10/04/2020

PUNAISIA MÖKKEJÄ JA PAJUNKISSOJA



Kun ei pariin päivään ole lähdetty kävelylle, vaan on hiukan tehty hommia pihalla ja loppuaika laiskoteltu, niin tänään oli aika lähteä liikkeelle.

Ajettiin kylän keskustaan ja jätettiin auto parkkiin ja lähdettiin kävelemään pikkutietä pitkin. Tämän tien varrella on monta punaista mökkiä ja tien loppupäässä oli ihan reilun kokoisia omakotitalojakin.
 




Punaisten mökkien lisäksi oli muutama harmaakin mökki. Jokin näissäkin viehättää. 



Yhden ihastuttavan punaisen pikku talon pihalla näin puuhailevan naisen ja tunnistinkin hänet yhdeksi jota seuraan Instagramissa. Emme tunne toisiamme, mutta olen aina ihaillut hänen taloaan ohi kulkiessani. Se on juuri tyypillinen punainen mummonmökki pitsiverhoineen.

Tervehdin häntä ja  mieli olisi tehnyt kuvata hänenkin taloaan ja pihapiiriään, mutta en arvannut kysyä lupaa siihen. Hän kertoi asuvansa vakituisesti tuossa mökissä. 

En tiedä tiesikö hän kuka minä olen. Olemme kyllä "keskustelleet" Instagramissa, mutta ei nytkään tavatessamme tullut esiteltyä toinen toisiamme. Näinhän se menee somemaailmassa. Tuntuu kuin tuntisi ihmisen vaikka ei olla koskaan tavattukaan.  Mutta haitanneeko tuo.  



Kävelimme tien päähän asti. Siellä oli muutama omakotitalo. Mietin, että voisihan sitä niinkin syrjässä asua, varsinkin kun toisiakin ympäri vuoden asuttuja taloja oli lähistöllä. Ja varsinkin kun kaikkea katsoo näin keväällä, valoisana aikana jolloin luonto kohta on kauneimmillaan. Voi olla että syksyn pimeinä iltoina ajattelisi toisin. 




Puiden takana pilkoitti kaunis vanha talo, joka tietääkseni on käytössä kesäpaikkana.  Kesällä olen nähnyt pihalla pitkän pöydän ja omenapuiden kukkiessa paikka on kuin sadusta ja on helppo kuvitella ihmisiä syömässä tuon pitkän pöydän ääressä. 




Paluu mökille ja siellä odottavien töiden pariin. Eilen kaivelin vanhasta kukkamaasta ylös huonokuntoista perennaa ja tarkoituksenani on uudistaa tätä kukkapenkkiä jollain tavalla. 

Haluaisin että koko kukkapenkissä olisi ehkä vaan yhtä tai kahta kukkaa ja niiden lisäksi pari pensasta. Mietin noiden vuorenkilpien jakamista ja levittämistä koko alueelle. Niissä on vaan se huono puoli, että jos nyt kaivan niitä ylös ja istutan toiseen paikkaan, niin ne näyttävät tosi surkeilta istutuksen jälkeen, eikä se tietysti ilahduta silmää.

Niiden paras jako-ja istutusaika olisi syksyllä. Olenkin jo monena syksynä miettinyt niiden jakamista, mutta syksyisin iskee aina jokin puutarhaväsymys, eikä tule tehtyä mitään uudistuksia, vaan mieluummin vetäytyy sisälle lämpimään.

Sen verran sain tänään tehtyä, että levitin kompostorin sisältöä kaikille kasveille. Jospa ne saisivat siitä uutta voimaa.

Odotan malttamattomana että ensimmäinen multasatsi valmistuu bokashista. Se vie vielä muutaman viikon. Bokashinesteellä olen jo lannoittanut kotona viherkasveja ja täällä mökillä pihan kasveja.




Mökkimatkan varrella Kastelholmassa kohtaa ohiajava näin viehättävän näyn. Samassa paikassa on yleensä kesäisin kesäkukkaistutukset ja ihmettelen aina että ne saavat olla rauhassa kenenkään niitä vahingoittamatta. Ihana näky! Kiitokset hänelle tuntemattomalle joka nämäkin tänne laittoi ohikulkijoiden iloksi!




MUKAVAA PÄÄSIÄISEN AIKAA!

🐣🐤🐥


 

27 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja hienot talot, noissa vanhoissa rakennuksissa on ihan oma tunnelmansa..niin idyllisiä:)♥ Leppoisaa pääsiäisen aikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat rakennukset ovat kyllä viehättäviä. Ja niitä on kiva kuvata.

      Poista
  2. Joissakin rakennuksissa vain on sitä jotakin - jopa minulle, joka en ole mikään arkkitehtuurin osaaja enkä ymmärtäjä. Joskus silti joku vain koskettaa. Ehkä niissä hetkissä on aina oivallinen tilaisuus oppia itsestään jotain lisää :-)

    Mahtavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään asiantuntija vanhoissa rakennuksissa, mutta olen aina ollut kiinnostunut niistä ja nyt kun kuvaan enemmän, niin intoudun niiden näkemisestä.

      Poista
  3. Superkauniita punaisia torppia. Sydämeni sykkii niille ♥.

