05/03/2022

Keväisissä tunnelmissa mökillä. Vårkänslor på stugan.



Kevät! 

Jätimme auton kylään ja kävelimme mökille. Kylästä on matkaa mökillemme runsaat kaksi kilometriä. Autollakin olisi päässyt, mutta koska sää oli niin hieno, halusimme kävellä.
Tie oli paikoitellen kurainen ja toisin paikoin taas hyvinkin talvinen.


Vår!

Vi lämnade bilen i byn och promenerade till stugan. Från byn är det ca 2km till vår stuga. Man kunde ha åkt bil också, men vädret var så fint, att vi ville gå.
På vissa ställen var vägen lerig, och på andra ställen fanns det snö och is.






Ihan vielä ei pääse pihatöitä tekemään. Näyttää siltä kuin puolet pihasta eläisi vielä talvessa ja toinen puoli keväässä.

Man får vänta  ännu, innan man får börja med krattandet. Det ser ut  som halva gården ännu skulle ha vinter och andra halvan vår.




Rantaan on pakko aina mennä melkein ensimmäiseksi. Meri kimalsi auringossa ja kauempana rannasta näkyi olevan jo avovettä.

När vi kommer till stugan, brukar jag alltid först gå till stranden. Sjön glittrade i solen.







Lavakauluksista on jo lumi melkein sulanut. Mitähän tänä vuonna viljelisi? Parina viime vuotena olen onnistunut huonosti viljelysten kanssa. Ainoastaan herneiden kanssa olen jotakuinkin onnistunut. Multa tahtoo kovettua pinnalta ja muuttuu vettä läpäisemättömäksi. 

Det finns nästan ingen snö kvar på pallkragarna. Vad ska man odla i år? Jag har misslyckats med odlingarna dom två senaste åren. Bara med ärtor har vi lyckats. 

Det har varit så, att jordytan blir hård och vattnet kan inte rinna in i jorden.





Mökillä kaikki näyttää olevan kunnossa. Voi olla että kohta tulemmekin tänne jo yöksi kun päivätkin ovat jo mukavasti pidentyneet. Pihasaunassa saa maailman parhaat ja pehmeimmät löylyt.

Allt är bra på stugan. Kanske kommer vi att övernatta här snart, då dagarna har blivit längre och ljusare. Bastun på gården är den bästa som finns.




Taas tuli hyvä mieli siitä että sai itsensä houkuteltua kävelylle. Ja mikä oli kävellessä kun sää oli näin mahtava.

Kotona oli saunomisen jälkeen mukava vilvoitella kesähuoneessa johon aurinko paistoi niin lämpimästi, että melkein ajattelimme syödä päivällistä siellä. Ei taida kauan kestää kun sen jo teemmekin!

Efter promenaden var man nöjd med sig själv. Och då vädret var så fint var det 
härligt att gå.

Hemma badade vi bastu och efter det kunde man svalka sig i uterummet. Solen värmde så bra att vi nästan tänkte äta middag i uterummet. Snart blir det så varmt att man kan göra det!


MUKAVAA VIIKONLOPPUA!
TREVLIG VECKOSLUT!

💛💛💛
.

21 kommenttia:

  1. Voi miten ihania keväisiä kuvia. Kiitos sinulle näistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään tulo on aina yhtä ihanaa! 🌸

      Poista
  2. Onpa siellä jo kevät pitkällä! Ainakin jos näihin meidän edelleen hyvin lumisiin maisemiin vertaa ;)
    Näin ihanan keväisistä kuvista tulee takuuvarmasti hyvälle tuulelle ❤︎
    Kevätaurinko antaa lisää virtaa ja eilen jo istuin terassin nurkassa mieheni kinokseen lapioimassa tuulensuojaisassa kolossa. Toki talvivaatteet oli päällä, mutta olipa silti mukava juoda siinä kahvit ja kuunnella lintujen laulelua. Ihana kevät ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä on tosi keväistä. Saa nähdä jos vielä muuttuu. Istuit "lumilinnassa" , ihanaa! 💚💛❄️

      Poista
  3. Mahtavat kevättunnelmat!
    Ihan tuntuu iholla, miten aurinko lämmittää 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä 🌞 jo lämmittää. Ihan tuli hiki kävelyllä. Mieheni ei osaa kävellä maltillisesti, joten täyttä höyryä mentiin😊

      Poista
  4. Siellä on jo selvä lupaus keväästä ja ai että miten kaunis sininen taivas. Sydämellistä viikonloppua Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät💚💛💙. Sinulle myös kivaa viikonloppua♥️

      Poista
  5. Oi, miten keväistä siellä on! Meillä on ihan täysi talvi :) Tosin sehän on passeli juttu, kun meillä on urheiluloma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tykkään siitä kun kevät tulee aikaisin. Mutta meillä ei sitten vastaavasti aina ole kunnon talvea. Oikein hienoja kelejä lomalaisille! 💙

      Poista
  6. Melkein tunnen lumen alta nousevan maan ja mullan tuoksun. Ihanat keväiset kuvat!

    VastaaPoista
  7. Siellä tuntuu kevät olevan hippusen verran pidemmällä kuin täällä. Tänä aamuna kun heräsin, näytti mittari -13 astetta, mutta aurinko lämmitti ihanasti silti.
    Leppoisaa lauantaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli aamulla -6 astetta eli puolet lämpimämpää kuin teillä. Aurinko lämmittää jo kovasti.
      Leppoisaa sinullekin<3

      Poista
  8. Niin keväistä.
    Hyvää maaliskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle, hyvää maaliskuun jatkumista!

      Poista
  9. Hyvin on kevät edennyt teidän mökkimaisemissa. Sellaista olisin kysellyt, että vaihdatko kasvihuoneen mullat kokonaan joka kevät? Minulla on nyt ensi kertaa kasvihuoneet niin mökillä kuin kotonakin. Ja olen hieman noviisi näissä puutarha-asioissa.
    Aurinkoa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä keväiseltä näyttää. En vaihda kokonaan. Viime kesänä mulla oli kasvihuoneessakin ensi kertaa lavakaulus ja siihen menee mahdoton määrä multaa. Teen niin lavakauluksien kanssa, että otan osan vanhasta mullasta pois ja vaihdan sen tilalle uutta multaa. Nyt mulla on pari vuotta ollut ongelmana se, että mullan päälle muodostuu kova kansi, jota vesi ei tahdo läpäistä. Pinta saattaa olla märkä, mutta kun kaivaa hiukan pintakerrosta pois, niin alempana on aivan kuivaa. En tiedä missä vika, mutta yritän ratkaista pulmaa, joskin huonoin tuloksin. Tämän vuoksi kasvatusintoni onkin laantunut huomattavasti. Parempaa menestystä sinulle!<3

      Poista
  10. Tuolla sinisellä penkillä saunan seinustalla olisi mukava istua ja tuntea, miten aurinko lämmittää ppskipäitä. Ja se savun tuoksu saunaa lämmitettäessä ja ne mökkisaunan kevään ensimmäiset löylyt! Onko ihanampaa!
    Kiva kävelyretki!
    Mukavaa maaliskuista viikkoa 💛💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on yleensä mukava aurinkoinen paikka, varsinkin jos ei tuule. Savun tuoksu on yksi kevään ihanimmista tuoksuista, tulee se sitten saunan lämmittämisestä tai risujen polttamisesta.
      Oikein keväistä viikkoa sinullekin<3<3

      Poista
  11. Toivotaan ettei talvi enää palaa.

    VastaaPoista