26/04/2020

KESÄHUONEEN KUULUMISIA



Terassi-projekti edistyy. Nyt alkaa tulla nopeasti näkyvää tulosta kun kaikki kantavat rakenteet ovat valmiina. Nimitämme tätä osaa terassistamme jatkossa kesähuoneeksi. Jos esim. ruotsinkielisen sanan "uterum" suomentaisi, niin siitä tulisi "ulkohuone" ja se taas johtaa ajatukset aivan muunlaiseen huoneeseen, joten olkoon tämä kesähuone.

Kesähuoneen seinien alaosa tulee puusta ja muuten seinät ovat kokonaan lasia. Yhtiömme olohuoneiden laseissa oli sattunut virhe toimituksissa ja ne olivat sellaista lasia jotka huurtuvat. Aamuisin ikkunoissa saattoi olla vesihöyryä, tai jäähilettä jotka peittivät aamupäivän ajan laseista suuren osan. Iltapäivisin lasit olivat kirkkaat, mutta tuo huurtuminen häiritsi ja niinpä päätettiin vaihtaa lasit huurtumattomiksi.

Tästä operaaiosta jäi sitten 10 kpl hyviä, 3-kerroksisia laseja, joille ei löytynyt oikein sopivaa käyttökohdetta. Lunastimme ne sitten itsellemme. Niistä tuli ehkä kallein yksittäinen kohta tähän kesähuoneeseen, emmekä noin arvokkaita laseja olisi ostaneetkaan, mutta kun saimme ne sopivalla hinnalla, niin päädyimme ne ostamaan. 



Vierashuoneemme näyttää nyt enemmän tyämaakopilta kuin vieraiden nukkumapaikalta. Rautasohva joka kuvassa näkyy tulee kesähuoneeseemme lekottelu-ja istumapaikaksi. Itse sohva kestänee siellä hyvin, mutta hiukan mietin patjojen talvenkestävyyttä. Kestävätkö talven yli säilytystä siellä, kun kuitenkin kylmyys ja kosteuskin sinne pääsevät?

Haluan kuitenkin että kesähuone näyttää talvellakin mukavalta ja kodikkaalta, joten annamme tekstiilien olla siellä talvellakin. Kunhan yksi talvi on eletty, niin sitten nähdään miten niiden käy. Jos ei onnistu hyvin, niin mietitään ensi vuonna sitten jotain muuta ratkaisua.

Jos katsot kuvaa tarkemmin, niin näet että sohvaan nojaa lasiovi. Se on kesähuoneen tuleva liukuovi. Sen saimme myös ostaa erittäin edullisesti paikallisesta lasiliikkeestä. Se oli heillä jäänyt ylimääräiseksi, joten meille sopi enemmän kuin hyvin että hinta oli hyvinkin edullinen.

Pahvirulla joka tuossa lattialla makaa on suojapaperia jota tarvitaan kohta kun maalaus alkaa. Tiedän vanhastaan, että jos ei lattioita suojaa, niin vaikka kuinka varovainen on maalatessa, niin aina tippuu maalia suojaamattomille lattioille. 



Tältä näyttää kun istuu kesähuoneessa ja katsoo ulos päin. Tuohon isoon aukkoon tulee lasiovi ja muihin aukkoihin ikkunat. Nuo 10 kappaletta ikkunoita riittävät kattamaan lähes koko seinämitan.

Lattialle emme aio tehdä mitään, ainakaan toistaiseksi. Voi olla ilmanvaihdon kannalta hyväkin että se jätetään tuollaiseksi. Toki pari mattoa halutaan laittaa kodikkuutta tuomaan. 



Katoksi valitsimme valkoisen, opaalinvärisen valokatteen. Läpinäkyä olisi ollut muuten yhtä hyvä, mutta tuo valkoinen suodattaa jonkin verran auringonsäteitä niin ettei ihan niin kuumaa tule jos on helteiset säät. Kattomateriaali on vielä hankkimatta ja tarkoituksena on maalata nuo tukipuut ennen katon asentamista.

Vaikka kuvia katsoessa voisi kuvitella että ulkona on lämmintä ja leppeää, niin sitä tämänkäänhetkinen sää ei ole. Taas kerran ollaan huokaistu onnesta kun tämä projekti vihdoinkin saadaan toteutettua. Tällaisellakin säällä on mitä ihaninta istua puoliksi sisällä eikä tarvitse hytistä jäätävän tuulen armoilla. 



