17/03/2022

Kesä vai talvi? Sommar eller vinter?


Melkein kesä

Tänään 17.3.22 meidän kodin lähellä kukkii näin kauniisti. Tein kävelylenkin ja kuvasin taas nämä ihanat kukat, joita olen jo Instagramissa ja Facebookissa näyttänyt. Seinän vierustalla niillä on lämmin paikka. Niitä on isolla alalla samassa paikassa joka vuosi.

Läheisellä pellolla oli laskujeni mukaan 30-40 joutsenta. Olivatko matkalla pohjoisemmaksi, vai aikovatko asettua tänne, sitä en tiedä. 

Vaikka aurinko lämmitti, niin paikoitellen oli tuuli tosi kylmä. Olin lähtenyt liikkeelle ilman myssyä, mutta sitä olisi kyllä tarvittu.

Loppumatkasta tuli jo niin lämmin, että käsineet oli riisuttava.

- ooo -

Nästan sommar

Idag  17.3.22 blommar det så här vackert. Jag tog en promenad och fotade dessa härligheter igen. Dom har jag visat redan tidigare i Instagram och Facebook.
Blommorna trivs vid husväggen. 

På åkern vilar 30-40 svanar. Jag undrar om de är på väg norrut, eller tänker de stanna här.

Trots att solen värmde redan, var det väldigt kallt på vissa ställen. Jag var utan mössa, men den borde man ha tagit med.
Till sist fick jag så varmt att jag inte kunde ha handskar på.




Melkein talvi

Kävimme pikaisesti mökillä tavaroita hakemassa ja siellähän oli melkein talvi, ainakin rannassa. Ihmeen hitaasti lumi joissakin paikoissa sulaa, vaikka päivälämpötilat ovat jo varsin korkeita. Kohotimme mökin lämpötilaa, sillä aikomuksenamme on mennä sinne pariksi päiväksi viikonloppuna.

Tiedossa on siivoamista ja ruokatavaroiden viemistä, mutta myös toivottavasti grillaamista ja aurinkoa. J pääsee mielipuuhaansa kun saa ruveta rakentamaan tyttären torpalle huussia. Hän rakentaa seinäelementit valmiiksi meidän mökillä ja sitten ne pystytetään tyttären luona. Tarkoituksena on käyttää vanhoja lautoja, jotka ovat olleet torpan ladossa ties kuinka kauan, joten siitä tulee oikea kierrätyshuussi.

- ooo -

Nästan som vinter

Vi var fram och tillbaka till stugan för att hämta några varor och där var det nästan vinter, åtminstone på stranden. Det är konstigt att snön smälter så långsamt, fast det är så varmt på dagarna. Vi höjde värmen inne i stugan, för vi ska dit nu i helgen.

Där måste man städa ordentligt efter vintern och fylla på skåpen med mat, men vi hinner också grilla och njuta av solen. J får börja med byggandet av dotterns utedass, som ska till hennes torp. J bygger väggmodulerna färdigt på vår stuga och för dem sedan med släpvagn till torpet. Det finns massor med gamla brädor i ladan vid torpet och det skall användas nu.



MITÄ SUUNNITELMIA SINULLA ON VIIKONLOPUKSI?

VAD HAR DU FÖR PLANER TILL HELGEN?

💚💚💚

16 kommenttia:

  1. Viikonloppuna on lämmin sää, joten ulkoilua ja ehkä jo jotain kevät askareita kotipihassa. Mukavaa viikonloppua Teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mukavan lämmintä ovat ennustaneet. Meillä ensimmäinen mökkiyöpyminen tänä vuonna. Oikein hyvää viikonloppua teillekin!

      Poista
  2. Kauniit kukat. Oi miten ihanasti ne jo kukkii. Meillä on vielä hurjan paljon lunta.
    Myös alempi kuva rannasta on tosi kaunis. Ihanaa mökkiviikonloppua teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kukat toivat kyllä kevään! Lunta ei paljoa enää täällä ole.
      Kiitos, nautitaan!

