05/04/2020

NÄMÄ SELVIÄVÄT KYLMISTÄKIN ÖISTÄ



Ensimmäinen mökkiyö tänä vuonna on takana. Illalla lämmitettiin sauna ja taas kerran todettiin miten hyvät ja lempeät löylyt puusaunassa saa. 

Viime käynnillä siivottiin ja pestiin kasvihuone ja nyt toin muutamia kukkia sinne hiukan pehmentämään keväistä, mutta vielä niin paljasta sisustaa.

Kotona kasvavat istuttamani taimet. Niitä en tänne vielä tuonut vaan käymme niitä kastelemassa melkeinpä päivittäin. On hyvä että mökkimatkamme on vaan vartin pituinen ja kotona käynti hoituu samalla kun käymme ruokakaupassa.Kotikylämme ruokakaupat ovat nimittäin myös mökkiämme lähinnä olevat kaupat. Tässä lähempänä mökkiämme oli aikoinaan kauppa, mutta se on jo vuosia sitten lopetettu, kuten niin moni muukin kyläkauppa.
  







Yöllä oli pakkasta ja aamulla hipsin kasvihuoneeseemme katsomaan miten siellä yöpyneet orvokit voivat. Katsoin lämpömittarista että kasvihuoneessa oli lämpötila vieläkin hiukan miinuksen puolella, mutta aurinko lämmitti jo lupaavasti, joten kohta sinne tarkenee mennä juomaan toiset aamukahvit. Sehän on jokakesäinen traditiomme täällä mökillä. Ensin herättyämme juomme aamukahvit sisällä lehteä lukien ja aamu-tv:tä katsellen ja sitten jonkin ajan kuluttua nautimme ne toiset kahvit.

Ihanuutta on rauhalliset aamut!

Muistatko kun näytin kotoa työpöytäni, jonka olin uudistanut päällystämällä sen Dc-fix-kalvolla. Tuota kalvoa oli jäänyt vielä reilu palanen ja päällystin kasvihuoneen kaapin päällisen sillä. Kaapin pinta oli kulunut ja maali ei enää näyttänyt hyvältä. Sain kalvon tasaisesti paikoilleen, mutta kulmat aiheuttivat taas ongelmia. J leikkasi joka reunasta mattoveitsellä osan pois, niin että kalvo peitti vain levyn pääliosan, eikä taipunut ollenkaan reunojen yli kuten kotona työpöydän levyssä. Näin ei tarvinnut kulmien kanssa taiteilla ja päällysteestä tuli hyvä ja siisti. Pinta on nyt vettähylkivä, joten sopii hyvin kasvihuoneolosuhteisiin ja on helppo pitää puhtaana. 




Kasvihuoneen ulkopuolella olevissa lavakauluksissa ei vielä ole mitään muuta kuin vanhaa multaa. Odotan malttamattomasti että pääsen sinne kylvämään siemeniä, kunhan ensin saan valmiiksi ensimmäisen erän bokashi-multaa. Kumma juttu, että kun veimme biojätteemme taloyhtiön keräysastiaan, niin tuntui että jatkuvasti keittiömme bioastia oli täynnä, mutta nyt kun tarvitsisimme tuota jätettä uuden mullan valmistukseen, niin sitä tuntuu kerääntyvän aivan liian hitaasti. 





Hyvin ovat orvokit kylmästä yöstä selvinneet. Luin juuri että ne kestävät jopa kymmenen asteen pakkasen, joten ei niillä mitään hätää täällä ole.

Päivällä lämpötila kasvarissa nousee hyvinkin lämpimäksi. Eilen olivat sekä ovet että kattoluukut auki ja silti aurinko lämmitti jo niin kuumasti että katsoimme parhaaksi laittaa kattoon vanhat, hyviksi havaitut bambukaihtimet liiallista auringonpaistetta hillitsemään. Päätyseinään kiinnitin valoverhon joka varjostaa mukavasti.

Tänään on vuorossa haravointia. Haravointi on sellainen puuha josta en ollenkaan tykkää. Tai haravointi on muuten ihan kivaa, mutta niiden syntyneiden lehtikasojen vieminen pois nurmikolta on aika tylsää hommaa.

J laittoi verkon veteen, joten voi olla että päivälliseksi saamme vaikka ahvenia.


Mitä sinun päivääsi tänään kuuluu? 


PYSYTÄÄN KOTINURKILLA JA MUISTETAAN TURVAVÄLIT TÄNÄÄNKIN!

💚💚💚




20 kommenttia:

  1. Anonyymi5/4/20 11:11

    Kiitos ihanista orvokeista - ja hyvää palmujen sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Oi miten keväistä jo! Meillä satoi tuota lunta vielä viikolla, ei pääse haravoimaan. Onneksi se sulaa nopeasti pois.
    Ihan tuli kesää ikävä, kun kerroit teidän puuhastelusta mökillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli viikolla hetken maa valkoinen, mutta onneksi suli samantien pois. Kevään puuhastelu on aina yhtä ihanaa.

