22/02/2022

"Ilmastonmuutos"

Kevättunnelmat vaihtuivat hetkessä talvimyrskyisiin tunnelmiin. Pari, kolme päivää on saatu lunta ja tuulen tuiverrusta ihan riittävästi.



En toki valita lumen määrästä, sillä meillähän oli maa jo jokseenkin lumeton vielä pari päivää sitten. Kun on kuultu ja nähty uutisissa mantereella saaduista lumimääristä, niin ei oikein kehtaa valittaa meille tulleesta lumesta.

Ja mikä sen parempaa, kuin että tännekin saatiin lunta koululaisten hiihtolomaksi, niin lapset pääsevät nauttimaan talven riemuista.




Talomme sijaitsee aika tuulisella paikalla ja niinpä lumi on paikoitellen kinostunut korkeiksi kasoiksi ja toisissa paikoissa on melkein paljasta. Koskahan mahtavat kevätkukat pilkistää maasta kun nyt ovat lumikasan alla?




Eilen kävi traktori auraamassa taloyhtiön parkkipaikan ja siihen ei yön aikana ollut lunta tullut juuri nimeksikään, mutta asuntoihin johtavat käytävät olivat lumen peitossa.

Aamukahvia juodessamme J sanoi minulle, että ei meillä ole kiirettä mennä lumitöihin, että voimme mennä vaikka joskus kymmenen aikaan.

Teki mieli melkein naurahtaa, kun tiedän miten vaikeaa hänelle on olla tarttumatta toimeen viipymättä kun jotain pitää tehdä. Ajattelin, että saas nähdä...

No, taisi kulua viisitoista minuuttia ja niin hän rupesi vetämään ulkovaatteita päälleen lähteäkseen lumitöihin. Ja minä tietysti perässä, ettei hän itseään ihan väsyttäisi. Eikä siinä kauan mennyt kun oltiin käytävät putsattu lumesta. Vähän vaille kahdeksan oli lumityöt tältä erää tehty.




Meillä on tapana luoda pikkuinen polku pihalta nurmikon yli postilaatikoille. Tietä pitkin tietysti pääsee postinsa hakemaan, mutta kun kaikki kuitenkin oikaisevat tästä, niin yhtä hyvin siihen voi tehdä polun.






Nyt ei niin väliä olisi uudesta lumesta. Tällä pärjätään jonkin aikaa.  Ajokelistä on ennustettu tosi huonoa täksikin päiväksi, joten varovaisuutta liikenteessä tarvitaan. Kun koko maisema on yhtä valkoista peitettä, niin on vaikeaa hahmottaa missä tien reuna loppuu ja alkaa oja. Sen sai kokea naapurimme eilisellä kauppareissullaan kun ajautui ojaan, eikä saanut autoa omin neuvoin pois. Onneksi toisella naapurillamme on iso nelivetoinen auto ja hän auttoi auton ylös ojasta.


Huom! Olen päättänyt kirjoittaa kirja-arvosteluni tästä lähtien uuteen
Kirjatoukan blogiini. Tästä pääset kurkkaamaan sinne. Tervetuloa!


MUKAVAA PÄIVÄÄ JA LIIKKUKAA VAROVASTI!
💙💙💙




18 kommenttia:

  1. Lunta on ihan hitokseltaan, mutta onhan tämä kuitenkin talvi. Parempi näin, kuin se muutamien vuosien takainen tilanne, että nurmikko vihersi kaiken talvea ja oli vesikeli.
    Eiköhän tämä tästä juhannukseen mennessä jo sula ;D Meilläkin on piha niin kaventunut, että autot pitää olle jonossa, eikä vierekkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muualla lunta taitaa ollakin monin verroin meidän lumimäärään verrattuna. Meillä on usein tuollainen "vihreä talvi". Jännä ilmiö tuo kaventunut piha.

