07/12/2021

Meillekin tuli talviTalvi tuli meillekin, ainakin vähäksi aikaa. Maisemat ovat todella kauniit ja aurinkoisia päiviä on ollut useita. Eilen tuli lunta ja se kimalsi kauniisti auringonpaisteessa. Pihan pikku puun valot  vielä näkyvät hiukan lumen seasta. Tällainen talvisää kun olisikin aina.

Pakkasta on ollut kylmimmillään -20 ja se tuntuu tottumattomasta jo hiukan kylmältä. Nyt on silti mukava tehdä iltaisin pieni kävelylenkki ja ihastella kaikkia jouluvaloja pihoissa.Lintulaudalla on käynyt tali-ja sinitiaisia, sekä jokunen varpunen. Silloin kun näkee lintulaudan heilahtelevan, voi olla varma että herra harakka on hypähtänyt laudalle. Sekin onnistuu jonkun siemenen sieltä nappaamaan, vaikka hiukan pienempiä lintuja onkin tarkoitus ruokkia.


Vielä ei olla lumitöihin ryhdytty, mutta sen verran lunta on jo pihakäytävälläkin, että kohta pitänee kaivaa lumikola esiin. Nurmikolla näkyy jäljet, jotka näyttävät kauriin jättämiltä. Ne tulevat pelkäämättä ihan talojen lähellekin.

Miten siellä muilla, joko on talvi tullut?


IHANAA UUTTA VIIKKOA KAIKILLE!
💙💙💙

20 kommenttia:

 1. Voi miten kauniilta siellä Ahvenanmaalla näyttää ja todella jouluiselta! Meillä Espoossa lunta ei juurikaan ole mutta pakkasta tänäkin aamuna -16C. Sain vihdoin eilen ostettu Mimmille ulkoilupuvun mutta näyttää nostelevan tassujaan siihen malliin, että täytyy varmaan kokeilla voisiko käyttää Minnien vanhoja fleecetöppösiä. Vähän saisi pakkanen minusta hellittää otettaan.
  Kivaa, uutta viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin kaunista ja saisikin pysyä tällaisena. Taitaa olla hiukan liian kylmää Mimmin tassuille. Toivottavasti Minnien vanhat töppöset sopivat ja Mimmi suostuu niitä käyttämään.
   Loppuviikosta taitaa tullakin lämpimämpää.
   Samoin sinulle!<3

   Poista
 2. Kauniita, talvisia kuvia!
  Meillä on lunta olematon määrä. Ei edes puhtaan valkoista. Tosin en itse sitä kaipaakaan.
  Leppoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on ollut viime päivinä tosi kaunis. Ei kai tuo lumi täälläkään kauan pysy.
   Samoin sinulle!

   Poista
 3. Ihastuttavia lumisia heiniä ja pikkupuun valot näyttävät niin lämpimiltä. Melkein kuuluu pakkaslumen narske tänne asti.

  Meilläkin maa on juuri ja juuri valkoinen, mutta kolat ovat pysyneet vielä varastossa. Toistaiseksi on käytelty vain pihaharjaa pation lumikerroksen huiskimiseen ja jääraappaa auton ikkunoihin. Niin ja pakkanen hytisyttää myös. Hrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tuollaiset valot näyttävät nyt niin kauniilta puhdasta lunta vasten. Tänään en ole ehtinyt ulos kävelylle, mutta huomenna sitten.

   Poista
 4. Kauniita (ja kylmän näköiset) talvimaisemat!

  Meillä on juuri nyt ulkona -22 astetta, pakkasen puolella siis. Yhtään ei houkuta lähteä ulos kävelemään. Tänään(kin) on oikein täydellinen sisäpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein tuollaisia lukemia meilläkin on viime päivinä ollut. Minä myös olen ollut tänään vaan sisällä.

   Poista
 5. Talvimaisemat on aina niin kauniita <3 Täällä ei ole lunta noin runsaasti, mutta hitsin kylmä on kyllä.
  Kaunista viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on kyllä ihana, kunhan ei kestä toukokuuhun asti.
   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 6. Meillä on ollut talvista jo jonkin aikaa ja pakkastakin on piisannut ihan riittävästi, tällä hetkellä mittarissa - 15 c !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä asutkin sen verran pohjoisemmassa, että teillä vielä taitaa ollakin kunnon talvia. Täällä ei joka talvi edes tule lunta, joten nyt pitää nauttia kun sitä pikkuisen on.

   Poista
 7. Täytyypä viikonloppuna laittaa meilläkin linnuille ruokintapaikat kuntoon. KIITOS VINKISTÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen pyrähdyksiä lintulaudalle on mukava seurata.

   Poista
 8. Tosi kauniita kuvia!
  Meillä on ollut ihan kivasti lunta jo 1,5 viikon ajan, ja eilen saatiin vielä vähän lisää. Lapsenlapset ovat olleet joka päivä pulkkamäessä, mutta kovin kauaa ei 2-vuotias viihdy ulkona kovan pakkasen takia. Juuri nyt näyttää mittari -21 astetta, joten sisällä pysytellään ja lintuja ruokitaan kahdella eri ruokintapaikalla :)
  Taitaa vaan lumet kadota loppuviikosta, kun on luvattu lämpöasteita. Täytyy nyt nauttia vielä hetki näistä kauniista ja jouluisista talvimaisemista.
  Kaunista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Nyt on meillä lämpötila jo nollassa, joten lumet sulaa. Ja jos luvattuja sateita tulee, niin ne taitavat olla täällä vettä.
   Sinulle myös oikein ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa! Luin postauksesi ja tein saman tien oman postaukseni tuosta aiheesta.
   Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin ja mukavaa joulun viettoa Levillä!

   Poista
 10. Kyllä lumiset maisemat ovat kauniita - varsinkin ensilumi. Täällä itäisellä puolella kaupunkia ei ole lunta nimeksikään. Asfaltti musta ja nurmikolla sen verran, että alta näkyy vihreää. Kovia pakkasia on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on ihana maiseman kaunistaja, mutta nyt se taitaa täältäkin sulaa kun on jo plussan puolella lämpötila.

   Poista