04/04/2022

10 vuotta bloggausta Ahvenanmaalta ja muualtakin

Tässä kuussa olen blogannut 10 vuotta. Ensimmäistä blogiani kirjoitin 6 vuotta ja se oli nimeltään Mökki ja koti Ahvenanmaalla. Ihan ensimmäinen postaus syntyi 17.4.2012. Siinä ei ollut yhtään kuvaa ja teksti kuului näin:

"17.4.2012  Västäräkki nähty ensimmäisen kerran tänä keväänä. Onkohan se sama joka aikaisempinakin vuosina on täällä pyrstöään keikutellut? Varma kevään merkki joka tapauksessa. Myös mustarastas livertelee kauniisti." Tästä voit kurkata miltä blogissa silloin näytti.

- 000 -

I dag bara på finska, eftersom alla länkar visar blogginlägg som är skrivna på finska.




Tuon ensimmäisen blogin nimi oli alkuun Meidän mökki ja kaupunkikoti, ja siksi osassa kuviakin näkyy se nimi.

Blogin suosituin postaus oli nimeltään "Yrttejä ja lapsia" ja siitä postauksesta on yllä oleva kuvakin. Koko postauksen pääset lukemaan klikkaamalla tästä 





Toiseksi katsotuin postaus oli tämä "Kylän kaunein näkymä". Siinä kerron kuvin ja tekstein mökkipaikkakunnallamme sijaitsevasta ihanasta punamultamökistä ja sitä ympäröivästä puutarhasta. Postauksen löydät TÄÄLTÄ.




Kolmanneksi eniten klikkauksia on saanut tämä "Betonista kauneutta"-postaus. Siinä näytän miten ihanat, rouheat betoniset, työkaverini valmistamat tuikkukupit, sain silloin kun jäin eläkkeelle. Lisää kuvia TÄÄLLÄ.

Vanhaan blogiini tein kaikkiaan 1223 blogipostausta.




Uuden blogin aloitin heti vanhan lopetettuani eli 18.10.2018. Se sai nimekseen Kristiina K-blogi. En halunnut enää sisällyttää Ahvenanmaata blogin nimeen sillä mielestäni se rajoitti liikaa postausaiheita. Toisaalta se ehkä houkutti enemmän kävijöitä blogiin kuin tuo pelkkä Kristiina K, mutta tällä nimellä nyt jatkan kirjoittamista. 

Tähän päivään mennessä olen tehnyt tähän blogiin 423 blogipostausta ja tässä niistä kolme tähän asti suosituinta:




Ylivoimaisesti suosituin tekemistäni postauksista on tämä 
"Nyt on kesähuone eli lasiterassi valmis. Mitä maksoi?" Jos et ole sitä vielä lukenut, niin TÄSTÄ pääset lukemaan sitä.




Toiseksi luetuin postaus Kristiina K-blogissa on tämä jossa kerroin miten valmistui mökkimme ikkunaan ötökkäverho. "Itse tehty ötökkäverho"-postaus löytyy TÄÄLTÄ.
Tuo ötökkäverho pääsi jopa myyntiin jonkun nettihuijarin "nettikauppaan". En tiedä ostettiinko niitä yhtään; ainakaan minulta ei kukaan tullut kyselemään.




Kolmanneksi eniten on luettu postausta "Näin tehtiin itse kudontakehys ja työpiste". Postaus TÄÄLLÄ

Eli tuntuu, että lukijoitani kiinnostaa Ahvenanmaan lisäksi myös kaikenlaiset tee se-itse ohjeet.

Nämä tilastothan elävät koko ajan ja aika usein sattuu että joku jo monta vuotta sitten tekemäni postaus on saanut kommentteja. Kommenttien määrähän ei ole suoraan verrannollinen käyntimääriin, sillä suurin osa heistä jotka ovat postauksiani lukeneet, ei jätä koskaan yhtäkään kommenttia.