      Poista
  2. Lumien kolaaminen on ihan kivaa, ainakin jos sen voi tehdä hissuksiin ja turhia riuhtomatta. Jos on aamulla paljon uutta lunta ja kamala kiire eteenpäin, homma tuntuu aika kamalalta. Täällä meillä lunta tuprutti taas illan ja yön aikana kolmisenkymmentä senttiä kerralla. Niin että huhuhuh :). Mutta vielä siis naurattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkyttävä määrä tuo 30cm noin yhdellä kertaa! Kiva kuitenkin, että vielä naurattaa :)

      Poista
  3. Teillähän on paljon lunta. Kyllä täälläkin on lunta satanut kovan tuulen kanssa, mutta en ole tuollaisia kinoksia nähnyt täällä. Paksua jäätä on täällä pihoilla, jalkakäytävillä jne. Eipä paljon voi lähteä lenkillekään, kun sepelin paloja on siellä sun täällä. Kun menee roskia viemään pitää laittaa nastakengät jalkaan ja piikilliset sauvat pitää olla mukana apuna, ettei kaatuisi. Ollaan onneksi kevättä kohti menossa. Aamupäivällä alkoi aurinko paistaa ja vielä neljän aikaan, kun tulimme esikoiseni kanssa kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli jo paljas maa, mutta sitten lunta tuli paljon. Liukasta on myös. Kyllä se kevät vielä tulee! 💛💚

      Poista
  4. Mulla on uusi kone ja se keksis mulle uuden nimen. Ihmeiden aika ei ole ohi. Terv. Tellervo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tellervo, sinun pitää valita toinen nimivaihtoehto. Tuo on, jos haluat esiintyä nimettömänä.

      Poista
  5. Jouduin tänä aamuna tekemää lumityöt, että pääsin ovelta pihatielle :) Auraaja oli aurannut vain toisen puolen bussipysäkin ja minä seisoin bussia odottamassa polvia myöten lumihangessa. Kyllä tämä talvi alkaa nyt riittää jo.
    Ihanaa tiistaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kadehdi teitä jotka joudutte aamulla lähtemään vaikka millaisiin olosuhteisiin. Ei tarvitse enää tulla lisää lunta!
      Samoin sinulle Outi♥️

      Poista
  6. Onhan sitä lunta kasaantunut teillekin!

    Linkin takaa paljastuu astetta isompi katastrofi:
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008627678.html

    Ollaan siis ihan kohtuullisen tyytyväisiä 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli sitä meillekin. Klikkasin tuota linkkiä ja aika urakka oli miehellä lumen pois luomisessa!
      Tyytyväisyydessämme ei ole mitään vikaa :)

      Poista
  7. Kyllä paljon lunta teilläkin! Täällä on ihan mahdottoman korkeat kinokset ja kolaaminen niiden päälle kävi mahdottomaksi. Kauhakone kävi kasaamassa lunta ja nyt tämän talven lumet saadaan mahtumaan pihaan. Hiki hatussa on lumikolajumppailtu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lumi on tullut nyt parin viime päivän aikana. Sitä ennen ei oikeastaan ollut ollenkaan. Kolaaminen tosiaan tulee vaikeaksi jos kinokset ovat oikein korkeita.

      Poista
  8. Paljon on teilläkin tullut lunta sinne. Täällä on valtavat lumikinokset joka puolella. Vaikka lumesta tykkäänkin niin kyllä nyt riittäisi jo. Olen jo alkanut kevättä odottelemaan:) Ihanaa kun päivän valoisa aika jatkuu nyt niin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ihan sopivasti lunta meilläkin. Kevättä odotellaan täälläkin, eikä lisälunta ole toiveissa. Valoisuuden lisääntyminen tuntuu hyvältä.

      Poista
  9. Meillä Espoossa on lunta tällä hetkellä yli puolimetriä vaikka sitä nyt lämpimien päivien ansiosta on osittain jo painunut kasaankin. Katujen kunnossapito on ihan luvattoman huonosti hoidottu tänä talvena. En tiedä ovatko kaupungin määrärahat loppu, aurauskalusto tai miehistö vajaalla vai mistä on kyse. Kaupunki ei enää pysty edes asiakaspalvelun vastaamaan palautteisiin. Pelottaa, että tuo meidän kujanpätkä (joka on täynnä jääpolanteita) toimii myös pelastustienä eli mitä jos jotain sattuu.

    Hyvää sunnuntaita Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kuuluu olevan aika huono katujen kunto kun lunta on tullut mahdottomasti. Toivotaan ettei mitään pahempaa kuitenkaan sattuisi.
      Samoin sinulle ja hyvää uutta viikkoa ja kohta uutta kuukauttakin<3

      Poista