24/02/2022

Vihdoinkin kotona - Äntligen hemmaJotta välttyisin ihan samoista kävelyreiteistä, ajoin J:n kyydissä jonkin matkaa kylämme ulkopuolelle, Ämnäsiin ja jäin siellä pois kyydistä jatkaakseni kävellen kotiin päin. J jatkoi matkaansa kaupunkiin päin. Jalkakäytävä oli hyvin aurattu lumesta ja paikoin jo ihan sula. Ja aurinkokin pilkisteli pilvien raoista. Kelpasi täällä kävellä.

Ibland tröttnar man på de vanliga rutter då man ska ta en promenad. J var på väg till stan, och jag passade på och åkte med honom till Ämnäs. Där steg ja av och vände hemåt. Det var fint plogat på gångbanan och jag njöt av det fina vädret.

En tykkää ollenkaan olla kuvissa, mutta nyt tuntui siltä että selfie olisi paikallaan. Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta kun kuulokkeet korvissa olin kävelyllä. Halusin kokeilla miten sujuu kirjan kuunteleminen ulkona kävellessä. Ja hyvinhän se sujui. Kuulokkeista huolimatta kuulin kuitenkin liikenteen äänet, joten mitään vaaraa ei kuuntelemisesta ollut.

Det händer inte ofta att jag tar en selfie, men nu kändes det rätt. Det var nämligen första gången jag tog en promenad och samtidigt lyssnade på en ljudbok. Det gick bra och trots hörlurarna, hörde jag ändå trafiken, så det var ingen fara med det.


Ohitin Godbyn vanhan koulun. Tässä ovat meidänkin tytöt koulutiensä ala-asteen käyneet. Kuvan oikeassa reunassa näkyy matalampi rakennus, jossa tänä päivänä toimii retkeilymaja. Tästä on enää muutama sata metriä Godbyn keskustaan.

Jag gick förbi Godbys gamla skola. Den var våra flickors lågstaddieskola. På höger i bilden syns en lägre byggnad där idag finns ett vandrarhem. Härifrån är det bara några hundra meter till Godby centrum.
Melkein koulua vastapäätä, tien toisella puolella, näkyy rakennus, jossa Ahvenanmaan sinappia valmistetaan. 

Mittemot skolan, på andra sidan av vägen, syns huset där det tillverkas Ålands senap.
Nyt näkyy jo Godbyn keskusta. Ei ehkä ihan Ahvenanmaan kaunein kylä, mutta kaikin puolin toimiva. Meillä on täällä koulu, päiväkoti, kirjasto, eläinlääkäriasema, pari pizzeriaa, kaksi markettia, apteekki, pankki, nuorisotalo, vanhusten palvelutalo, pari jalkahoitolaa, uimahalli, kuntosali, kirppari, kaksi bensa-asemaa, kahvila, posti, retkeilymaja... Vielä muistin, että onhan meillä kaksi kampaamoa, joogastudio, terveyskeskus, neuvola, hammaslääkäri, grillikioski ja hampurilaiskioski ja kansalaisopiston kudontapaikka.

Nu synns redan Godby centrum. Godby kanske inte är den vackraste byn på Åland, men vi har allt som behövs. Vi har skola, daghem, bibliotek, veterinär, pizzerior, två matvaruaffärer, apotek, bank, ungdomsgård, servicehus, fotvårdare, simhall, idrottshall, loppis, två bensinmackor, kafeteria, post, vandrarhem... Kom på ännu att vi har också två frisörsalonger, yogastudio, hälsocentral, rådgivning, tandläkare, grillkiosk, och hamburgerkiosk och medborgarinstitutets vävsal.
Bussi oli pysähtynyt pysäkille ja pakko oli ottaa kuva somasta metsätähdestä bussin kyljessä.

Bussen stod på hållplatsen och jag måste fota den söta lilla blomman.
Näyttää siltä, että joku on halunnut testata lumikelkalla ajoa tien vieressä. Eipä taida useinkaan sellaista mahdollisuutta olla täällä.

Det ser ut som någon har testat köra snöskoter bredvid vägen. Det finns inte ofta såna tillfällen här.

Poikien rakentama maja on kestänyt hyvin tuulia ja tuiskuja. Lippukin on vielä paikoillaan.

Kojan, som pojkar har byggt, står kvar efter alla snöstormar, och också flaggan finns kvar.
Oikaisen polun kautta kotiin. Moni muukin on tainnut tätä polkua käyttää.
         Jag går hem längs en stig. Ser ut som många andra också har gått här.

Vilkaisen vielä kotimme suuntaan, niin kuin aina tässä kohtaa teen. Siellä, ihan rakennuksen vasemmassa kulmassa on meidän kotimme. 

