08/12/2021

Kumman joulunviettotavan sinä valitsisit?


Sain jouluisen haasteen "Joulun this or that" Valokuvaajan silmin-blogin Jasulta
Tässä haasteessa valitaan kahdesta vaihtoehdosta itselle sopivin.


Minun vastaukseni tulevat tässä:


Missä vietät joulua? Kotona, perheen kanssa ja meitä on yleensä aika iso sakki.

Mitä puuhastelet joulun välipäivinä? Nautin siitä että joulu meni taas mukavasti ja nyt palataan taas arkeen.

Joulupukin kuuma linja, vai Samu Sirkan joulutervehdys? Apua, olen niin vanha, että näistä kumpikaan ei ole minulle tuttuja, joten vastaan ei kumpikaan.

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla? Joulusauna kuulostaa ihanalta, mutta aattona on niin paljon hässäkkää, että saunominen jää. Aatonaattona voinkin paremmin saunoa.

Joulukinkku vai graavi lohi? Nämä molemmat kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Jos pitää valita vain toinen, niin graavi lohi.

Perinteiset jouluruoat, vai erilainen joulumenu joka vuosi? Aika perinteisellä mennään, mutta vuosi vuodelta pyritään vähentämään määrää, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mitä kuuluu joulupöytääsi? Kinkku, graavi lohi, laatikot, rosolli, lihapullat, makeiset. Jälkiruokaa ei kukaan jaksa syödä. Taatelikakun leivon kuitenkin varalta.

Jouluruokia vain aattona, vai tapaninpäivään asti? Jouluaattona ja joulupäivänä, mutta sitten rupeaa tuntumaan siltä että riittää.

Vaalea vai tumma glögi? Useimmin tumma.

Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat? Molemmat!

Piparit vai joulutortut? Piparit
Parasta joulussa? Yhteinen aika läheisten kanssa, hyvä ruoka, tunnelma. Ja joulu katkaisee pimeän ajan mukavasti ja joulun jälkeen onkin mukava aloittaa uusi vuosi.

Joululahjojen saaminen vai antaminen? Molemmat on mukavia.

Pehmeät vai kovat paketit? Yhtä mieluisia kumpikin.

Avaatko lahjat aattona vai joulupäivänä? Tietysti aattona, sehän meillä Suomessa on tapana.

Aito joulukuusi, vai tekokuusi? Aidon tuoksua ei voita mikään, mutta meillä on jo monta vuotta ollut tekokuusi. Mutta tekokuusi ei saa näyttää harakanpesältä, vaan sen on oltava lähes oikean luonnonkuusen näköinen.

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut? Kumpi vaan kelpaa, kunhan niissä ei ole liiaksi kulkusten kilinöitä ja tonttuja, vaan ovat rauhallisia. En kuitenkaan kovin paljoa joululauluja kuuntele.

Jouluna juhlavaatteet vai rento asu? Ainakin siistit pitää olla, mutta jos joulua yksin viettäisin, niin voipa olla että ihan tavallisella kotiasutyylillä sitä viettäisin.

Joulutähti, hyasintti vai amaryllis? Hyasintti, sillä sen tuoksu tuo mieleen lapsuuden ihanat jouluaamut.

Jouluaattona, leffoja vai lautapelejä? Ei ainakaan leffoja. Jos lastenlapset haluavat pelata jotain, niin ilman muuta pelataan.

Kuvaile perinteistä jouluaattoasi? Ennen kävimme aina hautausmaalla aamutuimaan viemässä kynttilät, mutta nyt asumme niin kaukana omaisten haudoista, että se on jäänyt. Aamupäivällä valmistellaan jouluruokia ja katetaan pöytä. Nostetaan kesähuoneesta toinen pöytä ruokapöydän lisäksi, että kaikki mahtuvat illalla pöydän ääreen. Laitamme lahjat kuusen alle. Kahdeltatoista kuuntelemme yleensä joulurauhan julistuksen. 
Iltapäivällä tulevat lapset perheineen ja nautimme jouluruoista. Sen jälkeen on lahjojen vuoro. Pyrimme siihen, että lahjat avataan vuorotellen kaikessa rauhassa, mutta pienempien on vaikeaa malttaa avata hitaasti.

Joulupäivänä, jotain ohjelmaa vai yökkäreissä rennosti kotosalla? Joulupäivänä kokoonnumme yleensä melko samalla porukalla ja kaivelemme esiin samoja jouluruokia mitä jo aattona on ollut tarjolla.

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen, vai vasta loppiaisena? Aika usein jo tapaninpäivänä alkaa tuntua siltä, että joulua on jo tarpeeksi kauan katseltu ja voi olla että jo silloin lähtevät ensimmäiset joulukoristeet.


