09/04/2022

Haluan jo päästä suunnittelemaan terassin kesää. Jag vill börja planera sommaren på terrassen.



Kun aamulla heräsin, niin sain todeta että lumi peittää maan taas. Juuri kun entisestä oli melkein päästy, niin uutta on taas tullut.

Kauniilta näyttää, mutta ei ehkä olisi tarvinnut tulla enää lunta. Onneksi aurinko paistaa.

- ooo -

Då jag vaknade i morse, såg jag att det har snöat igen. Då man just var glad att snön var nästan borta, så har det snöat igen.

Det ser vackert ut, men jag tycker att det hade inte behövt snöa mera. Tur att solen skiner.





Halusin lähteä kävelylle. Mietin pitäisikö nastakengät laittaa jalkaan, mutta koska tie oli aurattu, uskoin että pärjäisi tavallisilla kengillä.

Hyvin pärjäsikin, sillä aurinko oli sulattanut tiet paljaiksi. Suuntasin kohti kirjastoa, sillä halusin hakea vähän inspiraatiota kevään ja kesän kukkaistutuksiin ja saada vinkkejä muutenkin terassin istutuksiin ym.

Kylämme kirjasto ei ole auki viikonloppuisin, mutta olen hankkinut kortin jolla pääsee sinne sisälle myös aukioloajan ulkopuolella. Oli pitkä aika siitä kun viimeksi siellä kävin, joten muutaman kerran jouduin kokeilemaan ennen kuin sain oven avattua kortillani.

- ooo -

Jag ville ta en promenad. Jag funderade om man borde ta på sig icebugs, men då vägarna var plogade, tänkte jag att man skulle klara sig med vanliga skor.

Det gick bra, för solen hade smält bort snön på vägarna. Jag gick mot biblioteket för jag ville hämta lite inspiration för värens och sommarens blommor, och ville få lite hjälp med vad jag skulle plantera i blomlådorna på terrassen.

Byns bibliotek är inte öppet på veckosluterna, men jag har skaffat ett "Meröppet kort" så jag kunde besöka bibban fast det inte var öppet. Det var länge sedan jag var här senast, så det tog en stund innan jag kom ihåg hur man öppnar dörren med kortet.




Selailin puutarhalehtiä ja löysin monenlaista kiinnostavaa tietoa. Nyt sormet jo syyhyää päästä toteuttamaan kaikkea kivaa terassilla.

- ooo -

Jag bläddrade i flera trädgårdstidningar och fick många ideer. Nu kliar det i fingrarna och man vill kunna börja med allt på terrassen.






Mutta vielä on maltettava mielensä, sillä ihan vielä ei lämpötila ole suotuisa millekään istutuksille terassilla.

Huhti-toukokuulle on suunnitteilla monenlaista mielenkiintoista juttua, mutta niistä sitten myöhemmin. Tulossa on laivamatkailua ja hotelliyöpymistä. Voipa tulla vinkkejä Ahvenanmaan lomailuunkin, joten pistäydypä katsomaan jatkossakin.

- ooo -

Men än så länge måste man ha tålamod, för temperaturen är inte ännu tillräckligt varmt för planteringen på terrassen. I april-maj har jag flera projekt på gång. Det blir färjresande och hotellövernattningar. Och några tips för Åland-resan kommer det också, så kom igen och titta i bloggen.



TÄLLAISILLA AJATUKSILLA TÄÄLLÄ TÄNÄÄN <3
SÅ VAR DAGENS TANKAR HÄR <3

28 kommenttia:

  1. Se on mahtavaa, että kirjastoon voi päästä jo perinteisten aukioloaikojen ulkopuolellakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukavaa kyllä. Tässä meidän kylässä se on mahdollista, mutta Maarianhaminan isommassa kirjastossa en ole tätä palvelua nähnyt.Tuo aika jolloin sinne pääsee kortilla on päivittäin klo 9.00-21.00 eli yötä siellä ei voi viettää :)
      Tänäänkin sain istuskella yksinäni lehtiä selailemassa. Ja olisin voinut tietysti lainatakin, mutta kun kuuntelen kirjat äänikirjoina, niin ei tarvitse lainata.

