25/10/2021

Vinkkejä joulunajan Ahvenanmaan vierailulle

 Vaikka jouluun on vielä noin kaksi kuukautta, niin pikkujoulu tulee ihan kohta. Siihen on enää runsaat neljä viikkoa, joten jos mielit näkemään Ahvenanmaalaista pikkujoulun viettoa, niin alkaa jo olla kiire suunnitella matkaa tänne.


Ahvenanmaan joulunalusaika on täynnä jouluisia tapahtumia.
LILLAJULMARKNAD PÅ JANKARLSGÅRDEN - JANKARLSGÅRDENIN PIKKUJOULUMARKKINAT

Suurin ja vanhin joulumarkkinatapahtuma, mutta ei suinkaan ainoa, on Kastelholman linnan lähettyvillä järjestettävät Jan Karlsgårdenin pikkujoulumarkkinat, jotka tänä vuonna ovat lauantaina 27.11 klo 10-15.

Pikkujouluna tuntuu, että koko Ahvenanmaa on tullut tänne Kastelholmaan. Eikä ihme, sillä täällä on kiva tavata tuttuja ja nauttia jouluisesta tunnelmasta.

Jos sattuu niin hyvin, että maassa on jo lumipeite, niin lyhtyjen loisteessa on tosi tunnelmallista kuljeskella kojusta toiselle ja tutkailla tarjontaa. 

Miltähän maistuisi hyvältä tuoksuva jouluinen maustekakku, tai kotona leivotut piparkakut? Jos et itse ehdi tai halua niitä valmistaa, niin täältä niitä voi ostaa.
Noiden herkkujen lisäksi tarjolla on paikallisia käsitöitä, kotona tehtyjä kynttilöitä,
hilloja ja mehuja ym. Ahvenanmaalaisia lampaantaljojakin täältä löytyy.

Välittömässä läheisyydessä sijaitseva Smakbyn ravintola tarjoaa pikkujoulun kunniaksi mm. joulupuuroa, kinkkuvoileipiä ja glögiä. Ja ravintolan omassa myymälässä voit tehdä onnistuneita ostoksia. Myytävänä ahvenanmaalaisia,laadukkaita tuotteita.

Kastelholman linnassa järjestetään myös perinteinen glögitarjoilu. Linna on ihan markkina-alueen vieressä. Lapsilla on mahdollisuus tavata itse joulupukki.

Koska tämä on tosi suosittu tapahtuma, niin omalla autolla tulleita on  paljon etsimässä paikoitustilaa, ja voi olla niin että auton joutuu jättämään hiukan kauemmaksi itse markkinapaikasta, kuitenkin kävelymatkan päähän. Siksi voisikin olla hyvä tulla bussilla. Bussikuljetuksia järjestetään Maarianhaminasta.

Lisätietoja pikkujoulun vietosta Ahvenanmaalla voit lukea täältä. Samalta sivulta voit myös selailla erilaisia majoitusvaihtoehtoja.MUUTA MUKAVAA:

- joulukadun avajaiset Maarianhaminassa 20.11 klo 14-18. 
- Lucia-kulkue 13.12 klo 19 lähtee St.Görans-kirkolta Maarianhaminan keskustasta  ja kiertää kaupungin katuja.
- muita joulumarkkinoita ja tapahtumia näet täältä.
Ålands Sjöfartsmuseum on koko perheen mukava vierailukohde ja ainakin aikaisempina vuosina museo on ollut auki myös joulun aikaan
- Merikorttelin vieressä oleva uimahalli-ja kylpylä Mariebad on myös suosittu käyntikohdeMatkavaraukset hoituvat Viking Linen sivuilta ja samasta paikasta voit halutessasi varata hotellipaketin. Tästä pääsetSilja Linen vastaaville sivuille.

Lisää tietoa täältä.Vaikka Ahvenanmaa mielletäänkin useimmiten kesäkaupungiksi, niin talvellakin, ja varsinkin joulun aikaan riittää katsottavaa ja koettavaa jokaiselle.

Koska Ahvenanmaan suosio on vaan kasvanut viime vuosina, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä.


TERVETULOA!

