Sivut

torstai 2. huhtikuuta 2020

KEVÄT KEIKKUEN TULEE, TÄNÄKIN VUONNAMikä onni näinä rajoitusten aikoina, on omistaa puutarha, tai no kukkapenkki, johon voi aina mennä kuopsuttelemaan ja seuraamaan kevään edistymistä.

Tässä etupihan helmipihlaja-angervossa on ollut pienet lehdet jo monen monta viikkoa ja välillä pelkäsin niiden paleltuvan kun ilmat kylmenivät, mutta hyvin se näyttää voivan.

Poistin kuivuneita kasvinosia sieltä täältä ja heti näyttää paremmalta. Multaa täytyy lisätä ainakin joihinkin paikkoihin ja tuon kirkkaan vihreän reunanauhan haluan vauhtaa vähemmän kirkuvan väriseen ensi tilassa.Sipulikukat ovat kasvaneet jo huimasti. En vaan muista mitä nämä ovat, mutta kohta se kai selviää kun rupeavat kukkimaan. Etualalla olevat kurjenpolvet ovat vielä kovin vaatimattomia, mutta kohta nekin levittäytyvät laajalle ja peittävät tuota multapintaa.Sisällä ikkunalla olen jo istuttanut osan pikku taimista maitopurkkeihin väljempään kasvuympäristöön. Tässä on pelargonioita ja kääpiösamettikukkia.

Onneksi tajusin ruveta keräämään noita purkkeja jo hyvissä ajoin sillä niitä menee vaikka kuinka paljon ennenkuin kaikki taimet on saatu istutettua.Samettikukassa erottuu jo hyvin lehtien tuttu muoto. 
Kohta on näidenkin vuoro päästä isompaan purkkiin kasvamaan ennenkuin istutan ne ulos, joko ruukkuihin tai kukkapenkkiin. Pelargonipistokkaat voivat hyvin ja ovat jo kasvaneet aika lailla. Latvomista olen jo miettinyt, mutta olen epävarma siitä miten paljon ja millä tavalla näitä latvotaan. Osaako joku neuvoa?Bokashi-kompostori toimii hyvin ja bokashi-nestettäkin olen tyhjentänyt jo pari kertaa. Tuon nesteen sanotaan olevan erinomaisen hyvää lannoitusainetta niin viherkasveille sisällä, kuin kaikille ulkokasveillekin. Tällä kastelluista tomaateistakin olen nähnyt kuvia ja ne ovat olleet isoja ja hyvän värisiä. Ehkä omatkin tomaattini tänä vuonna onnistuvat eri tavalla kuin viime vuonna. Tämä neste lannoitetaan niin että litraan vettä laitetaan 5ml tätä nestettä, eli 10 litran kastelukannulliseen vettä sekoitetaan 0,5dl bokashinestettä.

Vielä en ole tätä nestettä mihinkään kokeillut vaan se on jääkaapissa odottamassa käyttöä. 

Jos ihmettelet mikä tuo bokashi oikein on, niin lue täältä.Viikko sitten tyhjensin mökin kasvihuoneen kaikista tavaroista ja pesin painepesurilla koko kasvarin sekä sisältä että ulkoa. Siellä talvisäilössä olleet ulkohuonekalut kannettiin ulos. Ja kun seinät ja lattia olivat kuivuneet asettelin kaikki tavarat takaisin paikoilleen. Valoverhot jotka kasvihuoneen aurinkoisimpaan päähän ripustan varjostamaan kirkkaimmilta auringonsäteiltä, vein kotiin pestäviksi ja ne voin nyt ripustaa takaisin.

Kasvihuoneemme ei ole lämmitettävä, joten sinne ei vielä mitään kylmänarkoja kasveja voi viedä, mutta viikonloppuna kun mökille menemme, niin voisi jo orvokkeja ja vaikka narsisseja tuonne istutella niin tulisi hiukan keväisempää.


Kasvihuone onkin ollut viime aikoina ainoa lämmin paikka mökkipihassa, sillä tuuli on taas ollut niin kylmä ettei ulkona paljoa ole haluttanut puuhailla.OIKEIN MUKAVAA HUHTIKUUN ALKUA KAIKILLE!

16 kommenttia:

 1. Oma piha ja oma kasvimaa ovat kyllä tällaisen ajan pelastus. Sinulla siellä kukoistaa jo oikein kauniisti. En taida muistaa toista kevättä, jolloin olisi keikuttanut yhtä paljon. Melkoista aikaa.

