27/12/2021

Kuvailen kotiamme

Nyt kun joulu on jo omasta mielestäni ohi, voi keskittyä muunlaisiin postausaiheisiin. Sisustuslehdistä nappaamiini kysymyksiin annan omat vastaukseni.



Tässä tulevat kysymykset ja vastaukset:


Miten asut?

Asun neljä vuotta vanhassa rivitalossa, päätyhuoneistossa. Yhtiössämme on vain tämä talo ja siinä viisi huoneistoa. Kotimme on n. 15km:n päässä Maarianhaminasta, maaseutumaisessa suurehkossa taajamassa, ainakin Ahvenanmaan mittapuulla. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä kodistamme.




Mitä värit merkitsevät sinulle?

Värit ovat minulle tärkeitä. En haluaisi asua liian valkoisessa kodissa ja olemmekin joko maalanneet tai tapetoineet osan seinistä kodissamme. Alun perin kaikki seinäpinnat täällä olivat valkoisia. Tykkään värikkäistä yksityiskohdista, mutta liian kirjavaa ei kuitenkaan saa olla.


Miten vietät aikaa kotonasi?

Kesällä vietän aika paljon aikaa pihalla kukkamaita kuokkimassa ja kasveja paikasta toiseen siirtelemässä. Talvella aika kuluu kotitöiden lisäksi tv:n, käsitöiden ja blogin parissa. 


Mitä designklassikoita kotoasi löytyy?

Meiltä ei löydy mitään designklassikoita. Tai hetkinen, löytyyhän meiltä Aalto-maljakko ja Paratiisi-astioita, sekä Teemaa. Haluaisin kotiimme designvalaisimia, kuten Alvar Aallon Mehiläispesän, tai Louis Poulsenin PH 5-valaisimen,mutta ainakin toistaiseksi ne ovat vielä haaveissa.


Mikä soi kotonasi?

Ei juuri mikään. En oikeastaan koskaan kuuntele musiikkia, ja koen taustamusiikin ainoastaan häiritseväksi. Myöskin kaikenlaiset musiikkiohjelmat tv:ssä jäävät minulta katsomatta, paitsi Elämäni biisi, jossa juontaja, artistit ja orkesteri ovat vertaansa vailla.





Mistä kotisi kalustus on peräisin?

Osa kirpputoreilta, osa tavallisista huonekalukaupoista. Aika paljon Ikeaakin. Antiikkia ei meillä ole. On sentään yksi talonpoikaisantiikkinen puutuoli.



Mitä ystäväsi eivät tiedä kodistanne?

Onkohan enää mitään mitä ystävämme eivät kodistamme tietäisi? 



Mitä paikkoja suosittelet lähikulmiltasi?

Stallhagenin panimo/ravintola on ihan lähellä, samoin kahvila Uffe på berget. Ja on meillä täällä Godbyssä hieno uimahallikin. Tuohon uimahalliin olen minäkin vihdoin uskaltautunut tämän syksyn aikana. Luonto on aina lähellä, eikä merellekään ole pitkä matka.


Kuvaile kotiasi kolmella sanalla?

Kodikas, oman näköinen, sopivan kokoinen.






Onko kotonasi aina ollut viherkasveja?

Aina on ollut jonkin verran. 80-luvulla oli tosi paljon amppelikasveja, sitten välillä kasveja oli vähemmän. Nyt taas pikku hiljaa olen innostunut niistä uudestaan, mutta pitäisi olla enemmän tasoja ikkunoiden läheisyydessä että saisi kaikki kasvit mahdutettua valoisille paikoille.


Miten kuvailet sisustustyyliäsi?

Rento, kaikenlaista tyyliä sekaisin, kodikasta.



Mistä olet ottanut vaikutteita sisustukseen?

Sisustuslehdistä, sisustusohjelmista tv:ssä, sisustusblogeista.




Mikä on parasta kodissasi?

Tykkään tosi paljon siitä että keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa. Tilava kylpyhuone/sauna on myös onnistunut ja mieleiseni. Jos saisi vielä toivoa jotain, niin lisäksi toinen wc olisi hyvä, vaikka meitä onkin vaan kaksi tässä kodissa asumassa.

Piha, jossa saan hoitaa kukkia ja jossa voimme nauttia aamukahvista on myös ihana. Ja tietysti terassi kesähuoneineen on ihan parasta.


Oletko tiptop vai boheemi?

Olen varmaan jotain siltä väliltä. En tykkää jos tavaroita kertyy paikkoihin joihin ne eivät kuulu, joten mitään "kasoja" meillä ei juurikaan näy. Mutta sitten saattaa mennä jopa pari viikkoa ilman imurointia ja pölyjen pyyhkimistä.





Mistä et luopuisi?

En luopuisi meidän sängystä. Se on niin mukava. Joulun aikaan teini-ikäinen lapsenlapsemme sanoi, että hän menee nyt vähän loikoilemaan meidän ihanaan sänkyyn, joten on se muidenkin mielestä mukava!

Pesukoneesta ja tiskikoneesta en myöskään haluaisi luopua. No, enkä telkkarista. Enkä tietokoneesta. 


Millaisesta asumismuodosta haaveilet?

En haaveile enää muunlaisesta asumismuodosta, sillä tämä on hyvä. Mutta jos joskus olisi pakko muuttaa Ahvenanmaalta pois, niin silloin haluaisin asua Turussa lähellä keskustaa, vanhassa paksuseinäisessä kerrostalossa, ehkä jugend-tyylisessä.




