06/10/2021

Apua, perustinko nettikaupan!



Arvaa jos hämmästyin aamulla! 


Etsin yhtä tietoa googlesta ja klikkasin omaa nimeäni sen tiedon löytämiseksi. Ensin tuli ihan ne tavanomaiset eli blogi, Instagram, Facebook jne., mutta sitten alkoi tapahtua kummia. 

Olen näköjään perustanut nettikaupan!

"Nettikaupassani" ensin osui silmiini kuva sähköpyörästäni ja otsikkona oli ensin oma nimeni ja sitten "Ensikokemuksia sähköpyörästä". Kuva ja tuo otsikko ja nimeni oli napattu blogipostauksestani. Kun klikkasin tuohon kuvaan, niin se ei mennyt blogiini, vaan johonkin nettisivulle, jossa pyörääni ja kaikenlaista muutakin oli muka myynnissä. Pyörän hintakin oli mainittu ja se oli jotain 38,-. En muista oliko kyse dollareista vai punnista.

Skrollasin alemmaksi ja johan tuli vastaan muitakin minun projektejani. Nyt nimittäin myytiin meidän tekemiä ötökkäverhoa ja lasiterassin verhoja! Ja myös batiikkimekkoni oli päässyt myyntilistalle. Enempää en viitsinyt enää selata. 

Eipä tunnu kivalta, enkä ollenkaan tiedä miten moista voisi estää. Ensiavuksi muokkasin profiiliani niin ettei siitä selviä sukunimi ja blogin nimenkin muotoilin hiukan luhyemmäksi. En tiedä voiko näillä toimenpiteillä tuollaista touhua estää, eivätkä ainakaan nuo jo kaapatut jutut tällä poistu, mutta ehkä vastaisuudessa ei pääsisi näitä tekemään, ainakaan niin että minun nimeni niissä näkyy.

Jos joku minua taitavampi osaa antaa lisää neuvoja mitä tehdä, niin otan kiitollisena vastaan. Mietin sitäkin että ovatko nuo laittamani tunnisteet syyllisiä siihen että blogiini on löytänyt hämärää porukkaa?

Huomasin, että samanlaisia myynti-ilmoituksia oli tehty ihan isojenkin blogien nimissä, joiden luulisi osaavan näitä tekijöitä estää väärinkäytöksiltä.

Muuten, pyöräni on turvallisesti varastossa lukittuna ja akku sisällä kodissamme, batiikkimekko on nytkin päälläni, ötökkäverho mökillä keittiön ikkunassa ja lasiterassin verhot talvisäilössä komerossamme :)



HYVÄÄ PÄIVÄÄ VAAN. TULKAAHAN SANKOIN JOUKOIN OSTOKSILLE!
👎👎👎







 

30 kommenttia:

  1. No voi hyvää päivää! Kaikenlaista!!
    Jo on tämä bloggailukin mennyt kummalliseksi. Toivottavasti pääset tuollaisista harmeista eroon. Kerro toki miten asia etenee.
    Mutta muuten, ihanaa värikästä ruska-aikaa ja kivaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Toivotaan että tämä oli ainoa kerta kun tällaiseen törmään. Kerron jos jotain kerrottavaa ilmenee. En usko että noista myyjistä mitään enää selviää.

      Poista
  2. No jopas on! Sinällään kovin taidokkaasti värkätty nettikauppa, mutta inhottavaltahan tuollainen tuntuu. On vielä tuoreessa muistissa Tiian vastaava tapaus, jossa nettikauppa rakentui Tiian esittelemien vaatteiden ympärille. Sekin olisi voinut mennä ihan todesta, mutta ei mulla kyllä ole minkäänlaista ajatusta siitä, miksi tällaista tehdään. Ja mitä jos joku oikeasti haksahtaisi ostoksille.