Terassille jää vielä iso kattamaton osa. Kuvan vasemmalla puolella on grilli ja ovet meidän makuuhuoneeseemme. Tässä kohtaa jossa seison kuvaa ottamassa on reilun kokoinen tila auringonottoon. Kesähuoneen ja terassin kaiteen väliin jää leveä tila, johon suunnittelen jotain istutuksia, jotka näkyisivät kesähuoneeseen sisällekin.  Siellä kasvaa jo nytkin uskollinen ystäväni viiruhelpi laastipaljussa. Sitä on siirrelty laatikosta toiseen, kukkapenkkiin mökillä ja täällä ja aina se vaan viihtyy yhtä hyvin. Nytkin on hienosti talvehtinut tuossa laatikossa.



Ikkunat jatkuvat tasaisena rivistönä kulmaankin, joten valoa riittää. Ja kesähuoneen pohjoisen puolen ikkunoista voimme ihailla naapuritontin kaunista vanhaa huvilaa ja sen viehättävää pihapiiriä, joita ei nyt tässä kuvassa näy. Se näkyy postauksen ensimmäisessä kuvassa. 



Ahkera rakennusmieheni ahertaa sunnuntainakin. Näin kesähuone näkyy olohuoneestamme. Sinne pääsee suoraan huoneen pariovista, joita tulemmekin varmaan pitämään entistä enemmän auki kun kesähuone valmistuu.

Kohta minäkin pääsen tekemään omaa osuuttani rakentamiseen kun voi aloittaa maalaamisen.

Sisustussuunnittelua olen päässäni jo tehnyt pidemmän aikaa. Ideoita olen etsinyt kaikista mahdollisista paikoista: puutarhalehdistä, pinterestistä, blogeista, tv:stä. Mitään uusia kalusteita emme kuitenkaan tuonne hanki. Pääasiassa mietin minkälaisia kasveja tuonne voisi laittaa.Haaveissani olisi joku pikku puu, jonka saisi myös talvehtimaan tuolla. Lisäksi tietenkin pienempiä viherkasveja.

Kalusteiksi tuonne tulee ruokapöytä tuoleineen ja jo aiemmin mainitsemani rautasänky.


Onko sinulla ehdotuksia talvehtiviksi kasveiksi tuonne kesähuoneeseen?

💚💚💚 

33 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen rakennusprojekti, että ihan sormia syyhyttää. Hyvää näyttää tulevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla taitaa olla sama "vika" kuin J:llä; aina pitäisi jotain kyhätä, muuten on rauhaton olo :)
      Mutta on kyllä ihanaa kun saadaan tämä lisä terassille. Suurimman osan ajasta nimittäin tässä tuulee niin ettei tarkene ulkona olla.

      Poista
  2. Voih tuosta tulee varmasti kaunis,kotoisa ja viihtyisä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon ainakin että hyvä tulee kun ollaan yhdessä saatu suunnitella <3

      Poista
  3. Onpa teillä urakkaa siellä! Kelpaa sitten istuskella kesällä.
    Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta niin ihanaa urakointia. Malttamattomina odotamme jo että pääsemme nauttimaan valmiista kesähuoneesta.

      Poista
  4. No, niin nyt minäkin käsitän mitä on tulossa. Kyllähän siinä kelpaa istuskella maisemia katsella, kahvitella ja ruokailla. Tulee varmasti hieno, kun J osaa tehdä kaiken just eikä melkeen. Lepopäivä pitäisi kyllä hänenkin pitää, kun teiltä ne tekemiset eivät näytä loppuvan. Työniloa nyt kuitenkin teille ja odotellaan lämpimiä kesäpäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno tulee kun J rakentaa. Hän ei malttaisi millään levätä vaan joutuu pidättelemään itseään ettei koko aikaa olisi rakentamassa. Niin kauan on hyvä kun tekemistä riittää ja jaksaa niitä tehdä. Ehkä luonto järjestää niin, että sitten kun ei enää kaikkea jaksa, niin intoakin tekemiseen on vähemmän. Kiitos Tellervo<3

      Poista
  5. Tuosta tulee selvästikin oikein mahtavan upea kesähuone! Innolla ja mielenkiinnolla seuraan edistymistä :-)

    Upeaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin ainakin uskotaan että hyvä tulee. Edistymistä tapahtuu vauhdilla. Nyt on jo suurin osa maalattu kertaalleen.
      Oikein hienoa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  6. Todella hyvälle näyttää. Me kanssa siivottiin viikonlopulla terassi kesäkuntoon ja teimme sisälaudoituksen maalausprojektin valmiiksi. Meillä on ollut pari vuotta tämä maalausjuttu kesken. No parempi myöhään kuin ei millonkaan!

