ooo -

Det fanns flera mysiga sittgrupper på hotellet och där är det härligt att sitta och läsa en bok, eller titta på spisen då det stormar och är kallt ute.




Ihan ylimpänä hotellissa oli kiva näköalapaikka. Ikkunoista avautui saaristomaisema.

- ooo -

Högst uppe fanns det ett trevligt ställe att sitta och beundra skärgårdsmiljön utanför.






Tekemistä hotellin lähellä:

SAUNA: - kaksikerroksinen sauna porealtaineen, rak. 2020
             - paikkoja 10 hengelle, porealtaassa 4 hengelle
             - saunan voi varata myös ilman poreallasta

PYÖRÄILY: Hotellilta vuokrattavissa polkupyöriä, myös lasten pyöriä. 

ULKOPELIT: mm. mölkky ja petankki, SUP-lautoja, frisbeegolfin harjoituskori
                    hotellilla ja 6km hotellilta Kökarin 18-reikäinen frisbeegolfrata.
                  

    KÄLLSKÄR: Opastettuja kierroksia kesäaikaan päivittäin "Kreivin saarelle".
                       Lähdöt hotellilta klo 13. Muina aikoina mahdollisuus varata
                       yksityisiä käyntejä saarelle 1-48 hengelle.

                       Lue lisää Källskäristä TÄÄLTÄ


- ooo -


    Att göra vid Brudhäll:

    BASTU: - tvåvåningsbastu med jacuzzi, bygd 2020
                - plats för 10 pers. och i jacuzzin 4 pers.
                - bastun kan hyras enskilt el. med jacuzzi

    KÄLLSKÄR: - guidade turer varje dag på sommaren kl. 13
                 från hotellet. Övriga tider kan man boka privat tur för 1-48 personer.

                 Läs mera om Källskär "Grevens ö" HÄR


    CYKLA: - cyklar kan man hyra på hotellets utebar

    UTESPEL tex. mölkky o. petanq, SUP-bräder, frisbeegolfkorg för övning finns
                   vid hotellet. 6 km borta från hotellet finns Kökars frisbeegolfbana 
                   med 18 hål.


   



Aamiainen sisältyi huoneen hintaan. Tarjolla oli paljon hedelmiä, marjoja, puuroa, leipiä, croissanteja, jugurttia, vihanneksia ja erilaisia leikkeleitä, tuoremehuja, kahvia teetä ym. Kaikki oli tuoretta ja hyvää. 

- ooo -

Frukost ingår i priset. Det fanns mycket frukt, bär, gröt, bröd, croissant, yoghurt, grönsaker, charkuterier, juice, kaffe, te mm. och allt var gott.







Minua viehätti erityisesti talon ulkonäkö ja saaristolaismaisemiin hienosti sopiva punamultaväritys. Vaikka rakennus oli aika isokin, niin se oli tavallaan jaettu pienempiin "osiin" eikä tuntunut liian möhkälemäiseltä.

- ooo -

Jag blev förtjust i hotellets arkitektur. Byggnaden passar fint i skärgårdsmiljön och den röda färgen är perfekt. Fast byggnaden är ganska stor verkar den inte för stor då den är som delad i mindre "bitar".




Lämpimänä kesäpäivänä olisi ihanaa istuskella hotellin terassilla ja katsella vierasvenesataman vilinää. Silloin täällä paistetaan pizzaa ulkona ja meininki on tietysti ihan toisenlainen kuin nyt kun lomasesonki ei vielä ole käynnistynyt.

Palvelu hotellissa oli erinomaista ja ainakin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sai palvelua. Hotelli on auki ympäri vuoden.
Varaukset voi tehdä puh. +358 18 55955
e-mail: info@brudhall.com
osoite: Karlby, 22730 Kökar

- ooo -

Det skulle vara härligt att sitta på hotellets terrass på en varm sommardag och titta på människor och båtar i gästhamnen. Då lagar man pizza ute och det är säkert helt annorlunda på högsäsongen.

Allt löpte smidigt på hotellet och personalen var mycket vänlig. De pratade finska, svenska och engelska. Hotellet är öppet året runt.
Bokningar: tel. +358 18 55955
e-mail: info@brudhall.com
adress: Karlby, 22730 Kökar



Jos matkasi suuntautuu Kökariin, niin voin lämpimästi suositella Brudhäll-hotellia.
Kiertelimme ympäri Kökaria ja siitä kerron seuraavassa postauksessa. Ehkä saat sieltä vinkkejä kesäiselle Ahvenanmaan matkalle!