💖💖💖
22 kommenttia:

 1. Jouluisat markkinat ovat aina ihanan tunnelmallisia.
  Kaunista viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumarkkinoissa on kyllä ihan oma ihana tunnelma.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla jouluisista jutuistanne siellä. Tekisi niin kovin mieli kokea tuo joskus. Ehkä ei tarvitsisikaan mennä Visbyhyn asti. Todella ihanan kuuloisia juttuja.
  Tunnelmallista maanantai-iltaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpompi tänne on tulla kuin Visbyhyn :) Minä en ole koskaan Visbyssä ollut, mutta mieli tekisi sinne matkustaa.
   Kiitos Maija<3

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä! Turusta käsin sinne teille olisi ihan mahdollista piipahtaa vähän lyhemmälläkin aikataululla. Uskomattoman ihana valo tuossa alimmassa kuvassa!!
  Kivaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turusta tänne on hyvät yhteydet.
   Kuvan olen ottanut Merikorttelissa auringon laskun aikaan.
   Sinulle myös, oikein hyvää viikkoa!

   Poista
 4. Ihanat vinkit. Ihan nyt maustekakun maku tuli mielensopukoista melkeinpä kielelle.
  Voi kun pa koskus pääsisi Ahvenanmaalla käymään. Täältä Nurmeksesta on pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maustekakun tuoksukin jo on niin ihastuttava. Nurmeksesta on kyllä tietysti aika matka tänne, mutta pidän peukkuja että matka joskus sinulle onnistuu.

   Poista
 5. Kiitos kutsusta. Olisi todella kiva tulla, niin suurenmoiselta tapahtumalta tuo teidän joulumarkkinanne vaikuttaa. Ei täältä Raumalta sinne niin kovin pitkä matka ole. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Raumalta pääsee tosiaan helposti Turkuun ja sieltä sitten muutaman tunnin laivamatka Ahvenanmaalle.
   Oikein värikästä syksyä sinnekin! 🍁🍂

   Poista
 6. Ihana postaus, kiitos, Kristiina! 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan nostattelen Ahvenanmaa-kuumetta lukijoille! 💝🌲

   Poista
 7. Voi kun oliskin jo joulun aika vaan onneksi siihen ei ole enää pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se joulu tulee, liiankin äkkiä useimmiten! 😊🌲

   Poista
 8. Ihana postaus jouluisesta Ahvenanmaasta <3 Rakastan niin joulumarkkinoita ja juhla-asuun somistettuja putiikkeja. Olispa kiva päästä kokemaan joulun tunnelmaa siellä suurella saarella! Mitä majoitusta suosittelisit meille? Arkipelag on vanha tuttu, mutta mitä muita hyviä majoitusvaihtoehtoja siellä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna on kyllä kiva kierrellä ihailemassa jouluisia katuja ja kauppojen ikkunoita.
   Yhdessäkään ahvenanmaalaisessa hotellissa en ole yöpynyt, joten arvioni pohjautuvat kuulopuheisiin, mutta ainakin Hotelli Pommernista olen kuullut pelkkää hyvää. Park-hotelli Esplanadin vieressä on myös peruskorjattu muutama vuosi sitten ja on suosittu. Toivotaan että pääset kokemaan joulunajan tunnelmia tänne<3

   Poista
 9. Kiitos ihanasta vinkkipostauksesta Ahvenanmaan joulun osalta. Jos vain aikataulut antaisivat myöden haluaisin tulla Ahvenanmaalle kokemaan joulunodotusta ja katsomaan myös joulumarkkinoita. Loppuvuosi näyttää töiden suhteen niin kiireiseltä, että haaveeksi jää.

  Ihanan tunnelmallisia jouluvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon erilaista täällä on joulun aikaan kuin kesällä, tietenkin.
   Kunhan työkiireet helpottavat, niin sitten tulet <3

   Poista
 10. Olisipa ihanaa tulla joku vuosi sinne viettämään joulunaikaa ja tietysti käymään pikkujoulumarkkinoilla. Majoitusvaraus vain aikaisin kuntoon ja sitten nauttimaan olosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä paljon muuta tarvita, kuin pistää toimeksi. Kuulostaa ihanalta minunkin korvissani!

   Poista
 11. Ihan kamala hinku tuli päästä Ahvenanmaalle joulun viettoon. Tai ainakin edes joulumarkkinoille. Mitä tahansa jouluun liittyvää! Tästä tuli jouluinen olo. Samaa fiilistä ei vain tule täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina olen itsekin epäillyt sitä, ettei sitä ihan aitoa joulutunnelmaa saa kuin pohjolassa. Tai ei ainakaan sellaista tunnelmaa mitä itse jouluun kaipaan.
   Parhainta mahdollista tunnelmaa sinne! 💝🌲

   Poista