    Mukavaa viikkoa teille sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli. Niinhän se tahtookin olla että jos jokin paikka jää hiukan keskentekoiseksi, niin sitten ei intoa saa kerättyä homman loppuun saattamiseksi. Nyt on mukava kesän tuloa odotella!
      Teille myös oikein hyvää uutta viikkoa!

      Poista
  7. Tuosta tulee valmiina kyllä aivan ihana. Hyvällä vauhdilla olette rakennuspuuhissa edenneet. Kukista en tiedä mitään, mutta muratti tuntuu meillä kestäneen ainakin hyvin talvenkin läpi ulkona ruukussa.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus on että siitä tulisi sellainen meidän perheelle mukava ruokailu-ja oleskelupaikka tuon avonaisen terassiosan lisäksi.
      Voi,miksi en itse muistanut tuota murattia? Sehän sopisi juuri sellaiseksi ihanaksi köynnöstäväksi kasviksi tuonne. Itselläkin sellainen on talvehtinut mökillä. Kiitos kun muistutit♥️

      Poista
  8. Kivaa ja kaunista on tulollaan. Täällä ruudun toisella puolella nyt ei sitten millään malttaisi odottaa valmista :) Siellä varmaan samanlaiset tunnelmat.

    Tässä on kyllä iso kulttuuriero. Mä en ole täällä kuullut oikein kuin suomalaisten rakentavan mitään itse. Aina palkataan joku homma tekemään.

    Mukavaa viikkoa Kristiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivalta vaikuttaa ja tarkoituksenomaiselta. No arvaa vaan jos täällä ollaan täpinöissä😊
      Miehelleni ei luonne antaisi periksi palkata joku toinen tekemään hommaa, jonka hän itse pystyy rakennusalan koulutuksen saaneena tekemään, eikä sellaiseen meillä olisi varaakaan.
      Kivaa viikkoa sinullekin! ♥️

      Poista
  9. Vau! Siellä on ns. hihat heiluneet! Hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa. Katettu terassi tuo mahtavasti lisätilaa, jota on kiva sisustaa ja missä viihtyy. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on ja tulosta syntyy. Tämän valmistumisen myötä terassimme käyttö tulee lisääntymään huimasti.
      Hienoa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  10. Kesähuoneestanne tulee ihana <3 Olette kyllä todella ahkeria ja kekseliäitä. Kiva nähdä sitten kesähuone valmiina ja miten sitä sisustelet ja mitä kasveja laitat sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Mietinnässä on yhtä ja toista sisustuksen tiimoilta.

      Poista
  11. Kyllä tulee hieno kesähuone. Jahka saatte sen valmiiksi, sieltä tuskin haluaa heti edes poistua. Näen jo kuinka viihtyisä siitä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tulla uusi suosikkipaikkamme. Maltetaankohan mökille enää ollenkaan mennä? :)

      Poista
  12. Vähän veikkaan, että tuloillaan on huone, josta ei malta pysyä pois :).

    Meidän lasitettu terassi on nyt 14 vuotta vanha, eikä ole edelleenkään moittimista missään. Aikanaan sen itse piirtelin ja halusin siitä nimenomaan puurakenteisen, koska ne valmiit alumiinirunkoiset terassit ei meidän vanhaan taloon olisi mielestäni sopineet ja hinnatkin oli ihan järkyttävän korkeita.

    Meillä on vaan yksinkertaiset lasit, joten talvella terassilla on liki yhtä paljon pakkasta kuin ulkonakin. Siellä ei siis minkään kasvin talvehtiminen onnistu. Paitsi toki havujen, mutta muuten jäätyy kaikki mullat ruukkuihin. JOsta tuli mieleen oliviipuu, joka säilyi terassilla koko talven ihan nättinä. Multa jäätyi, mutta lehtiä ei varissut yhtään ennenkuin siirsin kasvin sisälle (pelkäsin, että ruukku halkeaa).

    Huurtumisongelma laseissa on silloin, jos ulkona on kylmempää kuin sisällä ja pitää keittiöstä ovia auki kuistille, muttei avaa samalla kuistin ovia ulos. (Tapahtuu yleensä silloin, kun mies innostuu siivoamaan ja avaa kuistin oven, muttei muista avata lasiovia ulos). Huuru kyllä poistuu ihan sillä, kun jättää lasiovet pienesti rakosilleen. Ja talvella ihan tykkään niistä jääkukkasista, vaikka vähän estääkin läpinäkyvyyttä.