  Mukavaa ehtoota sinne kasvimaan pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. On paljon helpompaa kestää nämä kaikki rajoitukset kun voi mennä ulos tekemään jotain.
   Kiitos Johanna ja samaa toivon sinullekin!

   Poista
 2. Nyt on ollut töiden kanssa niin kiirettä, etten ole jaksanut ajatellakaan puutarhaa töiden jälkeen. Jospa tämä tästä vähitellen rauhoittuisi :-)

  Iloa puutarhailuun!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja tulin niin hyvälle tuulelle! Arvaapas mitä? minä vihaan puutarhatöitä mutta nyt minä uskon, että kevät tulee sittenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuulanneli. Miten voit tulla hyvälle tuulelle postauksestani jos et voi sietää puutarhatöitä?! Jaa, no tossahan se vastaus tulikin kun kuvista tuli mieleesi se että kevät tulee sittenkin.
   Oikein lämmintä ja aurinkoista kevään aikaa sinnekin <3

   Poista
 4. Minun äitini on myös puhunut siitä miten ihanaa on kun saa pöyriä siellä omalla pihalla. Äiti asuu paritalossa ja hänellä on sellainen päätytontti, joten pihan on aika iso ja hänellä on siellä paljon haravoitavaa ja kukkapenkkejä joita pöllyttää :)
  Ihana kasvari teillä siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ihan täysillä äitiäsi!
   Kasvihuone on ykköspaikka mökillä. Sinne suuntaan aina ensiksi kun mökille saavumme.

   Poista
 5. Kuten totesit: ollut tosi kovia ja kylmiä tuulia viime päivinä. Sinullahan on kunnon viljelmät siellä! Itse en harrasta tuota lainkaan. Olet ilmeisesti tyytyväinen kompostoija? Olen joskus itse harkinnut tuota kotiin. Mökillä meillä on perinteinen komposti. Täytyy seurata tätä sinun kokeiluasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kun tätä kirjoitan meillä tulee lunta!
   Olen tosi tyytyväinen tähän astiseen kokemukseen tuosta bokashista. Meillä on myös perinteinen kompostori mökillä, mutta nyt olen harkinnut sinnekin bokashin hankkimista jos tämä osoittautuu hyväksi.

   Poista
 6. Niin totta. Kasvun ihmettä on ihana päästä seuraamaan. Minäkin istutuin rairuohon lisäksi auringonkukan siemeniä multaan. Mahdoinko olla vähän liian aikaisessa liikkeellä, kun ne kasvavat ihan vimmatusti? Ei taimia varmasti ennen toukokuuta uskalla ulos istuttaa. Mukavaa mökkiviikonloppua, nauttikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva seurata kaiken kasvamista. Rairuohoa en taida kylvää, mutta auringonkukkia ole miettinyt. Voisovat mökillä olla kivoja jossain paikassa. En ole niitä koskaan kasvattanut, joten en osaa sanoa kylvöajankohdasta mitään.
   Kiitos. Huomenna mennään mökille jos ei ihan kamala lumipyry tule <3

   Poista
 7. Siellä onkin jo terhakoita pikkutaimia kesään!
  Kyllä kevään valo nyt hellii meitä.
  Minäkin pääsen onneksi pienelle pihalleni puutarhaan ihastelemaan kasvejani.
  Pitää jättää vain puhelin sisälle kun seuraavat niillä ihmisten liikkeitä täällä.
  Oikein leppoisaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet kasvavat pikkuhiljaa. Kohta on aika monta pelargoniaa ja kääpiösamettikukkaa.
   Niin, teillähän taitaa olla tuo ulkonaliikkumiskielto? Eikö silloin saisi edes omalle pihalle mennä?
   Sinulle myös ihana ja lämmintä viikonloppua!

   Poista
 8. Onpa hyvän näköiset taimet ☺
  Meillä on nyt satanu sitä lunta, jota koko talavi on odotettu.
  Hyvää viikonloppua Sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa lunta meillekin tuli, mutta vaikka koko päivän on ollut melkein talvista, niin nyt illalla aurinko paistaa ja lumi on sulanut. Ihanaa!
   Sinulle myös oikein ihanaa viikonloppua!

   Poista