      Poista
  2. Tuo lumi saisi kyllä riittää. Viime viikolla sitä tuli reilu 20 cm lisää ennestään olleen reilun 40 cm kerroksen päälle, kunnes perjantain satoi vettä ja tänään sitten saatu lunta ja räntää. Mutta välillä paistaa sentään vähän aurinkokin :)
    Terassin ja pihan kevättä ja seää on ihana asuunnitella! Näin keväällä puutarha- ja terassilehdet ja -mainokset tulee kyllä luettua tarkkaan.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kuten monella muullakin paikkakunnalla, on lunta tänä talvena saatu ihan liikaa. Meillä sentään on tullut ihan maltillisesti, mutta harmittaa kun on melkein täysi kevät ja seuraavana päivänä sitten taas talvi. Suunnittelu on aina kivaa😊

      Poista
  3. Onneksi voi suunnitella ja ja haaveilla kesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eikä haaveilu maksa mitään😁

      Poista
  4. Kauniille luminen maisema näyttää, mutta täälläkin jo keväisempiä kelejä odotellaan. Lunta on vielä paljon ja lisää sataa tälläkin hetkellä. Mutta keväisten tekemisten suunnittelukin on kivaa puuhaa. Kauniita kuvia postauksessasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista kyllä, mutta mieli haluaa jo kevättä.

      Poista
  5. Täällä tulee nytkin taas lunta ;D Ei tämä talvi väisty tänä vuonna ollenkaan. Pian on kai haettava kiikun ja tuolien pehmusteet varastosta ja istuskeltava suomalaisella sisulla makkaranpaistossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että lumentulo pian lakkaa. Makkaran paisto lumen keskellä ei kuulostakaan hullummalta idealta!

      Poista
  6. Kyllä puhdas lumi tekee luonnon kauniiksi ja tänäänkin sitä tuli taas taivaan täydeltä. Mielestäni sais jo riittää, kun huhtikuu on jo kohta puolivälissä. Aurinko paistaa kuitenkin tälläkin hetkellä. Kevättä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi kaunistaa luonnon, mutta saisi jo riittää. Meillä ei tänään ole tullut sen paremmin vettä kuin luntakaan.

      Poista
  7. Taitaa oikea kevät ja kesä tuntua tänä vuonna todella mukavalta, kun niitä odotellessa on saanut näin pitkään kärvistellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osataan arvostaa niitä vielä hiukan enemmän, vaikka kevät on kyllä aina ihana, mutta liian kuuma kesä ei niinkään.

      Poista
  8. Kirjastoissa on ihanaa vierailla kun siellä ei ole kuin muutama ihminen. Meillä kovasti etsinnässä uusi koti, nuo nykyiset naapurit vievät hermot.
    Mukavia kevätsuunnitelmia sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On paljon kivampaa kun on rauhallista. Pidän peukkuja että löydätte etsimänne mahdollisimman pian.
      Oikein mukavaa kevään aikaa sinulle<3

      Poista
  9. Hei,

    Kevättä kovasti odotetaan. Olemme tulossa Ahvenanmaalle helatorstaina ja toiveissa olisi, että silloin siellä kukkisivat omenapuut. Majoituksen olen varannut ihanalle vaikuttavaa Björnhofvda Gårdiin. Pidän kovasti postauksistasi. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helatorstaihin on vielä sen verran aikaa, että varmaan ehtii säässä tapahtua vielä vaikka mitä. Tuosta Björnhofvda Gårdista olen kuullut paljon hyvää, mutta itse en ole siellä valitettavasti (vielä) käynyt. Kiva kuulla että tykkäät postauksistani. Pienet kehut saavat bloggaajan aina hyvälle tuulelle :)
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  10. Puhdas vitivalkoinen lumi ja aurinko ovat häikäisevän hieno yhdistelmä! Uusi lumi on vanhan surma, sanoo vanha kansa, joten kyllä se kevät ja puutarha-aika varmasti pian tulee.
    Onpa hieno systeemi tuo kirjastojuttu, että pääsee omalla kortilla sisään milloin vain. Silloin saa myös varmasti hyvin rauhassa tutustua kirjaston antimiin. Kohta pääset toteuttamaan uusia ideoitasi.
    Aurinkoista malkamaanantaita 💛☀️🐣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienolta näyttää kyllä ja ihan silmiin sattuu kun sitä katsoo.
      On kivaa kun voi mennä kirjastoon muunakin aikana kuin aukioloaikoina, tosin määrättyjen aikojen sisällä kuitenkin.
      Aurinkoista sinnekin!

