21/04/2022

Viking Glory



Kaksi ja puoli vuotta saarella ja nyt vihdoin pääsimme laivalle. Eikä mihin tahansa laivalle, vaan upouuteen Viking Gloryyn.

Koska oli pääsiäispyhät ja monilla neljän päivän vapaat, niin laiva oli aika täynnä. Jo satamaterminaalissa oli väkeä niin paljon etten ole koskaan aikaisemmin nähnyt niin paljoa.

Laivaan meno sujui kuitenkin jouhevasti ja olin varautunut jo siihen, että Turun satamasta kun astuu laivaan, niin hyttiin pääsyä joutuu siivousten vuoksi odottamaan. Mutta nyt ei tarvinnutkaan odottaa, vaan hyttiin pääsi heti.

- ooo -

2,5 år bara på Åland och nu kom vi äntligen på färjan. Och inte vilken färja som helst, utan den nya Viking Gloryn.

Det var påskhelgen och många hade fyra dagar ledigt. Och det syntes på färjan. Redan i hamnterminalen var det så mycket folk att jag har aldrig sett likadant.

Stigning ombord gick ändå smidigt. Jag är van med det, att då man kommer till färjan i Åbo, måste man alltid vänta innan man får komma in i hytten. Men så var det inte nu, utan man fick komma in i hytten medsamma.







Olimme varanneet neljän hengen hytin vaikka meitä olikin vain kaksi. Neljän hengen hytti on aina mukavampi kuin kahden, sillä siellä ei tarvitse kummankaan kömpiä yläsänkyyn, vaan molemmille tulee mukava alasänky. Ja jos kaipaa lisätyynyä, niin sen voi ottaa yläsängystä.

Vaikka kyseessä oli päivälaiva, niin haluamme aina varata hytin, sillä tavarat on mukava laittaa sinne ja mikäs sen mukavampaa kuin loikoilla sängyssä sen jälkeen kun pakolliset ostokset, laivaan tutustuminen ja mahdolliset syömiset on tehty.

Hyttimme oli sisähytti joten ikkunaa siinä ei ollut. Se oli melkeinpä kopio Viking Gracen vastaavan luokan hytistä.

- ooo -

Vi hade bokat en fyra persons hytt fast vi var bara två. Fyra persons hytt är alltid bekvämare, därför att då kan båda vila i nedre sängen. Och om man behöver en extra dyna, kan man ta den från övre sängen.

Fast vi åkte på dagtid, ville vi ha en hytt, för det är så bekvämt att ta alla väskor dit och så härligt att vila på sängen efter att man har shoppat, ätit och gått runt på färjan.

Vår hytt hade inget fönster och den var nästan en kopia av Viking Glorys hytter.








Pistäydyimme katsomassa miltä spa-osasto näyttää, mutta emme kuitenkaan sinne menneet kylpemään. Kaikenlaista oli myytävänäkin.

- ooo -

Vi tittade in till spa-avdelningen, men badade dock inte. Det finns allt möjligt till salu.






Ulkoterassi oli katettu, mutta siellä ei vielä ketään istunut, eikä se tainnut olla vielä aukikaan. Kesällä varmaan täältä on vaikeaa löytää istumapaikkaa.

- ooo -

Terassen ute hade tak, men ingen satt på terassen nu, och jag tror att det inte var öppet heller ännu. Jag kan tänka att på sommaren kan det vara svårt att hitta en sittplats där.











Monia paikkoja jäi vielä näkemättä, mutta ehkä seuraavalla kerralla ehditään kierrellä vielä niissäkin. Ihan hieno laiva ja kaikki tuntui muuten toimivan hyvin, mutta mahdottoman pitkät jonot näkyi olevan ainakin kafeterian aamupalaa haluaville. Johtui ehkä pääsiäisen ruuhkasta ja siitä että uusi laiva oli houkutellut paljon väkeä tutustumaan paikkaan.

- ooo -

Många platser på färjan missade vi ännu, men kanske hinner vi titta på dom en annan gång. Glory är en fin färja och allt verkade funka bra, utom  att det var väldigt långa köer till kafeterian. Det kanske berodde på påsktiden och att många ville se den nya färjan.



💙💙💙

19 kommenttia:

  1. Näyttää upealle! Risteilyllä ei ole tullut käytyä pitkään aikaan, mutta nyt olen pitemmän aikaa "kuullut risteilyalusten kutsun" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiva oli kyllä upea. Minulle laivamatkailu on vain välttämätön paha joka on tehtävä jotta pääsee välillä pois saaresta. Joskus mietin kyllä että jos voisi varata hienon sviitin ja tehdä sellaisen risteilyn, että poistuisi hytistä vain syömään johonkin kivaan ravintolaan ja lopun aikaa viettäisi hytissä. Vielä ei olla sitä tehty.