Tittar till vänster, som jag alltid gör här. Där till vänstra hörnet av huset ,finns vårt hem.Vihdoinkin kotona <3
Äntligen hemma <3

20 kommenttia:

 1. Oi kuinka idylliset kotimaisemat sinulla onkaan!!
  Olen lapsuuteni viettänyt kylämaisemassa ja joskus vieläkin kaipaan sellaista elämäntapaa. Toisaalta, kun nuorena muutin pois kotoa ja opiskelemaan, olin äärimmäisen helpottunut kun sain olla anonyyminä Helsingin kaduilla, eikä yksikään verho heilahtanut ikkunoissa minun takiani.
  Aivan ihastuttava tuo punainen koulurakennus. Minäkin kävin ensimmäiset 4 vuotta punaisessa puukoulussa! Kaunis on myös teidän valkoisena hohtava kotitalonne. Päätyasunto terasseineen on varmasti ihana.

  Mahdottoman kiva postaus, etenkin kun viime kesän Ahvenanmaa-retki on vielä tuoreessa muistissa. Lisää tällaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin on niin tottunut, että väkisinkin kiinnittää huomion kaikkeen ei niin kauniiseen. Minä taas olen kolmikymppiseen asti asunut Turussa, joten tämä asuinpaikka tuntuu mukavalta, vaikka viihdyn kyllä kaupungissakin.
   Ihania tuollaiset vanhat punaiset puukoulurakennukset.
   Laitan varmasti lisää kun keksin jotain kuvattavaa.

   Poista
 2. Oooh! Saat asua tuolla. ♥
  Tuollahan me piipahdimme pariinkin otteeseen kaupassa viime kesänä. Suoloinen pieni kylä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, olette käyneet kylässämme! Kai hoksasitte käydä siinä isommassa kaupassa Mattssonsilla? Sieltä nimittäin saa ihan kaikkea. Se on oikea maalaiskauppa. Olen huomannut että useimmat matkailijat ajavat tutun turvalliseen S-Markettiin, joka sekään ei ole huono ja itse siellä enimmäkseen asioimme, mutta tuo toinen kauppa on melkeinpä nähtävyys, mitä ei ulkoa päin osaa arvata kun niin vaatimattomalta näyttää.

   Poista
 3. Olipa kiva päästä kylään teidän kylään kävelyperspektiivistä käsin. Viehättävän ja rauhallisen näköistä siellä.

  Ja kyllä saisit ottaa useamminkin selfieitä (sanoo Annukka, joka välttelee omiaan viimeiseen asti), kun noin hyvin onnistuu.

  Jos kuulokkeissa on hyvä kirja, tulee toisinaan käveltyä aiottua pidempään, kun ei malta lopettaa kuuntelua. Ja sehän on vaan hyvä se :). Ja mullakin on puhelimen omat langalliset kuulokkeet, joista kuuluu sopivasti muut äänet läpi. Paitsi takaa ohi suihkivat sähköpyörät, joiden kanssa törmätessä jäisi auttamatta kakkoseksi. Niissä saisi mun mielestä olla jotkut torvet, kun ajavat jalkakäytävillä tosi kovaa ja usein pitää itse näillä keleillä loikkia käytävän reunasta toiseen milloin liukasta, milloin upottavia lätäköitä väistellen. Ei tule aina katsotttua taakseen.

  Mukavaa viikonloppua - Trevlig veckoslut Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sain sinusta kävelyseuraa! Selfiet ja kuvien ottaminen yleensäkin on ihan painajaismaista. Sitten kun ei osaa tuota puhelinta asettaa oikeaan kulmaan ja niin silmälasit näyttävät aina ihan älyttömän suurilta.
   Kiva oli kävellä kirjaa kuunnellen. Nyt ei pyöriä ollut liikkeellä, joten en osaa sanoa miltä niiden ohiajo tuntuisi.
   Oikein kivaa viikonloppua- Trevlig veckoslut till dig med<3

   Poista
 4. Onpas sinulla ihanat lenkkimaastot ja onpa sielläkin paljon lunta. Kivaa tuo kirjojen kuuntelu kun voi puuhastella kaikkea muuta samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten kivat, mutta niitä on vaan niin rajoitettu määrä että samoja teitä tulee käveltyä. Mukavaa kävelyseuraa ovat nuo kirjat.

