25/12/2021

"Anna meillekin jouluksi lunta.."



"Anna meillekin jouluksi lunta...."


Valkoinen joulu saatiin. Eilen tuiskutti oikein kunnolla ja vaikka pihalta lumi oli kolattu pois kaksi kertaa, niin illalla käytävät olivat taas lumen peitossa.





Muutama talventörröttäjä sentään vielä näkyy. Aamulla näkyi pienen pieniä jalanjälkijä lumella. En tiedä mikä eläin ne oli tehnyt.




Eilinen jouluaattoilta meni tavanomaisissa merkeissä. Meitä oli koolla yksitoista henkeä, nuorin 8v ja vanhin 70v, loput siltä väliltä. Nyyttikestiperiaatteella koottu joulupöytä maistui, lahjoja saatiin ja ilta vierähti mukavasti.

Joulupukki ei kiireiltään ehtinyt meille sisälle, mutta saunan lauteille oli kummallisesti kertynyt paketti poikineen. Varastossakin oli muutama ja ulko-ovelta löytyivät loput paketit.

Tänään tein lyhyen kävelylenkin kylällä. Tiet olivat vielä auraamatta ja jalkakäytävillä oli sen verran paljon lunta, ettei pitkästä kävelystä ollut puhettakaan. Pääasia oli kuitenkin että sain hiukan raitista ilmaa kun viime päivät ovat menneet pääasiassa sisätiloissa.




Terassille kertynyt lumi ja jouluvalot saavat kaiken näyttämään ihan satumaiselta.
Eikä tummansininen iltataivas kuvaa ainakaan huononna.



Tänään sattui pieni haaveri joulukuusen kanssa. 
Me olimme ottaneet kesähuoneesta pöydän olohuoneeseen, jotta saatiin istumapaikat kaikille jouluaaton ruokailijoille. Tänään nostimme pöydän takaisin kesähuoneeseen, jossa myös joulukuusemme tänä vuonna on.

Tilat olivat kuitenkin aika ahtaat kun kuusikin vei tilasta osan ja niinpä kun pöytää siirsimme kesähuoneessa omalle paikalleen otti jokin pöydän kulma kuusen oksaan kiinni ja koko kuusi valoineen ja koristeineen rojahti pitkin pituuttaan lattialle.

Tuli sellainen tunne, että näin käy vain filmeissä, mutta totta se oli. Kuusen valot loistivat kaatumisesta huolimatta ihan entisenlaisina ja koristepalloistakin meni vain pari rikki. 


Miten sinun joulusi on tähän asti sujunut? Viikon päästä ollaankin jo ensi vuoden puolella.


MUKAVAA JOULUNPYHIEN JATKUMISTA!

💛💝💛💝

12 kommenttia:

  1. Kauniin lumivaipan olette saaneet! Nopeasti se joulu vilahtaa ohi. Meidän joulumme oli erilainen, kun osa perheestä ei flunssan takia mahdollisen koronan pelossa uskaltanut tulla. Koronatesti osoittautui onneksi negatiiviseksi. Oli meitä kuitenkin 9, mutta 4 puuttui. Muuten on joulu kulunut syöden, herkutellen ja pelaillen.
    Sinne myös mukavaa joulun jatkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on nyt kaunis ja lunta on ihan reilu määrä. Mekin saimme tänään tiedon että yksi meidän lapsenlapsistamme on mahdollisesti altistunut koronaan. Tiistaina saadaan tietää onko saanut tartunnan. Toivotaan negatiivista tulosta. Hänellä ei ole mitään oireita ollut, mutta tänään saivat tietää että hänen kaverillaan on todettu korona.

      Poista
  2. Ihana lumivalkoisen joulun ♡ Lumikolajumppa on tuttua puuhaa :) Joulu on sujunut oikein mukavasti. Tutut kuviot ja perinteet: hyvää ruokaa ja yhdessä oloa. Minulla on kova viruksen aiheuttama yskä (kävin aattona päivystyksessä). Onneksi teillä oli hyvä tuuri ja ei useampi lasipallo mennyt rikki! Teillä on ollut elämää kuin jouluelokuvassa
    ♡ Hyvää joulun ajan jatkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista talven pitääkin olla. Kolajumppaa täälläkin on harjoiteltu. Aamuhämärällä hipsittiin mieheni kanssa kolaamaan taloyhtiön kulkuväyliä. Onneksi ei sitten päivän mittaan tullut lisää lunta.

      Poista
  3. Täällä on vain oltu oman porukan kesken. Ollaan saunottu, katseltu leffoja ja pelailtu lautapelejä.
    Onneksi ei sattunut teihin, kun kuusi kaatui.
    Ihanaa tapaninpäivää sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mukavalta kuulostaa teidän viikonlopun viettonne. Mekin oltu nyt joulupäivä ja tämä päivä ihan kaksistaan. Tänään käytiin hiukan ajelemassa.

      Poista
  4. Aivan hurmaavat ja kauniit lumikuvat. Koko Suomessa oli lunta. Mukavaa loppuvuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos enkulin käsityöt. Taitaa olla koko Suomi nyt lumen peitossa :)

      Poista
  5. Kauniit joulumaisemat teillä!

    Leppoisia välipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva katsella välillä valkoisiakin maisemia :)

      Poista
  6. On ollut kyllä kaunis joulu eteläisessäkin Suomessa tänä vuonna. Ihanaa! Sen verran pakkanen oli kireä tänään että ulkoilut jäi vähiin, mutta kyllä näistä maisemista täytyy yrittää ottaa ilo irti parin seuraavan päivän aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä vähän toista kuin ne lumettomat joulut, jotka ovat aika tavallisia täällä etelässä. Meillä ovat pakkaslukematkin olleet mukavia.

      Poista