10/10/2024

Hemmets almanacka - Kodin almanakka


Nyt minulla on se, nimittäin ihastuttava kodin almanakka - Hemmets almanacka!

Olin ihastellut sitä suositun ruotsalaisen bloggarin Clara Lidströmin blogissa ja tiesin heti että se on jotain minkä haluaisin itselleni. Sen olisi voinut tilata Claran blogin kautta, mutta sitä en halunnut tehdä, koska tiesin, että jos se yleensä onnistuisi, niin se vaatisi sen seitsemät krumeluurit ennen kuin kirja olisi minulla.

Sitten tajusin, että sehän voisi löytyä nettikirjakauppa Adlibriksen valikoimista. Olen sieltä tilannut monta kertaa ja heiltä tilaaminen onnistuu jopa tänne meillekin sujuvasti ja ongelmitta. Ja sieltähän sen sainkin sitten tilattua itselleni.





Viikoittaisten kalenterisivujen lisäksi kirjassa on vinkkejä satokauden kasvisten käyttöön ja kirjan lopussa on tilaa vuosiyhteenvedolle.


Kuvituksena on käytetty kuvia, jotka Clara on ottanut kodistaan. Hänen sisustustyylinsä on kodikkaan vanhanaikaista ja kuvat sopivat hienosti tähän kirjaan jonka tyylistä ainakin itselleni tulee mieleen 40-50-luku. 

Joka kuukaudella on oma teemavärinsä ruudutettuine sivujen kehyksineen.



Joka viikolle on oma kalenterisivu johon mahtuu kirjaamaan tärkeät muistettavat. Omaan kalenteriini olen jo kirjoittanut kaikki läheisten  syntymäpäivät. Tekisi mieli jo kirjoittaa vaikka mitä, mutta ensi vuoden alkuun on kuitenkin maltettava, sillä kirja alkaa tammikuusta.






Kalenterissa on paljon hyödyllistä tietoa, mm. reseptejä, säästövinkkejä, omaa hyvinvointia koskevia juttuja, viherkasvien hoitoa ja paljon muuta kodinhoitoon liittyvää. 

Näitä vinkkejä voi hyödyntää jo nyt. Esim. joulunajan tehtäviä voi jo  halutessaan tutkailla.








Kirja on niin kaunis ja sivujen paperi on sellaista johon on hyvä kirjoittaa koska se on mattapintaista ja pehmeähköä, joten muste näkyy siitä hyvin ilman että sivujen kiilto haittaisi lukemista. 

Tilasin tämän netistä, mutta vasta tilattuani tuli mieleen, että ehkä tämän olisi saanut paikallisista kirjakaupoistakin. Tein tämän postauksen ihan vaan siksi että olen niin ihastunut tähän kalenteriin, eikä tämä ole mikään yhteistyöpostaus.

Jos sinulle heräsi kiinnostus katsoa millaista blogia Clara Lidström kirjoittaa, niin sitä pääset katsomaan klikkaamalla Underbara Clara.

Mukavaa sadepäivää!
💦💦💦

11 kommenttia:

  1. Kirjahan saapui sinulle nopeasti!
    Minä olen jo kirjoitellut kalenteriin asioita, joita pitää ensi vuonna muistaa. :)
    Tilaa omille muistiinpanoille saisi olla enemmän ja ehkä jonkinlainen vuosiaukeama, mutta muuten kalenteri on tosiaan ihastuttava, kuten kirjoitat.
    Sataako siellä vielä? Täällä ei enää, mutta eipä tullut viime yönä paljon nukuttua, kun kova tuuli epätavallisesta suunnasta aiheutti huolta puiden takia.
    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adlibris toimittaa nopeasti. Joo voisi olla kiva jos olisi tyhjiä sivuja lisäksi että voisi kirjoittaa muistiinpanoja.
      Täällä on satanut koko päivän hiljalleen, niin nytkin. Mutta sellaista tuulta/myrskyä kuin mantereella on ollut, ei ainakaan tässä meidän nurkilla ole ollut.
      Samoin sinulle!

      Poista
  2. Kalenteri on tärkeä juttu ja sen mieleisyys myös. Itse olen vuosi vuodelta siirtynyt pelkistetympään suuntaan, kun olen siirtynyt pitkälti myös puhelimen kalenteriin. Tykkään silti noista täyteläisistä kalentereista ja bullet journaleista. En vaan osaisi käyttää niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kokeillut puhelimen kalenteria, mutta tykkään kuitenkin siitä että saa kynällä tehdä muistiinpanoja kalenteriin. Tätä on kyllä kiva vaikka ihan selailla, sillä niin kaunis se on.

      Poista
  3. Onpa ihana! Tuo olisi varmaan hitti ruotsinkielisten seutujen kirjakaupoissakin. Kaunis kalenteri! Minäkin käytän kirjamaista kalenteria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan menisi kaupaksi ja kuka tietää, ehkä sitä onkin Suomenkin kirjakaupoissa myynnissä. Sen verran iso tämä on ettei sitä mukaan tule otettua, mutta kotona sitä on kiva käyttää.

      Poista
  4. Todella ihanuus. Harmi vaan että en puhu ruotsia ollenkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi todella että tämä on tietääkseni vain ruotsiksi.

      Poista
  5. En ole aiemmin oikein ollut kalenteri-ihminen ja kun töissä on ollut kalenteri niin se on saanut riittää. Mutta nyt huomaan, että kalenteri helpottaa elämää kun ei tarvitse muistella eikä huolestua siitä että muistaako kaikki tärkeät jutut.
    Meillä on siis nykyään keittiössä seinäkalenteri ja siihen ainakin periaatteessa merkitään kaikki menot ; ainakin ne ennalta sovitut.

    VastaaPoista
  6. Esittelit kivasti kalenteria. Kiinnosta se on, pelkästään siksi jää hankkimatta, että kieli on ruotsi. OIkeastaan heräsin tässä kohtaa, että ensi vuoden kalenteri pitää hankkia. Jos jää viim etippaan, käy niin kuin taannoin. Ei ollut ostaa enää kalenteria, piti tehdä sellainen itse. Sadepäivää olen viettänyt. Yöllä tuli jo toistamiseen reippaasti lunta ja koko päivän tihutellut räntää.

    VastaaPoista
  7. Tulisi ainakin kerrattua hyvin ruotsia tällaisen kanssa :) ompa sympaattinen teemaltaan, mukavia hetkiä sen kanssa!

    VastaaPoista