Kiitos kaikille jotka ovat blogiani seuranneet. Pyrin taas kevään edistyessä tekemään enemmän Ahvenanmaa-postauksia. Nyt on ollut sellainen aika, ettei kovin paljoa kirjoittamista täältä löydy, mutta kesällä sitten sitäkin enemmän.


💙💙💙







34 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon pitkästä rupeamasta! Mukavaa on ollut kulkea mukanasi seuraamassa.

    Noita vanhoja postauksia minä en ainakaan pääse lukemaan, minua ei kuulemma ole kutsuttu 🤭.

    Ihanaa huhtikuun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onnea kymmenestä blogivuodesta<3 Muistan hyvin ensimmäisenkin blogisi. Kiva on ollut seurata blogejasi nämä vuodet. Tunnut tutulle vaikkei olla ikinä tavattukaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Sinäkin tunnut tutulle ja seuraan tiiviisti blogiasi.

      Poista
  3. Paljon onnea kymmenestä blogivuodesta! Siitä on hyvä jatkaa. Kiva postaus, mukavia asioita nostit esille. Blogissasi on aina niin kiva käydä, olet positiivinen ja muita kuunteleva. Hyvää pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli onnitteluista ja kauniista sanoista. Sinulle myös oikein hyvää pääsiäisen odotusta ja kevään aikaa!

      Poista
  4. Paljon onnea 10 vuotiaalle blogille! Taidamme olla melkein saman ikäisiä sitten! Toivon mukaan kirjoitat vielä seuraavat kymmenen vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinuakin saa tänä vuonna onnitella 10-vuotiaasta blogista, huomasin. Onnea! Kyllä näillä näkymillä kirjoitan ainakin kymmenen vuotta vielä, ehkä kauemminkin. Ruotsin vanhin bloggaaja, joka vastikään kuoli 107-vuotiaana, bloggasi melkeinpä kuolemaansa asti.

      Poista
  5. Onnea bloggaajalle ❤Ja mikä määrä postauksia! Ahkerasti olet kirjoitellut.
    Kiva, että lupaat jatkaa elämänmakuista blogiasi😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija. Onhan noita kertynyt kun tykkään niitä väsäillä.

      Poista
  6. Onnittelut kymmenestä blogivuodesta. Minulla tulee 10 vuotta täyteen ensi vuoden helmikuussa.
    Sinulla on ihana blogi, jatka samaan malliin <3

    VastaaPoista
  7. Onnea 10 vuotiaalle blogille!

    VastaaPoista
  8. Lämpimät onnittelut, sekä samalla myös kiitokset sinulle kymmenestä blogivuodesta ❤︎
    Tänne kun tulee, tuntuu kuin tulisi ystävän luokse käymään :)

    VastaaPoista
  9. Onnittelut 10-vuotiaalle blogillesi! Seurasin vanhaa blogiasi säännöllisesti. Uutta luen myös, mutta kommentoinnin suhteen olen saamaton. Kiitos monista käytännön vinkeistä! Myöhästyneet onnittelut myös omaan merkkipäivääsi liittyen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta. Kiva kuulla että olet jo vanhaakin blogiani lukenut ja oikein mukavaa kun tulit kommentoimaan. Se lämmittää aina mieltä kun joku "uusi kasvo" jättää kommentin.

      Poista
  10. Onnea pitkästä kirjoitteluharrastuksesta :) Minusta on kiva lukea elämästä jossain muualla, kuin omassa elämässä. Mitä on tehty ja missä käyty. Miltä tuntuu milloinkin.
    Olin muistavinani, että aloitin itsekin aikoinaan huhtikussa, mutta tarkistettuani vanhasta blogista, se olikin elokuu. Tänä vuonna tulee 15 vuotta.
    Bloggailu on kiva harrastus ja mukavinta on se, että niin moni osallistuu, vaikka vain yksi kirjoittaa. Hyvää jatkoa ja uusia juttuja odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa. Sulla onkin jo tosi pitkä blogitaival takanasi. Tämä on kyllä minullekin niin mieluinen harrastus, että en varmaan koskaan voi siitä luopua.
      Samoin sinullekin, oikein mukavia bloggausjuttuja. Käyn kyllä aina lukemassa, vaikka en aina kommentoikaan.