    Batiikkimekkoa älä ainakaan myy, koska se oli päälläsi tosi kaunis. Eikä kannata pyörästäkään luopua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin kivalta vaikuta, mutta ei kai tästä sen kummempia seurauksia ole, paitsi että nimi kummittelee tietysti ikuisesti tuolla jossain netissä tällaisessa huijaussivustossa. Muistankin tuon Tiian jutun.
      Batiikkimekko ei ollut kovin laadukas ja nyt se palvelee mulla kotimekkona.
      Pyörää uskon ensi kesänä käyttäväni entistä ahkerammin kun tämä kesä meni plörinäksi.

      Poista
  3. Hurjalta kuulostaa! Ja pelottavaltakin mitä kaikkea kummallista täällä netin syövereissä tapahtuu. Voin vain kuvitella miten yllättynyt olet ollut, kun tuollaisen nettikaupan löysit.
    Toivottavasti asiaan tulee selvyys. Hyvää päivän jatkoa sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ihmeissäni olin kun tähän törmäsin. Oliskin jännää kokeilla mitä tapahtuu jos itse omalla nimelläni ostaisin jonkun noista omistani sieltä!

      Poista
  4. No jopas nyt! Varmaan tuntui aika häijyltä. Ja kaikki tuollainen tulee vaan lisääntymään ajan mittaan. Tsemppiä ja turvallisempaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se mahdotonta mitä kaikkea nuo rikolliset keksivät meidän muiden kiusaksi.
      Kiitos samoin.

      Poista
  5. Törmäsin samaan ilmiöön paria asiaa muutama päivä sitten googlettaessani. En sentään omalla nimelläni, mutta enpä sillä tai blogini nimellä mitään hakenutkaan. Jo aiemmin olen huomannut, että jotain googlen kautta haettuani, saan samoista asioista mainoksia ja videoita Facebookiin. Aika voimattomaksi sitä näiden globaalijättien ja kaikensorttisten hakkeriyrittäjien rinnalla tuntee. Harmillista, että monen kivan harrastuksen kanssa on muistettava jatkuvasti ylläpitää pientä epäluuloisuutta oman nettiturvallisuutensa säilyttääkseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on jo vanha ilmiö että jos vaan hiukankin vilkaisee jotain tuotetta, niin sitten niitä sen alan mainoksia alkaa tulla. No niin kauan kuin ei kärsi mitään rahallisia tappioita tai joudu johonkin selkkaukseen jonkun tilattua tällaisilta myyjiltä olematonta tavaraa, on vielä sentään hyvin asiat. Ei tietenkään ole kiva törmätä omaan nimeen tuollaisissa mainoksissa, mutta saan syyttää itseäni siinä mielessä että olen julkaissut blogia omalla nimelläni. Nyt muutin sen niin ettei sukunimeäni pitäisi näkyä blogissa.

      Poista
  6. Oot sinä taitava, kun oikein nettikaupan perustit..:D
    Mutta oikeesti aika karmiva juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä hissuksiin opetellut ja nyt on sitten kauppa toiminnassa 😁

      Poista
  7. Minun itsetekemiä juttuja on ollut myynnissä netissä, joillain saksalaisilla sivuilla, on tehty feikki blogisivut, jotka johtivat venäläisille pelisivuille yms. Ei näitä taida voida estää mitenkään. Yhden kun estät niin jo seuraava tekee uuden.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää aika paskamaista suoraan sanottuna. Helpottaa kuitenkin kun kuulee että toisillekin on näin käynyt.
      Sinulle myös muukavaa viikkoa♥️

      Poista
  8. Mulla ihan sama 😡 Sukkia menisi varmaan vaikka kuinka, kun kerran niitä oikein netissä myydään. Minä en ainakaan keksi keinoa estää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eniten mua harmittaa se että oma nimeni näkyy noissa mainoksissa, ei niinkään se että blogikuviani on käytetty.

      Poista
  9. Voihan *#&% sentään 😲.

    Ei todellakaan kiva.