   Poista
 5. Olipa kiva kävely upeissa maisemissa. Todella kauniissa paikassa saatte asua. Ota reippaasti vaan lisää selfie:ta, näytät oikein hyvältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Selfieistä en tiedä, mutta kiitos kuitenkin❤️

   Poista
 6. Hienot kävelymaisemat ja ennen kaikkea huikea kävelykeli. Täällä on taas alkuviikon lumimyrkän jälkeen ollut tänään tuhottomasti loskaa ja samalla myös liukasta.
  Minä en ole vielä kävellessä äänikirjaa kuunnellut, mutta neuloessa tulee useinkin kuunneltua :) Mukavaa pian alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ilma oli kävellä. Nastakenkiä käytän aina talvisilla kävelylenkeillä. sillä täällä on melkein aina liukasta. Minäkin olen löytänyt äänikirjat vasta äskettäin ja todennut ne tosi kivoiksi kumppaneiksi myös sukkaa kutoessa ja kuten nyt, kävellessä.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 7. Tämäpä oli kiva postaus, erilainen sai kivan käsityksen minkälaisessa ympäristössä asutte ja kiva oli myös nähdä sinut siellä. Teillä on siellä kaikki mitä elämiseen tarvitaan tuo koulurakennus on aivan ihana. Lunta täällä on nyt virallisella asemalla mitattuna 56 cm eilen se oli vielä 64 cm nyt on tullut vettä ja räntää on näköjään vajottanut lumen määrää.
  Hyviä kuunteluhetkiä ja viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Täällä on tosiaan kaikki tarvittava ja jos ei kotikylän antimet riitä, niin Maarianhaminaan ajaa 15 minuutissa. Meillä lumimäärät ovat pysyneet aika maltillisina ja nytkin on suojasää, joten yöllä satanut lumi taitaa sulaa aika pian. Valkoinen on maa kuitenkin edelleen.
   Sinulle myös oikein mukavaa viikonloppua<3

   Poista
 8. Olipa kiva kävelyretki seurassasi! Niin söpö punainen puukoulu, että tyttärenne ovat olleet onnekkaita, kun ovat saaneet siellä käydä koulua. Ja niin paljon palveluja kylällänne. Kelpaa siellä asua.
  Mukavaa oli myös postaus molemmilla kotimaisilla. Toivottavasti jatkossakin!
  Äänikirjan kuunteleminen on minullakin kokeilulistalla. Mitä kirjaa kuuntelit kävellessäsi?
  Oikein hyvää aurinkoista laskiaisviikonloppua teille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli kävellä. Nykyään tuossa talossa on kunnantoimisto ja kylässä on uusi koulu. Yläaste on vanhan koulun läheisyyydessä. Ajattelin kokeilla bloggaamista kahdella kielellä, vaikka ruotsini ei aina olekaan niin sujuvaa kuin haluaisin ja varmaan ihan virheitäkin tulee. Olen kyllä niin koukuttunut äänikirjoihin, että en tiedä luenko enää ollenkaan paperikirjoja. Esittelen lukemiani äänikirjoja uudessa kirjablogissani, jonka nimi on Kirjatoukan blogi https://kirjatoukanblogi.blogspot.com
   Hyvää viikonloppua teille myös♥️

   Poista
 9. Ihana kävelyreitti sinulla. Teilläkin on nyt todella paljon lunta siellä ja jännää, että moottorikelkkakin on jollain käytössä :)

  Rentouttavaa viikonloppua toivotellen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva, saisi vaan olla muutama lisäreitti, sillä tulee hiukan yksitoikkoiseksi kävellä näitä muutamia reittejä. Lunta on nyt ihan sopivasti, eikä enempää tarvitse tulla.
   Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin <3

   Poista
 10. Ihana kävelyretki lumisissa Godbyn maisemissa. Näyttää todella idylliseltä paikalta ja varmasti kesällä myös vihreältä kuten kaikki siellä Ahvenanmaalla. Kiinnitin heti myös huomiota tuohon "punaiseen tiehen", joka pilkottaa lumen alta. Minusta oli niin eksoottista kun kävin siellä nähdä minkä värisiä teidän ajotiet ovat. Punainen graniitti on kaunista! Hyvä selfie ja nuo silmälasit sopivat sinulle todella hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tiet ovat ensin harmaita kun niihin on uusi päällystys laitettu, mutta aika pian ne sitten muuttuvat punaisiksi. Ollaan asuttu täällä jo niin kauan, että kun tulee mantereelle, niin tuo harmaa tuntuu ainakin minun silmissäni erikoiselta, samoin nuo keltaiset viivat jotka kieltävät ohittamisen. Teilläkin taidetaan jo olla siirrytty valkoisiin niiden sijasta, meillähän nekin ovat jo olleet valkoisia kauan. Vai ovatkohan aina olleet valkoisia, en tiedä.
   Selfien ottaminen on aina yhtä kauheaa.

   Poista