      Poista
  11. Kiitos Suvi. Ja oikein kivaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  12. Onnittelut näistä blogivuosista. Bloggaaminen on niin kiva harrastus, ettei ole ihme sen jatkuminen vuosi toisensa jälkeen. Vaikka välillä on hiljaisempaa, niin sitten yhtäkkiä taas tapahtuu paljonkin. Tee se itse -ohjeet on varmasti suosittuja, itse innostun niistä todella usein.

    On ollut ihanaa käydä aina lukemassa täällä kirjoituksiasi.

    Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Birgitta. On tämä niin innostavaa ettei lopettaa voi. Saman olen huomannut minäkin; jonain päivänä olisi aiheita vaikka kuinka, mutta toisena taas ei keksi mitään.
      Olen huomannut että nuo ohjeet saavat paljon klikkauksia.
      Myös sinulle oikein ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  13. Wau, hieno määrä blogivuosia takana!
    En muista enää mikä sai minut tänne. Joku otsikko oli houkutteleva ja jäin lukemaan muitakin ja täällä ollaan. =D Ehdottomasti olen itse kiinnostunut Ahvenanmaasta ja ehkä siitä näkökulmasta, että kantasuomalainen muuttaa sinne ja mitä sitten tapahtuikaan... Lisäksi maisemat ovat valtavan kauniita ja sinä otat hienoja kuvia! Joten silmäniloa blogista löytyy joka kerta. ♥

    Tee se itse on myös mielenkiintoista, vaikka itse olenkin koko ajan enemmän peukalo keskellä kämmentä -tyyppi.

    Suloista viikonloppua ja ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä ne kertyivät. Kiva että "eksyit" tänne joskus ja jäit seuraamaan. Ja kiitos kauniista kommentista <3

      Poista
  14. Onnea Kristiina upeasta blogiaurasta ♥ Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin siirtyen toiselle vuosikymmenelle. Sinun blogissasi on mukavan elämänmakuisia postauksia. Ahvenanmaan maisemat ja kertomukset omasta kotiseudustasi ovat mielenkiintoisia minulle, joka olen todella vain yhden ainoan kerran käynyt kotisaarellasi. Hävettää myöntää ja tämä tilanne täytyy kyllä ehdottomasti korjata ja tulla sinne seikkailemaan lisää. On mukava myös lukea sinun ohjeita vaikka tehdä tuo ötökkäverho tai työnnurkkaus kotiin. Kauniit maisemakuvat ja nimenomaan meri näyttävät kuvissasi niin kutsuvilta.
    Mukavaa vaikka vähän talvista huhtikuun viikonloppua Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo! Ilman muuta kannattaa käydä täällä useammankin kerran. Aina löytää jotain uutta koettavaa. Itse olen elämäni ensimmäistä kertaa menossa Kökariin toukokuussa. Jännä päästä näkemään millaista siellä on ja yöpymään hotellissa pitkästä aikaa. Kerron kyllä sitten blogissa tuosta käynnistä.
      Tykkään jakaa tee se itse-ohjeita, sillä ne ovat yleensä yksinkertaisia toteuttaa ja uskon että joku voi saada niistä ideoita omaan projektiinsa.
      Lumiset terveiset täältäkin <3

      Poista
  15. Onnea pitkäikäiselle mukavalle blogille. Mukavaa Palmusunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein hyvää Palmusunnuntain illan jatkoa sinullekin!

      Poista
  16. Hurjasti onnea ihana Kristiina. Mieletön saavutus. <3

    VastaaPoista