      Poista
  11. Käväisin perjantaina Helsingissä Kevätmessuilla fiilistelemässä, mutta kyllä se ulkona tuiskuttava lumi vähän latisti tunnelmaa siinä määrin, että vaikka kuinka oli tarjolla kevätkukkien taimia ja väriloistoa, ei mitään tarttunut lopulta mukaan. Ja kotona totesin, että ihan hyvä niin, koska lunta tuli vaan lisää ja lisää. Meillä kun on ihan kunnon hanget jo ennestään ja haaveet pääsiäisen goflkierrokselle voi kyllä haudata viimeistään nyt. Hyvä jos vappuna edes päästään. Tällä hetkellä en luota siihenkään.

    Onpa tosi kiva tuo kirjastohomma. Vähän jännittävältä kyllä kuulostaa se omalla avaimella meno tyhjään (siis jos on tyhjä) kirjastoon yksin, mutta mukava tilaisuus. Itsellekin kun usein tulee kirjasto mieleen justiin silloin, kun se on kiinni.

    Me taidettiin jäädä pääsiäisenä rannalle ruikuttamaan, kun ei älytty suunnitella mitään ajoissa ja nyt on kaikki paikat jo täynnä, mihin vaan yrittääkin. Jopa laivaristeilyt pitkälti. Mutta luotan siihen, että jotain keksitään.

    Hyvää pääsiäistä jo nyt, jos ei muuta ennen sitä kuulu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän niitä taimia oikein vielä voi ostaa kun ei ole sopivaa paikkaa niiden säilytykseen. No, toivotaan että vappuna sentään pääsette golfaamaan.
      Tämä kirjasto jossa tuo mahdollisuus on, on pieni sivukirjasto, eikä siellä kertaakaan ole ollut muita kun olen aukioloajan ulkopuolella sinne mennyt. Siellä on mukavia tuoleja ja voi vaikka istua lukemaan lehtiä ihan rauhassa.
      Varmaan keksitte jotakin kivaa pääsiäisen pyhiksi.
      Hyvää pääsiäistä sinullekin<3 Vielä tulee multa ainakin yksi postaus ennen pääsiäistä.

      Poista
  12. Kauniita aurinkoisia lumimaisemia kuvissasi. Mutta muuten olen kaikkien kanssa samaa mieltä, että jo riittäis lumisade!
    Omalla takapihalla on vasta muutama sulanut laikku ja jokunen rohkea lumikello. No, siitä on hyvä jatkaa :)
    Meidänkin pikku kirjastossamme on tuo mahdollisuus, että kirjastokortin koodilla pääsee sisään. Se on ihan parasta! Ja tähän mennessä ei ole tarvinnut siellä koskaan ihan yksin olla, sillä joku virkailija siellä noina aikoina hiippailee, vaikka varsinaista palvelua ei olekaan.
    Kaunista maanantaita Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä talvi saisi jo väistyä. Meillä ei ole edes virkailijoita paikalla silloin kun omalla kortilla sisälle menen. Pienellä paikkakunnalla luotetaan ihmisten hyvään käyttäytymiseen, eivätkä sellaiset henkilöt jotka jotain pahuuksiaan siellä tekisivät, varmaankaan hae tuota erityiskorttia.
      Oikein ihanaa viikon alkua sinullekin <3

      Poista
  13. Kesää kohti mennään. On mukava suunnitella ja haaveilla <3 Minä levittelin lumikasaa etupihalla. Yritän saada lumen sulamaan nopeammin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta aikaa vuodessa eletään. Täällä on nyt taas lumet sulaneet ja eilen kunnostin kukkamaata. Nyt saa kaikki ruveta kasvamaan ja kukkimaan!

      Poista
  14. Onpa hienosti järjestetty, että teillä pääsee kirjastoon sisälle myös aukioloaikojen ulkopuolella! Tuo teidän lumitilanne näyttää yhtä "valkoiselta" kun meillä yhtenä aamuna kuluvalla viikolla. Tuntuu niin hassulta, että viime vuonna jo näihin aikoihin löysin ensimmäiset sinivuokot ja nyt oli ihan takatalvi pari päivää sitten. Onneksi lumi on jo sulanut. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä uutta olet suunnitellut terassille.
    Laivamatka sekä hotelliyöpyminen kuulostavat myös ihanilta! Hyvää pääsiäisen odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo koskee vain meidän kunnan pienehköä kirjastoa, mutta Maarianhaminassa en sitä ole nähnyt olevan. Nyt on kaikki valkoisuus poissa ja lunta ei enää näy kuin joissain varjopaikoissa joihin lunta on kolattu aiemmin.
      Suunnittelut terassin suhteen ovat vielä ihan lehtien ja netin selaamisen asteella, enkä tiedä toteutuuko niistä kovinkaan moni.
      Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

      Poista