    Vähän veikkaan, että täällä tullaan näkemään vielä paljon kuvia teidän viihtyisältä terassilta. Ja se on kiva se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että olet oikeassa :) Ehkä tyydyn tuohon Outin ehdottamaan murattiin, sillä sen olen itsekin saanut talvehtimaan mökillä terassilla. Tuo talvehtimisen onnistuminen riippuu tietysti aika paljon siitäkin miten suuressa astiassa kasvi on. Pitää nyt miettiä tarkoin mitä uskaltaisi jättää talveksi terassille. Ei ehkä kannata ensimmäiseksi satsata mihinkään kalliiseen kasviin!
      Tuo huurtumisilmiö huoneen ovea avatessa on tuttu siltä ajalta kun asuimme kerrostalossa jossa oli lasitettu parveke.
      Kuvia tulee niin paljon että lukijoilta vaaditaan kärsivällisyyttä.

      Poista
  13. Ihan mahtavaa! Kohta teillä on viihtyisä, tuulilta, sekä myös sateelta suojaisa kesähuone. Ihanaa kun on taitoa ja aikaa niin suunnitteluun kuin toteutukseen. Olen varma että tuolla vietätte paljon aikaa heti keväästä pitkälle syksyyn asti ruoanlaiton ja oleskelun merkeissä.
    Onpa kiva nähdä kuvia valmiista kesähuoneestanne ja koko terassialueelta, niin kalusteiden kuin kasvienkin osalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malttaisi odottaa. Kevät ja syksy ovatkin varmaan niitä aikoja kun eniten aikaa tuolla tullaan viettämään. Lisää kuvia tulee kun homma edistyy.

      Poista
  14. Äkkiä tuon saatte valmiiksi👏Sama meillä että itse kaikki tehdään.
    Mahtaako tekstiilit homehtua?
    Jaa-a, kasveista en tiedä... En ole yrittänytkään meidän terassilla mitään talvehdittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä vappuna jo siellä voidaan istuskella, vaikka ei ihan valmis olisikaan!?
      Sepä onkin ollut se epäilyksen aihe, että mitenkä tekstiilien käy talvella. En kuitenkaan halua riisua terassia kaikista kodikkuutta tuovista elementeistä, joten aion kokeilla. Ensi vuonna tähän aikaan ollaan viisaampia.

      Poista
  15. Onpas kiva projekti teillä, itsekin olen jo pidemmän aikaa haaveillut tuollaisesta kesähuoneesta. Ostimme puolisoni kanssa vanhan omakotitalon muutama vuosi sitten ja olemme sitä ahkerasti remontoineet. Rakenteetkin olivat päässeet sen verran haurastumaan, että niitä piti vahvistaa injektoimalla. Nyt kun tärkeimmät on hoidettu alta pois olen itsekin etsiskellyt ideoita lehdistä ja blogeista. Seuraavaksi keväällä olisi luvassa ainakin maalaushommat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kesähuone on ollut kovassa käytössä keväästä syksyyn. Tykätään tosi paljon tästä. Meilläkin olisi mökillä maalaushommia taas tiedossa ensi kesänä.

      Poista
  16. Ihana kesähuone teillä rakentuu. Meillä olisi ensi kesänä muutamakin projekti edessä täällä Pirkanmaalla. Traktorihalliin pitäisi uusia teräsrakenteet, pihasaunassa tehdä remonttia ja puutarhassa uusia kukkapenkit. Tuo opaalinvärinen valokate on varmasti hyvä valinta, sillä nykyään lämpötilat nousee kesäisin niin korkeiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Taloissa riittää aina tekemistä ja paikkojen kunnostamista. Tämä valokate suodattaa jonkin verran auringonsäteitä, mutta helteellä tulee kyllä kuuma kesähuoneessa jos ei aukaise ovea ja tuuletusluukkua. Mutta silloin voikin olla terassin avo-osalla.

      Poista
  17. Kivan näköinen terassi. Meilläkin on tänä vuonna yhtä jos toista rakennusurakkaa edessä. Ainakin varaston teräsrakenteet pitää uusia ja pihaakin laittaa. Minkälaisen sisustuksen kesähuoneenne muuten sai?

    VastaaPoista