      Poista
  3. Oi, miten ihanalta orvokit näyttävätkään!
    Oli kiva lukea teidän puuhista mökillä ja nähdä kuinka kasvihuone jo
    viheriöi. Oma parvekkeeni on vielä talviasussa. Tosin ostin muutaman
    pikkunarsissin ruukuissa jo kaupasta mutta päätinkin sitten jättää
    ne sisätiloihin kaunistamaan kotia.
    Hyvää palmusunnuntaita Kristiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit ovat ihania kevääntuojia. Sinun parvekkeesi on niin viehättävä kesäisin kun kaikki istutuksesi ovat valmiina.
      Hyvää palmusunnuntain iltaa sinulle Marjo<3

      Poista
  4. Kauniille näyttää teillä siellä. Ihania ovat kevään kukkaset ja sitkeitä myös. On tämä kevät vaan aina yhtä ihanaa aikaa <3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Orvokit ja narsissit kestävät hiukan kylmempiäkin säitä, onneksi.
      Hyvää sunnuntai-iltaa sinne teillekin!

      Poista
  5. Ihanasti kukat piristävät kasvaria. Orvokin on ihanan sitkeitä kukkia, jopa minä saan ne pidettyä elossa, vaikka olenkin tunnettu kukkien joukkomurhaaja :)
    Me ollaan oltu kotosalla, mies teki lihapataa, käytiin kävelyllä ja sitten saunassa. Ihana päivä ollut ja niin kaunis sääkin.
    Mukavaa iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamalla kukalla sai jo kivasti keväistä ilmettä kasvariin. Joukkomurhaaja :)))
      Kotoilua taitavat melkein kaikki tätä nykyään harrastaa, niin mekin.
      Kiitos samoin Outi <3

      Poista
  6. Orvokit ovat vallanneet meillä yhden jos toisen pihan. Nyt kun on aikaa istutella ja kasvatella, niin niitä näyttäisi olevan ennätysmäärin. Usein niitä näkee myös joulukuussa, meillä harvoin on kovin kylmiä pakkasöitä.

    Hyvää palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit kukkivat pitkään ja ovat kestäviä ja kauniita. Ei ihme että ovat suosittuja.
      Kiitos samoin💛

      Poista
  7. Puutarhaa siivottiin ja raivattiin tunnin, pari. Kävin seuraamassa hanhien ja laulujoutsenten kevätmatkaa. Ja lopuksi vaanin kameran kanssa viereisellä lammella vierailleita laulujoutsenia. Keli oli kaunis :-)

    Upeaa alkavaa viikkoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilu raittiissa ilmassa taitaa olla se paras tekeminen tällä hetkellä.
      Samoin sinulle, oikein hyvää viikkoa!

      Poista
  8. Haikedella luen noita mökkijuttuja! Vielä ei ole mökkikauta aloitettu, mutta palo alkaa olla kova...Kasvihuoneesi on niin ihana, kuten kasvihuoneet yleensäkin. Minulle sillä ei olisi oikeata käyttöä, mutta olisihan se kiva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettekö pääse/voi vielä mennä mökille? Meillä on nin lyhyt matka mökille, ettei estettä sinne menolle onneksi ole. Kasvihuone on meille niin suuri ilon aihe ja vaikka siellä ei kauhean paljon kasvattelisikaan, niin se on kiva paikka istua tuulisella säällä. Ja noita tuuliahan täällä kyllä riittää, joten jonkinlainen tuulensuoja on aivan pakollinen jos haluaa "ulkona" olla.

      Poista
  9. Aivan ihanasti olet kasvihuoneen jo kuakittanut ja mitkä näköalat siellä onkaan 🤗. Minäkään en pidä haravoinnista tulleiden kasojen poisviennistä tai yleensäkin minkäänlaisten kukkapenkkienkään aineksien viennistä. Haravoinnista kyllä pidän kun sitä tekee kappaleen ja toisena päivänä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila. Muutama kukka tekee kyllä jo ihmeitä muuten niin ankeaan tilaan, jossa mitään vihreää ei vielä ole kylmien öiden vuoksi.
      Hiukan on haravoimista vielä jäljellä ja minäkin jaan sen useammalle päivälle.

      Poista
  10. Ihanat kevätkukat. Huomenna minäkin istutan lisää pikkunarsisseja. Ehkäpä käyn ostamassa orvokkejakin. Mukavaa viikkoa, Kristiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät ja kukat 💕
      Oikein ihanan keväistä viikkoa sinnekin🌸

      Poista