      Poista
  2. Kiitos mukavasta esittelystä!

    Luulen, että aika monen ihmisen menomono naputtelee lattiaa levottomana matkakuumeen kourissa. Voi olla aika ruuhkaisaa koko kesän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon jäi näkemättä ja kuvaamatta. Univelka houkutti lepäämään hytissä. Varmaan ruuhkat jatkuvat koko kesän.

      Poista
  3. Upea uusi laiva. Kyllä kelpaa matkustaa sillä. Toivotaan, että matkustaminen lisääntyy. Lomalla olen Kaliforniassa nyt ja täällä näyttää Covid olevan taantunut tällä alueella. Kesähän täällä onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hieno laiva. Ahvenanmaalle matkustaminen on ainakin lisääntynyt ihan huimasti parina viime vuonna, mutta nyt laivan matkustajat olivat valtaosin risteilymatkustajia. Ihan vaan muutama jäi pois Maarianhaminassa.
      Nauti lomailusta! Siellä on varmaan ihanaa.

      Poista
  4. Oho, sulla onkin sitten paljon uutta nähtävää kun joskus laivalle menet.

    VastaaPoista
  5. Kiva, että vihdoin "pääsitte" käymään pois saarelta! Odotin tuosta laivasta jotain erikoista. Itse en siellä vielä ole käynyt,mutta tytär kulkee sillä työmatkansa toisen suunnan talviaikaan ja hänen kokemuksensa oli,että laiva on hyvin samanlainen kuin edellisetkin laivat. Samat siniset kokolattiamatot. Joltain muulta olen kuullut kiinalaisen työn laadusta jne. Pitänee mennä joskus itse tutustumaan.
    Ihanaa viikonloppua sinne Ahvenanmaalle 💛☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No "päästiin". Täytyy myöntää, että minäkin odotin hiukan enemmän, mutta kuten sanottu kaikkea emme ehtineet vielä katsomaan. Tyttäreni oli kuvannut sellaisenkin paikan, jossa lattiassa oli lasi jonka päällä voi seistä ja alla velloi meri. Sitä emme nähneet. Aika paljon oli yhtäläisyyksiä Gracen kanssa.
      Sinulle myös oikein ihanaa viikonloppua<3

      Poista
  6. Onpa upean näköinen laiva. Itsekin olisin vihdoin valmis laivareissulle.
    Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hieno. Kyllä sillä kelpaa matkustaa.
      Sinulle myös! ♥️

      Poista
  7. Kiitos sinulle tästä esittelystä on todella upea laiva. Siitä onkin jo kauan kun olemme viimeksi laivalla olleet. Meille on tullut tavaksi aina käydä saunassa ja uimassa. Mekin olemme ottaneet neljän hengen hytin juurikin tästä samasta syystä jos olemme kahdestaan olleet liikenteessä. Varmasti ihana reissu 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sillä kelpaa matkustella. Me tosin teimme vain meno-paluumatkan, emmekä olleet risteilyllä, eli emme yöpyneet laivalla. En ole koskaan saunonut tai uinut laivalla, voisi olla kiva kokemus. Neljän hengen hytti on juuri sopiva kahdelle.

      Poista
  8. Visst är det en konstig känsla att lämna ön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Det är det och man har tom lite längtat att få åka med färjan, och den känslan är ovanlig!!

      Poista
  9. Upealta näyttää tuo uusi Viking Glory laiva! Valokuvistasi välittyy hyvin se valoisuus ja tilojen ilmavuus mitä moni laivalla jo käynyt on kiitellyt. Laivalla pitää mielestäni olla riittävästi valoa ja sitä täällä kyllä näyttää olevan. Tuolla ulkoterassilla on varmasti kiva istuskella tuon hauskan näköisen Stefan Lindforsin hyljepatsaan alla kesällä ja auringonpaisteessa. Lindforsin patsaita laivalla onkin useita ja minusta niissä on kiva juju. Itse otan myös päivälaivalle lähes aina päivähytin koska se on kätevä tavaroiden säilyttämiseen ja tarvittaessa siellä voi vaikka lepäillä matkan ajan.

    Kivaa keskiviikkoa Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoisaa oli kyllä ja viihtyisiä tiloja. Meiltä jäi kyllä varmaan vaikka kuinka paljon näkemättä. No, ensi kerralla sitten.
      Oikein kivaa iltaa ja mukavaa vappuviikon jatkoa sinullekin<3

      Poista
  10. Hieno on mutta ei vaan meidän aikatauluihin sovi ollenkaan. Emme ole kertaakaan olleet Gracellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi. Glory lähtee aamulla klo 8.45 Turusta ja Grace puolestaan saapuu Turkuun illalla klo 19.50.⛴️

      Poista