- ooo -

Om du reser till Kökar, rekommenderar jag varmt Hotell Brudhäll. 
Vi åkte runt i Kökar och jag skriver mera om det i nästa blogginlägget. Kanske får du ett tips till sommarens Åland-resa!


💙💙💙





26 kommenttia:

  1. Kivalle kuulostaa matkanne. Ihana hotelli ja kaunis koko paikka. Oikea helmi siellä saaristossa. Kökar vaikuttaa kivalle matkakohteelle. Kuvasi ovat aina niin kauniita, niin nytkin. Mukavaa alkanutta viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kökar on ihana, samoin tämä hotelli. Varmaan mennään uudestaan kesällä. 😊

      Poista
  2. Todella mainio hotelliesittely! Tämän postauksesi avulla saavat varmasti lisää asiakkaita. Ainakin minut sait innostumaan, vaikka voi olla että tulevana kesänä emme Kökariin ehdikään. Tuli muuten mieleen, että juuri tuollainen keväinen viikonloppu olisi minulle ihan paras ajankohta saaristo-matkailuun. Kaikkialla on tilaa, valoa ja ilmaa. Tungoksesta lomapaikoissa en ole koskaan tykännyt. Kuvasi olivat taas niin kivoja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. En tiedä itsekään jos viihtyisin tuolla kuumimpaan sesonkiaikaan, mutta kiva olisi nähdä miten erilaista tuolla on kesällä. Vierasvenesataman laiturin uskon olevan täynnä veneitä silloin.

      Poista
  3. Nyt jäi hämmästyksestä suu auki, kun luin otsikon! Niin tuttu paikka, siinä tyttären kotia vastapäätä, salmen toisella puolella. Ikkunasta aina katselen hotellia ja pimeään aikaan sen valoja.
    Mekin yövyimme viime kesänä veneretkellämme Brudhällissa, kun emme viitsineet jättää kavereitamme sinne yksin yöpymään ja itse mennä tyttären luo. Iltaa vietettiin tyttären luona hotellin ravintolasta tilattuista pizzoista nauttien.
    Minua viehätti hotellissa narisevat lattialaudat ja räsymatot sekä muuten kodikkuus.
    Teillä on kyllä ollut hieno huoneisto.
    Kiva, että saitte vielä rauhassa nauttia saaresta. Turisteja on kuulemma jo aika paljon.
    Ihana postaus!
    Hyvää uutta toukokuista viikkoa ☀️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin kun tuolla Kökarissa olimme, että missähän tyttäresi siellä majailee. Ehkä niissä punaisissa rivitaloissa jotka olivat hotellin lähellä?
      Minun ei tullut lähdettyä pimeämmällä ulos kuvaamaan, mutta olisi voinut olla aika kiva näky. Ikkunasta näin että laiturilla paloivat valot, mutta olin silloin jo yöpaidassa enkä viitsinyt pukea enää päälleni. Pizzat näyttivät tosi hyviltä. Noihin räsymattoihin kiinnitin itsekin huomioni, sellaisia kun itsekin olen kutonut. Rauhallista oli. Oikein ihanaa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  4. Viihtyisän näköinen paikka. Sisäkuva tuloaulasta on hieno kaikkine ikkunoineen.
    En ole koskaan käynyt kaksikerroksisessa saunassakaan!
    Tuo hamppariateria näytti erittäin hyvältä.
    Kiva, että saatte etua siitä, että esittelet aina Ahvenanmaata. Sinä olet suoranainen matkaopas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä viihtyisä. Ikkunat olivat hienot, mutta minä tietysti käytännön ihmisenä mietin kuka raukka joutuu ne pesemään; niissä kun oli kaikenlaisia kulmia ja nurkkia aika paljon.
      Hampurilainen oli ehkä parhaimpia mitä olen koskaan syönyt ja nuo perunat!
      "Matkaoppaan" homma ei olekaan hassumpaa :) Mutta voin kyllä sanoa että tämänkin postauksen tekoon meni kyllä useampi tunti, joten ihan hyvältä tuntuu jos joskus saa jotain korvaustakin.

