16/02/2022

Nämä 4 kuuluvat jokaiseen aamuuni



Aamun neljä tärkeää rutiinia:

1. Iso mukillinen kahvia. Tämä onkin päivän ainoa "oikea" kahvimukillinen, sillä jos kahvia vielä päivän aikana juon, niin se on hyvien unien mahdollistamisen vuoksi kofeiinitonta. Tosin sekin maistuu yhtä hyvältä kuin tämä "oikea". Kahvin lisäksi jokaiseen aamuuni kuuluu kaksi viipaletta ruisleipää lisukkeineen. Vitamiinipillerit ja verenpainelääke kuuluvat myös aamuihini.

Aamupalaa nauttiessani luen jotain lehteä, yleensä sisustuslehteä. Niitä minulla on säästössä useammalta vuodelta ja jotkut osaan jo melkein ulkoa, kun niin usein niitä aamuhetkissäni olen selaillut.




2. Ylen aamu-tv-lähetys. Sitä katson kahvinjuonnin ja lehden selailun ohessa ja kuuntelen päivän tärkeimmät uutiset. Ja katson nimenomaan TV 1 aamulähetystä, en koskaan kolmosen. Kolmosessa jatkuvasti tulevat mainokset ovat sen verran raivostuttavia, että jätän suosiolla heidän uutislähetyksensäkin väliin.




3. Paikallislehti. Lehden vuoro tulee aamupalan jälkeen ja meille se tulee digitaalisena. Paperilehti toki olisi kivampi lukea ja se tulisi katsottua perusteellisemmin, mutta kun se kannetaan laatikkoon vasta päiväpostin kanssa, niin mieluummin otamme tämän nettiversion joka on luettavissa heti aamutuimaan. Lehden läpikäymiseen ei montaa minuuttia mene.





4. Mahjong-peli. Pelin aika on lehden jälkeen. Tässä pelissä tulee joka päivä viisi uutta peliä ja sitä en jätä koskaan väliin. Se onkin ainoa peli jota tietokoneella pelaan.

Sitten seuraa somen selailu ja blogikommentteihin vastaaminen. 

Kun töihin ei tarvitse kiirehtiä, niin näihin aamujuttuihin vierähtää aikaa. Mutta silloinkin kun vielä kävin töissä, niin aika samoilla aamurutiineilla menin, nousin vaan aikaisemmin. 

Tänään piti hiukan vauhdilla nämä käydä läpi, sillä tv:stä alkoi jännä talviurheilupäivä, jota tietysti pitää seurata, vaikka jännitys tekee olon välillä melkein sietämättömäksi.

Tykkään koikkelehtia yöpaidassa ja usein teenkin muut aamutoimet vasta kun kello jo lähentelee puoltapäivää. Muistan kun nuorena tyttönä, lähettinä ollessani, vein kiireellisen kirjeen kaupunkimme johtohenkilön kotiin. Hänen vaimonsa tuli avaamaan oven aamutakissa puolilta päivin. Hämmästyin sitä että joku ei ole pukenut päällensä vielä siihen aikaan. Mutta nyt ymmärrän sen ihan hyvin!


LEPPOISAA PÄIVÄÄ!

☺☺☺

19 kommenttia:

  1. Olipa kiva postausaihe! Täällä myös kahvia ja suihkua ja aamupalaa ja siitä sitten päivä käyntiin.

    Sydämellistä keskiviikkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Oikein ihanaa uutta päivää sinulle myös<3

      Poista
  2. Aamutoimet muuttuivat vähitellen, kun jäin eläkkeelle. Aikaisemmin aamu-tv- lähetykset olivat joka aamuiset ja nimenomaan Tv-1, koska en voi sietää tv-mainoksia. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että nousen ylös vasta klo.9.00 jälkeen, jos mihinkään ei ole menoa. Aamukahvi on ehdoton ja kun olen joissain asioissa jäärä, niin ei koskaan mukista, vaan sirosta kahvikupista. Sunnuntai on lepopäivä ja poikkeaa täysin toisista aamuista ja päivistä. Tein työelämän vuorotyötä ja keräsin tarkoituksella viikonloppu- ja juhlapyhät, kun niistä sai huonon palkan tuntumaan vähän paremmalta. Olen pyrkinyt tekemään aamusta ja päivästä toisistaan poikkeavia, mutta rutiineilla pääosin mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla aamutoimet muuttuivat melkeinpä vaan siten ettei enää tarvinnut laittaa kelloa soimaan. Mainokset ovat niin tympäiseviä ja vaikuttavat minunkin tv-kanavavalintaan huomattavasti, ei vain aamu-tv:n vuoksi, vaan yleensäkin.
      Jääriys kunniaan! Jäärä olen minäkin joissakin asioissa, mutta pienistä kahvikupeista en tykkää, kun ne ovat aina yhdellä hörppäyksellä tyhjiä! Ja minä kun juon kahvini maidolla, niin eipä pieneen kuppiin maidon lisäksi sitten mahdu kuin tilkka kahvia.
      Vuorotyön hyvä (ja miksei myös huonokin puoli) oli juhlapyhät ja mielellään sitä sunnuntaityötä tekikin kun sai kivasti lisää palkkapussiin.

