15/10/2024

Maailman postikorttipäivä



Taas on kertynyt pino kortteja. Tässä kaikki viime päivinä tulleet kortit:

Upea kortti, jossa näkyy Vapaudenpatsas ja pilvenpiirtäjät tulee USA:sta. Lähettäjä on ollut kovin lyhytsanainen sillä kortissa lukee vain "Hallo", eikä edes lähettäjän nimeä siitä löydy. Mutta kortti on tosi kaunis.


Sienikortin lähetti Anne, joka on eläköitynyt hoitaja.  Nyt eläkeläisenä hän nauttii kotinsa puutarhatöistä ja viettää aikaa  seitsemän lapsenlapsensa kanssa.



Majakkakortti tuli Natalielta USA:sta. Hän asuu Chicagossa.  Tämä  majakka on Michigan-järven rannalla.  Natalie nauttii syksystä kauniita maisemia ihaillen.




1.10 vietettiin maailman postikorttipäivää ja siihen teemaan liittyen useilla paikkakunnilla järjestettiin WPD-miittejä. Tämä kortti tulee Walesista, Iso-Britanniasta ja sen lähetti juuri tuona päivänä Alison. Alison on jäänyt tänä vuonna eläkkeelle ja hän on eläköitymisessään vielä siinä vaiheessa että hän miettii miltä tämä aikakausi tuleekaan näyttämään. Pitää vielä mainita, että Alison oli valinnut hienot postimerkit, joissa oli minun lempiaiheet eli autot ja junat.



Kemissäkin oli pidetty lokakuun ensimmäisenä päivänä WPD-miitti ja sieltä tuli Leenan lähettämänä tämä kortti. Kemissä oli ollut osanottajia kahdeksan ja he olivat pitäneet miitin ravintolassa, jossa ruoka oli hyvää ja pöytä tarpeeksi iso crossailuun ,eli siihen, että jokainen kirjoittaa tai leimaa nimensä isoon pinoon kortteja, jotka sitten lähtevät ympäri maailman.



Ja vielä yksi samaan aiheeseen liittyvä kortti joka on tosi veikeä. Sen lähetti Pirjo joka on harrastanut postcrossingia jo yksitoista vuotta. Hän oli iloinen että sai juuri minun osoitteeni kortilleen, sillä tämä oli ensimmäinen kortti jonka hän sai lähettää Ahvenanmaalle. 





Maryellen USA:sta lähetti tämän ihanan toukka-kortin. Kortissa on kuva kirjan kannesta. Tuon kirjan nimi on englanniksi "The Very Hungry Caterpillar" ja sen on kirjoittanut lastenkirjojen kirjailija Eric Carle.

Googlasin onko ko. kirjaa ilmestynyt suomeksi, ja olihan se ja se on nimeltään ""Pikku toukka paksukainen". 

Harmi kun Amerikan posti on laittanut tuollaisen leiman kivan kortin päälle.








Kiinasta tulee tämä kortti, vaikka kuvassa onkin Japanin Fuji. Harmillista että lähettäjä on unohtanut kirjoittaa nimensä.


Tänään tulikin postia kaukaa, sillä Kiinasta tuli toinenkin kortti. Sen lähetti Gladys, joka asuu pikkukaupungissa nimeltä Kaiping. No, rupesi kiinnostamaan mikä kiinalaisten mielestä on pikkukaupungin asukasmäärä, niin luin että siellä on n. 750.000 asukasta. Kaikki on suhteellista :)


Viimeinen kortti tulee Berliinistä, josta Wiebke lähetti minulle Maailman postikorttipäivän miittikortin. Tulipa tästä kuvan rakennuksesta mieleen Turussa oleva ihan samanoloinen rakennus Linnankadun ja Kristiinankadun risteyksessä.

Tällaiset kortit tällä kertaa!
💚💚💚

7 kommenttia:

  1. Onpas taas hienoja kortteja! Suosikkejani ovat ehkä New York ja Berliini, mutta myös "Pikku toukka paksulainen" sykähdyttää. Meillä on kirja jossain lastenkirjahyllyssä.
    Jos minä harrastaisin postcrossingia, saattaisin hyvinkin lähettää kortteja joista puuttuu teksti tai lähettäjän nimi... :) Kun lähetän joulukortteja, pitää olla tarkkana, että kaikissa on postimerkit, tervehdykset ja nimet. :D
    Mukavaa tiistaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo mainitsemasi kaksi ovat kyllä minunkin suosikkeja. Minun lapseni ovat sen verran eri aikakaudelta kuin vaikka sinun, että heidän aikanaan ei tuota kirjaa tullut vastaan. Minäkin katson joka kerta useamman kerran että postimerkki, nimeni ja varsinkin tuo tärkeä ID-tunnus on kortissa. Pari kertaa on tuo tunnus meinannut unohtua.
      Sinulle myös oikein ihanaa päivää!

      Poista
  2. Oi-oi-oi.... minä ehdin jo odottaa korttipostaustasi!!
    Sillä minulle on muodostunut siitä harrastus - onko se sitten niinkuin "Postcrossingin jatkot"? Googlaan nimittäin paikan, paikkakunnan josta kortti on lähetetty ja tällä kertaa kosketti eniten Kai Ping (hih, se pikku kaupunki), sillä olen ollut ihan "naapurissa" Beifenshan luonnonpuistossa, upeassa taikametsässä.

    Mihin/miten/missä sinä muuten säilöt=säilytät saamiasi kortteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla että odotat näitä korttipostauksia. On ehdottomasti "jatkot" tuo kaikki googlaaminen :) Sinulle reissaajalle varmaan tulee korteissa eteen useinkin tuttuja paikkoja.
      Säilytän näitä saamiani kortteja laatikossa jossa on välilehdet. Lajittelen ne maittain. Ensin tein niin että lajittelin aiheittain, mutta se osoittautui hankalaksi, sillä samassa kortissa voi olla pari kolmekin aihetta, ja minkä niistä sitten valitsisin pääaiheeksi.
      Ja kun lajittelee maiden mukaan, niin aina tuntuu sykähdyttävältä kun uusi maa tupsahtaa kortista.
      Nyt mulla taitaa olla kolmisenkymmentä eri maata joista olen kortteja saanut.

      Poista
  3. Oi, taas ihana majakka 💜
    Uljas Vapaudenpatsas on kuitenkin suosikkini.
    Vapaus, veljeys, tasa-arvo 🇺🇸
    Samat ihanteet kuin Ranskan vallankumouksessa.

    VastaaPoista
  4. Voit vitsi miten upeita kortteja olet saanut! Tykkään eniten juurikin maisemakorteista :) ihana myös tuo Pikkutoukka Paksulainen, muistan kun kirja ostettiin pikkusiskolleni ja luin sitä hänelle kun opin eskari-ikäisenä lukemaan.

    VastaaPoista
  5. Juhlapäivän kunniaksi olet saanut monta korttia läheltä ja kaukaa. Netin kautta voi katsella lisää tietoa korttien sisältöön. Hienoja kortteja on posti tuonut.

    VastaaPoista