    VastaaPoista
  4. Oi miten kaunista. Jotenkin minua vetää puoleensa nuo harmaantuvat mökit.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin harmaa mökki ihan kuin piiloutui tuonne puiden taakse ja kun puihin tulee lehdet niin sitä ei tielle näy ollenkaan.

      Poista
  5. Hyvää pääsiäisen aika amyös sinulle!

    VastaaPoista
  6. Kauniita rakennuksia <3 Oi, olet päässyt jo pihatöihin. Minä levittämin eilen etupihalla lunta, jotta kinokset sulaisi nopeammin. Huomiseksi on ennustettu lumisadetta. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä pääsee kyllä jo pihatöihin jos vaan intoa riittää. Toisaalta olisi niin paljon tekemistä, että aloittaminen tuntuu vaikealta ja sitä hyppii paikasta toiseen eikä mikään oikein tule valmiiksi.
      Toivottavasti teilläkin kohta lumet sulaa että pääset hommiin.

      Poista
  7. Muinoin saaristossa purjehtiessamme mieleen ovat jääneet juurikin nuo punaiset aitat ja mökit. Minäkin loppukesästä jaoin noita vuorenkilpiä. Tosin ruman näköiseksi jäi se alkuperäinen paikka. Kyllähän ne siitä sitten taas kasvavat. Niin, sitä pitää joitakin blogikavereita ihan tuttuinaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuorenkilpeni kasvavat niin tiheässä etten usko alkuperäisen paikan kärsivän jos sieltä täältä välistä otan muutamia ja istutan uuteen paikkaan. Enemmän huolestuttaa se jos ne uudessa paikassa nuokkuvat koko kesän. Tutuiksi tulee tätäkin kautta ihmiset <3

      Poista
  8. Ompa ihastuttava idea joltakin nuo pajunoksat ♥ Kauniita kuvia olet taas napsinut, vaikka luonto ei ole vielä oikein herännyt, kuvissa on jotakin todella harmonista ja kaunista.

    Ihanaa pääsiäisen aikaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oksat ovat niin söpöjä ja iloisen värisiä noilla pöydillä. Ja sitten tulee koko kesäksi kesäkukkia tähän paikkaan kunhan ilmat vielä lämpenevät.
      Kiitos Maikku<3

      Poista
  9. Kiitos Suvi, samoin sinulle!

    VastaaPoista
  10. Onpa ihania punaisia mökkejä. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, aivan ihania.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  11. Kiitos mukavasta kävelykierroksesta! Pitkä pöytä omenapuiden alla on aina ollut haaveissani.
    Tuollaisia samanlaisia koristeltuja pajunkissanoksia oli saaristossa, kun kävimme mökillä. Ilmeisesti kuuluvat heidän perinteeseen.
    Iloista Pääsiäistä 🐣🐥🐤🐓🐔🐰🐇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle virtuaaliseurasta :) Tuo pitkä pöytä kukkivien omenapuiden alla kulostaa niin ihanalta, oikeaa kesätunnelmaa.
      Varmaan tuo on saariston pääsiäisperinnettä. En ollenkaan muista oliko esim. Turun seudulla moista tapaa.
      Samoin sinulle!

      Poista
  12. Minä niin tykkään näistä punaisista tuvista. Meillä harvemmin näkee.

    Onko siellä erilainen mentaliteetti vandalismin suhteen? Meillä vieraat ihmettelivät, kun emme nostaneet verannalta ulkohuonekaluja sisälle kun läksimme pidemmäksi aikaa reissuun. Kyllä täällä saavat olla kukat ja koristeet rauhassa julkisillakin paikoilla. Suomessa muistelen, että jossain vaiheessa tuli ihan kaupungilta kirje, että vahingontekoja ja varkauksia on, pistäkää arvotavarat talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, mutta mielestäni yleensä kun joku jotain vastaavanlaista laittaa esille, niin heti joku järjetön tulee rikkomaan tai ainakin heittämään tällaiset ruukut kadulle tai jotain muuta yhtä kurjaa.

      Poista
  13. Oletpa löytänyt sympaattisia mökkejä kuviisi. Kauniita!
    Iloista Pääsiäisen jatkoa ja viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin aivan ihania!
      Sinulle myös oikein hyvää tätä päivää ja uutta viikkoa<3

      Poista
  14. Tykkään noista punaisista mummon mökeistä. Harmaissa ja ränsistyneissä rakennuksissa on tietenkin jotain historiallista, mutta mulla on aina ensimmäinen ajatus, miksi jätetty hoitamatta - siihen ei saa vastausta useinkaan. Siihen aikaan, vosikymmeniä sitten, kun kiertelimme lomilla Suomea ristiin rastiin, niin oli myös paljon niitä asumattomia suurempia ja pienempiä taloja. Sanottiin, että ovat lähteneet Ruotsiin töihin ja vanhemmat ovat kuolleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset mummonmökit ovat kyllä kauniita. Mutta tykkään kyllä harmaistakin, vaikka niitä kun näkee niin tulee aina mieleen että pitäisi maalata :) Mekin ajelimme nyt pyhinä täällä Ahvenanmaalla ja aika paljon hylättyjä taloja ja mökkejä näkyi matkan varrella.

      Poista