      Poista
  3. Minun aamuni alkaa kipollisella mysliä ja kupposella kahvia. Sitten vaatteet ja meikit naamariin. Vähän aikaa pitää rentoilla, ennen kuin olen valmis lähtemään bussipysäkille ja kohti työpaikkaa.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa jos aamussa on hiukan aikaa ottaa rauhallisesti ilman kiireistä hoppuilua.
      Ihanaa työpäivää ja viikonlopun odotusta sinulle Outi! <3

      Poista
  4. Kahvi taitaa kuulua lähes jokaisen suomalaisen aamuun.

    VastaaPoista
  5. Hauska postaus!
    Kahvi on tärkein aamurutiinini ja K on uudelleen opettanut minulle myös kaurapuuron syönnin. Aika monta vuotta ehdinkin sen suhteen ottaa vähän lunkisti, kun ei tarvinnut enää lapsille keitellä, mutta nykyisin syön taas kiltisti pienen määrän. Ja hyvää on marjojen tai hedelmien kanssa. Vielä digilehden silmäily ja nopea suihku, ja olen valmis aloittamaan uuden päivän.
    Kivaa loppuviikkoa Kristiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mieheni syö kaurapuuroa joka aamu, mutta itse tykkään ennemmin syödä voileipää. Mielestäni tuo puuro ei pidä nälkää yhtä hyvin kuin ruisleipä. Hyväähän puuro toki on.
      Sinulle myös oikein mukavaa viikonloppua<3

      Poista
  6. Tää oli kiva.

    Jos olisin kirjoittanut vastaavan viimeisen viiden vuorokauden sisällä, mun aamuihin olisi kuulunut hermoilu verenpainemittarin kanssa.
    Kävin viimein ostamassa sellaisen, kun kävin työterveystarkastuksessa ja siellä mun pulssi pomppaa aina sataan heti, kun mittari kaivetaan esiin. Nytkin oli ihan normaalit painelukemat, mutta pulssi tosiaan satasen pinnassa ensimmäisellä mittauksella (toiseen laski heti parillakymmenellä) ja tt-hoitaja ehdotti sitä kotimittausta 5 päivän ajan, että olisi stressivapaampi ympäristö ja saataisiin oikeampia lukemia.

    Hehhee. Huonommaksi vaan meni. Verenpaineet kaikissa kotimittauksissa ihanteellisissa lukemissa, mutta pulssi pahimmillaan 120! Onnistuin kehittämään sitä hitsin mittaria kohtaan jonkun sellaisen kammon, että aina kun otin sen esiin ja istuin paikalleni muka rennosti odottamaan muutaman minuutin, niin tunsin ihan kaulalla asti, kuinka sydän alkoi takoa hulluna. Voi elämän kevät, ei saada musta totuutta esiin, mutta tänään on onneksi viimeinen päivä seurantaa. Sen jälkeen en vilkaisekaan koko kapistusta.

    Mutta sori, tuli nyt tämmöinen vuodatus. Toivottavasti ei nostanut siellä verenpainetta :).

    Ihanat tulppaanit ja kaunis valo ikkunan takana ekassa kuvassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkärinvastaanotolla mullakin paineet ovat aina huippukorkeat, mutta kotona onneksi ihan normaaleissa lukemissa (toki syön verenpaineeseen lääkettä). "Istuin paikalleni muka rennosti odottamaan..." ihanasti kuvailet tuota hetkeä.
      Parempia lukemia varmasti jatkossa jos vielä uskallat ottaa mittarin esiin.
      Tuo on hiukan samaa kun se, ettei oikein uskalla tunnustella rintojaan kun pelkää löytävänsä jonkin kyhmyn tai muuta hälyttävää.

      Poista
  7. Kivat aamurutiinit! Eikä ihan perinteiset ollenkaan...
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamut on ihan parhaita. Sinulle myös oikein hyvää viikonloppua!

      Poista
  8. Ihana aamurutiinipostaus <3 Peukutan aamurutiineille <3

    VastaaPoista
  9. Tällaiset rauhalliset aamut on ihania! Odotan innolla niitä aikoja, kun minullakin on aikaa aamuisin kaikkeen kivaan :)

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhalliset aamut ovat ihan parhaita. Näitä en vaihtaisi mihinkään.
      Oikein kivaa viikonlopun jatkumista sinullekin<3

      Poista