19/02/2022

Vähemmän on enemmän, vai onko?



Lehdessä kerrottiin että Maarianhaminassa on jonkinlainen "Valoshow" ja päätettiin itsekin mennä paikan päälle katsomaan. Ajellessamme sinne kuvittelin mielessäni, että siellä on kansaa aivan tungoksiin asti. Tämä valojuttu on tarjolla muutaman päivän ajan ja se liittyy Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlallisuuksiin. 




Lähestyessämme Merikorttelia, viereiselle kadulle ei näkynyt minkäänlaista ylimääräistä valaistusta joka olisi kertonut meneillä olevasta valo-jutusta. Paikoitimme auton pysäköintialueelle, jossa oli meidän lisäksemme ainoastaan yksi auto.
Hiljaisuus alueen ympärillä oli rikkumaton. Mielessäni kävi kaikki blogiystävieni blogeissa näkemäni hienot ja yltäkylläiset valonäyttelyt ja pettymys iski pahasti. Olimmeko ajaneet tänne näiden vaivaisten valaistujen kohteiden takia. Matka ei onneksi ollut pitkä, vain viisitoista kilometriä, mutta odotin kyllä jotain suurempaa ja näyttävämpää.
Kaksistaan saimme kävellä alueella ja pimeyden keskellä oli vaikea liikkua, kun muutaman valaistun kohteen lisäksi ympärillä oli vain pimeyttä. 




Kiersimme alueen noin kymmenessä minuutissa ja palasimme pettyneinä autolle.
Kuvaamatta jäi kauniisti valaistu risteilylaiva, sillä en päässyt tai paremminkin uskaltanut pimeässä mennä läheiselle laiturille kuvaa ottamaan.






Albanus-laiva on paketoitu talven ajaksi, mutta mastot sentään oli valaistu hienosti.




Ajaessamme pois alueelta huomasin että ainakin yksi valoteos oli meiltä jäänyt näkemättä, sillä pimeässä ei huomattu miten sen luokse olisi päästy, ja että sellainen yleensä oli olemassa. Jos en olisi vilkaissut sivulleni ajaessamme alueen viereistä katua poispäin näyttelyalueelta, en tietäisi vieläkään, että alueella oli mahdollisesti vielä jotain katsottavaa. Minkäänlaista viittaa siitä että valoteoksia olisi ollut vielä useampiakin emme nähneet, joten nyt jäi ehkä joku teos näkemättä.

Pitäisi kai ymmärtää, että kun pikkukaupungissa järjestetään jotain tapahtumaa, niin ei voi odottaa suuruudeltaan samaa kuin isommissa kaupungeissa. Välillä vaan unohdan sen  kun suurin odotuksin menen jotain vastaavaa katsomaan ja sitten pettymys on suuri kun joutuu toteamaan, että oliko tämä tässä?!

💜💜💜

13 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Kivaa että valoteoksia on tehty tänne pimeän ja lumen keskelle

    VastaaPoista
  2. Kaunis tuo valaistu puu! Täällä pääkaupunkiseudulla on nuo puitteet vähän suuremmat kuin siellä ja varmasti myös kävijämäärät, joten välillä saa kyllä ihailla aivain upeita valoteoksia.
    Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai puitteet ovat suurempia ja sitä myöden myös käytettävissä oleva rahamäärä. Ja toisaalta, kun tykkään muuten tällaisesta pienimuotoisesta ja rauhallisesta asuinpaikkana, niin pitää sitten tyytyä muutenkin pienempään.
      Samoin kiitos <3

      Poista
  3. Parhaimmillaan vähemmän on enemmän.
    Joskus laatu riittää siihen.
    Joskus ei.

    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Mietin, miten on sen laadun suhteen tässä?
      Sinulle oikein ihanaa uutta viikkoa myös ja vähemmän harmituksia :)

      Poista
  4. Ovathan ne kauniita, mutta ei ole tosiaan montaa. Sitä ihmettelen, miten noitakin toteutetaan. Esimerkiksi tuo puu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähemmän oli kuin mitä ajattelin etukäteen. Tuo puu oli valaistu alhaalta päin. En huomannut katsoa olivatko kaikki nuo värit eri lampuista, vai miten nuo värit muodostuivat.

      Poista
  5. Valotapahtumat ovat kivoja tuomaan valoa pimeisiin talvi-iltoihin.

    Kauniin värikkäitä valokuvia olet ottanut mutta ehkä tuota Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlaa olisi voinut vähän enemmän valaista.

    Toki näissä on aina ongelma raha ja/tai sponsoreiden puute/vähyys. Valotaide vaatii kuitenkin henkilön, joka suunnittelee sen ja henkilöitä, jotka myös teknisesti sen toteuttavat. Varmaan sähkön kulutuksen hinta näissä on se pienin kustannus mutta ellei tehdä talkootöinä pitää saa tukijoita tapahtuman taakse. Ja aina ei sponsoreita vain yksinkertaisesti saada mukaan.

    Mukavaa alkanutta viikkoa Kristiina sinulle ja aurinkoista helmikuun loppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. En edes tiedä kuka tai mikä tämän tapahtuman takana on. Ehkä ihan yksityishenkilöt tai Merikorttelin kauppiaat ovat näitä laittaneet, joten silloin ymmärtää ettei kovin mahtipontisia teoksia voi ajatella.
      Oikein hyvää viikkoa sinullekin <3

      Poista
  6. Mastokuva on jälleen ihan postikortti tai -merkkiainesta <3

    VastaaPoista
  7. Hienot kuvat sait kuitenkin. :)

    VastaaPoista