Kumpi mieluimmin?Skippaisit joulun - skippaisit uudenvuoden

Luopuisit suklaasta - luopuisit juustoista

Joulutee - joulukahvi

Paljon lahjoja - lahjaton joulu. Lahjoja on kiva saada, mutta sopivasti.

Joulu ilman musiikkia - joulu ilman leffoja

Joulu kotona - joulu muualla

Voisit syödä vain jälkkäreitä - vain suolaista

Valokuvaisit kaiken - et voisi käyttää kameraa ollenkaanMoni kysymys oli sellainen, että olisi voinut valita molemmat vaihtoehdot, tai sitten kumpikaan ei tuntunut ihan sopivalta.

Miten itse olisit vastannut?

Joko osallistuit blogini arvontaan?💗💗💗21 kommenttia:

 1. Hauska jouluhaaste! Oli mukava lukea ja samalla miettiä, miten itse vastaisin. Olen niin joustava joulun suhteen, että monessa kohti oli ns. molempi parempi :D Ihanaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiukan erilainen.
   Sinulle myös, oikein ihanaa joulun aikaa<3

   Poista
 2. Aika samalla tavalla kuin sinäkin vastaisin melkein kaikkiin kysymyksiin. No jaa, tekokuusta meillä ei ole koskaan ollut, mutta jonain vuonna kun olimme jouluaaton poissa kotoa, ei kuusta ollut lainkaan.
  Ja juu, lopulta minäkin olen aika joustava. Oikeastaan tärkeintä on yhdessäolo. Yritän myös huolehtia, että jokaiselle jouluvieraalle löytyy ainakin ne rakkaimmat ja tärkeimmät asiat, olipa kyseessä sitten vihreät kuulat tai lämpöiset lahjasukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olen minäkin miettinyt kuusen pois jättämistä. Mutta tänä vuonna kun keksimme laittaa sen kesähuoneeseen, niin tuntuu niin mukavalta illan hämärtyessä katsella sen valoja olohuoneesta.
   Lahjan ei todellakaan tarvitse olla kallis, vaan useimmiten eniten lämmittää esim. nuo juuri mainitsemasi villasukat, tai jokin muu itse tehty.

   Poista
 3. Mukava oli lukea vastauksiasi mutta itse en nyt tähän osallistu . 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksesta tuli aika pitkä, joten aikaa sen tekemiseen menee jonkin verran.

   Poista
 4. Ihanasti toteutettu postaus! Mahtavaa että lähdit tähän mukaan!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja aikalailla samoin olisin minäkin vastannut!
  Ihania joulukuisia päiviä Sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän varttuneempien vastaukset taitavatkin aika lailla samantapaisia olla.
   Oikein ihanaa joulun odotusta sinullekin<3

   Poista
 6. Mielenkiintoisia vastauksia ja ihania kuvia!
  Minäkin vastaan tähän hauskaan haasteeseen, kunhan ehdin.
  Ooh, jouluun on enää reilut pari viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin sitten tulla katsomaan mitä vastasit.
   Aika menee hurjaa vauhtia ja tosiaan, vain kaksi viikkoa jouluun.

   Poista
 7. Kävinkin jo lukemassa sinun versiosi tästä. Aika monta yhtäläisyyttä oli sinunkin vastauksissasi minun vastauksieni kanssa.

  VastaaPoista
 8. Olipas mukavaa lukea sinun vastauksiasi!
  Kiitos! 🥰

  VastaaPoista
 9. Näistä luopuisin: Skippaisin joulun, luopuisin juustoista, joulukahvista, lahjoja paljon, joulu ilman musiikkia, joulu muualla, jälkkäreistä, en voisi käyttää kameraa ollenkaan.

  Ihanan perinteiseltä teidän joulu kuulostaa. Me ei vietetä joulua, mutta meillä silti hyvät ruoat (ja porkkanalaatikkoa ainakin) sekä sauna aattona.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on yleensäkin hyvät ruoat, joten miten hyvää se onkaan joulun aikaan, vaikka ette itse joulua sen perinteisessä muodossa vietäkään!
   Toivotan myös sinulle oikein mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 10. Kiva oli lukea vastauksesi tähän haasteeseen. Aika samanlaista joulua vietetään kanssasi ja monista samoista asioita tykätään.
  Ihanaa joulukuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa joulun odotusta sinullekin<3

   Poista
 11. Ihanaa kun sinäkin olet tarttunut tähän haasteeseen ♥
  Tämä oli hauska haaste vastata. Olemme samoilla linjoilla monissa
  kysymyksissä mutta eniten meillä varmasti eroaa tuon joulun jatkuminen.
  Meillähän se jatkuu aina Nuutin päivään saakka.
  Ihanaa 3.adventtia Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olen sellainen hätähousu, että en malta kauan joulukoristeita pitää.
   Sinulle myös hienoa päivän jatkoa♥️🕯️

   Poista