      Poista
  5. Oi kuinka mielenkiintoinen paikka! Ulkopuolelta rakennus on tosiaan perinteisen kaunis ja sisältä kuitenkin hotellimaisen tyylikäs. Minusta hotelliyöpymisissä on aina hauskinta aamiainen, mutta muukin tarjoilu näyttää herkulliselta.
    Postausta lukiessani mietin, että mahtaisiko siellä pärjätä suomen kielellä, mutta postauksesi vastasi siihenkin. :)
    Kunpa olisikin mahdollista matkustaa tuollaiseen paikkaan. Kesäisessä merimaisemassa sielu lepää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä että aamiaiset ovat hotellissa aina niin ihania. No tuolla kyllä varsinainen ruokailukin oli elämys! Maisemat ovat kyllä henkeä salpaavia, vaikka Ahvenanmaalla asuvana olen jo aika tottunut niihin, mutta silti ihanat!

      Poista
  6. Kylläpä oli houkuttavan näköinen hotelli, pitääpä vähän tutkailla noita yhteyksiä täältä mantereen puolelta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kökariin kannattaa kyllä mennä tutustumaan. Voi olla että mekin menemme vielä kesällä sinne kun paikat ovat auki.

      Poista
  7. Onpa kyllä aivan ihanan näköinen hotelli ja niin upealla paikalla. Kiva reissu teillä ollut!
    Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea oli hotellin paikka niin kuin koko Kökarkin.
      Oikein ihanaa viikkoa sinulle myös<1

      Poista
  8. Kiitos taas mielenkiintoisesta esittelystä.
    Täytyy ehdottomasti lisätä tämä paikka omalle vierailulistalle 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna, sinä varmaan tykkäisit Kökarista. Se on lintubongaajien unelmapaikka uskoisin. Seuraavaan postaukseen laitan kuvia Kökarista. Nyt oli niin paljon kuvia hotellista, että oli pakko jakaa postaus kahteen osaan.

      Poista
  9. Kauniit kuvat ja erinomainen esittely, kiitos! Tiedän että itse viihtyisin parhaiten juuri tuollaisessa "kotoisassa" hotellimiljöössä puhumattakaan upeasta sijainnista ja maisemista, WAU!
    Ihanaa kun sait kerrankin vastinetta kaikelle tekemällesi "matkaoppaan" työllesi ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä hotelli oli kyllä kotoisa. Ei mitään "suuren maailman tyyliä", vaan tänne sopivaa. Nuo maisemat! Ja uskon että meille sopi paremmin tämä hiljainen aika sesongin ulkopuolella kun emme ole mitään suurissa väkijoukoissa viihtyviä juhlijoita.

      Poista
  10. Erinomainen hotellin esittely. Tällaisesta on suuri apu matkaa suunnittelevalle. Ihana hotelli <3 Hotelli on tärkeä osaa matkakokemusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja! Totta, että hotellilla on suuri merkitys matkan onnistumisessa.

      Poista
  11. Kiitos ihanasta esittelystä. Tämä voisi olla meidän paikkamme kun poikkeamme seuraavan kerran Ahvenanmaalle. Tuolla saunassa oli samanlainen musta paneeli seinä kuin meidän uudessa mökkisaunassa. Pitää vielä googlettaa tämä sijainti ja näyttää miehelle. Kiitos 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Tämä on aika erilainen kohde kuin manner-Ahvenanmaa, mutta ei ollenkaan huonompi, jos ei kaipaa biletystä ym. Tai enhän minä tiedä minkälaista täällä on kesällä! Saunan paneeli olikin hieno. Toivottavasti matkanne toteutuu!

      Poista
  12. Olen käynyt kerran Ahvenanmaalla. Meillä oli mökki vuokralla Vårdöstä - ihana paikka, niinkuin koko Ahvenanmaa. On ollut mielessä tulla sinne uudestaan, nyt taas iski kipinä tämän postauksen myötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vårdö on myös saaristoa ja kaunista seutua. Tervetuloa uudestaan. Täällä löytyy katsomista useammaksikin kerraksi.

      Poista
  13. Onpahan aivan ihana ja kutsuva paikka ja nuo ruoat! Luxuksen sijaan valitsen mieluummin kodinomaisen viihtyvyyden ja tuolta sitä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ruoat olivat kyllä huippu. A la cartekin sieltä löytyi, mutta oltiin tosi tyytyväisiä näihin "karvalakkiaterioihin".

      Poista