    VastaaPoista
  10. No voi jestas sentään 😣
    Kaikenlaista mitähän ne tästä hyötyy🤔❓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joku varomaton sortuu ostamaan olematonta tavaraa😟

      Poista
  11. Törkeää ja epäreilua. Tämä on tuttua myös minulle: Minun villasukkia on myynnissä eri verkkokaupoista. Olen aina silloin tällöin googlettanut ja villasukkabisnes pyörii ympäri maailmaa. Raivostuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmetyttää miksei tällaisia roistoja saada jäljitettyä. Tai ehkä saataisiinkin, mutta niitä tietysti on niin paljon etteivät resurssit riitä kaikkia kiinni saamaan ja uusia tulee tietysti ihan kuin liukuhihnalta. Olisipa mielenkiintoista tietää miten hyvä ansaitsemiskeino tällainen rikollisuus on!

      Poista
  12. Uskomattoman törkeää tuommoinen. Pitääkin kurkata mitä minun nimelläni myydään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On inhottavaa. Käypä katsomassa, saatat yllättyä
      😊

      Poista
  13. No johan on halvattu! Ihan kamalaa. Toimittavatkohan edes tavaroita jos joku sattuisi tilaamaan. Hurjaksi on maailma menossa. Onneksi vähän teit uudelleen järjestelyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika touhua. Ei ainakaan mun tavaroitani saisi otettua vaikka kuvat ottivatkin. En tiedä onko noista järjestelyistä suurtakaan apua, mutta tein minkä osasin.

      Poista
  14. Ikävä asia. Tekijänoikeudet on sinun, ei tarvi hyväksyä varastamista netissäkään. Rikollista touhua.
    Rahallista hyötyä tavoittelevat.

    Edellinen blogiani kopioitiin jatkuvasti. Oli liitetty sivustoon jossa seksiä ja siihen liittyvää kaupattiin.
    Löysin sivustosta linkin jonka kautta sain yhteyden ylläpitäjään.
    Vaadin heti blogini/kuvien ja sivujen poistamisen koska minulla on tekijänoikeudet kaikkeen mitä on blogissani. Mainitsin olette rikollisia,
    vien asian Googlen tekijänoikeus käsittelyyn.
    Se törky sivusto poisti varastamansa nopeasti.
    mutta...
    Samaan aikaan matkailu videoni löytyi kreetalaisen matkatoimiston sivustolta. Selkeästi videossa oli nimeni ja copyrighta merkintä.
    Muitakin matkailu videoitani löytyi kaupallisesta käytöstä muilta sivustoilta.
    Löytyi myös sivusto johon oli youtube sivustoni profiileineen kaapattu.

    Useita viikkoja meni kun kuvakaappasin sivustoja joissa oli minun tekijänoikeuksiini kuuluvaa sisältöä. Kopioin urll osoitteita.
    Lähetin Googlelle alla olevassa linkin ohjeita noudattaen.

    Kiitos Googlelle he auttavat näissä rikoksissa.
    Tätä kautta etenin: https://support.google.com/legal/answer/3463239?hl=fi&ref_topic=4558877

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet nähnyt paljon vaivaa saadaksesi omat kuvat ym. poistettua asiattomista paikoista. Mulla ei ole tuollaista taitoa, eikä kielitaitoni riitä selvittämään asioita englannilla, jota joskus 50v. sitten koulussa olen lukenut. Kiitos kuitenkin linkistä. Voin joskus katsella mitä siellä on sitten kun saan apua joltain kielitaitoisemmalta henkilöltä.

      Poista
  15. https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?rd=1

    VastaaPoista
  16. Ei ole totta!!! Hyi että ihmiset on sitten hävyttömiä.
    Pahimmassa tapauksessa kopioivat vaan kuvat ja joku "ostaa" maksamalla eikä koskaan saa tuotettaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ihmettelisin jos joku edes erehtyy tilaamaan jotain noilta konnilta kun kuvien laatukin on tosi huono. Toivottavasti kukaan ei luule että minä näitä kauppaan.

      Poista