Millainen remontoija olet?

Olen aika huono remontoija, mutta ideoita ei minulta puutu. Onneksi saan yleensä mieheni helposti toteuttamaan suunnitelmani. Vielä hän ei kuitenkaan ole lämmennyt sille suunnitelmalle, että laajentaisimme keittiö/olohuonetta viereiseen huoneeseen ja saisimme tällä tavalla erillisen ruokailutilan, joka voisi silti toimia myös satunnaisten yövieraiden nukkumapaikkana. Kovin paljoa en ole häntä tähän painostanut, sillä ehkä se ei sittenkään ole ihan loppuun harkittu suunnitelma.

Olisi kiva kuulla muidenkin bloggaajien ajatuksia samasta aiheesta.

Tällä kertaa haastan mukaan seuraavat bloggaajat:


Ja tietysti muutkin, jotka innostuvat näistä kirjoittamaan ovat tervetulleita vastaamaan haasteeseen.


💙💙💙








16 kommenttia:

  1. Kiitos innostavasta haasteesta! Laitan tämän blogipäivityslistaani ja postaiden jossakin vaiheessa ensi vuoden puolella. Oli todella mukava lukea vastauksiasi. Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että otit haasteen vastaan.
      Sinulle myös oikein ihanaa viikkoa!

      Poista
  2. Minäkin kiitän haasteesta ja laitan ehdottomasti listalle. Sinun vastauksiasi oli hauska lukea :)
    Vielä on muutamia päiviä kaikenlaista hommaa lastenlasten hoidossa ja huollossa ja kuljetuksissa, joten välipäivien lomapäivät tulee aika tarkkaan käytettyä, mutta sitten.. Nyt on pienimmät pappansa kanssa pulkkamäessä ja minä lähden nappaamaan kinkkukiusauksen uunista. Reippaita välipäiviä sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulen sitten lukemaan vastauksiasi. Meillä on kanssa aikomus tehdä huomenna kinkkukiusausta kun kinkkua on vielä jonkin verran jäljellä.
      Samoin sinne<3

      Poista
  3. Ai että tykkäsin heti tuosta ensimmäisestä lauseesta "nyt kun joulu on jo omasta mielestäni ohi"..
    Niin se on minunkin mielestäni, koska arki alkoi heti maanantaina. Eikä kyllä haittaa yhtään, vaikka pakko myöntää, että ihan virkeimmilläni en eilen ollut, kun kello soi.

    Ja monta muutakin samaistumisen aihetta oli varsinaisessa tekstissä. Ja kuvista bongasin yhden tutun jutun, joita meiltä löytyy kylppäristä kaksin kappalein, nimittäin tuo kookospähkinän näköinen amppeli :). Omistani tosin alkuperäiset viherkasvit kuolivat kylppärin lämmössä, vaikka järkeilin, että siellä on varmaan just ihanteellisen kosteat olosuhteet. Korvasin ne tekokasveilla, mutta kookospalleroista en halunnut luopua, ne on niin symppikset.

    Melkeinpä tekisi itsekin mieli vastailla tähän, kun halu olisi kirjoittaa, mutta päässä on joko liikaa aiheita tai vaihtoehtoisesti ihan tyhjää, en oikein tiedä kummasta on kyse, kun mitään ei tule ulos :). Ei tosin ole ollut mahdollisuuksia yrittääkään, mutta josko sitä ottaisi tulevan vuoden tavoitteeksi jonkunlaisen kirjoitustauon silloin tällöin vaikka väkisin.

    Leppoisaa loppuvuotta Kristiina <3. Valoa kohti mennään. Alkuun hitaasti, mutta jokatapauksessa varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu alkaa olla ohi ja heti ensi viikonloppuna otetaan meillä joulujutut pois, uskoisin. Pihalle saa vielä valoketjut jäädä. Tuo kookosamppeli onkin kiva. Olisin kyllä haastanut sinutkin mukaan, mutta kun et ole ihan kauhean paljon viime aikoina postannut, niin en viitsinyt kiusata sinua. Mutta tee ihmeessä tämä haaste!
      Toivotan sinulle myös oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää uuden vuoden alkamista<3

      Poista
  4. Kiitos haasteesta, ehdottomasti teen tämän pian.
    Teillä on ihanan kodikas koti ja tuo kesähuoneen lisäys oli ehdottomasti plussan arvoinen lisä teidän kotiin.
    Kaunista tiistaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Outi. Arvasin että innostut tämän tekemään.
      Ihanaa loppuviikkoa ja vuotta sinulle<3

      Poista
  5. Ihana postaus ja vastaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna. Tee sinäkin tämä jos ehdit ja jos siltä tuntuu!

      Poista
  6. Kiva oli kuulla juttuja kauniista kodistanne ja asumisestanne siellä!
    Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä sinne teille ❤🕯

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Maija, mukavia vuoden viimeisiä päiviä<3

      Poista
  7. Aivan ihana postaus Kristiina ♥ ja pahoittelut, että ehdin vasta nyt vastata tähän.
    Ehdottomasti tartun tähän heittämääsi blogihaasteeseen jossain vaiheessa. Teillä on kaunis ja kutsuva koti, jossa on levollinen tunnelma. Ihanaa loppiaista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että vastaat haasteeseen.Hyvää loppiaisiltaa sinullekin!

      Poista