      Poista
  3. Kylläpä kuulostaa kivalta teidän tuleva viikonloppunne!

    Rakastan kevään ensimmäisiä lämpöisiä päiviä mökin saunarannassa, kun voi istuskella ja ihmetellä kevään kohinaa. Täällä meillä sen odotteluun taitaa aikaa kulua vielä ainakin kuukauden verran, mutta on kivaa ajatella että sellainenkin aika on tulossa.

    Meillä on rauhallinen viikonloppu tulossa. Pihalla pitäisi varmasti heitellä metrin korkuisten lumipenkkojen lunta ympäriinsä, että sulaminen nopeutuisi. Ensin siis alkutalvella tehdään kasoja ja sitten keväällä lumi taas levitellään! Onhan se aika hölmöä :D. Ja jos en ihan väärin arvaa, pikkuisten kanssa myös ulkoillaan.
    P.S. kukkakuvasi on niiiiiin keväinen. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on siivoukset tehty. Huomenna saunotaa ja nautitaan
      !
      Kevät💚💚💚

      Poista
  4. Voi miten ihanaa, että pääsette mökille viikonlopun viettoon!
    Eräs ystäväni laittoi eilen kuvan heidän ok-talon seinustan kukkasista ja olin ihan ihmeissäni, että Espoossa kevät on niin paljon pidemmällä kuin meillä Kotkassa.
    Täällä onkin luvassa lumen lapiointia terassilta, ulkoilua lastenlasten, tyttären ja äitini kanssa :)
    Oikein mukavaa mökkikauden aloitusta teille ❤︎ Toivotaan että on aurinkoista ja lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin löytyy vielä paikoitellen lunta. Nautitaan ihan kahdestaan. Huomenna ihanaa saunomista♥️

      Poista
  5. Oi, miten ihana kukkapehko. Tuollaisia näkyjä täällä vielä odotellaan.
    Uloshan sitä viikonloppuna on mentävä, jos vain luvatut lämpötilat toteutuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai ulkoilua ja maisemien katselemista!

      Poista
  6. Voi kuinka ihana kevät teillä jo on! Kökarissa ei muuttolintuja vielä viime viikonloppuna näkynyt.
    Matkalla Porvooseen.
    Hyvää viikonloppua ☀️💙💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on ihanaa aikaa. Istuin äsken jonkin aikaa seinustalla auringosda ja nautin. Kivaa Porvoon matkaa teille🌞♥️

      Poista
  7. Meillä oli eilen tyttären muuttopäivä. Tänään kävin kauppareissulla täyttämässä kaapit ja loppu viikonlopun aion vaan olla ja rentoilla. Ihanasti jo kukkii siellä. Meillä on vielä aika paljon lunta pihoilla.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta viikonlopulta.
      Kuin myös sinulle <3

      Poista
  8. Voi miten keväistä teillä on siellä Ahvenanmaalla! Nuo kukat ovat ihan selkeä lupaus jo keväästä tänne meille mantereellekin. Lämpömittari on kivunnut aika korkealle - eilenkin näytti +12C - mutta silti lunta on melkoisesti vielä. Varsinkin kun lumikasoja ei saa vietyä pois näyttää siltä, että lunta olisi vielä enemmän kuin onkaan. Toki loppuviikoksi joku taisi lupailla taas "vähän takatalvea".

    Hyvää uutta alkanutta viikkoa Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näyttää kyllä aika keväiseltä, mutta lämpötila ei ihan kauhean korkea ole. Lumikasoja on täälläkin vielä paikoitellen, mutta ruoho toisaalta vihertää aika hienosti. Mitään takatalvea en halua todellakaan. Vaikka ollaanhan vasta maaliskuussa, joten vielä voi tulla mitä vaan.
      Kiitos samoin<3

      Poista