12/12/2021

Joulumarkkinoilla



Maarianhaminan Merikorttelissa järjestettiin tänä viikonloppuna joulumarkkinat. Sinne suunnistimme mekin aamupäivällä. Meiltä kotoa on viitisentoista kilometriä Maarianhaminaan ja keli oli varsin liukas. Kaikki ajoivat rauhallisesti, eikä kukaan ohitellut muita.

Aurinko paistoi matalalta kauniisti ja pienoinen usva auringon edessä sai maiseman näyttämään tosi kauniilta. Lumet ovat sulaneet.

Päivä oli jo valjennut kun saavuimme Merikortteliin, joten kovin tunnelmallisia jouluvalaistuja kuvia ei saanut. Liukkaus tuntui kävellessäkin, joten parasta oli olla varovainen. Kiertelimme jonkin aikaa paikalla ja ihmisiä oli sopivasti liikkeellä, joten mitään suurempaa tungosta ei missään ollut.

Pari pientä joululahjahankintaa saimme tehtyä, joten nyt onkin enimmät lahjaostokset tehty.






Meri on jäätynyt, mutta paikoitellen näkyy vielä sulapaikkoja.  Retkiluistelijoita on jo näkynyt sellaisilla paikoilla joissa meri on enemmän jäätynyt, mutta parista jäihinkin putoamisesta on juttua lehdissä ollut. Katsoin juuri yhden videon jossa kaksi nuorta miestä luisteli lasinkirkkaalla jäällä ja hienolta se näytti ja ymmärrän varsin hyvin viehätyksen päästä luistelemaan tuollaiselle jäälle. Vaan minusta ei siihen olisi, vaikka hiukan maksettaisikin, hui!








Merikorttelin joulumarkkinoilla taisi kaikilla myyjillä olla katto pään päällä ja aika moneen myyntipisteeseen mahtui yleisökin katon alle, mikä onkin hyvä, sillä eilenkin satoi vettä ja mekin peruimme eiliseksi aikomamme käynnin täällä sateen vuoksi.

Tänään, muutaman asteen pakkassäässä, ei sateesta ollut huolta.







Nämä olivatkin ensimmäiset, ja ehkä viimeisetkin joulumarkkinat meille tänä vuonna. Ei vaan tule lähdettyä, jos ei jotain erityistä ole tarvetta hankkia.

Miten se onkaan niin, että vanhempana ei enää innostu markkinoista eikä myyjäisistä samalla tavalla kuin nuorempana., tuntuu että ne on jo niin nähty.

Joulutunnelma kotona tuntuu kuitenkin yhtä mukavalta kuin aina ennenkin.




Oikein hyvää kolmatta adventtia!
💝💝💝

10 kommenttia:

  1. Onhan tuollaisilla markkinoilla aina tosi paljon katseltavaa ja kaunista, mutta vähän olen samaa mieltä, että onhan noita tullut nähtyä. Ihania nuo havukranssit. Kaunista sunnuntaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin olisi kyllä ollut vaikka mitä ostettavaa, mutta sitten vaan tulee kuljettua läpi markkina-alue, eikä juuri koskaan osta mitään. Kranssit ovat aina ihania!

      Poista
  2. Kauniita havukransseja ja sitten noita.... swageja! Minä opin vasta tänä talvena, että tuollaista alaspäin riippuvaa kimppua(?) kutsutaan swagiksi. Se on kuulemma kranssin trendikäs kilpakumppani Amerikasta. Kaikkea sitä oppii.
    Minä en ole ehtinyt vielä ensimmäisillekään joulumarkkinoille ja jotenkin tuntuu, ettei oikein tee mielikään, kun taas on virus-tilanne täällä huonontunut.
    Kaunista Lucian päivää sinulle Kristiina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Swagit, sitä sanaa en olekaan ennen kuullut. Tuo pahuksen virus on kyllä yksi rajoittava tekijä joka asiassa. Meillä tilanne vielä kuitenkin aika hyvä, onneksi, kop kop!

      Poista
  3. Nyt on joulumarkkinoiden aika <3 Me kävimme viikko sitten kahdessa eri joulumarkkinoilla ja nyt viime viikonloppuna myös kahdessa. Joulumarkkinoilla on mukava tunnelma ja jouluostoksia on mukava tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, niitä on ihan joka paikassa. Tunnelma on ihana joulumarkkinoilla.

      Poista
  4. Kun tavaraa on muutenkin, niin miettii aika tarkkaan, ostaako enää koskaan mitään. Vai pärjääkö näillä, mitä on?
    Myyjät eivät tietysti tällaisesta asiakkaasta tykkää;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, enkä minä ainakaan innostu enää esim joulukoristeista kun vanhojakaan ei lähes kaikkia ota esille. Myyjille me ei varmaan olla niitä unelma-asiakkaita😁

      Poista
  5. Kauniita kuvia olet ottanut! Tänäkään vuonna, kuten ei viime vuonnakaan, emme ole olleet yksilläkään joulumarkkinoilla.
    Enää yksi päivä ja viikko jouluun.
    Iloista joulunodotusta ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli meillekin ne ainoat. Ei vanhaa enää kiinnosta😊
      Samoin sinulle, ihanaa joulun alusaikaa💝🎄

      Poista